Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Feniks-online.pl [Hard]

ILui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat na administrację Feniksa nie dam złego słowa powiedzieć bo jest na wysokim poziomie. Komunikacja, konserwacja serwera, odpowiedzi na pytania czy zgłaszanie problemów spotyka się z natychmiastowym odzewem, tak samo ulepszanie, ewenty czy różne konkursy są częste więc życzę wszystkim projektom Metka takiej profesjonalizacji.  Większość twórców porzuca swoje "dzieła" jak tylko wycisną trochę kasy i tutaj można podać chociażby 2 ostatnie nieszczęsne przykłady - Elenium niejakiego Shaggiego i Vesteris gdzie administracja po kilku dniach przestała odpowiadać na jakiekolwiek próby kontaktu. Po prostu olali graczy i wypięli się na nich, tyle na temat zarządzania i opieki nad nowymi projektami.

Ale problem tkwi gdzie indziej, moim zdaniem formuła i system gry w Metina po prostu się wyczerpał , ileż można odkrywać Amerykę i robić to samo po raz  enty choćby nie wiem jakie ulepszenia w mechanice czy grafice wprowadzać. Trzeba chyba pójść dalej i dać nowy impuls oraz motywację do grania. Ciekawym pomysłem byłoby wprowadzenie RMT chociaż wymagałoby to ostrożności i pilnowania ekonomii co aż tak trudne nie jest. Do tego jakieś wartościowe nagrody oraz ewenty i myślę że mielibyśmy sporo emocji oraz graczy chętnych do wypróbowania tego systemu gry. Tak czy inaczej obecna formuła metka po prostu się wyczerpała a jedyny ratunek upatrywałbym w zmianie podejścia do ekonomii gry, czytaj dostosowania dropu i sprzedaży do warunków realnej wartości wszystkich przedmiotów i kto wie czy taki projekt nie odniósł by sukcesu ? Dlatego naprawdę nie ma co szukać dziury w całym i przypieprzać się o byle co tylko pomyśleć jak zachęcić z powrotem graczy do powrotu bo wiem że dużo osób by zagrało tylko stwórzcie im odpowiednie warunki do tego.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Specjalista
Opublikowano
58 minut temu, Mrysia napisał:

Dobra skomentuję to, bo jak widzę to mnie serce boli, że ludzie nie znają znaczenia "pluc jadem" sama nazwa wskazuję że toksycznosc w sposób nieprzyzwoity.

Dobra porownajmy sobie wypowiedzi potencjalnych użytkowników.

Która wypowiedz bardziej opluwa jadem? Wydaję mi się, że żadna. Ale patrzac wedlug kumania @Sav to wydaje mi się ze pierwsza. Dlaczego? Samo napisanie, że serwer off i temat do kosza nie brzmi zbytnio fajnie, zwlaszcza jak @ILui napisała, że to jest kłamstwo. Co do @ILui wypowiedzi, napisała mu tylko gdzie może wciskać takie bajki i nic tu toksycznego nie było. Toksyczne by bylo, jakby się wypowiadala/odpowiadala w sposób wulgarny, nieodpowiedni, obrazajacy w stosunku do innych.

No i się nawet zgodzę. Ja jestem toksyczny, w dodatku jestem egoistą. Chyba się zgodzisz, że można było to napisać inaczej niż wysyłać do przedszkola?

giphy.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Arrado napisał:

Akurat na administrację Feniksa nie dam złego słowa powiedzieć bo jest na wysokim poziomie. Komunikacja, konserwacja serwera, odpowiedzi na pytania czy zgłaszanie problemów spotyka się z natychmiastowym odzewem, tak samo ulepszanie, ewenty czy różne konkursy są częste więc życzę wszystkim projektom Metka takiej profesjonalizacji.  Większość twórców porzuca swoje "dzieła" jak tylko wycisną trochę kasy i tutaj można podać chociażby 2 ostatnie nieszczęsne przykłady - Elenium niejakiego Shaggiego i Vesteris gdzie administracja po kilku dniach przestała odpowiadać na jakiekolwiek próby kontaktu. Po prostu olali graczy i wypięli się na nich, tyle na temat zarządzania i opieki nad nowymi projektami.

Ale problem tkwi gdzie indziej, moim zdaniem formuła i system gry w Metina po prostu się wyczerpał , ileż można odkrywać Amerykę i robić to samo po raz  enty choćby nie wiem jakie ulepszenia w mechanice czy grafice wprowadzać. Trzeba chyba pójść dalej i dać nowy impuls oraz motywację do grania. Ciekawym pomysłem byłoby wprowadzenie RMT chociaż wymagałoby to ostrożności i pilnowania ekonomii co aż tak trudne nie jest. Do tego jakieś wartościowe nagrody oraz ewenty i myślę że mielibyśmy sporo emocji oraz graczy chętnych do wypróbowania tego systemu gry. Tak czy inaczej obecna formuła metka po prostu się wyczerpała a jedyny ratunek upatrywałbym w zmianie podejścia do ekonomii gry, czytaj dostosowania dropu i sprzedaży do warunków realnej wartości wszystkich przedmiotów i kto wie czy taki projekt nie odniósł by sukcesu ? Dlatego naprawdę nie ma co szukać dziury w całym i przypieprzać się o byle co tylko pomyśleć jak zachęcić z powrotem graczy do powrotu bo wiem że dużo osób by zagrało tylko stwórzcie im odpowiednie warunki do tego.

Bardzo miło czyta się ten komentarz, w imieniu zespołu Feniksa dziękujemy! :)

image.png

Opublikowano
Dnia 7.10.2019 o 09:30, Sav napisał:

Feniks, serio? Brakło pomysłu nawet na nazwę? Przepychanki administracji, faktycznie bardzo dobra administracja, taka dojrzała i stabilna emocjonalnie. Na przyszłość, reklamę robi się przed startem a nie po starcie, jak nie macie pieniążków na nią to nie otwierajcie serwera. 

Jesteś w administracji? Zachowujesz się jak ten dzieciak z przedszkola więc może napisał w odpowiednim temacie? Wystarczyło napisać "Serwer jest cały czas online, przedmówca kłamie", lepiej pluć jadem i pokazywać wspaniałą postawę teamu.
Tyle lat metina na scenie, ludzie dalej się nie nauczyli.

Gdzie tutaj widzisz przepychanki administracji?

Tak na taki pokrój ludzi trzeba pluć jadem.

Ponadto każdy ma prawo do wypowiedzi na forum, i nie Ty będziesz decydował jak ta wypowiedz ma wyglądać.

Opublikowano
Dnia 7.10.2019 o 12:31, Sav napisał:

No i się nawet zgodzę. Ja jestem toksyczny, w dodatku jestem egoistą. Chyba się zgodzisz, że można było to napisać inaczej niż wysyłać do przedszkola?

Akurat w jej wypowiedzi nie znajdował się tekst, że chce go tam wysłać, a jedynie gdzie może siać te kłamstwa. I akurat tutaj nie ma co się kłócić, dla mnie osobiście nie pokazało niskiego poziomu administracji ( u niej Global Moderator Forum), a jedynie odniesienie się do wypowiedzi, gdzie może opowiadać takie bzdety. Wiec resumujac mozna by to napisać inaczej, jednakże ta wypowiedź wczesniejsza jest równie dobra.

Opublikowano
9 godzin temu, Mrysia napisał:

Akurat w jej wypowiedzi nie znajdował się tekst, że chce go tam wysłać, a jedynie gdzie może siać te kłamstwa. I akurat tutaj nie ma co się kłócić, dla mnie osobiście nie pokazało niskiego poziomu administracji ( u niej Global Moderator Forum), a jedynie odniesienie się do wypowiedzi, gdzie może opowiadać takie bzdety. Wiec resumujac mozna by to napisać inaczej, jednakże ta wypowiedź wczesniejsza jest równie dobra.

http://prntscr.com/pgrz25 :thonk:

żenada1 — kopia.png

Opublikowano
17 minut temu, SiureK™ napisał:

Zapewne chodziło jej o to, gdy jeszcze pełniłam tam funkcje global moderatora. Troszkę źle to skonstruowala, ale napisałam wcześniej nie jestem już w zespole. Pozdrawiam. ?

image.png

Opublikowano

Bardzo fajny serwer, bugów na szczęście nie zauważyłem, a jeżeli są, to są usuwane na bieżąco. Ciągle rosnący online daje nadzieję na lepszą rozgrywkę w przyszłości. Miła administracja. Na temat ISa się nie wypowiadam, bo nie zaglądałem. Polecam serwer, dawno na takim nie grałem. 

Pozdrawiam nations94

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...