Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Metin Czy 4Story

dawidek00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy oplaca sie sciagac 4story podobne to do Metin2 ? Jak tak to nie dziekuje wole Metin2! :P

Za porade + / - Jak kto woli :P

4Story - nie jest ani trochę podobne do Metin2

ps ; zbieram minusy

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

Ja ci polecam zagrać w ta grę jaką jest oczywiście 4story.Gra juz od samego początku jest ciekawa z duża zachętą chcemy wbić następny lvl co nie jest takie łatwe jak w metinie2.Świat w 4story jest bardziej rozbudowany mamy dużo miejsc do expienia, posiadamy tam 3 rasy i duża ilość profesji dzięki temu gra ci się szybko nie znudzi.W tej grze możemy również pływać jak i skakać co ułatwia poruszanie się w grze.podczas pojedynku PvP możemy zobaczyć piękne efekty magii. IS (tzw.ItemShop) to w niej możemy kupić wspomagacze do gry.Gdy znudzi się nam chodzenie na nogach lub w kółko teleportowanie się to własnie wtedy z stąd możemy kupić swojego wierzchowca a jest ich duzo.Dobra to tyle z mojej strony mam nadzieje ze ci się to przyda.

A tu masz dokładną odpowiedź czy 4story jest zbudowane na podstawie metina.

http://www.mpcforum.pl/topic/168634-czy-dla-was-4story-jest-robione-na-podstawie-metina/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim zdaniem lepiej zaczekać, prawdopodobnie w przyszłości będzie Cabal po polsku. Od jakiegoś czasu jest już dostępny po hiszpańsku, więc i w naszym języku zostanie udostępniony.

A ogólnie to lepsze jest 4story, bo nie ma tam botów z różnymi nickami postaci przypominającymi seriale do komercyjnych programów.

Opublikowano

Moim zdanie 4story jest o wiele lepsze!

Chociasz o wiele łatwiej można dostać bana i to stałego i naweet dobrze Ci nie wyjśnią za co i nie przedstawią zadnych dowodów

Pół prawda... Dostałem stałego bana miesiąc po zakończeniu gry (miałem przerwe) i nie wyjaśnili dokładnie dlaczego...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gralem w metina przez rok od czasu kiedy pobralem 4story nie wlaczylem metina nawet raz.

Polecam ci zaczac grac w 4story.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

Metin2 jest lepsze niż 4Story,i zapraszam też do kultolowej gry nostale.

Metin2: Nostale:

Warior+15

Ninja+11

99lv Crussader+13

Nick postaci:Kryształek Berseker+15

Eq + 8/9

Bardzo rozwinięty Nick:Facio09

ludzik.Mental Gram na niemieckim OO

Nostale

Silne ciało-G2 lv92

I już nie pamiętam skill

bo bardziej gram w nostale;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Według mnie metin2 jest lepsze bo jest około 6k botów 20kchacków i 600Komend i są prywatne serw. w HU***********xD

warned

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

4Story ma lepszą grafike, lepszy klimat, lepszy system pvp.

Jeżeli raz zagrasz, popadniesz w nałóg, ale nei tak jak w metine tzn. 'aaaa muszę wbic 99lv !! '

tylko siedzisz sobie w keter, poznajesz nowych ludzi, etc.

Serio w 4S poznałem wielu wspaniałych ludzi, z którymi kontakt utrzymuje do dziś, a bana dostałem z rok temu :D

Gdy zrobiłem sobie dłuższą przerwę po pięciokrotnym banie, to już nie była ta gra...

Kiedyś był ten wspaniały klimat.... Ale zagraj, jak najbardziej polecam ;)

Zagraj na Mortal/Valorian, pewnie gra jeszcze ONEMiS, sims12(albo 18 nie pamietam ;p) itd. ;]

52287137559562145640.png

Opublikowano

W 4story właśnie mi się podobają ludzie którzy w to grają, praktycznie nie ma żadnych 'neo-kidów', a jeśli są nie utrzymują się długo (zwykle grają do około 30 lvlu) i z pozoru gra wygląda na dziecinną, ale w dobrej gildii 80% osób to osoby +14 lat ;]

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

A niedługo jak jakiś neo-kid poczyta posty to zaraz napisze " metin 2 rzondzi !! 4 story g.... !!! kto nie lubi metina to noob "

@Topic :

Ja polecam 4 story. Fajna grafika, można skakać, pływać, itemki da się ulepszać do +24 , Nie trzeba wydawać prawdziwej kasy aby być pro, 3 różne rasy, bardzo dużo klas, wiele miejsc do expienia, oraz ciekawe skille niektórych klas , np Zamiana w Kruka, Zamienienie przeciwnika w wiewiorkę :)

Grałem kiedyś w Metina, Ale gdy zacząłem przygodę z 4Story od razu z Metinem skończyłem . Nie ma w 4story hacków, są specjalne mapki , gdzie fajnie się expi i lootają dobre itemki ;]

Opublikowano

A niedługo jak jakiś neo-kid poczyta posty to zaraz napisze " metin 2 rzondzi !! 4 story g.... !!! kto nie lubi metina to noob "

@Topic :

Ja polecam 4 story. Fajna grafika, można skakać, pływać, itemki da się ulepszać do +24 , , 3 różne rasy, bardzo dużo klas, wiele miejsc do expienia, oraz ciekawe skille niektórych klas , np Zamiana w Kruka, Zamienienie przeciwnika w wiewiorkę :)

Grałem kiedyś w Metina, Ale gdy zacząłem przygodę z 4Story od razu z Metinem skończyłem . Nie ma w 4story hacków, są specjalne mapki , gdzie fajnie się expi i lootają dobre itemki ;]

ehhh powiem ci grałem w metina i później w 4 story na poczatku taki mnie to wciągnęło, lecz jak wybijesz 20 level to się przekonasz że bez kasy na is jesteś nikim.Owszem ulepszanie masz do +24 lecz bez itemów z is

przy +7 kowal pali itemki.Jeżeli nie ulepszysz wyżej to przy zdobywaniu doświadczenia jest taka lipa że dedasz co chwile.A kwestia pvp to nie jaka grasz postacią i level i taktyką tylko kasa jaką wydasz w eq bo widzę

ludzi z eq powyżej +16 na 20 to jak ja miałem pvp z taka osoba z levelem 22 a ja 26 zaklinacz to rozwalił mnie jednym hitem a ja go nawalełem z minutę i mu nawet 200 hp nie odebrałem , kolo poprostu śmiał mi się w twarz wiec jaką mam szanse bez is ? żadną

jak kolo mnie na skila bierze i z mniejszym levelem.Nie jestem obrońcą metina ale tam można zrobić bardzo dobre eq bez wydania ani grosza na grę.Wystarczy że będziesz zarabiał kasę i na metkach lub na czymś

innym i dasz rade, i każdy ma takie same szanse w ulepszaniu a nie tylko ten kto wyda na is.4 story jest bardzo fajną grą lecz jak tu powiedział ze'' Nie trzeba wydawać prawdziwej kasy aby być pro'' to mnie

trochę wkurzyło bo gram w to trochę i wiem jak jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...