Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Zmiany W Regulaminie

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dudsonowa to kobieta więc trochę szacunku ludzie

To jest internet i mam wyjebane na to kto kim jest w rl'u.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy już ktoś to pisał, ale chcę wyjaśnić o co chodzi w punkcie drugim.

Jeżeli któryś z moderatorów tworzy prywatny serwer zajmuje się nim, i nie ma czasu siedzieć na mpc. Dla tego traci się rangi.

Nie jestem po nikogo stronie, dyskutujcie sobie dalej.

Pozdrawiam ^ ^

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

To jest internet i mam wyjebane na to kto kim jest w rl'u.

To już świadczy o twojej kulturze i wychowaniu. Nie wiem czy wiesz, ale miałem sprzeczkę z duds w sylwka i all przebiegało z kulturą, chociaż nerwy były! Nigdy nie wyzwałem kobiety i nie mam zamiaru.

Proszę administrację o zamknięcie tematu, gdyż roi się w nim od spamu i niepotrzebnych emocji.

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

To już świadczy o twojej kulturze i wychowaniu. Nie wiem czy wiesz, ale miałem sprzeczkę z duds w sylwka i all przebiegało z kulturą, chociaż nerwy były! Nigdy nie wyzwałem kobiety i nie mam zamiaru.

Nie mieszaj internetu z rl'em.

btw. Wisi mi to co robiłeś z dudsonową.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Punkt 1 jest stworzony tylko i wylacznie pod zarobek, forum zamiast pomagac innym w zdobyciu czegos (a jak nie ma tego na tym forum, to odeslac na inne), ma teraz na celu zarabiac kase. Przed chwila forum mialo pasc od atakow jakichs ddos czy chuj wie jakich, a teraz nastawiamy sie na jeszcze wiekszy zarobek o.O

Punkt 2 to taki pic na wode, a zwlaszcza jak ktos mial juz wczesniej admina i wlasny serv. To ma pewnie jakis ukryty cel, watpie zeby mialo to na celu wyeliminowac zaniedbujacych swoje forum adminow. Moim zdaniem to chec stworzenia swoich wlasnych serwerow MPCforum, jak tworzysz serwer nie MPC to wypad. Coz, chca miec adminow i serwery za darmo i do tego trzepiac kase na reklamach o.O

Ofc. nie mialem na celu tutaj obrazic administracje, podburzyc forumowiczow, czy naklaniac do odejscia od mpc, wyrazilem swoje zdanie i mysle ze jest w nim choc odrobine prawdy.

Sto lat.

OMG.TECZA!

Opublikowano

Jeżeli któryś z moderatorów tworzy prywatny serwer zajmuje się nim, i nie ma czasu siedzieć na mpc. Dla tego traci się rangi.

Ty, Mr. Obvious...

Można te dwie rzeczy spokojnie pogodzić.

Tutaj chodzi pewnie o to, że jak jakiś moderator(a szczególnie M2) robi PS'a, to ludzie uważają go za oficjalny serwer MPC, może to jest przyczyna.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Widzę, że już padł tutaj mój nick w różnych odmianach. Coraz ciekawsze te niektóre rozwinięcia...

@NoFace dziękuję za odrobinę kultury, jednak nie zawsze liczy się moja płeć musisz to zrozumieć bo zejdą ze mnie a wejdą na Ciebie. Odpuść ; )

Nie będę mówić dlaczego, za co, czy po co admin. To decyzja administracji.

Powiem jednak jaka jest moja funkcja w tym wszystkim.

Na forum jest 4 adminów, a każdy z nas ma inną funkcję mimo, że tworzymy jeden team. Jeden ogarnia system moderacji, inny cheaty, jeszcze inny strukturę forum, a jeszcze inny zajmuje się użytkownikami.

W administracji zajmuję się projektem MPC Media Team, grafiką i w pewnym stopniu Wami - userami MPC. To taki "rzecznik prasowy" jak to określił dzisiaj Mlody ; ). Może marna funkcja jak to powiecie jednak dość pochłaniająca czas i energię. Sami spójrzcie ilu Was jest na tym zacnym forum. A każdy z Was inny i każdy ma inny problem który TRZEBA rozwiązać. Od tego jestem ja, bo często inni członkowie teamu mają sprawy ważniejsze jak to mówicie cheaty, programowani itp.

I tak, przyznaję nie jestem w stanie napisać bota do Tibii, być może dlatego, że gra ta mnie nie kręci. Grywałam w WoW'a kiedyś... <myśli> i w CS'a z kumplami w szkole ; ). Zapewne to czyni mnie gorszą, ale przecież wszystko da się nadrobić.

Prosiłabym Was o uspokojenie emocji, nie chcemy niepotrzebnych warnów za obrazy innych userów, a zamykać tematu też nie chcemy.

Wypowiadać się przecież wolno każdemu. Dlatego nie bluzgajcie siebie nawzajem, zachowajcie trochę kultury.

Pozdrawiam,

duds.

1321896841-U198706.png

Gość RoyalShark
Opublikowano

Niestety zmiany które miały wyjść na lepsze , stworzyły sytuację w której Rodi musiał odejść z MMT .

Osobiście byłem związany z tą grupą , ale po jego odejściu wydało mi się że duds. sama sobie z tym nie da rady (oczywiście z pełnym szacunkiem dla niej , cały czas pozostaje "moją boginią" pod względem grafiki/fotografii).

Więc jak dla mnie te "ulepszenia" nie wyszły temu forum na dobre.

Niestety ja mogę to tylko skomentować , i w najgorszej sytuacji dostać za to ostrzeżenie. ^^.

Gość RoyalShark
Opublikowano

Żenada, niektórzy chcą się kulturalnie wypowiedzieć, źe coś im się nie podoba a póżniej wchodzi na forum taki @up i temat zostaje zamknięty ..

I nawet "śmietanka" nie przeczyta poźądnych postów ..

Opublikowano

Musze cos napisac bo nie wytrzymam;)

A wiec:

@Seldek

Szanuje cala elite,jednych bardziej drugich lzej

1.Jestes jedyna osoba z elity ktora podziwiam za kreatywnosc wypowiedzi,nie chce nikomu lizac dupy lub lizu lizu lecz taka to prawda.

2.Ty mnie nie znasz moze lecz ja poznalem cie na twoich wlasnych wypowiedziach.Doceniam ze sie buntujesz ale cos tu jest chyba niejasne:)

@dudsonowa powiem tylko tyle ze jezeli jestes (wredna,zla i wgl)to wyczytalem z twojego o sobie:D

1.Nie obchodzi mnie ile czasu spedzasz na mpc czy to ze jestem na forum dluzej od cb.Moglbym powiedziec,ze sie nie nadajesz na admina lecz ja tego nie powiem.

2.Mam tylko takie pytanie ile czasu bylas liderka MMT az dostalas admina?To mnie ciekawi i mnie to bardzo usatysfakcjonuje(moglem popelnic blad w tym wyrazie)

3.Wiesz dudsonowa napewno pomoglo ci zostac dosyc popularna ze wzgledu na to ze jestes dziewczyna i ze ze znasz Mou:)

4.Nie mam nic przeciwko adminowi jakiemu dostalas,bo jako jedyna z tej grupy piszesz najrozsadniej i z wyczuciem.

@Kokosz

1.Przeczytaj definicje na wiki slowa plebs,obrazajac nas tak,nie masz do nas nalezytego szacunku,wiem ze nerwy moga popuscic.

2.Moglbys chodz wiecej napisac o tych atakach DdoS.

3.Martwisz mnie:( i ten regulamin:(

@Mouthains(chyba zle napisalem)

1.Masz racje,patrzac na posty nawet pol roku temu,mozna powiedziec ze byles najwiekszym tyranem na forum.

2.Mam nadzieje ze ludzie sie zmieniaja.PS:fakt,nigdy bym wczesniej nie napisal ze chce o zdjecie warna,chodz nawet teraz sie boje prosic:)

To chyba wszystko,wypowiadam sie jako zwykly user i tego sie trzymajmy

EDIT@

Pewnie uwazasz mnie za dziecko bo wyczytalem w twoim profilu ze ty i Mou nie lubicie Naruto;)

Fakt jestem dzieckiem bo mam rodzicow:) i zostalem dobrze wychowany(Metin nie przycmil mi mozgu o.O)

EDIT@

Kur nie tutaj:)

Mialem napisac w tym temacie od sugesti

sstwc.jpg

Opublikowano

@dudsonowa powiem tylko tyle ze jezeli jestes wredna,zla i wgl to cos ci powiem.

1.Nie obchodzi mnie ile czasu spedzasz na mpc czy to ze jestem na forum dluzej od cb.Moglbym powiedziec,ze sie nie nadajesz na admina lecz ja tego nie powiem.

2.Mam tylko takie pytanie ile czasu bylas liderka MMT az dostalas admina?To mnie ciekawi i mnie to bardzo usatysfakcjonuje(moglem popelnic blad w tym wyrazie)

3.Wiesz dudsonowa napewno pomoglo ci zostac dosyc popularna ze wzgledu na to ze jestes dziewczyna i ze ze znasz Mou:)

4.Nie mam nic przeciwko adminowi jakiemu dostalas,bo jako jedyna z tej grupy piszesz najrozsadniej i z wyczuciem.

Z serca bym Ci chciała powiedzieć ile byłam Liderem. Miesiąc? Może dwa... nie bardzo pamiętam cholera.

Sprawdzę w swojej "kartotece" i zrobię edita ; )

MPC Media Leader od 20.11.2010.

Do czasu mianowania administratorem. ; )

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Po pierwsze myślę, że nie ma sensu kłócić się o zmiany w regulaminie. Kokosz zarządził, że tak ma być, to trzeba się dostosować i już. Mi osobiście też trochę nie podoba się pkt. 2, ale nic się na to nie poradzi.

Po drugie sprawa dudsonowej. Kobieta, nie kobieta, znajoma Mountaina czy nie - ważne, że daje radę ogarniać to forum razem z innymi adminami. Zauważcie, że gdyby nie oni to nie byłoby tego forum i nie mielibyście gdzie pisać tych wulgarnych bredni o złych i niedobrych adminach. ;) Pomimo wielu problemów jakoś utrzymują to forum w jednym kawałku, więc uważam, że nie ma co się pluć, że "ona dostała admina, chociaż ja jestem dłużej na mpc" czy "dudsonowa wyp...", bo po co wam to? Nie jeden taki mądrala nie dałby rady ogarnąć funkcji modka, a co dopiero admina. Zbastujcie z tymi bezsensownymi wyzwiskami, bo są one troszkę nie na poziomie. :)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

@Up

Nie jestem lizodupem tylko mam odrobinę kultury i kobietom nie cisnę! Sprawdź moją galerię grafiki i zobacz, że jak mam coś do powiedzenia to i z administracją się kłócę, ale tutaj uważam, że nie macie racji!

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Skoro nie czytałeś postów i nie jesteś w temacie to "mordeczka".

Co do tych dwóch punktów to gówno ale to gówno mnie to obchodzi czy je dodaliście czy też nie, to jest tylko forum i nie będę sobie dupy zawracał z powodu paru pierdół. Pozdro dla noliferów.

PS: Do niektórych, czasem warto nie pisać swojej opinii na temat administracji, czy też innych typu rzeczy, lepiej to przemilczeć i mieć na to "wyjebane".

; )

Gość Klaus aka Black
Opublikowano

Każdy cwaniak który pisze że punkt 2 nie ma sensu nie wie dlaczego !

Ja wiem dlaczego i punkt 2 ma wielkie znaczenie dla mnie.

Why ?

W swoim serwerze można zamieścić plik (Wirus, który zarazi połowę MPC , zamieni ich komputery w Zombie i razem zddosujecie MPC... )

Dlaczego tylko modki nie mogą dodawać privów ?

BO USER gdy postawi serwa to modek wystarczy że napisze "Vir" , dostanie koleś bana , topic w koszu.

A jak modek postawi serwer? User napisze "WIR" a modek tylko mu bana, usunie posta i że serwer czysty.

Przez serwery prywatne ostatnio padło MPC !

Chcecie żeby MPC dalej padało?

Proszę bardzo ! ale ja się na to nie zgadzam. :)

Opublikowano

@Up

dudsonowa mówiła, że ranga moderatora to nagroda, administracja wybierając nas darzy nas zaufaniem, więc wątpię czy ten punkt do tego się odnosi, w końcu kto dodawał by kogoś do teamu jak mu nie ufa?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Każdy cwaniak który pisze że punkt 2 nie ma sensu nie wie dlaczego !

Ja wiem dlaczego i punkt 2 ma wielkie znaczenie dla mnie.

Why ?

W swoim serwerze można zamieścić plik (Wirus, który zarazi połowę MPC , zamieni ich komputery w Zombie i razem zddosujecie MPC... )

Dlaczego tylko modki nie mogą dodawać privów ?

BO USER gdy postawi serwa to modek wystarczy że napisze "Vir" , dostanie koleś bana , topic w koszu.

A jak modek postawi serwer? User napisze "WIR" a modek tylko mu bana, usunie posta i że serwer czysty.

Przez serwery prywatne ostatnio padło MPC !

Chcecie żeby MPC dalej padało?

Proszę bardzo ! ale ja się na to nie zgadzam. :)

mimo wszystko 2 pkt. powinien byc rowniez skorygowany.... serwery FPS nie moaja oddzielnych klientow tylko ip pod ktore sie laczymy wiec takie serwery raczej moglyby byc zezwolone...

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

@Up

dudsonowa mówiła, że ranga moderatora to nagroda, administracja wybierając nas darzy nas zaufaniem, więc wątpię czy ten punkt do tego się odnosi, w końcu kto dodawał by kogoś do teamu jak mu nie ufa?

Chodzi w tym o to, żeby sytuacja z Evenye, czy tam innym EvoniS'em się nie powtórzyła. Że moderacja obiecuje jakiś serwer, a potem zawodzi użytkowników.

Pamiętacie chyba wszyscy, jakie lagi spowodowała rzekoma premiera Evenye. Chodzi głównie o to, żeby moderacja poświęcała się moderacji i skupiała na MPC.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Chodzi też o to, że przy własnym serwerze jest sporo pracy, a przez to można zaniedbywać funkcję moderatora. A jeśli serwer jest hostowany przez MPC i zostanie zaatakowany (przez ddos np.) to razem z nim atakowane jest MPC..

1295049164-U286654.png

Opublikowano
Chodzi w tym o to, żeby sytuacja z Evenye, czy tam innym EvoniS'em się nie powtórzyła. Że moderacja obiecuje jakiś serwer, a potem zawodzi użytkowników.

Pamiętacie chyba wszyscy, jakie lagi spowodowała rzekoma premiera Evenye. Chodzi głównie o to, żeby moderacja poświęcała się moderacji i skupiała na MPC.

Powiem kolejny raz, Metin mnie totalnie nie obchodzi, więc dlaczego mamy obrywać za błędy Metina? Imo, wszystko co złe(co do tej pory się zdarzyło) jest związane właśnie z tym działem.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@Up

Faktycznie, ograniczenie mogłoby dotyczyć tylko tego działu, tylko znowu znając życie byłyby pretensje o `niesprawiedliwość`, dlatego niestety dotyczy to wszystkich modków. Równo i sprawiedliwie.

1295049164-U286654.png

Gość Klaus aka Black
Opublikowano

Ograniczanie jednego działu , wszystko sprawa działu metin ....

Posty tego typu mnie już denerwują.

Wszyscy co to piszą myślą że to wina modków z działu Metin !

Ogarnijcie się. Ciekawe jak wy byście sobie radzili gdyby w waszym dziale było tyle neo-kidów i spamerów co tam..

-----

Co do serwerów FPS :

Hmm.. Z 1 strony to prawda.. nie mają oddzielnego klienta.

Ale też są z serwera pobierane pliki. Wystarczy jakiś Exploit żeby pobrany plik odpalał lub pobierał inny plik i mamy problem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...