Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, monsune napisał:

Miej sobie inne zdanie, ale nie atakuj mnie w taki perfidny sposób i nie oczerniaj bezpodstawnie

Tu nie chodzi o zdanie, a o fakty. Podstawa jest, ponieważ przez to co piszesz inni mogą stracić pieniądze.

lekceważysz ludzi o których nic nie wiesz

Wiem o tobie tyle, ile widzę w twoich wypowiedziach. To wystarczy aby stwierdzić, że masz się za wielkiego znawcę, którego zdanie jest ważniejsze niż stwierdzone fakty. Od samego początku piszę ci, że ovh korzysta z procesorów pod środowiska wielowątkowe, a serwer mc to środowisko jednowątkowe. Świetnie nada się pod np. stronę internetową, ale pod serwer mc już nie. Nie istnieje "lek na wszystko", każda rzecz ma inne zastosowanie i to samo tyczy się hostingów.

Pracuję m.in. dla włoskiego dostawcy znanej tamże chmury danych, mam pod sobą kilkaset serwerów dedykowanych

"Pracuję dla znanej restauracji, mam pod sobą wiele pysznego jedzenia" tymczasem rzeczywistość: smażę frytki w McDonald's

wszystkiego nie wiesz (tak jak i ja)

I skąd ta nagła zmiana zdania? Obracasz swoimi słowami tylko po to, by mieć co napisać. Raz wiesz wszystko, raz nie wiesz wszystkiego, raz obrażasz wszystkie hostingi, raz polecasz współdzielone hostingi z bardzo niską reputacją i jakością. Zanim wpadnie ci do głowy jakieś zdanie, postaraj się by chociaż miało ono sens.

13 minut temu, monsune napisał:

Równie dobrze mógłbym tam posadzić 12 albo i 15 osób i coś rzeźbić, ściemniać

15 klientów to nie jest dużo jak na jedną maszynę patrząc na to, że niektóre scamhosty potrafią wsadzić ich setki. Przy tych 15 osobach każdy mógłby mieć dedykowane dla siebie zasoby, co oczywiście zależy też od ilości zakupionych zasobów w ramach jednego pakietu.

Opublikowano

Przestań ciąć na strzępy i wyrywać z kontekstu moje słowa. To najbardziej ograna od lat i prymitywna metoda manipulacji. Nie umiesz odnieść się do całości albo i nie rozumiesz całości wypowiedzi - umiesz jedynie ciąć na kawałki i czepiać się każdego słowa. Wieśniactwo level mistrz. Tak się składa, że jestem też byłym moderatorem największego forum w Polsce swego czasu (2 mln kont) i również o takich userach i ich metodach wiem wszystko. Nie podskoczysz. Skończ.

Opublikowano

Kontekst pasuje do zacytowanych części twoich wypowiedzi w tym stopniu, że da się go zgadnąć co do słowa, a jeśli tego nie widzisz to radzę przeczytać to na spokojnie. Za to ty mógłbyś zacząć podawać jakieś sensowne argumenty, a nie tylko "ja wiem lepiej".

Opublikowano

To, że tobie się coś zdaje albo że lubisz dopasowywać wycinki do kontekstu który sam tworzysz, nie oznacza, że tak jest. Pierwszy przykład z brzegu: pisanie, że raz piszę, że wiem wszystko, a za chwilę, że nie wiem wszystkiego. Próbowałeś zrobić ze mnie głupka wyrywając to z kontekstu. A dobrze wiesz, że chodziło o "wszystko wiem" w temacie hostingu i serwerów od strony technicznej, a nie wiedzy na każdy temat. Ja zachowałem chociaż minimum przyzwoitości i przyznałem, że dobrze ogarniasz pluginy, bez wątpienia lepiej ode mnie, ty za to jedziesz po mnie po całości i podważasz wszystko co piszę, byle dowalić, wykpić, ośmieszyć, itd. Wnoszę z tego, że jesteś bardzo małym, zazdrosnym i podłym człowieczkiem, któremu i tak poświęciłem tu zbyt wiele czasu. Gdybyś na to zasługiwał to pokazałbym ci kilka screenów ze środowisk w jakich pracuję i siadłbyś na dupie próbując zrozumieć co widzisz, więc po co się gotujesz? Ale ja ci niczego udowadniać nie muszę i nie chcę, natomiast życzę sobie, żebyś przestał mnie obrażać i lżyć przy każdej okazji bo mam prawo i wszelkie podstawy wyrazić swoje zdanie na dany temat i nie ty będziesz oceniał moje kompetencje.

Opublikowano
12 minut temu, monsune napisał:

Próbowałeś zrobić ze mnie głupka wyrywając to z kontekstu. A dobrze wiesz, że chodziło o "wszystko wiem" w temacie hostingu i serwerów od strony technicznej, a nie wiedzy na każdy temat

Kontekstem przez cały czas był temat hostingów, teraz próbujesz stworzyć całkowicie nowy kontekst. Nikt nigdzie nie pisał o "wiedzy na każdy temat", głupka zrobiłeś z siebie sam.

15 minut temu, monsune napisał:

Ja zachowałem chociaż minimum przyzwoitości i przyznałem, że dobrze ogarniasz pluginy, bez wątpienia lepiej ode mnie, ty za to jedziesz po mnie po całości i podważasz wszystko co piszę, byle dowalić, wykpić, ośmieszyć

Podważam błędne informacje, które mogą zaszkodzić innym użytkownikom forum. Ja wykorzystuję do tego argumenty i fakty, ty nie. Nie ośmieszam ciebie, a ukazuję co w twoim zachowaniu może dla niektórych być śmieszne.

19 minut temu, monsune napisał:

Gdybyś na to zasługiwał to pokazałbym ci kilka screenów ze środowisk w jakich pracuję i siadłbyś na dupie próbując zrozumieć co widzisz, więc po co się gotujesz? Ale ja ci niczego udowadniać nie muszę i nie chcę

Idealnie pokazujesz tu jak traktujesz ludzi. Od samego początku nie miałeś ("nie chciałeś pokazać") żadnych argumentów i dowodów ukazujących że to ty masz rację, nawet gdy jeszcze mnie nie znałeś. Ja traktuję cię jak człowieka i próbuję wyprowadzić z błędu ciebie i tych, których w błąd wprowadziłeś. Ty za to traktujesz ludzi jak zabawki, nie obchodzi cię jak na nich wpływasz i jakie mogą mieć przez to problemy, ważna dla ciebie jest tylko przyjemność z wywoływania kłótni takich jak ta.

Opublikowano

Panowie, odrobina spokoju jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła. Możecie mieć swoje opinie odnośnie hostingów i negować sobie nawzajem fakty, które uważacie za słuszne. Proszę tylko o zachowanie kultury wypowiedzi i szacunku w stosunku do siebie.

Opublikowano

Jakby tak popatrzeć w detalach na te wypowiedzi to widać, że lekko połowa tego co on wypisuje to wycieczka osobista, kpinki, itd. a nie merytoryka. Tylko dlatego, że wyraziłem swoje zdanie i poleciłem OVH jako rzetelną firmę oraz racjonalne rozwiązanie. A to co on tu robi z dyskusją na temat hostingów raczej nic wspólnego nie ma. To jest atak personalny na mnie bo on nie może zdzierżyć, że ktoś śmie doradzać oprócz niego w tym dziale i że ma większą wiedzę od niego. Osobiście sklasyfikowałbym to jako off-top w najlepszym wypadku i zachęcił do dalszego żarcia się na privie.

Opublikowano

Jeśli chodzi o jakość, to OVH nigdy mnie nie zawiodło, jedyny problem występuje przy pomocy technicznej, aczkolwiek to kwestia zgłoszenia oraz jego priorytetu. Wszystkie awarie są rozwiązywane szybko. Osobiście odradzam wymianę zdań z @Helios1993 na temat hostingów m.in. Titanaxe, gdyż ma wyrobioną swoją negatywną opinię na podstawie prawdopodobnie przerobionych zdjęć i widać, że czegokolwiek by się nie zaprezentowało, to nadal będzie rzucać swoje oskarżenia bez jakichkolwiek solidnych dowodów. Swego czasu także promował ,,na siłe'' jeden z hostingów do tej gry, także konkurencja nie śpi i z rzetelnością w kwestii wyboru dostawcy ma niewiele wspólnego.

Opublikowano

Na temat titanaxe przedstawiałem niezbite dowody wielokrotnie i sam dobrze wiesz że są prawdziwe, nie rozumiem czemu próbujesz wszystkim to wcisnąć. Serwer można dostać za jedyne 60 groszy, więc każdy może sam to sprawdzić. Z tym promowaniem na siłę to zgaduję, że twój kolega powiedział ci abyś to napisał?

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Na temat titanaxe przedstawiałem niezbite dowody wielokrotnie i sam dobrze wiesz że są prawdziwe, nie rozumiem czemu próbujesz wszystkim to wcisnąć. Serwer można dostać za jedyne 60 groszy, więc każdy może sam to sprawdzić.

Tak jak wspominałem, uparcie twierdzisz, że to są niezbite dowody, a nieraz Ci pokazałem ile one są warte oraz na jakiej podstawie to działa. Wnioski mogą wyciągnąć osoby czytające nasze poprzednie konwersacje, ja już osobiście nie mam siły, bo niestety mam wrażenie, że żyjesz w innym świecie. Warto czytać dokładnie na czym polega każda oferta i nie oczekiwać wydajności serwera dedykowanego w cenie wody gazowanej.

To jest ukryta treść, proszę

Pomimo, że data rejestracji mojego konta jest w miarę niedawna, to jestem bardzo długo na forum i staram się stale sprawdzać nowe tematy, więc widziałem Twoje reklamy które można  zweryfikować w aktywnościach. Zauważyłem waszą rozmowę i postanowiłem dodać coś od siebie, bo wiem do czego to prowadzi.

Opublikowano
7 godzin temu, sushiVo napisał:

nieraz Ci pokazałem ile one są warte oraz na jakiej podstawie to działa

Coś źle zapamiętałeś, nigdy nie udowodniłeś że te dowody nie są prawdziwe. Jeśli chcesz to mogę przygotować ci prosty do zrozumienia zbiór i sobie spróbujesz, może gdy sam to sprawdzisz to w końcu zrozumiesz że mam rację.

7 godzin temu, sushiVo napisał:

więc widziałem Twoje reklamy które można  zweryfikować w aktywnościach

Polecam różne hostingi zależnie od wymagań, więc życzę powodzenia szukającym.

Opublikowano

Każdy kto widzi co robisz tutaj, manipulancie, stając po mojej stronie, musi być automatycznie moim kolegą? A mieści ci się w głowie, że twoje banialuki mogą irytować od czasu do czasu nie tylko mnie? Nic nie uzgadniałem z @sushiVo i wręcz się nie znamy prywatnie. Swoje obsesyjno-maniakalne teorie zachowaj dla siebie bo widać, że już kolejną wojenkę, prowokację i intrygę w jednym rozkręcasz. Opanuj się człowieku, naprawdę wystarczy już tego. Woda sodowa do głowy ci wali aż miło.

Opublikowano

Mam pytanie, jeżeli chodzi o to OVH to wiecie jak działa umowa bez terminowa. W sensie chodzi mi o to czy mogę ją anulować w dowolnym momencie ?