Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kpbot [Int + Cheios]

YourFear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KPBot działa tylko na globalu (s1 i s2) i na polskim serwerze. Do odpalenia bota nie jest wymagany klient (tzw clientless bot)!

KPBot łączy się z serwerem kala przez proxy i odsyła dane do naszego PC.

Twórca bota: yosak1

[info]

- Ustawiamy postać na jakimś spocie i wyłączamy kala.

- w oknie KPBota należy podać login / pw / 2nd pw wybrać server kala i server bota (na raz można odpalic 2 boty z jednego IP wybierając server 17000 i 18000).

- w zakładce general nie ma co grzebać (bot będzie się automatycznie logował jeśli postać zostanie wyrzucona z gry)

- w Protection można włączyć / wyłączyć wylogowywanie jeśli mamy pełne inventory, medy jak dobrze pamiętam (z wartością domyślna 0) używa od 80% hp - można zmienić

- w A.I. polecam wyłączyć destory junk (usuwa lipne itemy), upgrade stat (staty postaci jakoś wole rozdawać po swojemu :P)

- No Ks Range (ja ustawiłem na 2) - jeśli jest inny gracz w pobliżu bot nie będzie bił mobów na daną odległość, Train Range to oczywiście zasięg jak daleko postać ma biegać do mobów

- W Extra Config można sobie ustawić skille (o tym niżej)

- W log będziemy otrzymywać informacje o podniesionych itemach / ile expa dostaliśmy itp

[skille]

Przykładowa linijka od skilli wygląda tak:

AIConfig AttackSkill id mana adelay cooldown wait monhp

lub buffy:

AIConfig BuffSkill id mana adelay cooldown wait monhp

id = id skilla,

mana = używa skilla jeśli mana jest większa niż podana wartość

adelay = opóźnienie - nie pytajcie do czego bo sam nie wiem xD (0 = brak akcji),

cooldown = Cooldown (chyba nie trzeba tłumaczyć),

wait = co jaki czas ma użyć skilla,

monhp = używa skilla tylko jeśli hp moba jest większe niż podana wartość

id, cooldown (ewentualnie mana) bierzemy z configa!

[Przykładowe Skille]

Knigth -> OTP Buff

AIConfig BuffSkill 10 86 0 90000 910000 0

Knight -> TB

AIConfig AttackSkill 5 41 300 3900 0 300

Knight -> PUS

AIConfig AttackSkill 16 26 0 5300 0 500

Mage -> Lighting

AIConfig AttackSkill 4 5 600 600 0 0

Mage -> Ice

AIConfig AttackSkill 3 5 800 600 0 0

Archer -> SB

AIConfig AttackSkill 3 40 2500 0 0 0

Archer -> LA

AIConfig AttackSkill 18 38 0 4000 0 0 

Thief -> Dance of Kill

AIConfig BuffSkill 13 120 0 40000 40000 0

[Znane błędy]

1) Problem z prędkością ataku przy mieczach 2h. Wystarczy dodać do Extra Config:

AIConfig WeaponRange 32
AIConfig WeaponSpeed 1400

[Jak odpalić bota na Cheios?]

Wystarczy dodać do Extra Config: Server Cheios

w pliku kpbot.ini powinno to wyglądać tak:

Line5=Server Cheios

[Od 15.12.2010 KPBot będzie płatny.]

PaySafeCard PIN (10€ -> do wyboru: 4 klucze miesięczne | 2 klucze na dwumiesięczne | 1 klucz czteromiesięczny)

Moneybookers (2.5€ lub 3.4$)

ewentualnie (20% drożej)

PayPal ($4.00)

sign.png
  • Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Musisz pokombinować troche z cooldownem i edelay:

AIConfig AttackSkill 3 mana 800 600 0 0

Sprawdź ile minimalnie many potrzeba do użycia skilla i wpisz w miejscu mana. Id dla Ice będzie 3, tylko tak jak mówię musisz sprawdzić cooldown i edelay (to 800 i 600), ale wydaje mi się że tak powinno być dobrze. Odpalasz bota i z jakiegoś konta z kala sprawdasz jak to wygląda, czy postać używa skilla za szybko, czy za wolno.

Po jakimś czasie może się zrobić mały problem, bo bot nie używa wody do odnawiania many i nie siada chociaż z tego co pamiętam yosak1 ma to w planach, ale to dopiero za jakiś czas.

sign.png
Opublikowano

Prawdopodobnie wystarczy ustawić od ilu HP ma używać medów np.

Auto Medicine when HP is lower than... 700

(nie testowałem :P)

sign.png
Opublikowano

Dało by rade przy wył. komputera z prądu bot nadal by chodził i nasza postać nadal by sama expila? :P

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Nie ma szans, jeśli wszystkich logowało by z tego samego IP szybko posypały by się bany. Proxy działa na takiej zasadzie że dane są wysyłane z Twojego IP, czyli bez odpalenia PC nie da rady.

sign.png
Opublikowano

dzieki bot jak najbardziej dziala tylko ze ustawiam postac na spocie wylogowuje do wybierania servow i wtedy zalaczam bota i jakos leci^^

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Mam 2 pytania:

1.a jak zaliczy deada to co sie dzieje ??

2. czy moge wejsc na kala w trakcie gry bota, zeby zobaczyc jak mu idzie ?? :D

Opublikowano

na 2 ci moge odpowiedziec nie mozesz wejsc bo odrazu rozlacza bota czy cus i przestaje bic i w grze pisze cos tam cos tam i kala wylacza xD

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

aha tak jak myślałem. to jedynie na innmym kompie albo na innym koncie z kala mozna zobaczyc jak bije bot.

A nie ma tu keyloggera??

Opublikowano

Nie wiesz, moderator wstawił keya żeby ukraść konta wszystkim z mpc forum -,- , a po za tym to YourFear skan obowiązuje...

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

a co Ci da skan? Jeśli bot jak napisałem łączy się z proxy (tak z serwerem yosaka), więc jakby chciał to już dawno konta były by wyczyszczone.

Co to jest proxy chyba nie muszę tłumaczyć?:P

a jak zaliczy deada to co sie dzieje ??

Dostajesz wiadomość o zgonie bot wylogowuje się z kala i loguje aż go przeniesie do miasta (a tu już tylko stoi xD).

sign.png
Opublikowano

To jest chyba głupie pytanie ;x Ten bot nie używa UG czy coś w tym stylu, to po prostu bot...

@YourFear

Może i mogłyby być wyczyszczone ale podłączyć keya pod byle jaki plik to nie problem... a po za tym regulamin to regulamin ciebie też obowiązuje.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

hmm mam pytanie ^^ jakie jest najlepsze Train Range ?? (poniewaz chcial bym nie wychodzic ze spota ale moby na okolo zbierac) jaka jest najlepsza liczba ?? Aktualnie uzywam 1500 jakies pmysly ??

Opublikowano

fajny prosty bocik:)

na bighandety/dragony się nada:)

Działa bardzo dobrze!!

zero problemów!!!

PS wiecie może czy bot jest wykrywalny???

bo nie wiem czy bocić na głównej postaci;)

Kocham http://www.mpcforum.pl!!!

18706.png

Pomogłem daj +

Sheut-.png

Opublikowano

Napisałem wcześniej, że gdyby chciał to konta już by były czyste, ale wątpię żeby się w to bawił. yosak ma kasę z dotacji za bota. :P

sign.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...