Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bug]Otworzenie Magazynu Gdziekolwiek Jesteś.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kamer najpierw wpisuje się /click_mall i wchodzi w ItemShop

Potem /safebox_password 000000.

Wtedy wyłączasz ItemShop i masz magazyn.

Ddziała + poleciał

Za Pomoc Proszę żebyście mnie nagradzali 5 i +

Opublikowano

hmmm....ciekawe ... a moze dalo by sie komende na ulepszanie itemkow u kowala w dt ?? chodzi o to ze np wpisujesz komende i pojawia ci sie okno do ulepszania i nie trzeba itemkow na ulepszanie ^^

HBV27j.png

Opublikowano

zajebista sprawa oczywiście +

Opublikowano

Ludzie zróbcie 1 postać dropcie itemy w v2 i do magazynu potem na 2 chara i sellac u handlary :D Bardzo fajne ! ale za tą komendę się bana dostaje ;p +

sygnampc.jpg

Sygnatura by FreeSz

Opublikowano

i gitara nie będę musiał jedzić do pier.... dozorcy po rękawicę zlodzieja jak jestem w red ale zaniedłógo usuną tą komędę można w ten sposób przezucać złom z v2 niech ktoś wygrzebię komede która doprowadza do rozmowy z biologiem będę wdzięczny lub komede która doprowadza od rozmowy z chandlarką różności :] a jak takowa będzie działać wiecie co to oznacza

do pana na dole ta tak ale nic nie było o taj do otwierania magazynu

Opublikowano

już widziałem temat na forum metka na temat tej komendy

/click_mall

i jak napisał modek jest ona dozwolona

Tak to jest dozwolona. Przecież dla GF to, że ktoś może otworzyć sobie IS gdzie chce to plus i większy zysk. A o to z magazynem nikt się nie pytał. Nawet jakby pozwolili to i tak jest bug (bo normalnie komenda działa tylko przy magazynie, ale po wpisaniu drugiej działa wszędzie = bug).

A co do privów: działa komenda /safebox_password. Ale możemy z niej skorzystać tylko obok magazynu. Nie działa zaś komenda /click_mall... Tak więc nie możemy skorzystać z bugu (który polega na wpisaniu obu komend i dostaniu się do magazynu gdziekolwiek).

Obie komendy są w kliencie Metina 2008 (sprawdzałem; tak samo jak w 2010). Pewnie to nie zależy od klienta ale od serwera.

Może dałoby się jakoś na privach wprowadzić działanie tej komendy (komendy na IS, bo na magazyn działa)?

__

Opublikowano

Wielkie dzieki jeszcze by sie przydalo na otwieranie tego okienka dozorcy ze sztabkami ;P

Ps.Mam nadzieje,że ktoś szybko sie domysli jaka to komenda na okno dozorcy ze sztabkami.

Opublikowano

Ludzie zróbcie 1 postać dropcie itemy w v2 i do magazynu potem na 2 chara i sellac u handlary :D Bardzo fajne ! ale za tą komendę się bana dostaje ;p +

A masz na to jakies dowody,ze dostaje sie bana czy tylko odstrasz userow od korzystania ??

Opublikowano

Za to nie ma bana, a nawet jeśli by tak było, to jak by to sprawdzili ?? musieli by sprawdzać po kolei wszystkich graczy z kąd korzystali z magazynu :)

Opublikowano

Mam takie pytanko odnośnie tych plików root :P Czym wy je otwieracie jak szukacie tam tych komend?:P

Opublikowano

Już jakiś nobeq musiał napisać temat na boardzie ehh..:

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&postID=5289302#post5289302

No normalnie szkoda mi takich ludzi co zaraz jakas informacje donosza na board metina,moze jeszcze powinni pisac neosy czy hacki tez sa dozwolone normalnie zal :angry:

Ps.I teraz przez nie ktorych ludzi taka komenda moze zostac zablokowana tak jak to mialo miejsce z Pk mode na range agresywna

Opublikowano

No, niestety :/ Jednak mam nadzieję, że tego nie zrobią :) Ale pasowałoby zablokować możliwość czytania niektórych tematów userom nie posiadającym przypuśćmy tych 10 postów.

To napewno by pomogło powstrzymać chociażby trochę tych tzw. Neosów

A jeśli chodzi o szukanie tych komend, to wystarczy wiedzieć jak zaczyna się linijka tekstu w której jest komenda, zawsze linijka musi być zatwierdzona aby działała w czacie, więc przy każdej komendzie na czacie jest taki sam początek linijki :)

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem; mianowicie nie mogę komendą odpalić ani is ani magazynu bo zawsze mam informację ze jestem za daleko od dozorcy używam konsoli wbudowanej w expbota czy to może być przyczyną?

Z góry dzięki za odpowiedz.

232_banner.jpg

Opublikowano

@up

Wpisz normalnie na chacie:

/click_mall

i gdy to będzie włączone:

/safebox_password xxxxxx

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...