Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze Osiągnięcia W Botowaniu (Goldfarming I Nie Tylko)

Bartynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lol jak gfy to tylko pt euro charow na chinskich nukerach beda Ci poty zarly jak pojebane.. mysle ze to nie ma sensu..

To czemu na isro 90% GFów to właśnie nukery ?

pbSd.png
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wczoraj wytaxowałem 5 nukerów s/s do 36lv i w itemach npc (powbijane +1/+2) puściłem na kokoru w party item auto. Na razie biegają w armorze, bo niskie levele i słaby snow. Myślę, że około 45lv przejdę na garment.

Chlipią sporo MP.

Powiem, ze spawn mobów jest za słaby a jak tam botowałem 1 charem to padałem, bo za dużo mobów było...

skład pt:

- fire/cold/light x2 (fire imbue)

-fire/cold/light x2 (light imbue)

-Cold/light/force (cold imbue)

Fire imbue - największe dmg, light imbue - obniża parry ratio, chociaż na malym levelu dmg nieznacznie wzrasta, cold imbue - na GP w asyście kilku mobów jak znalazł (później zrobie light jak wbiją wyższy level).

Zalety w porównaniu do euro pt:

-mniej charów, brak zabawy w bardy etc.

-pełna automatyka - automatyczny relog, automatyczne dojście do party (jedna gf jest masterem i przyjmuje pozostałe za pomocą filtru w bocie, gdy master ma dc - reszta wychodzi z party i gdy master zrobi relog to przyjmuje je ponownie), automatyczny ress członków party.

-zero zmartwień i dedów (biją 2 GP na raz bez problemu) - nie trzeba zaglądać, sprawdzać etc. Nie padają nawet, gdy dwa chary są na repocie, więc nie ma opóźnień jak w przypadku EU, kiedy bard idzie na repot a wizy zaliczają zgon i całe pt ma przerwę

-szybkie bicie

-szybciej wbijają level (nie padają) i mogą expić na silniejszych mobach = szybsze bicie leveli i szybciej można iść na silniejsze moby, które dropią droższe itemy

Minusy:

-mniejszy zarobek

-chlipią dużo potów MP - mniej więcej dwa razy więcej niż EU, bo tak około co 7sek używają pota - sytuacja poprawi się w garmie i na wyższym levelu oraz gdy zrobię im gap i nie będą miały wymaksowanych skilli

-wymagają więcej sp (chociaż można ograniczyć build i wcale nie jest tak źle)

Zarobki - wychodzi na razie około 1.5kk na godzinę. Będzie więcej, gdy pójdę na moby, gdzie leci więcej 5 degree itemów. Myślę, że na wyższym levelu i lepszych spawnach wyciągnę dwa razy więcej a to już będzie całkiem nieźle. Nie liczę tutaj elixirów, którą dropią całą masę - jest to zysk z samych itemów i tego co zbierają.

Można zawsze dodać im bardów z tańcami i zwiększyć dmg oraz zmniejszyć zużycie mp.

W skrócie - na własne potrzeby chińscy nukerzy s/s (albo spear solo - 2lv słabsze bez problemu daje rade i bierze na hita) są lepsi. Jeżeli chcesz farmić gold na sprzedaż to euro pt będzie wydajniejsze.

Mi chodziło generalnie o to, żeby włączyć komputer, zalogowac chary i iść, gdziekolwiek nie przejmując sie tym czy dostaną dc, padną etc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Shiver i jak Ci idzie, jak lvle i zarobki, czy odpuściłeś?

Aktualnie zwracam się do Was z pytaniem dot. moich nukerków.

Gram na Artemidzie i dostałem od kumpla 3x pure int spear 59lvl, puściłem je na pustym spocie z penkami, jest nieźle, jednak czasami sobie ksują (przy 80 radius) - dlatego pytanie: czy lepiej, żeby expiły razem w pt, czy aby zostały w LTP?

1. PT moby zmuszą GFy do większego zużycia HP potionów, ale mobów będzie więcej.

2. Zwykłe moby padają na nuka i powstaje chyba większa szansa na dropnięcie części zbroi, akcesorii, broni? (pt moby dłużej się bije) - czy to nie ma znaczenia?

3. Są to nukerki pure int ubrane w garment, 2x PT GIG i prawdopodobnie dead.

Dają radę pięknie, jeden repot wystarcza spokojnie na 2h, nie ma deadów, mobki schodzą na hita, już mam coś ponad 10 dropów na każdej (3h botuję).

Jutro dam znać, ile wykręciły w 24h i czy jest jakiś sox.

Pozdrawiam.

yt1.png
Opublikowano
czy lepiej, żeby expiły razem w pt, czy aby zostały w LTP?

Jak wiesz że nie padną od pt mobów to puść ich w pt, większy resp mobów i pt moby które dają więcej expa i większy drop.

2. Zwykłe moby padają na nuka i powstaje chyba większa szansa na dropnięcie części zbroi, akcesorii, broni? (pt moby dłużej się bije) - czy to nie ma znaczenia?
Od pt moba masz większe szanse na dropnięcie jakiegoś itema, z itemami jest tak samo jak z goldem od pt moba leci więcej golda niż od zwykłego moba.
3. Są to nukerki pure int ubrane w garment, 2x PT GIG i prawdopodobnie dead.

Rzadko kiedy się respią 2x pt gig na raz.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Dzięki, już wiem co i jak.

Popełniłem błąd puszczając je na penkach, mają za duży lvl i są za silne na pure int w garmie.

Puściłem je na ishade/hashade w jednym party z radius 75, spot jest cały dla mnie, wszyscy uciekli więc kils/min wynosi aż 12.

W ciągu 10h każda goldfarma zdobyła 2.5-3mil gold i 30 dropów o wartości w sumie około 4-5mil (18m na dobę nie wliczając elixirów i ew. soxów)

x3 = około 55mil (wliczając weap elixiry, załóżmy po 5 na każdej, w sumie 15 x 500k = 7m)

Mamy 60mil na dobę + możliwe soxy, chyba nieźle, jak na 3 postacie i to chińskie?

Każda ma już 60lvl, na którym lvlu pójść wgłąb Karakoram? Myślałem, aby dobiły do 62 i zostać na planarach (mag dmg, 56lvl), ale nie jestem pewien, czy zdołają ubić je na nuka, więc do wyboru są jeszcze pen warrior (55) i pen fighter (54).

Wojtek, w jakiej gildii siedzisz?

yt1.png
Opublikowano
Każda ma już 60lvl, na którym lvlu pójść wgłąb Karakoram? Myślałem, aby dobiły do 62 i zostać na planarach (mag dmg, 56lvl), ale nie jestem pewien, czy zdołają ubić je na nuka, więc do wyboru są jeszcze pen warrior (55) i pen fighter (54).

Spróbuj na Sonarach albo Planarach.

Wojtek, w jakiej gildii siedzisz?

Ňĺőíčę-Technicy

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Mała aktualizacja:

Obliczyłem dokładnie ile tych 3 nukerów (aktualnie 60lvl) jest w stanie zarobić.

Wychodzi 45-55mil za gold i sprzedane dropy do NPC + 30-40 weapon elixirów (18mil) - dodatkowo dzisiaj trafiły mi się sos spodnie 46lvl, ale to raczej do kolekcji, bo wartość żadna.

Tak więc można policzyć, że zarabiają około 70mil na dobę - jedynie trzy postacie na mobach 51-52lvl!

Aktualnie taxuje sobie swojego noob chara na sniperach i nukerzy służą mi jako "zaniżacze" średniej w share pt, 5%/20minut każda, więc lada dzień 64lvl i z nową broń podbijam na sonarki, więc będę aktualizował temat.

Wojtek prosiłbym o kontakt na GG: 7544763

yt1.png
Opublikowano

Witam chciałem się zapytać czy moje goldfarmy wypala na isro dokładnie chciałem zrobić z 4 postacie chińskich nukerow ze spearem w garniaku co do buildu to raczej light/fire lecz jeśli będą mieć moba 6-8 lvli słabszego na hita przy farmie -5 lub wyżej można pomyśleć nad coldem napiszcie co o tym sadzicie jak mozecie to coś doradźcie i jeszcze jedno pytanie odnośnie ibota czy jeśli przełączę go na clientessa to mogę później go przełączyć z powrotem żebym mógł przerzucić itemki na konto do stallowania?

Za duża Sygnatura.

Opublikowano
i jeszcze jedno pytanie odnośnie ibota czy jeśli przełączę go na clientessa to mogę później go przełączyć z powrotem żebym mógł przerzucić itemki na konto do stallowania?
W ibocie(bot do isro) nie ma opcji clientless, nawet jakby była to i tak nie można.

rSRO

29980.gif

Opublikowano

@up

facepalm

@topic

Ciekawy jestem, czy ktoś byłby zainteresowany Goldfarmami na większą skalę jakby co to piszcie, możemy pogadać o pomysłach itd.

gg: 23601238

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...