Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nesantia.pl [Easy/4fun]

Winter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eventy w ten weekend :

25.10 - 12-24 - raty serwerowe 40%

26.10 - 20:00 Konkurs OX

27.10 - 20:00 - Event Zuo pustynia yongbi ch1.

27.10 - 0:00 - 24:00 raty serwerowe 25%

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co dzisiaj zobaczyłam zmusiło mnie do napisanie tego posta, bo to ci zobaczyłam dzisiaj rano to mi się kolacja wczorajsza cofla. Chyba nie muszę tłumaczyć i zostawię tu linka. Ps. Dawanie osobą bana za napisanie, że słabo banujesz i ci napisała do tego co działa, tylko udowodnilo, że nie potrafisz przyjąć krytyki na klatę, a potrafisz banowac, aby zamknąć im dostęp do gry, brawo panie administratorze...

Pisałeś pod postem @Revayerq, że nie potrafi radzić sobie z krytyką, a robisz to dokładnie to samo. Żenada...

Opublikowano

Grałem na serwerze prawie od początku. Jako iż gralam, wypowiem się na temat serwera. Serwer jest bardzo dobry rozgrywka jest bardzo przyjemna i gra się bardzo dobrze. Jedyną wadą jest to, co Mrysia napisała. Masz problem z przyjęciem tego, że cheaty u ciebie działają, brak przyjęcia krytyki, najlepiej zamknąć wszystkim usta i dostępu do serwera. Myślałam trochę, że ludzie przesadzaja, że bany za nic lecą. Ale po wczorajszym wydarzeniu, gdy ci napisałam że slabo banujesz i jakie cheaty działają postanowiłeś mnie zbanowac. Po pierwsze napisałam, że slabo banujesz bo przemijaly mi sie osoby na serwerze z odpalen. Po drugie powiedziałam co działa, ale mogłam się sugerować tym co widziałam. Szkoda wielka bo serwer jest dobry, natomiast co do właściciela to 4/10 bo strzela bany na wyczucie i + nie zna się na zartach.

Edit. Właśnie Winter, zamiast sie dogadac jak ludzie to wolał zablokować shoutboxa na forum + usunął wpisy. Nie rozumiesz, ze tylko pogarszasz to? Przecież jak blokada im zejdzie to tam cie zjedzą, nie mówię o sobie, bo wyzywać nie mam zamiaru...

Screenshot_2019-10-30-17-39-12.png

Screenshot_2019-10-30-17-27-45.png

image.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co pisać takie rzeczy jak bany za free, bo nie chce dać dowodów jestem właścicielem serwera i wiem dobrze kogo banuje i za co i te osoby, które mają bana też bardzo dobrze wiedzą za co bana dostały, a mimo tego i tak próbują wmówić, że nic nie miały co jest śmieszne.

Skoro ktoś chce mi działać na szkodę serwera to okej potrafię się odegrać więc :

@Aive @Lord Makin konto ILui oraz Sakera są tej samej osoby sprawdź sobie ip tych kont (zmienne mają, ale co jakiś czas jest te same) jak coś mogę podesłać na priv dowody, że to są konta tej samej osoby (np. w grze postać sakera ma login ILui1) 

Opublikowano
55 minut temu, Winter. napisał:

Nie rozumiem po co pisać takie rzeczy jak bany za free, bo nie chce dać dowodów jestem właścicielem serwera i wiem dobrze kogo banuje i za co i te osoby, które mają bana też bardzo dobrze wiedzą za co bana dostały, a mimo tego i tak próbują wmówić, że nic nie miały co jest śmieszne.

Skoro ktoś chce mi działać na szkodę serwera to okej potrafię się odegrać więc :

@Aive @Lord Makin konto ILui oraz Sakera są tej samej osoby sprawdź sobie ip tych kont (zmienne mają, ale co jakiś czas jest te same) jak coś mogę podesłać na priv dowody, że to są konta tej samej osoby (np. w grze postać sakera ma login ILui1) 

Chyba działam na twoją szkodę, a sakera na mpc należy do mojego znajomego, a nazwe dalam na serwerze za jego zgodą, zapytaj go :). To, że jesteś wlascicielem nie znaczy, że dobrze banujesz, uwierz jest wielu co za nic banuje, a ty należysz do tego grona przykro mi... 

image.png

Opublikowano
1 minutę temu, ILui napisał:

Chyba działam na twoją szkodę, a sakera na mpc należy do mojego znajomego, a nazwe dalam na serwerze za jego zgodą, zapytaj go :). To, że jesteś wlascicielem nie znaczy, że dobrze banujesz, uwierz jest wielu co za nic banuje, a ty należysz do tego grona przykro mi... 

Powiadasz, że ip tez znajomego, które jest takie same jak twoje?

Opublikowano
4 minuty temu, Winter. napisał:

Powiadasz, że ip tez znajomego, które jest takie same jak twoje?

Pisze ci, ze uzylam na twoim serwerze za zgodą sakery tej nazwy. 

image.png

Opublikowano
1 minutę temu, ILui napisał:

Pisze ci, ze uzylam na twoim serwerze za zgodą sakery tej nazwy. 

luz mogę wysłać wszystkie adresy ip, na które logowałaś się na postki do Aive i ona sprawdzi powiązania mi to nie robi różnicy.

Opublikowano
1 minutę temu, Sakera napisał:

Cześć. 

Pozwoliłem na użycie konta Sakera osobie wyżej, temat uważam za zamknięty. 

Nie będzie zamknięty dziś wyślę Aive wszelkie dowody, bo nawet twoje konto to skupisko lajków dla jednych tych samych osób, bo po prostu to jest multiacc.

Dla twojej informacji jeśli się ma zmienne ip to nie za każdym razem generuje inne ip i często się ma te same ip co się miało kilka dni temu więc sama Aive sobie to oceni i porówna z twoimi kontami na mpc.

Opublikowano
Przed chwilą, Winter. napisał:

Nie będzie zamknięty dziś wyślę Aive wszelkie dowody, bo nawet twoje konto to skupisko lajków dla jednych tych samych osób, bo po prostu to jest multiacc.

Dla twojej informacji jeśli się ma zmienne ip to nie za każdym razem generuje inne ip i często się ma te same ip co się miało kilka dni temu więc sama Aive sobie to oceni i porówna z twoimi kontami na mpc.

Okej

image.png

Opublikowano

Skończcie tę dyskusję, bo od tego służy system raportów, a nie temat jakiegoś serwera.

Przy okazji - żadnych "dowodów" z zewnętrznych stron/serwerów nie potrzebuję i nie interesują mnie one, bowiem sytuację kilku z tych kont obserwuję już od jakiegoś czasu. 🙂 

Opublikowano
1 minutę temu, Aive napisał:

Skończcie tę dyskusję, bo od tego służy system raportów, a nie temat jakiegoś serwera.

Przy okazji - żadnych "dowodów" z zewnętrznych stron/serwerów nie potrzebuję i nie interesują mnie one, bowiem sytuację kilku z tych kont obserwuję już od jakiegoś czasu. 🙂 

To jak obserwujesz to proszę coś z tym zrobić, a nie, że ktoś z multikont komentuje prezentacje innych serwerów i dlaczego ktoś ma mieć gorszą reputacje serwera, bo komuś coś się nie spodobało i z kilku kont komentuje negatywnie prezentacje serwerów?

Opublikowano

Bardzo mi przykro, ale nie jesteś odpowiednią osobą do wydawania mi poleceń z czym powinnam coś zrobić, a z czym nie. Ja decyduję, ile czasu chcę poświęcić na obserwację sytuacji, przeglądanie logów i kiedy oraz jakie podejmę działania.

PS W dalszym ciągu tworzysz posty pod własną prezentacją, które są zwykłym offtopem. Apeluję o zaprzestanie, bo robisz z własnego tematu śmietnik. Jeśli chcesz wyjaśnić coś, co nie jest związane z serwerem, to zapraszam do skorzystania z odpowiednich systemów - raportów lub PW. Z mojej strony to koniec dyskusji tutaj, bo jak już wspomniałam niejednokrotnie, to nie jest odpowiednie miejsce na takową.

Opublikowano
Przed chwilą, Aive napisał:

Bardzo mi przykro, ale nie jesteś odpowiednią osobą do wydawania mi poleceń z czym powinnam coś zrobić, a z czym nie. Ja decyduję, ile czasu chcę poświęcić na obserwację sytuacji, przeglądanie logów i kiedy oraz jakie podejmę działania.

PS W dalszym ciągu tworzysz posty pod własną prezentacją, które są zwykłym offtopem. Apeluję o zaprzestanie, bo robisz z własnego tematu śmietnik. Jeśli chcesz wyjaśnić coś, co nie jest związane z serwerem, to zapraszam do skorzystania z odpowiednich systemów - raportów lub PW.

Jak już to poprosiłem, a nie wydałem polecenie więc nie wiem o co ci chodzi.

Już jutro na serwerze odbędzie się event halloween, który potrwa ok. tygodnia pełny opis eventu pojawi się jutro.

Opublikowano
16 godzin temu, Winter. napisał:

luz mogę wysłać wszystkie adresy ip, na które logowałaś się na postki do Aive i ona sprawdzi powiązania mi to nie robi różnicy.

Czyli jako właściciel serwera mówisz nam, że udostępniasz dane takie jak login czy adres IP w celu identyfikacji osoby/osób na swoje własne życzenie? Miałem rejestrować się na serwerze, jednak teraz obawiam się, że Twoja nieznajomość przepisów i pojęć związanych z ochroną danych może być przyczyną późniejszego wycieku np. haseł, które nie wiemy czy są szyfrowane bezpieczną metodą.

Jest to jedyna publikacja serwera easy na MPC, i mimo iż jest to mój ulubiony typ serwera raczej wybiorę inny, gdzie administracja nie grozi wprost udostępnieniem danych użytkowników.

Opublikowano
4 godziny temu, Juri. napisał:

Czyli jako właściciel serwera mówisz nam, że udostępniasz dane takie jak login czy adres IP w celu identyfikacji osoby/osób na swoje własne życzenie? Miałem rejestrować się na serwerze, jednak teraz obawiam się, że Twoja nieznajomość przepisów i pojęć związanych z ochroną danych może być przyczyną późniejszego wycieku np. haseł, które nie wiemy czy są szyfrowane bezpieczną metodą.

Jest to jedyna publikacja serwera easy na MPC, i mimo iż jest to mój ulubiony typ serwera raczej wybiorę inny, gdzie administracja nie grozi wprost udostępnieniem danych użytkowników.

Czyli jak by ktoś na serwerze groził śmiercią w realu i by ktoś to zgłosił na policje  to nadal byś był przeciwny temu żeby pomóc komuś w danej sprawie? Oczywiście to jest z boku przykład i nie rozdaje tak o sobie danych kogoś, to tak jak byś miał problem, że podałem twój adres do policji mimo, że to są zaufani ludzie z wyższej półki i tak samo jest z tym forum, to nie randomowe forum.

Możesz śmiało grać na serwerze żadnego wycieku nie będzie, bo baza jest odpowiednio zabezpieczona przed włamami.

Opublikowano

Ascarial.. Santeria... Roth... Nesantia (zapewne pominąłem coś jeszcze), podstawka Cortium.. ile razy te pliki zostaną jeszcze zgwałcone? 😄
Stronka istniała już pod jakimś serwerem, więc aby taniej czy aby szybciej nie wiem.
Azprajm lub jego godny naśladowco, potem wbiję zobaczę i edytuję 😜 
Na pewno duży minus za forum, dla mnie to paranoja żeby musieć zakładać konto aby zobaczyć cokolwiek - no ale "liczba kont" się zgadza na pewno..
Dungeony.. Nie widziałem, ale na pewno zniechęcające będzie / jest latanie po bossach na mapach, nie te czasy moim zdaniem. Grając wieczorami nie mam ochoty na użeranie się z dzieciarnią przy spotach
Z tego co zauważyłem, aktualizacje mocno się opóźniają - zaś te które weszły w życie.. No większość z nich dodawała "coś" do ISu, przesada.. Oczywiście w planach już nowe świeżutkie epickie dodania 6 bonu do zdobycia z legendy lub ISa.. 
Sposób załatwiania problemów przez Właściciela oraz jego stosunek do innych wzbudza wątpliwości, ale zobaczę potem to edytuję

Opublikowano
1 minutę temu, Maliniak4554 napisał:

Ascarial.. Santeria... Roth... Nesantia (zapewne pominąłem coś jeszcze), podstawka Cortium.. ile razy te pliki zostaną jeszcze zgwałcone? 😄
Stronka istniała już pod jakimś serwerem, więc aby taniej czy aby szybciej nie wiem.
Azprajm lub jego godny naśladowco, potem wbiję zobaczę i edytuję 😜 
Na pewno duży minus za forum, dla mnie to paranoja żeby musieć zakładać konto aby zobaczyć cokolwiek - no ale "liczba kont" się zgadza na pewno..
Dungeony.. Nie widziałem, ale na pewno zniechęcające będzie / jest latanie po bossach na mapach, nie te czasy moim zdaniem. Grając wieczorami nie mam ochoty na użeranie się z dzieciarnią przy spotach
Z tego co zauważyłem, aktualizacje mocno się opóźniają - zaś te które weszły w życie.. No większość z nich dodawała "coś" do ISu, przesada.. Oczywiście w planach już nowe świeżutkie epickie dodania 6 bonu do zdobycia z legendy lub ISa.. 
Sposób załatwiania problemów przez Właściciela oraz jego stosunek do innych wzbudza wątpliwości, ale zobaczę potem to edytuję

ascarial, santeria oraz roth to były serwery hard/medium z tego co wiem, a nesantia to easy/4fun 😛 

Dungeony będą tylko eventowe.

Nie ma azprime i nie będzie nigdy, a stronę oferuje kret, który jest hosterem.

Opublikowano
10 minut temu, Carbonxx3x napisał:

Nie polecam bo mi nie podoba się pod IS to ma być na 100% a nie 50% ale dziękuje więc nie gram 🙂

polska trudny język

Opublikowano
Dnia 31.10.2019 o 16:43, Winter. napisał:

Czyli jak by ktoś na serwerze groził śmiercią w realu i by ktoś to zgłosił na policje  to nadal byś był przeciwny temu żeby pomóc komuś w danej sprawie? Oczywiście to jest z boku przykład i nie rozdaje tak o sobie danych kogoś, to tak jak byś miał problem, że podałem twój adres do policji mimo, że to są zaufani ludzie z wyższej półki i tak samo jest z tym forum, to nie randomowe forum.

Możesz śmiało grać na serwerze żadnego wycieku nie będzie, bo baza jest odpowiednio zabezpieczona przed włamami.

To wtedy policja się zgłasza z prośbą o udostępnienie odpowiednich danych do ciebie, w sumie tak jak to miałem przy jednym z serwerów i jest to dla mnie całkowicie uzasadnione. ;v A tam wyżej to coś pier*olisz o takich samych adresach ip co w sumie chyba jest niepożądanym wykorzystaniem danych użytkowników :v 

Opublikowano
3 godziny temu, Molirol napisał:

Serwer może być, jest trochę bugów których nie chce się naprawić, monotonne misje ale IS daje zbyt dużą przewagę. 🙂

is dużą przewagę? 

ten is daje malutko na pewno daje mniej niż na 80% serwerów, które istnieją w itemie jest 2k hp 10 lud gdzie na full postaci ma się ok 185k hp bez is proszę cię z is dobijesz 196-200 na niektórych serwerach is to daje 30% bonusów co daje eq, a tu tego nie ma.

Podaj mi te błędy to je naprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...