Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Ripperom Nie

ThePatrykoO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty przykładasz się do wszytskich prac jakie tworzysz? Ciekawe. jak nad jedną (mówię o tych na profilu) siedzę trzy godziny to jest dobrze, a jak nad inną 15 minut to źle? Co jest złego w tym, że przerabiam niektóre słabo, skoro i tak są już piękne same w sobie? Z resztą nie mowa tu o gustach i stylu tworzenia grafiki.

jeśli Mou bardziej podoba się sygnatura, która jak się zarzekasz jest lepsza to niech ją sobie ustawi. nie widzę problemu.

@Kronk

http://wall.alphacoders.com/big.php?i=74671

specjalnie dla Ciebie. tak, tak znów tylko podkręcony kontrast i przyciemnione elementy.

@edit.

Praca nie była pobrana z dA (gdzie jak widzę autor nie ma ustawionej licencji do tejże pracy, a nawet udostępnia plik z tą pracą), tylko z wyżej wymienionej strony. skąd miałam wiedzieć, że praca ta pochodzi z dA?

1321896841-U198706.png

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra skończmy temat dot. stylu twoich sygnaturek, zajmijmy się głównym wątkiem tematu.

Nawet jeśli ten stock został zapożyczony ze strony, na której nikt nie podał do kogo praca należy, to nawet jeżeli ktoś go użył, to dalej jest to plagiat.

Plagiat - skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem

Plagiat jawny polega na przejęciu całości lub fragmentu cudzego utworu i opatrzenia go własnym nazwiskiem.

A ty to zrobiłaś, wykorzystałaś kogoś pracę, dodałaś napis i podpisałaś go własnym nickiem. Nawet jeżeli nie wiedziałaś do kogo należy praca, to dalej jest to plagiat, rip, czy jak wy to tam zwiecie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

gdyby kazdy sie trzymal tej definicji plagiatu to zadna w fanartcie praca by nie mogla sie pojawic.. bo rendery/stocki zawsze skads pochodza.. no chyba ze sam robisz jakas fotke czy cos i z tego robisz render/stock.. ale to juz swoja droga

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

no przepraszam, ale nie kazałam akurat pod tą pracą podpisywać boostspeedowi, że ją zrobiłam. o.O

a na pracy nie ma mojego nicku.

@edit jeśli jest to dla Was plagiat to prosze bardzo niech wszyscy usuną sygny ode mnie i po kłopocie, ja nie widzę problemu.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Więc niech usuną podpisy spod sygnaturek, wtedy sprawy nie będzie...

@Down

Hell yeah, żeby nie było, ja mówiłem tylko o podpisach. Teraz żyję w świadomości że jestem wrogiem publicznym nr. 1 w dziale FanArt.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

pf. proszę bardzo usuwajcie.

napisy, sygny, co tylko Wam się podoba. ja nie zmuszam do trzymania moich sygn na profilu.

@iRokushou nie mam zamiaru oceniać Twoich prac jakoś inaczej tylko dlatego, że jesteś dla mnie wredny. twoja sprawa, rozgraniczam grafikę itp. od spraw osobistych.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

"http://wall.alphacoders.com/

znajdź sobie stock i podaj mi interesujące Cię napisy na sygnaturze."

Z tego co wiem to na wall.alphacoders pod pracami nie ma wymienionych autorow ... wiec drogi patryku, jak ma sie dostac pozwolenie na uzycie owego stocku ??

I jak Ty wycinasz rendery z roznych zdjec to tez mozna nazwac to plagiatem... Trzymajac sie waszych regul (patryka i kronka) to w fanart nie powinno byc zadnych prac jak tak..

Opublikowano

mya Ikona : (minutę temu) no jest. kazda modyfikacja pracy z cc bez zgody autora jest ripem

mya Ikona : (minutę temu) noo

ThePatrykoO Ikona : (dziś, 15:37 ) no i czy to jest rip ;D?

ThePatrykoO Ikona : (dziś, 15:37 ) http://img35.imagesh...4530/sygnan.png a to praca kogoś innego zrobiona na zamówienie

;)

mike a mieli mnie wyśmiać.

UP to nie jest stock tylko tapeta z cc ^^

fajne tylko jak wycinam kogoś to nie ma tam nic zrobione przez innego grafika -.- a tu jest cała praca zrobiona przez kogoś innego

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/78849-podstawowe-pojecia-w-grafice/

"Stocki-Obrazy,Zdjęcia" ... tapete chyba mozna wliczyc w obrazki/zdjecia co nie??

Opublikowano

jeśli to jest zdjęcie to tak ale nie każda tapeta to zdjęci chodzi o to że edytowała czyjąś pracę bez zezwolenia a to jest rip jak ci już pokazałem chcieliście zobaczyć co ubp napisze no i co jeszcze ?

A ta kopia chatu jest z ubp chyba wiedzą więcej niż ty co ?

http://ubplanet.pl/topic/32762-mastah/ macie tu inny przykład i nie wmawiajcie mi że to nie jest rip ... znawcy się znaleźli

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Z tego co wiem to na wall.alphacoders pod pracami nie ma wymienionych autorow ... wiec drogi patryku, jak ma sie dostac pozwolenie na uzycie owego stocku ??

Jeszcze raz to przeczytaj... A pozatym jak ja wycialem kawalek z Twojej pracy i dalem na avatar to tez jestem riperem prawdaz?? Podasz mnie do sadu teraz? :rolleyes:

Opublikowano

Nie bo nie edytowałeś pracki nie podpisałeś się ani nie robiłeś jej na zamówienie chociaż nie wiem ;D w każdym razie to jest rip.

A i zależy jak byś wyciął np z sygny która mam i podpisal to by był rip ale jak byś wziął sotocka i zdjęcie np pezeta i się podpisal to juz rip by nie był ;d

Mogłem coś pokręcić. W każdym razie nie gadamy teraz co to jest rip tylko o tym że dudsonowa zripowała i to jest fakt.

Edit@

I zajrzyj do teamtu który ci dalem -.- też uznali to za plagiat a miał inną sytuację.

http://ubplanet.pl/topic/32762-mastah/

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

A wiesz co ?? Tez jestes riperem jak tak ;)

http://gfx.dlastudenta.pl/photo/181726

Edytowales kogos prace, podpisales sie, a raczej tez nie miales na to zgody racja? ;>

Opublikowano

Jeszcze raz to przeczytaj... A pozatym jak ja wycialem kawalek z Twojej pracy i dalem na avatar to tez jestem riperem prawdaz?? Podasz mnie do sadu teraz? :rolleyes:

no chociaz jeden widzi ta sama idee

kazdy kto uzywa chociaz stocku/renderu z innej pracy to to jest rip i patryku nie przemowisz mi inaczej ;p

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

ha! ukaż mnie za nieświadome ripowanie xD.

no nie mogę.

spoko, jak Wam tak na tym zależy to mogę nie robić sygn wcale, nie widzę w tym problemu xD

jeszcze do tego dojdzie, że będziecie mi kazali używać własnych zdjęć do sygnatur. tak jak w przypadku mojej sygnatury i Rodimop'a .

1321896841-U198706.png

Opublikowano

http://gfx.dlastudenta.pl/photo/181726 nie wiem co to za link nic mi się nie wyświetla a na sygnę która mam w podpisie mam pozwolenie ss chcesz ?

mya Ikona : (minutę temu) ta strona NIE JEST STRONĄ ZE STOCKAMI więc o czym ten ktoś rozprawia? ;)

Szkoda mi z tobą gadać. piszę ci ktoś z forum graficznego a ty dalej swoje.

Wyjdź bo śmieszysz.

Masth (czy jakoś tak) został ukarany mimo że nie wiedział po 2 tamta strona nie jest stroną ze stockami jak ci mya napisała.

A jak byś oddała tą pracę na konkurs (wiem fantazja mnie nosi xD) to byś się tłumaczyła że nie wiedziałaś ? ....

To jest rip i nie wiem po co to ciągniecie.

I nic ci kazać nie zamierzam wszystko masz w 1 poście.

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

kto to tutaj ciągnie? hm?

po pierwsze nie oddałabym jej na konkurs i dobrze, że wiesz, że fantazjujesz. jak sobie życzysz. więcej sygn nie będzie dla nikogo. nie będzie tutoriali, wskazówek niczego. ja nie muszę Wam ich robić a s jak ktoś do mnie napisze czy zrobić mu sygnę odeślę go do Ciebie, wytłumaczysz mu ładnie, że jestem wredną suką i kradnę pracę innych, a potem sam mu zrobisz wyjebaną w kosmos sygnaturę. allright? ;)

i jeśli chcecie zdjąć mi V.I.P'a proszę bardzo. sami sprzątajcie syf w FanArcie jestem pewna, że administracja bez problemu znajdzie chętnego na to stanowisko. :).

buziaczki misiaczki :*

1321896841-U198706.png

Opublikowano

pa pa ;*

można chyba zamknąć bo i tak macie przecież racje ...

sygnę odeślę go do Ciebie, wytłumaczysz mu ładnie, że jestem wredną suką i kradnę pracę innych, a potem sam mu zrobisz wyjebaną w kosmos sygnaturę.

to 1 mogę zrobić ale 2 to już nie za bardzo ^^

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

To nie moja pracka ale wydaję mi się że tak.(w sensie nie ja jestem riperem tylko ten kto ją zrobił w tym wypadku vincentq)

chociaż nie wiem czy ma c. ale zapewne tak.

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

beztytuuug.png

Patryko tez jestes Riperem tak?? Wyciales, zamazales pare napisow i podpisales sie pod prace ...

haha patriko masz pozwolenie na to ? :D

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

To nie jest moje a ja nei pozwalem tego kto nosi sygnę tylko wykonawce -.- więc nie wiem czemu odwracacie kota ogonem w każdym razie sygna dudsonowej jest ripem. nIe ma to jak zmieniać temat.

By EL_Mariaci

patrycek.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...