Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe [Vpc Disk] By Aryman

Arymanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym Wam dziś zaprezentować swoje pliki serwerowe robione z myślą o przyszłych stabilnych serwerach. Link do ściągnięcia znajdziecie na samym dole!!

Pierw powiem Wam co jest zawarte w tych plikach:

• Zero Questów, wszystkie wgrywacie swoje, nowe, własne, po prostu ściągacie i wgrywacie do folderu /usr/home/game/channel/share_data/locale/hongkong/quest
  • Zabezpieczenie przed Bash Panel'em w 100% Działające
  • Zainstalowany i skonfigurowany FireWall
  • Zainstalowany moduł Apache22 oraz PHP5 z dodatkami
  • Zainstalowana najnowsza wersja MySQL 5.1, ulepszona do 5.1.3
  • Czysta Baza Danych, bez żadnych GM/Adminów/Błędów/
  • Zablokowana Możliwość robienia nicków z chińskimi znakami!
  • Poprawiony Panel Ładowania się serwera
  • Poprawione wszystkie pliki serwerowe
  • Brak błędów, dzięki czemu diagnostyka nowego błędu spowodowanego przez Was jest bardzo szybka :)
  • Dodane automatyczne wznawianie Logowania!
  • Wszystko skonfigurowane perfekcyjnie
  • Tylko jedno CH // Po co komu więcej gdy jedno Wam wystarczy :), dodawanie CH nie jest trudne opiszę w przyszłości:P
  • Poziom Maksymalny 99, w przyszłości dogram 120 :)

Taki zestaw serwera oddaje Wam graczom, nowym Administratorom do edycji. Wgrywajcie swoje questy, bronie, stronę internetową, wszystko co tylko chcecie!

A teraz trochę na temat instalacji:

Udostępniam Wam Dysk do Virtual PC

Hasło do rozpakowania archiwum:

www.mpcforum.pl

Hasło do Roota:

arymanikmpc

Hasło do Roota MySQL:

arymanik123

Poradnik:

Aby załadować nasz serwer włączamy program VirtualPC, dodajemy nowy sprzęt przez klawisz:

New

Później

Klikamy Next, wybieramy :

Create a Virtual Machine

Następnie znowu klikamy Next i wybieramy nazwę naszego pliku konfiguracyjnego oraz miejsce gdzie ma się zapisać, klikamy Next i wybieramy

Operating System:

Other

Klikamy Next, wybieramy opcję:

Adjusting the RAM

Ustawiamy tyle ramu ile chcemy aby nasz serwer posiadał, klikamy później Next i wybieramy:

An existing virtual hard drisk

Klikamy Next oraz wybieramy lokacje naszego "pobranego dysku" i "rozpakowanego dysku" i klikamy Next, dzięki temu zrobiliśmy nową Wirtualną Maszynę FreeBSD z moimi plikami (dyskiem).

Włączamy naszą maszynkę i logujemy się po raz pierwszy

login: root
hasło: arymanikmpc

Po pierwszym zalogowaniu się MUSIMY zmienić nasze HASŁO!!, więc wpisujemy:

passwd root [ENTER]

i podajemy nowe hasło, dzięki temu, zmieniliśmy hasło do roota i od teraz logujemy się za pomocą tego hasła przez VPC, putty oraz WinSCP albo FileZilla.

Ale to nie wszystko, musimy jeszcze zmienić hasło root do Bazy Danych!!

wpisujemy:

mysql -p

podajemy hasło:

arymanik123

dzięki temu zalogowaliśmy się do protokołu MySQL, teraz piszemy takie coś:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' [ENTER]
IDENTIFIED BY 'nowehaslo' WITH GRANT OPTION; [ENTER]

Wyskoczy nam ok, i wpisujemy:

quit

Od teraz logujemy się tym hasłem przez NaviCata do BazyDanych.

Dzięki tym kilku kroczkom teraz już nikt nie będzie mieć dostępu w żaden sposób do naszego serwera:), teraz możemy robić z nim co tylko chcemy, dodawać questy, moby, itemy, mapy wszystko, dosłownie wszystko.

Komendy do obsługi serwera:

Przed uruchomieniem serwera, musimy wpisać i tak za każdym razem kiedy zrestartujecie maszynkę:

/etc/rc.d/netif restart

Tymi komendami włączamy i wyłączamy serwer:

/start	//Włączamy Serwer
/stop	//Wyłączamy Serwer

Ważne!!

Jak zainstalować PortMapa, co zrobić w przypadku hamachi, oraz jak odblokować porty na no-hamachi, możecie znaleźć w innych tutorialach na tym forum, także jak dodać questy itp. itd.

PLIKI SERWEROWE LINK!!

http://www.megaupload.com/?d=MSWDZUDB

Nowy Host!!

Podziękowania dla: Ministrant

http://mcncc.pl/VipFiles/0001/

Jeżeli komuś pomogłem, oraz poradnik i pliki się przydały bardzo proszę Was o ++++

Pozdrawiam Aryman specjalnie dla MPCForum i przeciwko dzieciom które myślą że są bogiem bo umieją hackować serwery, teraz się pomęczcie!

PS. W Przyszłości opisze konfiguracje pod Hamachi którą będzie 100x łatwiejsza niż tą którą oferują wszyscy :)

PORADNIKI do Plików by Aryman:

Poradnik 1:

Zmiana Wymaganego Doświadczenia na Poziom -

>>>> Poradnik <<<<

http://www.mpcforum.pl/topic/263969-tut-zmiana-wymaganego-doswiadczenia-na-poziom/

admin2r.png
  • Odpowiedzi 519
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Noi chyba Pliki by Rain pójdą się paść : D

Świetna robota. Wojtuś już pewnie pobiera i będzie NevrasT na nich :D

Ale mniejsza z tym ;d Zaraz pobieram + i 5 dla ciebie bo w opsie same dobre rzeczy D:

Opublikowano

Już dodałem który poziom jest maksymalny :P

Oczywiście, wymaganego expa musicie sobie z edytować, bo ustawiony jest na chiński. Pliku 'game' swojego nie udostępniam, bo mam tam u siebie oprócz poziomu jeszcze kilka dodatków, do szybszego wczytywania się serwera :). Żadnych komend nie musicie blokować, nie jest to wymagane, spytacie się dlaczego? Otóż, dostęp do bazy przez Metina, jest tylko z "localhosta" czyl komputera Serwerowego, ktoś by musiał pierw się zalogować na Waszą maszynę aby czegokolwiek użyć. BashPanela także mógłby użyć ale tylko z poziomu FreeBSD, a jak wiemy nie ma chyba przeglądarek internetowych pod FreeBSD :).

admin2r.png
Opublikowano

@Arymanik:

Może na FreeBSD czystym nie, ale jak ktoś dogra np. Gnome czy KDE? :D A tam można wgrać/dograć np. Operę czy Mozillę:D

Ale pierw musi mieć dostęp do Serwera tak? Więc w grę wchodzi tylko Administracja. Więc po co coś dogrywać, jeśli tego nie ma, a jak by było to by tylko przeszkadzało :)

admin2r.png
Opublikowano

Jesteś genialny, dawno nie znalazłem czegoś tak przydatnego na MPC więc oczywiście będą plusy :)

Ale odpisałbyś na pw.

Opublikowano

e a questy sa spolszczone

Moje Tuturiale

Nowe Bronie ponad 1800

http://www.mpcforum.pl/topic/264872-client-okolo-1800-nowych-broni-tekstury/

Szarawe Stale

http://www.mpcforum.pl/topic/264918-client-szarawe-stalki//

ZARABIAM TYLKO BEZLITOSNE + Jeżeli dasz - to jestes botem nad botami

']http://www.mpcforum.pl/user/258427-whazup/

Opublikowano

Wznawianie logowania ?( Mam lenia, nie chce mi się robić, patrzę opis twoich pliczków, jest już to w nich zawarte)

Oczywiście + i zaraz pobieram =)

Good Job !

Edit:

WhazUp! - Przecież pisał, że nie ma questów, wszystko swoje musimy dać na serwer.

Ja polecam leniwym skopiować wszystkie questy z hongkong albo english i wrzucić do tych plików =)

Mniej roboty, ten sam efekt.

A oczywiście swoje questy dograć zawsze można, także ...

Opublikowano

Brak błędów, dzięki czemu diagnostyka nowego błędu spowodowanego przez Was jest bardzo szybka :)

Cannot find movie motion na koniach też poprawiłeś? ;-)

Co do przeglądarek to w portach jest kupa tekstowych, więc nie trzeba dogrywać gnome/kde; zresztą któraś chyba jest domyślnie zainstalowana.

Więc ściągnąłem, odpaliłem i...

brak błędów można wsadzić między bajki.

GetMoveMotionSpeed: cannot find motion (name XaviŞş°¨  race 20107 mode 0) (błędy od konia)

SYSERR: Dec 26 16:31:01 :: SpawnGroup: NOT_EXIST_GROUP_VNUM(0) <- nienaprawione respy na mapach

Opublikowano

Mam problem, bo jak mi się odpala baza to wyskakuje connection refused cały czas, później kilka razy operation time out. Kiedy wbijam do gry to po 2 sek laguje serva, (tak jakby odcina neta) i musze w procesach wyłączać metka. Wie ktoś o co chodzi? :< może dlatego ze mam kompa za słabego? procek 1.8 amd semperon 1 rdzeń, a na serva dalem 1,2 gb ramu

Opublikowano

@UP

To wyświadcz ludzkości przysługę i wrzuć na inny hosting :)

Opublikowano

Terrorysta spokojnie :D

Już ściągam zobaczę.

SWAP pewnie jest dane przez auto.

Jaką przestrzeń ma dysk? Jakie partycje zrobiłeś? Czy w MySQL>Log są zrobione wszystkie tabele? Jak dużo wywala błędów w syserr?

Opublikowano

Spolszczyłeś wszystko czy msuze sobie coś dograć??

18706.png

12193011.jpg

Gram s9:Agronas

Postać

Woj Metnal 63lvl boga już +9 ebo +9 screen później

87718152.jpg

buff smok 42 skille m2

heler 38 skile m3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...