Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w związku z tym że zakładam swój serwer Metin2 mam do was parę pytań

Co według was powinno znajdować się na serwerze typu Hard/Medium?

Czy maksymalny level 127 jest wystarczający ?

Pytam was ponieważ zakładam ze większość z was gra/grała w metina i wie co potrzebne jest do szczęścia

Proszę o jak najlepsze porady

Serwer tworze z myśla o was graczach !

20268454090054435194.png
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Siema. Może by ktoś zrobił hamachi 4fun/pvp z systemem ulepszeń z Pl'a. Taki old school - 4fun. Max. 99lv, staty po 90. Fryzurki u npc, przetopy,roski itp. System: bojowy-syrek, stalka-niebianska, bizutera- moze byc normal. Na pewno wiele osob by wbilo.

Edytowane przez `D Y M u.
Opublikowano

Siema. Może by ktoś zrobił hamachi 4fun/pvp z systemem ulepszeń z Pl'a. Taki old school - 4fun. Max. 99lv, staty po 90. Fryzurki u npc, przetopy,roski itp. System: bojowy-syrek, stalka-niebianska, bizutera- moze byc normal. Na pewno wiele osob by wbilo.

Podpinam się. Taki serwer to bajka. Chociaż fajnie by było jakby nie było za łatwo wbić ten 99lv. I jakaś super arena do pvp z nagrodami dla zwycięzcy. Zna ktoś może taki serwer?

Pomogłem daj Lubię To

League Of Legends | ON | Eu N&E | Mid&ADC

Metin2 | OFF |

Opublikowano

nie ma raczej, ja polecam zrobic; d

Może ktoś zrobi :D

Pomogłem daj Lubię To

League Of Legends | ON | Eu N&E | Mid&ADC

Metin2 | OFF |

Opublikowano

Ja bym powrócił na serwer Yt2Game lub cssyt2 te chińskie serwery były fajne.

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

I Twoja nadzieja nastąpi 15 grudnia , gdy do grona 'prywatnych polskich serwerów' przystąpi Warum.pl . Jest to serwer oparty na Hardzie z nutą Mediuma

Serwer naprawde zapowiada się interesująco ponieważ w systemie ulepszeń są tylko 3 itemy

np Bojowy > Syriusz > Nowość - orginalny miecz z Bety ,

a co do zbroi to tylko np.

Czarna Stal > Rubinowa Stal ( Zero hwangów i innych prepitetów

Wiele ciekawostek na serwerze ... Naprawde polecam ... http://warum.pl/ http://forum.warum.pl/

Obiecujących to już tu była masa... Najpierw coś trzeba zrobić, wytrzymajć DDoS'y i przeanalizować błędy poprzedników... ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hah , wymarzony server to taki który exp jest nie za duży nie za mały żeby nie wbić w dzień 70lv i z yang średnio , Questy fabularne i wciągające w świat metina itp ,Misje jakieś dłużę ciężkie , itp do przejścia , mhm , może nawet nieco do PL ,i taki w którym była by naprawdę kumata ekipa , nie myśląca o o kasie tylko o przyjemniej gry ,w którym były by misje gildine w których trza razem atakować itp , teraz te Questy na tych servach masakra ,i w takim którym itemy jest łatwo dość zdobyć ale trudniej je ulepszyć , i ewe. jakieś misje które można wykonać tylko w grupie , nie porównam tego co napisałem do jakiegoś serva bo taki nawet podobny nie wyszedł .

1386958799-U112610.png

Opublikowano

Ja Bym wolał zwykły Easy/4Fun/PvP.

- można kupywać tanio itemy .

- ulepszanie przaktycznie bez itemów

- max. duże poziomy np. 250 czy 255.

- zarąbiste bronie i extra Zbroje

- łatwy exp.Albo wcale.

- Kokszenie.

- Czasami Pro Bony są np. + 25k Hp czy 50% na ludzi.

- Nowe Extra mapy .

- Często GM jest online .

- Częste Eventy.

- Rekrutacje na Członków Team'u.

I tyle na temat tego.

Opublikowano

Ja bym chciał taki serwer jak csyt2 :D Mój pierwszy priv :rolleyes: Czyli nie chce jakichś niewiadomo jakich mapek ,bo tymi ''nowościami'' to ja już tutaj rzygam ...Max lvl 120 ,Poprostu takie coś jak csyt2.Czyli żadnych epików ,tylko stal-czerw.stal-hwang-złoty hwang-biały hwang (chyba tak to było o ile pamiętam ) No i żeby był stary wygląd miast taki jak na tych dawnych privach (czyli wygląd z przed 2010) Taki serwer to marzenia :D

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Chciałbym taki serwer jak Ravia.eu z dodatkami z draenor2, np:

-Dungeony

-System osiągnięć (jednak nie taki, dzięki któremu gracze mają perły i eq +9 po 7 dniach)

-Drop z Azraela (75% szans na drop 3 rodzai pereł, z 10-15% szans na drop 2x magiczny metal, 20 % szans na drop 10 sztuk eliksirów poszukiwacza, jakieś dodatkowe ulepszacze itp.)

-Drop ze smoka (taki jak na PL + eliksiry poszukiwacza, te duże autopoty, roski jakieś itp.)

-Biolog, którego oddaje się: Zęby - 1h KS klątw - 1,5h Pamiątki - 2h itd. o 30 min dłużej każde następne.

-Prywatne DT.

xnzn.jpg

Opublikowano (edytowane)

A Ja bym chciał serwer taki jak CastleMt2(Hamachi) ale kilka zmian

-Skile P odrazu

-Max Lvl odrazu

-Bez Ulepek

-Duży system ulepszania (zbroji broni tarz i bizu [eq])

-Bony nie max hp 10/20k tylko np 200k i takie pro :D Jak na HammerM2(Zagraniczny)

-Dużo nowych eventów.

-I żeby nie było nudno to misje na zabijanie graczy . 100->200->300->500->800->1500->3000 mniej więcej

-Brak bugów

-Rowne postacie a nie jedna wali wiecej od drugiej

-Brak IS /eq navi na sell

-Hamachi/Dedyk/No-Hamachi-- to nie ważne

-I żeby postał tak z min 1 miech.

-Ts3

-I jeszcze ostatnie nowy wygląd Zbroji Broni :D może być ostatnich

- :DPozdrawiam Baleron Wesołych Swiąt.

-Fajnie by było gdyby np było widać na postaci tak jak zbroje np taki gostek w hełmie naszyjniku to by był metin3 I Np Dzikie Psy to był by Dziki lablador taka Tekstura :D :D

Edytowane przez BaleronRKO
Opublikowano

Witam , zwracam się z zapytaniem kiedy w najbliższym czasie powstanie serwer , głównie chodzi mi o dopracowany (HARD/MEDIUM) z szeroką reklamą ...

Z góry , dzięki . Pozdro

xDEcNt1.png

Opublikowano

Ja bym chciał serwer na którym jest :

- trudny exp

- dobry drop kasy

- łatwe skille

- łatwo o eQ

- 0 noobów

- miła atmosfera na ts-ie

- częste eventy

Lajkujcie jeśli chcecie tak samo

E9mwj60.png

Opublikowano

Ja bym chciał serwer na którym jest :

- trudny exp

- dobry drop kasy

- łatwe skille

- łatwo o eQ

- 0 noobów

- miła atmosfera na ts-ie

- częste eventy

Lajkujcie jeśli chcecie tak samo

ja podobnie jakiegoś harda nowego ;) z 10 ku do G :P maasełko yb było i 400 graczy +

Opublikowano

Ja proponuje serwer Medium-Easy i aby ulepszacze byly tylko yangi . Wtedy Yang bedzie głowna walutą na serwerze. Oczywiście drop yang dopasowany by nie było strasznie łatwo :D/

Opublikowano (edytowane)

Serwer podobny do mojego ukochanego serwera Antissa :P

To były czasy , jak gildią chodziliśmi na boss run w 10-11 osobowej grupie , ach te emocje !

Szkoda ,że padł , ktoś kto czyta niech się przyjrzy antissie i może taki założyć ! W 20 osobowej grupie wbije ~!~

Edytowane przez xDawidjj
Opublikowano (edytowane)

Moj wymarzony serv http://www.youtube.c...Wtl_XTVJJFI czy kiedys powstanie na nowo ;[ niewiem.Aryman wierze w ciebie !

Jedynie ten filmik udalo mi sie znalezc na yt ;d

P.S Jakby ktos mial clienta servera ahrimani z tą czerwonym seksiastym interfejsem to prosze mi dac znac na PW;p

Edytowane przez ShastaMan
ie068n.jpg
Opublikowano

Dla mnie taki (medium z elementami easy)

-max lvl 250

-staty 125

-auto poty

-zielarstwo

-pety

-żadnych hwang !!! (jedynie ten pierwszy[Klasyk] ) :D

-bez ulepszaczy (tych śmieci)(w ostateczności od +7)

-wierzchowce

-katakumby

-dt

-ww(nie takie oklepane) (piętra by wyglądały jak komnata z groty, a ostatnie piętro jak komnata smoka)

-nowe mapy (na 95/130/175/220)(najlepiej te z bety na globalu)

-nowe bossy (z bety)

-nowe moby (z bety i nie tylko)

-nowe dungl. (piramida) (w końcu po co istnieją moby FARAON i MUMIA ???)

-przerabianie eq na epiki z tych kryształu duszy,tarczy tytanów,i hełmu na 80 (mogło by to dropic w DC/DT i boss'y)

-2 królestwa

-nowe mapy miast ( nie skiny map tylko nowe mapy)

-mag. metal

-do +6 100% ulep. ( potem 75%/50%/35%)

-po 8 skili dla każdej postaci

-nowe kd

-kd witala by dawało ogromną ilość hp by pvp były przyjemniejsze a nie tylko (kto 1walnie hita ten wygrywa )

-miłe adminy

tyle odemnie

Nie ma.png

Opublikowano

Mój wymarzony serwer? Medium lub Easy , bo tych serwerów brakuje (przynajmniej Easy , chodzi mi o te DOBRE Easy)

+ Max lvl 250 , to chyba oczywiste

+ Bez zbędnych , dodatkowych KD , tylko te "oryginalne" i max +5 , z podmienionymi bonusami , i może wyglądami

+ Dobry , dopasowany do cen w sklepach drop kasy , mogą być sztabki/woreczki/monety cokolwiek , by się stackowało i pomieściło więcej niż 2kkk

+ Nie za dużo rzeczy w IS , jakieś PDki , rękawice etc

+ Ładne mapki do expa , z w miarę dużymi respami mobów

+ Trochę epików , trochę , nie nasrać nimi , ale też bez dodawania zaledwie jednego , z wyważonym DMG

+ TS , to musi być

+ Bez petów i tych systemów energii , to niszczy metka ...

+ Zablokowany BS , to uczucie , gdy wbiło się do truciaka itp 50śr+ i masz świadomość , że kręciłeś go samodzielnie , bez użycia BSa

+ Nowe metki , bossy i wyważony drop

+ By nie dropiło za dużo zbędnych śmieci , marmurki mogą zostać .

+ Własne ulepszacze i tylko na epiki

+ Jakieś raidy wieloosobowe , ach to uczucie , gdy idzie się w 10 osób ...

+ Tradycyjne mounty , a nie jakieś małpy , nosorożce i ..uj wie co jeszcze

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Max lvl 250 pkt statusu 200 , co 5 leveli nowa mapa i na każdej boss którego nawet szaman ubije. Brak ulepszaczy ale potrzebne trochę kasy o która na serwie nie byłoby zbyt łatwo. Brak jakiś mountów tylko militar dla każdego ze skillami na P. Kolejnym moim pomysłem jest brak klas , każdy po prostu wybierał by sobie 5-8 skilli , ale była by frajda jakbym miał chara z ochronką,silnym,błogo,pomocą, aurą,duchowym i sferką xD czy jak kto by tam wolał. Najlepiej jakby w ogóle nie było kd tylko wbudowane zawsze ludu w broni i żeby zawsze wchodziło 2x , ewentualne kd nooba +5 powinno być że jak walisz komuś ze skilla i jest on noobem to dmg x 5. Bony max a te kijowe usunięte tak żeby 5min na bs i już mam kolce 4x30 abs i 20 na ludu :) Najlepiej to żeby GA dawał mi eq z navi np riby , efemesy sr 500000% a noobom nic nie dawał tylko im exp zmniejszał codziennie a mi dawał pd exp x 300 na 100h. Nie powinno być żadnego żałosnego craftingu,zielarstwa czy innych wymysłów. Biolog usunięty lub zdegradowany na stanowisko dozorcy lub handlarza z garniakami w m2 :P System automatycznego zmieniania dzieci i noobów w moby na serwerze i za zabicie np dzieciaka masz 1 lvl do góry za zabicie nooba 3 levele. Jak ci coś nie pasuje na serwie to możesz napisać na wołaczu GA ty uju i nie dostajesz bana. Taki byłby idealny serwer