Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Em2] Projekt Easymetin2 Zawieszony.

andrzejt17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich. Witam niestety złą wiadomością.

A mianowicie: Projekt EasyMetin2 musi zostać zawieszony z powodu problemów z komputerem. Jeśli jesteś ciekaw szczegółów to czytaj dalej.

Wczoraj dostałem informacje o procesorze, który wysłałem, że nie da się go naprawić. Z racji tego, że nie mają identycznego na stanie ani na magazynie oraz, że punkt, w którym dokonałem zakupu też takowego nie ma (ani nawet czegoś zbliżonego kompatybilnością) i dodatkowo kłopotem, że procesory te nie są już produkowane ogłosili mi, że mogą mi dać procesor ale nieco inny.

Procesor, który miałem dotychczas był na socket (podstawka procesora) AM2. Procesor, który oni mi oferują jest już na socket AM3 co znaczy, że nie będzie mi działał na płycie którą mam (mimo kompatybilności wsteczniej z AM2). Z racji tego, że koszt takiej płyty z AM3 i pamięci do niej DDR3 (DDR2 już tam nie wchodzi) przewyższa mój budżet i w ogóle środki, którymi dysponuje po prostu muszę zawiesić projekt na czas załatwienia bądź zainwestowania w nowe komponenty.

Tak więc moje jak i wasze czekanie na szczęśliwe zakończenie tego wszystkiego było na marne. Póki co jedyne rozwiązanie to po prostu czekać dalej, jednak myślę, że MPC w tym czasie doczeka się innej osoby, która będzie odpowiednio przygotowywać dla was EM2 i może inne tego typu rzeczy (może już jest, nie wiem, nie czytałem forum).

Pewnie wielu z was zapyta dlaczego na tym komputerze nie jestem w stanie zrobić tego em2. Już odpowiadam, otóż bardzo bym chciał by to, co wychodzi z moich rąk było w 100% dopracowane i sprawne a więc to wymaga testów. Sprzęt na którym obecnie operuje nadaje się wyłącznie do oglądania filmów, słuchania muzyki i przeglądania stron www (i też średnio, przy większej ilości otwartych kart chodzi tak obskurnie, że niemalże nie da się operować). Tak więc odtworzenie środowiska z tamtej konfiguracji na tym kopmie jest średnio możliwe a przede wszystkim nie do ogarnięcia z powodów wydajności.

Czas na jaki zawieszam projekt jest ściślej nie do sprecyzowania. Ten temat jest jedynym, którym na razie będę tutaj obserwował i sie wypowiadał. Bardzo proszę o nieumieszczanie tutaj linków i treści związanych z pomocą z em2, xab czy innymi rzeczami. Temat jest wyłącznie do ewentualnej dyskusji 'na temat' a nie poza.

Sorki bardzo.

EDIT:

Rzecz jasna tym samym zawieszam wsparcie moich czy też nie, dotychczasowych programów.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Życze szybkiego powrotu ; ) hah ; D

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Cóż, użytkownicy EM2 będą cierpliwi i poczekają sobie ;)

@ViruS181

Bardzo jestem ciekaw bo na swiecie zyje 6 mld. ludzi

nie wiem skąd wytrzasnąłeś 9.912.839.128.312 10 letnich dziecioków -.-

Chyba z Planety J.Biebera haha :D

Opublikowano

Andrzeju mysle ze procesor taki jaki posiadasz jest dostepny na przeroznych aukcjach iternetowych badz w innych sklepach napisz na pw jaki to procesor to pomoge ci poszukac :D

entershiftuser.jpg
Opublikowano

Wielka szkoda , chociaz to co juz zrobiles dla spolecznosci MPC Forum to bardzo wiele. Niewielu jest takich ludzi jak ty ktorzy nie mysla tylko o sobie.

PS

EM2 jest wysmienity :)

Witam chciał bym poruszyć intrygujący mnie temat a mianowicie czy jest możliwe aby murzyni chakowali moje konta do metina2 przez domofon ????

A wydarzylo sie to tak

Zalogowalem sie na postac na metinie us napisal do mnie ktos przedstawiał sie jako murzyn1993 powiedział ze zakręci korbą

Napisalem okej. Nagle zadzwonił domofon odbieram a tam murzyński śmiech.... wracam szybko do komputera rzucając słuchawką w kierunku okna patrze a ku mojemu zdziwieniu moje konto zostalo ukradzione

wiec ostrzegam was nie odbierajcie domofonów

P. jak oni to robia czy ja tez tak moge muse kupic korbe czy wystarczy domofon czekam z niecierpliwością na odpowiedź

Cytat za abe

Opublikowano

Andrzeju mysle ze procesor taki jaki posiadasz jest dostepny na przeroznych aukcjach iternetowych badz w innych sklepach napisz na pw jaki to procesor to pomoge ci poszukac :D

Wyobraź sobie, ze umiesz szukajki używać xD Wiem, że mogę kupić taki procek lecz jego cena to ok 100zł. Po pierwsze, że nie jestem w stanie załatwić póki co takiej kasy a ponadto po co mam jeszcze ładować kase w tego kompa? I tak już sporo tam utopie. Dodatkowo kasy, którą dałem w miejscu gdzie kupiłem tamtego procka mi nie oddadzą.

EDIT:

macieku - dostajesz + za cytat bo myślałem, że padne xD

Opublikowano

Dla Mnie Bedziesz Zawsze Osoba znajaca Sie Na Fachu Ktora Mi bardzo Pomogla.... i tak zrobiles bardzo duzo dla MPC ... :)

Zycze Ci kaski Na Nowy Sprzet ;]

Pozdrawiam MrPiotrek122.... B)

Opublikowano

Jeżeli oferują ci ten procesor za free to go bierz , sprzedaj i kup jakiś używany... Może jeszcze będziesz parę zł do przodu ;P

Opublikowano

Dla Mnie Bedziesz Zawsze Osoba znajaca Sie Na Fachu Ktora Mi bardzo Pomogla.... i tak zrobiles bardzo duzo dla MPC ... :)

Zycze Ci kaski Na Nowy Sprzet ;]

Pozdrawiam MrPiotrek122.... B)

Czy każdy wyraz musisz zaczynać od dużej litery ? -.-

@macieku - gratuluję cytatu, rozjebałeś mnie

@TOPIC

Endriu, no cóż mogę powiedzieć... szkoda ; / Życzę żebyś znalazł na ulicy kasę na nowy sprzęt :D

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

hah też mam AM2 i zmieniam procka z Semprona na Athlona. Szkoda że mieszkasz tak daleko chętnie go oddam.

Ej może wydasz 15zł na pocztę i mu tak po prostu wyślesz ? było by bardzo dobrze :) . Jak na razie najlepszy pomysł.

Opublikowano

Ja postaram się spolszcyć najnowsze Em2.Powinno mi sie udać na sobotę niedzielę.

PS.Jutro po szkole zacznę prace

Oto jak obiecywałem najnowszy, spolszczony EasyMetin2

http://www.mpcforum.pl/topic/206239-dl-easymetin2-01121705-mod-10/

Opublikowano

Jeżeli oferują ci ten procesor za free to go bierz , sprzedaj i kup jakiś używany... Może jeszcze będziesz parę zł do przodu ;P

Może to jakieś rozwiązanie, przynajmniej na razie. Pomyśle i poszukam chętnego. ;)

BeautifulLie - spoko, znalazłem fajnego proca na am2 na allegro, raptem 200 zł - chętny na dopłatę xD

ps19 - powodzenia. Tylko pamietaj, ze zawieszenie projektu nie znaczy, że możesz posługiwać się moimi pliczkami ;p czy też edytowanymi przeze mnie ;]

EDIT:

down - ogarnij się ;x

Opublikowano

Spoko tylko ma pytanie, którą wersje najlepiej spolszczać DE czy PL>Nie wiem, która lepiej dział.

PS.Andrzej jak ty to robisz nawet jak masz złą wiadomość to i tak dostajesz +.o.O

Opublikowano

BeautifulLie - spoko, znalazłem fajnego proca na am2 na allegro, raptem 200 zł - chętny na dopłatę xD

KLIK Policytuj się... ja kupiłem mp4 samsunga 8gb za 130 zł :D YP-S3 Dokładniej :) można niezłe okazje ustrzelić czasami ;)

Opublikowano

Ja bym osobiście nie kupował używanego procka.

Opublikowano

a my Ci jakoś pomóc nie możemy? Finansowo? Złożymy się po 5 zł i Ci kupimy procesor dobry :D Ale inaczej, podaj twój numer konta to ci z 10zł wyśle ... Zawsze na jakis poczatek to juz cos - moze ktos jeszcze wysle i bedziesz Pjo Gejmej swiata i okolic :D

Napisz najwyżej na PW :)

Opublikowano

a my Ci jakoś pomóc nie możemy? Finansowo? Złożymy się po 5 zł i Ci kupimy procesor dobry :D Ale inaczej, podaj twój numer konta to ci z 10zł wyśle ... Zawsze na jakis poczatek to juz cos - moze ktos jeszcze wysle i bedziesz Pjo Gejmej swiata i okolic :D

Napisz najwyżej na PW :)

Wiesz, to nie był by głupi pomysł, w końcu te 5 zł to nie majątek ale jak już wyśle kilkanascie osób to na prawdę robi wrażenie. Z tym, że ludzie wolą korzystać z niekomercyjnych rozwiązań i zapewne wolą poczekać na ewentualnego nowego programiste nić kopsnąc te 5 zł i uratować wielką sprawę ;D

Co na to inni? Opłaca mi się iść do banku i założyć konto? ; D

Opublikowano

No wiem, w koncu na MPC w dziale Metin2 jest moze z 1000 osób, moze z 50 Ci jakoś pomoże, i uzbiera sie niezła sumka ....

Ps. Literówka mala, ale super

Wiesz, to bie był by głupi pomysł, 

Oczywiscie bez obrazy "D

Opublikowano

Wiesz, to nie był by głupi pomysł, w końcu te 5 zł to nie majątek ale jak już wyśle kilkanascie osób to na prawdę robi wrażenie. Z tym, że ludzie wolą korzystać z niekomercyjnych rozwiązań i zapewne wolą poczekać na ewentualnego nowego programiste nić kopsnąc te 5 zł i uratować wielką sprawę ;D

Co na to inni? Opłaca mi się iść do banku i założyć konto? ; D

Nie trzeba mieć konta ;p wystarczy iść na pocztę po druczek <-- fail, nie doczytałem :D

Ale wątpię żeby jakiś neo to zrobił.. poza tym inni by płacili a drudzy korzystali to by było nie fair..

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

No wiem, w koncu na MPC w dziale Metin2 jest moze z 1000 osób, moze z 50 Ci jakoś pomoże, i uzbiera sie niezła sumka ....

Ps. Literówka mala, ale super

Wiesz, to bie był by głupi pomysł, 

Oczywiscie bez obrazy "D

No fakt faktem na pewno bardzo by to pomogło w całej sprawie i w ogóle przyspieszyło to i owo. W końcu konto i tak bym musiał założyć a spróbować można by było, jestem ciekaw co na to reszta forumowiczów.

Co do literówki, dzięki i nie obraziłem się hah xDD

Nie trzeba mieć konta ;p wystarczy iść na pocztę po druczek <-- fail, nie doczytałem :D

Ale wątpię żeby jakiś neo to zrobił.. poza tym inni by płacili a drudzy korzystali to by było nie fair..

No wysyłający owszem nie musi, ja swoje muszę założyć xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...