Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Komenda Rozwalająca Serwery

damomo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam forum MPC ;] Jestem ProToKJa (brat krycha1996). Kazał mi wstawić plik z zablokowanymi komendami! Kodexior jest też komenda ;] Już UPam ;] Niedługo pojawi się temat w tworzenie serwerów!

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Znam problem :)

To nie jest komenda ;)

Specjalny skrypt PHP włamuje się przez porty P2P lub WORLD i ustawia GM-MODE, noc/dzień, pisze na czacie, wyłącza serwer :)

Jestem jego dumnym posiadaczem xD

Jak temu zapobiec? :P

Pomógłbyś?

Ja znam ta komende ale nie powiem bo neo beda niszczyc ;x

G*wno wiesz to się nie udzielaj... "wiem ale nie powiem" lub "nie wiem, ale powiem, że wiem to będe fajny"

Opublikowano

Skrypt API od Infinity działa, właśnie próbowałem na swoim serwerze. Działa, ale zna ktoś port p2p?

@edit Jeden sposób na worldhack : zmienić port Gameworld z 13001 na np. 14005 i nie dawać statusu serwera na stronę, forum. Tak samo z ip, jeżeli reklamujesz serwer.

@down Nie znam się na portach, hakowaniu ale też może być. (?)

Opublikowano

Regułki również można znaleźć na elitepvpers, aczkolwiek nie wiem jak inni... ja mam błąd podczas kompilacji kernela z pae modem i firewallem, próbowałem już kilku niemieckich poradników na zainstalowanie firewalla aczkolwiek za każdym razem kończyło się tak samo.

Ataki są z reguły przeprowadzane przez skrypt PHP, dokładnie panel Infinity z epvp.

Wystarczy podać adres ip serwera oraz worldport.

Firewall to naprawdę najsensowniejsze rozwiązanie.

PS. Jakby ktoś znał rozwiązanie co do instalacji firewalla z PAE Modem to proszę o kontakt, jakoś się odwdzięczę.. ;)

Opublikowano

UP@

ale jak to wszystko poustawiac z tym panelem . trzeba to wypakowac do xampa do htdocs i co dalej?

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

UP@

ale jak to wszystko poustawiac z tym panelem . trzeba to wypakowac do xampa do htdocs i co dalej?

Tak, należy wrzucić na jakiś serwer www z obsługą php.

Przechodzisz do:

WorldportBash - Panel

I jeśli chcesz włączyć GM-MODE:

GMRechte-Panel

a następnie w 1 oknie należy wpisać adres ip serwera, w kolejnym natomiast worldport, zwykle jest to 13000-13001...

I...

Jakby ktoś znał rozwiązanie co do instalacji firewalla z PAE Modem to proszę o kontakt, jakoś się odwdzięczę.. ;)

@Xavi

Dzięki, spróbuję - plusik.

Opublikowano

Regułki również można znaleźć na elitepvpers, aczkolwiek nie wiem jak inni... ja mam błąd podczas kompilacji kernela z pae modem i firewallem, próbowałem już kilku niemieckich poradników na zainstalowanie firewalla aczkolwiek za każdym razem kończyło się tak samo.

Ataki są z reguły przeprowadzane przez skrypt PHP, dokładnie panel Infinity z epvp.

Wystarczy podać adres ip serwera oraz worldport.

Firewall to naprawdę najsensowniejsze rozwiązanie.

PS. Jakby ktoś znał rozwiązanie co do instalacji firewalla z PAE Modem to proszę o kontakt, jakoś się odwdzięczę.. ;)

Jesteś pewny, że musisz kompilować jądro z obsługą ipfw?

http://www.freebsd.org/doc/handbook/firewalls-ipfw.html

Nie w każdym wypadku trzeba kompilować całość.

Opublikowano

dzieki wszystkim mozna sie pozegnac z privami juz dzis nie bylo zadnego server'a na metin2mod

<_< na serio ten kto ta komende odnajdzie nie dawaj noobom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ani nikomu na MPC najlepiej bo sie stanie to samo co z 1 hit kilerem!!!!!

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Sorka za bardzo głupie pytanie. Ale na czym polega ta komenda. Tz. co ona robi? Coś się wyświetla wywala czy coś takiego?

Daj mi + to nic nie kosztuje

Specjalista
Opublikowano

Jeszcze bedzie dokladny TuT na tym forum co jak ustawic itp wtedy to bedzie kosmos xD kazdy bedzie wlaczal GM-Mode...

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Quester, to nie jest żadna komenda.

Cały bajer polega na wysłaniu pakietów na port gry.

Wystarczy przejrzeć, chociaż pobieżnie, źródła skryptu, który był zamieszczony wyżej.

Mentor
Opublikowano

Na 3 srv juz to robilem i na zadym nie dziala ;D

A dobrze wpisalem :D

Zrobilem tak jak Boxxy pisal :D

IP + port i git ;D

Opublikowano

@Boxx zaraz dzieci będą Cie winiły za rozwalenie Metina jak Kamera xD

@Pewnie do jutra nie będzie żadnego działającego servera :D Chociaż się od uzależnią xD

Tylko po co jak wbijacie z GM mod po co wyłaniacie te servery? Nie możecie dla własnych korzyści tego wykorzystać ...

@Może to działać na PLU ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...