Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Ripperom Nie

ThePatrykoO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kronk no dobrze może macie racje, nie muszę przecież brać takich stocków, prac czy nazwijcie to jak chcecie.

ja naprawdę nie widzę problemu.

tylko sęk w tym, że PatrykoO kłóci się wyatczając mi argumenty że na UBPlanet powiedzieli.

co mnie obchodzi co mówią na UBP? nie muszą się nikomu podobać moje grafiki, bo są jakie są.

niech pokaże mi sensowne argumenty, które do mnie trafią. niech udowodni mi, że robię źle, a nie wskazuje na rip z jakiegoś braku symaptii, czy chęci dopieczenia mi.

Nie może mamy racje. Tylko mamy.

Ta sygnatura to ciężka praca kogoś z DA. (powtarzam to 2 raz)

DA to nie jest strona ze stockami.

Użytkownik zamieścił to na swoim profilu, czymś jak galeria.

To tak jakbym ja 2 dni odpicowywał jakiś fotomontaż , ty ukradniesz połowe , dodasz napis i koniec.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra przerwa ! Wracamy do tematu....

hmm..a co w temacie było? Rip jednej z prac dudsonowej... i chyba mamy stwierdzić czy to rip czy nie?

Więc po co te bez sensowne dyskusje , flaki z olejem...szczerze? jak ja to czytałem to taką polewkę miałem...Jeden pisze o ripe drugi o czymś innym..

Wg. mnie sprawe trzeba wyjaśnić a sama sie nie wyjaśni , hmm moze sie wyjaśni jak pospamujecie bezsensownymi postami? Chyba nie -.-

mya Ikona : (minutę temu) no jest. kazda modyfikacja pracy z cc bez zgody autora jest ripem

mya Ikona : (minutę temu) noo

ThePatrykoO Ikona : (dziś, 15:37 ) no i czy to jest rip ;D?

ThePatrykoO Ikona : (dziś, 15:37 ) http://img35.imagesh...4530/sygnan.png a to praca kogoś innego zrobiona na zamówienie

i wszystko jasne ;) Tylko jak byś mógł dodać ss bo cytacik jest mało wiarygodny ;)

@btw. Sam administrator forum graficznego , iż kazda modyfikacja pracy z cc bez zgody autora jest ripem mówi samo za siebie ;)

Więc , jak sama przyznała dudsonowa , ze bawiła się kontrastem etc. Wg. mnie sprawa wyjaśniona i topic close ;)

Dziękuje za uwagę xD

@edit ss ze stronki : ripo.png

Opublikowano
To tak jakbym ja 2 dni odpicowywał jakiś fotomontaż , ty ukradniesz połowe , dodasz napis i koniec.

spoko, możemy tak zrobić :D.

@EDIT ej, jak już zadecydujecie co ze mną zrobić za rzekomy rip to dajcie znać :D. nie wiem zadzwońcie dzwonkiem, wbijcie na gg, napiszcie sms'a, pwa nawet albo koment mi wsytarczy xD

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Dlatego przydała by się opinia kogoś więcej , niż posiadacza sygnatury opiekuna FanArtu.

Nie wal argumentami na pałe.

UP2@

Skończyły mi się prawda dałem wam wszystko co jest potrzebne by udowodnić ripa ale wy nadal swoje więc nie wiem po co ta dyskusja mike chciał kogoś z ubp mówił że mnie wyśmieją gdy dałem i okazało się że mam racje to mówicie że to mpc a nie ubp więc ...

Argument przemyślany i z sensem, przeforsuje każde bariery, ty po prostu chciałeś mieć swoje 5 minut, tak jak już ktoś powiedział.

''To tak jakbym ja 2 dni odpicowywał jakiś fotomontaż , ty ukradniesz połowe , dodasz napis i koniec."

Dodała swoją myśl artystyczną i wykonanie.

Więc część pracy należy do niej. Co innego gdyby wzięła nie podpisaną pracę i walnęła podpis.

P.S. Nie przyjmuję twojej wersji, po prostu gram na twoich zasadach.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

@btw. Sam administrator forum graficznego

Chciał bym sprostować że mya ma tag mastera ;)

Dawmar zaraz da wam ss ..

Źle mnie zrozumiałeś .

Chodziło mi o to ,że to nie jest forum amatorskie.

Admin i osoby z rangą to osoby uzdolnione.

@Dudsonowa

Ok , zróbmy tak.

Opublikowano
^^ Trochę śmiechu było. Lecz nie z userów tzn. Kronk Patryko czy inny, a Mou Mike itp. (bez obrazy, ale taka prawda) bronicie ją jak 5 letniego dziecka. Może ma zajebisty talent potrafi robić PM'ki. Może i jestem noobem a nie grafikiem. Tzn. robię tylko sygny i to żałosne. Ale rip'a rozpoznać tak trudno nie jest. Dodała napis i tyle.. Żałosne. ; ].

LoL . ?

Opublikowano

Ok, to teraz, po 4 stronach nieuzasadnionego gadania wkońcu jest coś, co można normalnie ocenić.

Ten screen, panie Dawmar37, pokazuje nam o tym co myśli o tej pracy niejaka mya z jakiegoś forum, piszę jakiegoś bo nie ma widocznego loga ani nic, takie forum na szybko można zrobić i samemu napisac takie coś w shoutboxie. Po drugie, od kiedy jakimś autorytetem w sprawach graficznych jest grafik z jakiejś strony/forum(?), o którym, tutaj tylko moje domysły, zakładam, że nie słyszała połowa wypowiadających się ? Oczywiście, nie twierdzę, że macie lecieć do grafików Ubisoftu czy EA o konsultację, ale ludzie, ta mya to nie jest jakieś medium, które Ci o tym powie.

Na dodatek na screenie nie ma nigdzie widocznego linku do pracy dudsonowej, a rzekomego stocka czy oryginalnej pracy, więc jak mogę ocenić, czy ta opinia jest do pracy dudsonowej ? Oczywiście, jestem szarym użytkownikiem, moje zdanie się nie liczyć, ale teraz rangi na forum się na nic nie zdadzą, teraz chcę byś mi podał kolejne konkretne argumenty na które mogę Ci odpowiedzieć, bo cofam to co napisałem na początku, to kolejny gówniany "dowód" od siedmiu boleści.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

UP@

Tak mya nie jest medium ale ty mou mike i reszta zapewne jesteście.

Dawmar zaraz da kolejne ss gdzie jest link o ile już nie został chat wyczyszczony a skórka która jest na ubp jest wykonana na zamówienie przynajmniej tak mi się wydaje wiec podrobić nie tak łatwo

Znikło już ss nie bd wierzcie na słowo -.-

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Po drugie, od kiedy jakimś autorytetem w sprawach graficznych jest grafik z jakiejś strony/forum(?), o którym, tutaj tylko moje domysły, zakładam, że nie słyszała połowa wypowiadających się ?

A ja stawiam na 80-90%, w tym mnie.

@UP

Stary, nawet nie wiem co ci powiedzieć, bo pierd*lisz od rzeczy, jakieś wyciągnięte z ... riposty.

Ogarnij się, jeśli masz coś jeszcze do powiedzenia, to to mów, tylko z sensem

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

@Projektant. Po jakiego grzyba ją bronisz.? Wytłumacz mi to proszę bo nie ogarniam. Przecież trzeba byc głupim by ją bronić (no sory taka prawda.) Ukradła pracę z DA ? Ukradła ; ] Dziękuję dobranoc. Dodała napis. i tyle. Joke..

Chciałbym dodać ,że pomysł na opiekuna FanArtu był Wojtaska, ale ,że koleżanka Mou przyszła to ona przeciez musiała dostać rangę itp. Brawo Mou 10pkt. for you. ; ] Czekam na wypowiedź Wojtaska..

LoL . ?

Opublikowano
ej, jak już zadecydujecie co ze mną zrobić za rzekomy rip to dajcie znać

Tak, my NIC nie możemy, za tobą stoją Mounthains i Mike, so... Dla mnie dalej jest to VIP dany za darmo(tak samo ja mógłbym dostać VIP'a, bo gdy Yoooj odpuścił sobie moderowanie działu MS, a ja zostałem moderatorem to wyczyściłem ten dział, więc VIP mi się należy).

@Projektant

Weź wyjdź, a jak nie chcesz to przeczytaj cały temat kilka razy, może wtedy zobaczysz, że padło dużo dowodów na to, że praca Dudsonowej jest plagiatem.

@Edit

Rotfl, ja pisałem posta a tu już jedna strona nowych postów wskoczyła.

@Edit no. 2

Dodała swoją myśl artystyczną i wykonanie.

Więc część pracy należy do niej. Co innego gdyby wzięła nie podpisaną pracę i walnęła podpis.

To co, że dodała swoją myśl artystyczną(śmiech na sali, myśl artystyczna to napis?), skoro:

"Plagiat jawny polega na przejęciu całości lub fragmentu cudzego utworu i opatrzenia go własnym nazwiskiem."

strony/forum(?), o którym, tutaj tylko moje domysły, zakładam, że nie słyszała połowa wypowiadających się ?

Dla twojej wiadomości, większość użytkowników zaglądających do działu FanArt(sądzę że ok. 90%), zna forum UBPlanet.pl, więc nie pierdol, ok?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Bronie, bo chcę, zabronisz ? Nie będę nawet argumentował tego, bo nie ma sensu, i tak mnie skwitujecie poprzez to, że zripowała pracę, zero kontrargumentów.

Czekam na tego screena Patryk, choć w sumie nie wiem po co, bo on i tak nic nie zmienia, wybacz, jako człowiek nie mogę się powoływać na to co kto inny napisał, na dodatek to mogło być ustawione, sory że tak piszę, ale no aż muszę się powtórzyć, ZAZDROŚĆ :D.

@up

dowodów, kurwa jakich dowodów, chłopie ogarnij, bo dowody typu, że niby ktoś coś napisał, niby ktoś coś widział, to gówno a nie dowody ;)

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

iRokusho - Vipa dudsonowej nie dalem ani ja, ani Mou wiec w czym rzecz ? Vipa dostala bodajze od Kokosza jesli sie nie myle ^^

@korekta dowiedzialem sie ze vip nadal D&G

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Bronie, bo chcę, zabronisz ?

Patrzę na Twoją sygnaturę i mnie olśniło.

-----------------

To jest Rip. Nie może to jest rip. Ani także byłby to RIP gdby. Tylko to jest RIP.

Rip- Plagiat.

-----------------

Wy:Dlaczego to jest RIP ?

ODP: Bo to nie jest jej praca

-----------------

Wy;Twoja sygna to też nie Twoje foto

Ja : Ale to foto zostało udostępnione na stronie do tego przeznaczonej

-----------------

Wy:A jej nie ?

Ja: Strona z czyimś profilem na Da i ukazaniem swych wypocin , nie jest przeznaczona dla osób trzecich.

Ile można to tłumaczyć.

I znowu będzie :Mleko ! Kapusta ? Mleko! Z kapustą ?

Opublikowano

Patrzę na Twoją sygnaturę i mnie olśniło.

-----------------

Gratyyy, świetne skwitowanie ;D

Ok panowie, rozważmy co innego, załóżmy, że zerżneła na żywca(:D) tą sygne i dodała tylko napis, a co z innymi 10,20, czy kapusta wie ile innych sygnatur jej wykonania na tym forum ? Haa, zagiąłem -.-

edit; a, ty jesteś z przeciwnego teamu, to musze dopisać żebyście zrozumieli. Chodzi o to, że dudsonowa robi dla ludzi to co oni chcą, konkretnie sygny, a tutaj okazuje się, że niektórym się to nie podoba.

Czekam na kontrargumenty co do mojej tezy.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

@Edit no. 2

To co, że dodała swoją myśl artystyczną(śmiech na sali, myśl artystyczna to napis?), skoro:

"Plagiat jawny polega na przejęciu całości lub fragmentu cudzego utworu i opatrzenia go własnym nazwiskiem."

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i z całej siły staraj się zrozumieć.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano
dowodów, kurwa jakich dowodów, chłopie ogarnij, bo dowody typu, że niby ktoś coś napisał, niby ktoś coś widział, to gówno a nie dowody ;)

Dowodów? Kolega pokazał link do galerii autora tej pracy, Dudsonowa wykorzystała tą pracę(to co że wzięła ją z innej strony, na której nie było credits'u dla autora, czyli praca na tamtej już stronie była plagiatem, więc skoro ona jej użyła to też jest to plagiat), dodała napis(bo tam kompletnie NIC innego nie jest zrobione, no może tylko zmiana rozmiaru), udostępniła ją użytkownikowi MPC dodając swój podpis pod pracą. To dla Ciebie są niewystarczające dowody na to że ta praca jest plagiatem? Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

jako człowiek nie mogę się powoływać na to co kto inny napisał, na dodatek to mogło być ustawione, sory że tak piszę, ale no aż muszę się powtórzyć, ZAZDROŚĆ :D.

Teraz mówisz, że to było ustawione, a wcześniej nie mogłeś ruszyć dupy i pofatygować się i sprawdzić czy to jest prawda? Więc twoje słowo na temat tego jest gówno warte.

Gratyyy, świetne skwitowanie ;D

Ok panowie, rozważmy co innego, załóżmy, że zerżneła na żywca(:D) tą sygne i dodała tylko napis, a co z innymi 10,20, czy kapusta wie ile innych sygnatur jej wykonania na tym forum ? Haa, zagiąłem -.-

A mógłbyś kur*a przeczytać jeszcze raz pierwszy post? Dotyczy on TYLKO tej pracy, więc nie zmieniaj tematu proszę :/

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i z całej siły staraj się zrozumieć.

Zrozumiałem, tylko to ty się mylisz, to co że dodała swoją myśl artystyczną i wykonanie(pff...), skoro skopiowała tą pracę bez zgody autora nie dodając credits'ów dla niego i podpisała się swoim nickiem? Metinowcom nic się nie da wytłumaczyć...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Zrozumiałem, tylko to ty się mylisz, to co że dodała swoją myśl artystyczną i wykonanie(pff...), skoro skopiowała tą pracę bez zgody autora nie dodając credits'ów dla niego i podpisała się swoim nickiem? Metinowcom nic się nie da wytłumaczyć...

Poczytaj moje posty i pokaż mi w którym wywnioskowałeś z zachowania że jestem "metinowcem" ?

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Jak wam się nie podobają jej sygny to zróbcie lepszą. Ja do niej nic nie mam.

Opublikowano

Jak wam się nie podobają jej sygny to zróbcie lepszą. Ja do niej nic nie mam.

A teraz wyłącz metina .

Nie o to chodzi , że nam się nie podobają , tylko o to , że dokonała plagiatu.

Gość Mounthains
Opublikowano
Tak, my NIC nie możemy, za tobą stoją Mounthains i Mike, so... Dla mnie dalej jest to VIP dany za darmo

Dla Ciebie to może dużo. Jesteś tylko cholernym moderatorem i sobie nie pozwalaj.

Sprawy organizacyjne:

Wisienqka -> Podchodzi pod obraze. Warn

Kronk -> Ban na 3 dni za reklamę jakiegoś forum.

ThePatrykoO -> Ban na 3 dni za reklamę jakiegoś forum.

Teraz top@

Czytałem i czytałem i muszę stwierdzić że się uśmiałem.

Zapominacie że jest to forum o cheatach. To że został dodany osobny dział fanart to nie oznacza że świat się krąży wokół niego. Tak samo te reklamy. Mam dosłownie w dupie co myślą admini tej strony i tyle. Jest to forum o całkowicie innej tematyce.

Nie rozumiem jednego. Praca nie została zripowana z DA. Jest ona z innej strony, w której można swobodnie edytować. To że się znalazło też na DA to zwykły przypadek.

Kolejna sprawa@ Zaczynacie offtopować. ThePatrykoO nie wie już co pisać, kronk zaczyna pisać o mleku i kapuście O_O..

dudsonowa@ VIP i prawa zostają. Nie mam zamiaru Ciebie wywalać przez jakiś kolesi którzy się na Ciebie uwzięli.

Proszę abyś załatwiła to, i poprosiła autora któremu przekazałaś tą sygnę o usunięcie.

Teraz mówisz, że to było ustawione, a wcześniej nie mogłeś ruszyć dupy i pofatygować się i sprawdzić czy to jest prawda? Więc twoje słowo na temat tego jest gówno warte.

Rusz dupe do Maple Story i siedź tam. Tylko wkurwiasz swoim gadaniem i zazdrością.

Zaczynacie już offtopować, wyzywacie ludzi od metinowców. Zamykam temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...