Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Metin Czy 4Story

dawidek00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ehhh powiem ci grałem w metina i później w 4 story na poczatku taki mnie to wciągnęło, lecz jak wybijesz 20 level to się przekonasz że bez kasy na is jesteś nikim.Owszem ulepszanie masz do +24 lecz bez itemów z is

przy +7 kowal pali itemki.Jeżeli nie ulepszysz wyżej to przy zdobywaniu doświadczenia jest taka lipa że dedasz co chwile.A kwestia pvp to nie jaka grasz postacią i level i taktyką tylko kasa jaką wydasz w eq bo widzę

ludzi z eq powyżej +16 na 20 to jak ja miałem pvp z taka osoba z levelem 22 a ja 26 zaklinacz to rozwalił mnie jednym hitem a ja go nawalełem z minutę i mu nawet 200 hp nie odebrałem , kolo poprostu śmiał mi się w twarz wiec jaką mam szanse bez is ? żadną

jak kolo mnie na skila bierze i z mniejszym levelem.Nie jestem obrońcą metina ale tam można zrobić bardzo dobre eq bez wydania ani grosza na grę.Wystarczy że będziesz zarabiał kasę i na metkach lub na czymś

innym i dasz rade, i każdy ma takie same szanse w ulepszaniu a nie tylko ten kto wyda na is.4 story jest bardzo fajną grą lecz jak tu powiedział ze'' Nie trzeba wydawać prawdziwej kasy aby być pro'' to mnie

trochę wkurzyło bo gram w to trochę i wiem jak jest

yyy... Od 20 lvla trzeba wydawać kasę? Spoko, nie umiesz grać bez tzw. " Dopalaczy " ( Doładowania do gry ) . Ja na 20 bez problemu z eq +6 zrobionym bez IS spokojnie sobie expiłem w 4S . Jak w każdej grze nie liczy się eq, ale umiejętności gracza. Co z tego że ktoś ma itemki +20 , jak nawet nie umie sobie porządnej taktyki wymyślić. Ale jeśli wbiłeś tylko 20 + lvl w 4story to praktycznie nic nie wiesz o grze. Tu trzeba wbić wiele więcej, żeby wiedzieć czy można na hight lvlu grać bez IS. A w metinie co? Twórcy Metina się cieszą,że święta są to pościągają dzieciom kasę co dostały np. na mikołaja ^^ I wywalały całą kasę w is bo tam nowy koń, czy coś. W Metinie tak naprawdę nic nie osiągniesz, jeśli nie doładujesz min. 50 zł/mies. Bo w metku na 80+ po prostu bez IS'u już lvla nie wbijesz.

Opublikowano

Siema. Według mnie 4Story jest 10x lepsze od Metina można skakać, pływać jest mnóstwo nowych expowisk i ogólnie wiele super ciekawych miejsc jak kto woli to wypełnia misje(ich jest pełno :O) max lvl jest 80 jest tak samo is jak w metku, jest także pełno wierzchowców i różnych duperelków. Warto zagrać :)

Opublikowano

Już max jest 90, a nie 80 level ;)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Metin2 a 4story bardzo się różnią. w metku miałem 80lv i 3 skille na P(dodam iż to wszystko zdobyłem bez jakiego kolwiek dodatku z IS). Bardzo fajnie tylko żę... byle kolo który wydaje na is 50zł/mies bendzie mial na ciebie 90% i poprostu możesz mu naskoczyć. 4 Story to już całkiem co innego , jeszcze zbyt wiele nie wiem gdyż mam dopiero 32lv ( gram 5 dni) ale od razu mówie że metin2 to szambo dla neo kidów. Masz tam bota którego kupić sobie możesz za 30zł za miesiąc użytkowania no i oczywiście NEO którzy niemają na co kasy wydawać jadą na nim w 2 mieście. MOIM ZDANIEM IS TO GÓWNO!!! ponieważ jeśli miałbym już coś kupić na IS to wolałbym dać to biednym i bezdomnym. Tyle z mojej strony. :rolleyes: Polecam ci 4story B) .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no to tak metin Vs 4story

4story +

+grafika

+ różne mapy

+wiele klas

+wiele skilli

+broń można ulepszać aż do 24 (tak slyszalem)

-minuski-

-wszystkie skille sie powtarzają we wszystkich klasach

-aby wbic 10 lv bron trzeba mieć farta

-monotonny długo sie lv wbija na +30lv

-gra zrobiona aby trzepać kasę

metin 2+

+ ulepszanie broni to pestka

+jest w miarę prosty dla dzieci poniżej 10lat frajda

-_-

-dzieci denerwują

-grafika

-boże każda klasa ma około 6 skill (nie pamiętam ile dawno grałem)

-każdą bron na początku można ulepszyć do 9 ale potem jest tragedia

więc 4story jak masz kase to pograsz bo wtedy szybko idzie lv ale szybko sie nudzi, kopia w0w'a .ale nie każdemu

metin fajna gierka ale stara i momentami można mieć jej dość zwłaszcza przy qestach

jak chcesz pogadać poznawać ludzi to graj w second life

jak sie bić to world of warcraft płatne lub cabal free

Opublikowano

@up

Jak czytałem twój post to mnie na śmiech zebrało, śmiałem sie po nim ok 2 minuty i przeszło :D

Po 1

Grafika w 4story większość ludzi odstrasza, koledzy w wieku ok 14 lat mówią że jest dziecinna i niechcą w to grać...

2

powtarzają sie skille ale wszystkie ? powtórki to ok 3-4 skilli a każda postać ma skilli chyba z 15+ zależnie od klasy

3

-aby wbic 10 lv bron trzeba mieć farta
a w metinie na +9 to spokojnie każdy może wbić ?

4

długo wbijasz 30 lvl ? jak popatrzysz kilka postów w góre zobaczysz kolesia który wbił 30 któryś w ok 5 dni (dla mnie to tez przesada ale jest to do wykonania)

5

nie no to musiałem wyśmiać przyznasz. Faktycznie dawno nie grałeś ale od 10 lat w metinie troche sie zmieniło... nie da sie ulepszyc nic powyżej +9. niektóre bronie +9 na wysokie lvle można ulepszyć wtedy robią sie z nich lepsze bronie +0.

6

kopia wow'a - tak mówi każdy kto wszedł na 4s i odrazu wyszedł bo mu sie grafa wydała dziecinna. Wow co najważniejsze jest płatny (oprócz pewnego nielegalnego servera na którym jest pełno neokidów) grałem w wowa i no cóż musze stwierdzić że jest lepszą grą od 4s oczywiście od metina też bo metin to dla mnie taka tibia 3D. Ale 4s jest za free i po polsku to najważniejsze.

Metin2 to gra niby fajna ale została zniszczona przez boty i 10- letnich chłopców udających dziewczyny żeby wyłudzić kase tekstami " ElO$Zka Hc3m bYć Tf0iOm DzIeFcZyNoM zRoBj3 cI LotA jAk mI Da$z 100k" ehh chyba z 10 minut to pisałem...

w 4S nie spotkałem się jeszcze z takim kindermetalem na szczęście.

Jedyne co mi sie nie podoba w 4s to pieczęci które trzeba robić w kółko i jest mało normalnych misji ale to da sie przeżyć chodząc na bitwy, wojny ,td itp. samo zarabianie kasy handlując jest tam przyjemne a w metinie jakoś nie bardzo bo każdy chce cie okraść... system listów jest w 4s świetny - handel na odległość. a także podobają mi sie aukcje - takie mini allegro :D

podsumowując 4s jest o niebo lepsze od metka ale trzeba wiedzieć o co w tym chodzi.

Opublikowano

a ja was zagne i powiem że obie gry wydało GF więc to aż tak fajne być nie może

mam 1 ale:

w obu grach albo wydajesz kase na IS albo siedzisz przed kompem bardzo długo by troche tych goldów nabić...albo handlujesz ale nie każdy się na tym zna...

Także panowie gówna zostawmy a być może GF zabierze się za coś poważniejszego.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano
to tak bron na 10 lv postaci ulepszysz spokojnie na 9 ale bron na np 30 jest trudniej

grafika 4story dziecinna ale ładna (u mnie w szkole 1 i polowa 2 klasy to maniacy którzy grajom w 4s)

skille każda klasa ma atak z bliska lub z daleka (nie czaje nazw) który ma inną nazwę grafikę ale niczym sie nie rożni moze nieco obrażeniami i tak spokojnie z polowa skilli z drzewka rozwoju zwłaszcza te pierwsze są klonowane

jak popatrzysz kilka postów w góre zobaczysz kolesia który wbił 30
a ja mam kolege który 30 lv wbije w 2 dni i uzbiera kilka golda ale on to sie w 4story zakochał .dla mnie metin i 4story to szajs każdy npc't ma po 10 klonów z innom nazwom,inną tex

i tak dla ciebie może 4story to najlepsza gra ale dla mnie to maszynka do trzepania kasy

Opublikowano
to tak bron na 10 lv postaci ulepszysz spokojnie na 9 ale bron na np 30 jest trudniej

grafika 4story dziecinna ale ładna (u mnie w szkole 1 i polowa 2 klasy to maniacy którzy grajom w 4s)

skille każda klasa ma atak z bliska lub z daleka (nie czaje nazw) który ma inną nazwę grafikę ale niczym sie nie rożni moze nieco obrażeniami i tak spokojnie z polowa skilli z drzewka rozwoju zwłaszcza te pierwsze są klonowane

jak popatrzysz kilka postów w góre zobaczysz kolesia który wbił 30
a ja mam kolege który 30 lv wbije w 2 dni i uzbiera kilka golda ale on to sie w 4story zakochał .dla mnie metin i 4story to szajs każdy npc't ma po 10 klonów z innom nazwom,inną tex

i tak dla ciebie może 4story to najlepsza gra ale dla mnie to maszynka do trzepania kasy

Opublikowano

Może zalety 4story oraz jego wady przesądzą o twoim wyborze :

Zalety:

-Ulepszanie do +24.

-Duży wybór profesjiji oraz możliwość dopasowania rasy do profy.

-Duży wybór bronii.

-Każda rzecz którą nosisz jest widoczna na postaci oprócz biżuterii (w metinie nie widać np. tarczy).

-Świetne wojny gildii w trybie podbojów.

-Tajne dokumenty w skrócie TD , to mapy do których mają dostęp tylko ludzie o wyznaczonym przedziale lvl. np TD 21-30 .

-Piękne krajobrazy i lekko cukierkowa grafika , gry z ową od niedawna podbijają europę.

-Możliwość tańca siadania czy wyrażania uczuć (brak całusów itd.) za darmo

-Możliwoś zrobienia własnej peleryny gildii

- I NA KONIEC NAJWAŻNIEJSZA ZALETA; Ludzie są bardziej spoko od tych na metinie!

Więcej zalet nie pamiętam , za wszelki spam serdecznie załuję i postanawiam poprawę , a was drodzy userzy proszę o wyrozumiałość.

Wady:

-Możliwość konia tylko za Kamienie

-Lekko denerwujący czat priv.(messenger) bo gdy się go zamyka podczas czatu i ktoś napisze to on się otwiera i traci się z oczu np. moba

-Kowal jest jeszcze bardziej denerwujący niż w Mt2

Własciwie więcej wad nie widzę

Gramy żeby grać a nie żeby wkórzać innych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sry ze robie taki reflesh tematu ale niezostal on zamkniety wiec mozna cos pisac ^^

Ehhh po pierwsze jak czytam te wasze wypociny pomiedzy 4S a metinem to az szkoda gadac.

4S jest Klonem WoW'a lecz Ma swoj urok ktory WoW niema mimo ze grafika przez wielu ludzi ulega krytyce dlamnie jest swietna i wspaniale dopasowana do tej gry oraz klimatu.

Metin to gra ktora byla z 3 lata temu fajna mimo ze GF zrobilo i metina i 4S to metin zszedl na psy i juz sie nim niezajmuja i nieuploaduja HackShielda przez co jest coraz wiecej dzieci na hackach. w 4S hack shield jest uploadowane co pewien czas oraz o bana owiele latwiej przez co 4S niespadnie na psy tak jak metin przez ludzi co niewidza swiata poza pikselami w monitorze.

Jak przeczytalem wasze sugestie co do tego ze 4S to gra dla trzepania kasy to az mi sie smiac zachcialo. Jak byscie niezauwazyli wszystkie gry ktore sa wydane w Wersji PL sa dla trzepania kasy poniewaz zagraniczne firmy zauwazyly duza roznice pomiedzy zyskami swoich Gier a zyskami metina ktory zostal opublikowany no dosc dawno temu pd tego czasu Powstalo, powstaje i bedzie powstawac coraz wiecej gier w v.PL Dla kasy. Takie sa statystyki W swiecie internetu Polski narod jest naiwny i dzieki rozwydrzonym dziecom jest taka sytuacja ze wszystkie "polskie Gry" Sa dla kasy. Jest z 7 gier mmorpg w v PL i wszystkie sa dla kasy wiec to pokrywa sie z tym co mowie ;)

Ale sie rozpisalem :P A tera na temat :P

4S jest lepsze poniewaz:

- niema hackow i dzieci sa banowane dla lepszej jakosci gry.

- oszustwa sa ale jak umiesz myslec nikt nieoszuka cie tak jak w metku .....

- mozna ulepszac itemy do +24 co pomaga w expieniu i urozmaica gre do tego stopnia ze ludzie rywalizuja miedzy soba o lepsze eq o ktore niejest tak latwo

i tutaj rozwieje wasza niewiedze czemu ludzie na 20 lvl maja eq na ok +20 gdyz maja wysoko lewelowca ktory ma tyle golda ze mogl by kupic wszystkie itemki jakie pojawiaja sie na handlu ;) z taka iloscia kasy to tylko kwestia czasu zanim wbije sie bez pomocy Isa taki plus broni ;)

- Sklie jest ich naprawde sporo z tego co pamietam kazda klasa ma ok 20-25 skili. skile tak jak w kazdej innej grze dziela sie na 3 grupy atakujace, bufy i debufy czyli atakujace wiadomo zadaja obr, bufy daja nam bonusy np wiecej obrony, debufy uwalniaja nas od zlych urokow, obniza wartosc obr przeciwnika, oglusza go itp, metek tutaj idzie w odstawke ;)

- gra owiele lepiej dopracowana niz metek niema tylu bugow oraz sama fabula powala metina na lopatki.

- nieorientuje sie jaki jest teraz max level bo wlasnie wracam po bardzo dlugiej przerwie lecz kazdy level da sie wbic przy duzej cierpliwosci i szczesciu w robieniu seta wysoko lewelowego na jak najwiekszy plus .

- Fabula. misje prawie tak jak w metku polegaja na idz do niego, porozmawiaj z nim, daj temu po buzi, Zabij te i te potworki, zdobadz te i te materialy. glowna misja expijna sa tutaj pieczecie dostajemy je co ok 5-11 lvl z lvl rosnie odstep od misji na pieczecie. Mozna je robic odrazu po udanej zrobionej do konca misji. Oprocz tego iz expimy i zdobywamy kase z potworkow to naprawde duzo expa i kasy [ jak na lvl] dostajemy za te misje.

- Gra bardzo duzo ludzi lecz niema dzieci co wprawia nas w naprawde mily nastruj przy expieniu w grupie czy wojnach.

- Gra ciagle ulepszana. dodaja nowe mapki, max level, czasami nowe skile, misje, potwory, expowiska itp.

- pvp oraz wojny wygladaja swietnie, by wygrac pvp niemozna bezmyslnie puszczac skile jak w metku tylko przy 20 skilach trzeba naprawde wymyslec odpowiednia kombinacje dla odpowiedniej klasy postaci by zadac mu jak najwiecej obr.

Napewno to niejest wszystko co daje nam 4S lecz napewno duzo, lecz nikt niemoze sugerowac sie tym co napisza inni gdyz kazdy ma swoj styl i kazdy ma inny gust temu przypasuje metek bo jest prosty i wystarczy bezmyslnie kliknac f1 by urzyc skila a w 4S trzeba sie nameczyc by ulorzyc odpowiednia kombinacje ciosow.

Mi osobiscie odpowiada 4S, lecz lubie wbic na jakis priv metka pvp i ponasmiewywac sie na tsie z dzieci co ta gra wciagnela w zycie realne. Kazda gra taka jest lecz trzeba umiec sie ogarnac i dac sobie cel by gra dawala szczescie a nie dodatkowe 6h spedzania czasu po szkole.

Mysle ze komus sie to przyda i wybierze dla siebie gre w ktora bedzie pykac w wolnym czasie. Jezeli ani metek ani 4S niedaja wam tego tutaj macie nazwy innych polskich gier.

Mam nadzieje ze nieurwe zato warnika za spam czy cos i post niezostanie usuniety bo moze on sie przydac ludziom ;)

NoStale - gra dlamnie troche smieszna :P lecz innym sie podoba. Widok chyba z gory cos jak taka tibia z ulepszona grafika i hackshieldem :P

Metin2 - opisik up :P

4Story -opisik up :P

AirRivals - latasz samolotami z czasow "kosmicznych" gra bardzo ciekawa i tak jak w 4S niema tam czitow mimo ze gra juz troche istnieje ;)

World of Tank - jezdzisz czolgami. Gra chwilowo beta, piekna grafika i ciagle dodawane nowe czolgi, mapy, bronie, CD keya mozna dostac na stronie Cd-action, wpiszcie darmowe klucze do WoT a powinno wam cos sensownego znalesc ;)

LastChaos - piekna gra 3D ciagle nowe uploady, gra niestoi w miejscu niejest monotonna, niebede sie rozpisywac ;)

jeszcze jakies 2 tam byly ale zapomnialem jakie :P wszystko to gry typu mmorpg ;) Ok koncze mysle ze komus to wszystko sie przydalo ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

Jak już up zrobił odkop to dokopie ;D

Up:

W metinie aktualizują hackshielda ;p, powoli ale ze skutkiem.I na metinie zbijają tylko kasę nawet za te reklamy które ludzie robią na AOL"u też mają na tym zysk jeszcze jakieś dzieci które wydają full kieszonkowego na IS. 4 story chyba jedyne do czego jest tam is potrzebny to do zrobienia broni na 20+ ;P

Opublikowano

moim zdaniem to nie jest podobe ani troszeczke do metin2;D

ea7a92131d752bbdcb2fec7183c8a510_jpg_350x500_q85.jpg

Jeżeli uważasz że Jutin Bieber to:ge***,ped***,Fraje****,idio***,Ma glos jak baba to Daj mi+ jeżeli uważasz odwrotnie daj -

10postów[v]

20postów[v]

50postów[v]

100postów[v]

200postów[v]

300postów[v]

400postów[x]

500postów[x]

21c85ye.gif

Sygnatura by RajuPOL zakaz kopiowania!

-Masz coś do mnie?

Nie!

-Daj mi -!

Nie!

-Oj to będzie wpierdol!

No ok ok już daje!

Jeżeli nie dasz mi - odwiedzę cie w domu więc zacznij się bać;D

Jeżeli dasz mi - odwdzięcze się tak samo:)

Opublikowano

Moze i aktualizuja ale z marnym skutkiem, metin juz dawno poszedl w odstawke bo nawet niepotrafia zbanowac Botow ktore lataja po spotach a wystarczylo by w bazie zobaczyc jakie konta tam lataja oraz porownac z 3-4 konta czy IP KOMPUTERA jest takie samo i zbanowac to wszystko w cholere. Jest to robota na gora 1h a im sie tego zrobic niechce,

Hackshield jak cos sciaga niezawsze jest to aktualizacja do niego tylko na tym metku jest tak zrobione ze patche sciagaja sie z tego hackshielda ..... Juz dawno mieli naprawic ten blad by niesciagalo sie przez hackshielda ale najwyrazniej im sie niechce.

Metek juz 2 lata temu poszedl w odstawke .... Monotonnosc, Duzo dzieci, brak jakiej kolwiek nici porozumienia z ludzmi jedynie ci co osiagneli 85+ sa zdrowi umyslowo i umieja sie zachowac a reszta to szkoda gadac .... Metin juz bardzo hamsko leci w kase stawiajac coraz to wiecej serwerow z 2-3 lata temu bylo z gora 7 serow z tego co pamietam grymuar byl ostatni przez rok postawili 9 nowych serwerow wiec wniosek jest prosty ze im niezalerzy na jakosci grania tylko na hamskim trzepaniu kasy. inne gry sa takie same lecz staraja sie robic jak najwiecej by umilic gre.

Jednak w wolnym czasie wole grac w 4S wolne od dzieci i czitow niz w metina gdzie 85% ludzi ma czity albo bedzie miec a te 15% to ludzie co wbijaja 12 lvl i uznaja ze gra niema sensu z powodu dzieciarni ;)

76561198013232167.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak 4story jest zdecydowanie lepszą grą od metina pod względami grafiki lub na przykład jak w metinie kupujesz za smocze monety maske uczuć żeby potańczyć czy coś takiego to w 4story jest tańczenie itd...Za free :).Warto zagrać w 4story mówię Ci ;).

Zbieram -

bgrd.png

Sygnaturka by Shield

Ktoś włamał mi się na konto ;(

Opublikowano

Metin2 i 4Stroy to nie są podobne gry nic nie mają wspólnego.Moim zdaniem 4Stroy jest lepsze ponieważ,są nowe patrze i aby mieć dobre eQ to trzeba dobrze się wysilić a nie jak do metin2 kupisz za 100zł 1kkk i masz już eQ +9 na każde poziomy a do 4story trzeba się bardziej wysilić

1325845644-U48159.gif
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zagraj na Mortal/Valorian, pewnie gra jeszcze ONEMiS, sims12(albo 18 nie pamietam ;p) itd. ;]

ODP : AdamS12 też znam simsa12, wspaniały facet (wróżka xD) bardzo mi w wielu rzeczach pomagał, typu :

expienie, sellanie itemków, konflikty, itp. POZDRO ! PS. Jeśli chcesz mogę go od Ciebie pozdrowić :)

Arayu_eune_67_3_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...