Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Zmiany W Regulaminie

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To się porobiło .btw bez sensu by było usunięcie działu w mt2 publikacji równie dobrze można było by usunąć wszystko wydaje mi się również że mpc to też centrum prv serwerów a modzi etc powinni mieć prawo założyć coś swojego :P

słaby jestem w te miecze...

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widać ktoś tu wyczuł ostre pieniądze w tych serwerach i poczuł się pominięty w udziałach. No cóż...

Raczej chodzi o ruch wychodzący z forum... nie jestem zainteresowany przekierowywaniem ruchu na zewnętrzne strony. Ma to oczywiście wpływ na odwiedziny forum, zarobki itd. Co do zysków z serwerów prywatnych to nie jestem, nie byłem i nie będe zainteresowany, bo jest to na granicy prawa.

EOT.

Pozdrawiam

Opublikowano

Raczej chodzi o ruch wychodzący z forum... nie jestem zainteresowany przekierowywaniem ruchu na zewnętrzne strony. Ma to oczywiście wpływ na odwiedziny forum, zarobki itd. Co do zysków z serwerów prywatnych to nie jestem, nie byłem i nie będe zainteresowany, bo jest to na granicy prawa.

EOT.

Pozdrawiam

Musisz pamiętać, żeby jednak nie zmieniać mocno tego forum, które i tak już mocno ucierpiało ostatnim czasem: ataki DDoS, wywaleniem modów, projekt Elonor, Evenye i teraz Evonis, bo za każdym razem na tym tracisz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Musisz pamiętać, żeby jednak nie zmieniać mocno tego forum, które i tak już mocno ucierpiało ostatnim czasem: ataki DDoS, wywaleniem modów, projekt Elonor, Evenye i teraz Evonis, bo za każdym razem na tym tracisz.

Pozdrawiam.

Nic nie tracę. Mpcforum.pl ma 5 lat... takie problemy to nie problem dla mpc. Siła działu metin2 słabnie z miesiąca na miesiąć - jest to związane ze słąbnącym zainteresowaniem metinem jako takim. Nie ukrywam, że cieszy mnie to niezmiernie, bo równolegle rosną takie działy jak Minecraft, Crossfire, Darkorbit, o których przeciętny metyńczyk nie ma pojęcia. Jesteśmy gotowi na ataki ddos, choćby mpc miało leżeć i kwiczeć przez tygodnie, nie poddamy się. Wbrew pozorom na tym forum jest wiele osób, które chce nas wspierać w tym co robimy i właśnie nim korzystając z okazji chciałem podziękować za wsparcie w chwilach gdy tego potrzebowaliśmy. Co do Evenye i evonis to są to "wybryki" modów metin2, nie biorę za to odpowiedzialności... choć nei ukrywam, że forum zostało przez nie spopularyzowane. Co do Eleonor, to nie wystartował więc nie wiem o czym mówisz.... widać nie wiesz o czym mówisz.... ale mi nie wypada ubliżać użytkownikom.

Opublikowano

Kokosz zauwaz ze gdyby nie dzial metin to byscie mieli ok.1-2k uzytkownikow mniej

80% metinczykow przyszlo tu bo jak wpisywali hacki do metin2 to pokazywalo sie to forum

Nie zyskasz nic zabierajac im rangi lecz stracisz dobrych ludzi ktorzy np.Merkon byl online na forum 27dni(rekord)

Pamietaj Kokosz to nie admini forum sa najwazniejszi tylko uzytkownicy tych forum:).

sstwc.jpg

Opublikowano

Chwilka chwilka. Już EvoniS grzebiecie ? Zamiast pisać brednie na forum lepiej się czegoś pouczyć albo coś zjeść. Taka rada na przyszłość.

Punkty dla mnie w sumie dość oczywiste. Jak się ma na głowie taki serwer to nie ma się czasu na moderowanie (takie małe wyjaśnienie bo już różne teorie widziałem na tych 2 stronach i boje się następnych). Metin słabnie ale i tak na chwile obecną to ważny dział dla "statystyk" forum.

f.png

Opublikowano

kokosz te punkty wprowadził ponieważ dziś nastąpił atak DDoS na server EvoniS i MPC zarazem więc wiadomo dlaczego te zmiany i dlaczego Merkon stracił moda.Proste

POZDRO POĆWICZ

Opublikowano

kokosz te punkty wprowadził ponieważ dziś nastąpił atak DDoS na server EvoniS i MPC zarazem więc wiadomo dlaczego te zmiany i dlaczego Merkon stracił moda.Proste

Kokosz pisal ze padlo mu sql o.O poczytaj troszeczke

sstwc.jpg

Opublikowano

Drugi punkt jest dobry i jak ktoś napisał, albo się moderuje, albo prowadzi serwer.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Skoro mówisz że 2 pkt jest dobry to wynika z tego że albo pracuje albo moderuje i klepie w domu biede o chlebie i wodzie siedząc 24 na MPC? nie no proszę was, panowie dajcie sobie siana, czy moderatorzy tu podpisali umowę ? nie róbcie sobie jaj, to że ktoś sobie postawi mały serwer do minecrafta nie znaczy że kurwa siedzi na tym minecrafcie 24h jest czas na komputer i jest czas na własne życie, to że ktoś ma dobre warunki i może w tej chwili postawić serwer nie znaczy że ma forum w dupie, stawiając taki serwer ludzie właśnie przez to nabywają wiedzę na temat tej gry, tego serwera, dzieląc się potem tą wiedzą z innym, wybaczcie ale śmieszne wręcz żałosne jest to dla mnie.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

No ja pierdole...

Jeszcze trochę i po niemiecku będziemy musieli popierdalać...

Teraz robimy moderatorom wjazd na chatę, i sprawdzamy czy czasem nie mają nielegalnego serwera gta:sa, czy tam metin2...

Ciekawe jak sprawdzicie, czy ktoś ma swój serwer <3

52287137559562145640.png

Opublikowano

Jak sprawa odnosi się do creditsów? Mam na myśli fakt jeżeli korzystam z tutoriala który pochodzi z innego forum wypadało by napisać źródło. Nie jest to reklama w takim wypadku tylko prawa autorskie. Wielu moderatorów uczy się lub korzysta z zagraniczynych for po czym wiedzę przekazuje dalej.

card.png

Opublikowano

Obydwa punkty regulaminu są śmieszne.

1. Czyli że jak jakiś user(nie moderator) zrobi temat z swoim serwerem np. do Metin2 to znaczy że nie może dać linka do forum tego serwera?

2. Nie no żal, przecież tworząc serwery do danych gier poznajemy te gry, a wy nam to utrudniacie. Pozatym, ktoś straci stanowisko, ale to nie znaczy że usunie swój serwer oraz forum... Przecież serwer jest ważniejszy niż ranga Moderator np. Metin2(Piszę to co napisał by moderator)

Może jeszcze dodacie trzeci?:

3. Każdy użytkownik posiadający serwer do jakiejś gry zostanie zbanowany?

Nie no by było już śmieszne, tak samo jak te nowe 2 zasady.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

2 punkt tyczy się kidmodów ?

Bez sensu to jest.

Rozumiem że albo forum albo serwer, ale żeby zakazywać to już jest przesada.

Tydzień Później......

News na stronie głównej

"Zmiana w regulaminie"

1. Moderatorom zabrania się pisania postów. Albo moderowanie albo pisanie postów.

Masakra co tu się dzieje.

Opublikowano

2 punkt tyczy się kidmodów ?

Bez sensu to jest.

Rozumiem że albo forum albo serwer, ale żeby zakazywać to już jest przesada.

Tydzień Później......

News na stronie głównej

"Zmiana w regulaminie"

1. Moderatorom zabrania się pisania postów. Albo moderowanie albo pisanie postów.

Masakra co tu się dzieje.

Moderator = KidMod, Mod, GM, MMLD, Admin ;]

Sry jeśli o czymś zapomniałem :P

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Evenis się sam pogrzebał -,-

19 dni URUCHAMIANIA serwera, dla 4 minutowej bety, później kolejny stracony dzień ...

Szkoda gdać.

Co do tematu, mpc albo życie ...

Opublikowano

1.Całkiem dobry tylko jest jedno "ale" jak jakiś tutorial jest tłumaczony np.z niemieckiego forum to wypadało by dać w creditsach link do orginału.Poza tym nic.

2.Też pół na pół niektórzy potrafią podzielić sobie czas żeby mieć czas na serwer i na moderowanie.

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

2.Też pół na pół niektórzy potrafią podzielić sobie czas żeby mieć czas na serwer i na moderowanie.

Nie rozumiesz, że nie można posiadać rangi nawet jeśli moderujesz? Masz serwer to wypad ;]

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Jak sprawa odnosi się do creditsów? Mam na myśli fakt jeżeli korzystam z tutoriala który pochodzi z innego forum wypadało by napisać źródło. Nie jest to reklama w takim wypadku tylko prawa autorskie. Wielu moderatorów uczy się lub korzysta z zagraniczynych for po czym wiedzę przekazuje dalej.

Jeśli chodzi o źródła, to bezwzględnie należy je umieszczać w treści poradników/tutoriali. To jest oczywiste. Dotyczy to zarówno polskich jak i zagranicznych stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...