Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze Osiągnięcia W Botowaniu (Goldfarming I Nie Tylko)

Bartynsky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

7/8 PT: 5wiz+2bard - 60mil doba

ROW ROW FIGHT THE POWAH

NIBY NA CZYM BIEGASZ? nie wieże w to że masz 60m na dobre...

Jeśli pomogłem proszę o 5* oraz "+" :)

Opublikowano

Drogi kolego, przedstawię Ci to matematycznie :)

GF'y zbierają golda, dropa i elki.

Eliksiry prot, acc, shield sprzedawane są do NPC, podobnie jak dropy. SoXy i weap elixiry są chowane do depo.

No i tak:

Jest 7 GF, aktualnie każda ma 34lvl i ok. 50%, przeważnie padają jak bard wraca do miasta (brak tambour i dance of magic).

Przez 24h każda GF ma już ~6mil ze sprzedanych dropów i podniesionego golda (a uwierz mi, że itemy dropiom jak głupie!) = 40mil.

Każda też ma ok. uzbieranych 5 elixirów weapon, czyli w sumie około 35 = 20mil.

I już mamy 60mil, a zostają jeszcze soxy do sprzedania.

W ciagu 24h nadropiłem 12 sosów, z czego 8 to bronie (1-2mil ludzie kupują), i jednego suna (niestety chest, więc wart może jedyne 2mil).

W każdym bądź razie, gdybym miał czas, sprzedawałbym również prot elixiry (po 150k, czyli 8mil więcej na dobę) i dropnięte części seta SoS (a wale je do NPC, bo nawet za 300k nie schodzą).

Także w tydzień mam 400mil nie licząc soXów, a lvl GF wciąż rośnie... Co to się będzie działo na shades i penkach, hoho.

A gdzie lvluje to już moja sprawa, wszystkiego jak na tacy nie podam.

yt1.png
Opublikowano

Stary ja ci wieze xDD sam na hunach bocilem 4h(!!) 1 wizzem 52 lvlem i mialem w pt dwa 25 lvle. Itemy leciały szalone polacialy z 4 elki niestety zadnego soxa, ale to tylko 4h i 1 bot! A jak on ma 5 wizzow i 2 bardy 32 lvle to boci zapewne na kokoru :), to to jest bardzo mozliwe

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Pomoglem? To nie zapomnij dac +(plusa)!

Opublikowano

Niedługo filmik nagram to Wam pokaże jak wspaniale takie party funkcjonuje.

Nie mogę się doczekać aby wbić im 60lvle i puścić na penon warrior, spawn piękny i dropią sos 52lvl bronie (wydropiłem z 6 moimi nukerami GF na iSro).

Za 3 dni idę na ongi, to dopiero będzie jazda.

yt1.png
Opublikowano

Niedługo filmik nagram to Wam pokaże jak wspaniale takie party funkcjonuje.

Nie mogę się doczekać aby wbić im 60lvle i puścić na penon warrior, spawn piękny i dropią sos 52lvl bronie (wydropiłem z 6 moimi nukerami GF na iSro).

Za 3 dni idę na ongi, to dopiero będzie jazda.

Z niecierpliwieniem czekam na filmik :)

Na jakim ty servie grasz?

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Opublikowano

Jaką masz farmę?

Te 60kk to na wszystkich charach czy tylko na jednym?

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

@Papasmerf

Gram na RuSro, na iSro nie opłaca się już goldfarmić z powodu zapchanych serwerów, a że mam NEOZDRADĘ i restart IP co 24h, to logowanie tylu charów byłoby bezsensowne.

RuSro Zeus.

@Wojtek

Bądźmy realistami. 60mil na jedną postać to może w ciągu tygodnia da rady zrobić, hehe.

Aktualnie, po tygodniu botowania w sumie 12 postaciami (wizy i nukerzy 85+ no i to party) uzbierałem 2 pełne depa weapon elixirów i ponad 1bil. Robi wrażenie, co? :)

Mastery zostawiłem na 30lvl, i do 37lvl nie podnoszę (aktualnie mają 35lvl i ok. 40-70% każda).

Jak będzie mi się chciało, to już dzisiaj nagram filmik :)

Jeszcze Wam walne screenshota

beztytuukvk.jpg

Może trudno w to uwierzyć, ale... SS przedstawia 10h botowania jednej z nich :P

yt1.png
Opublikowano

ja Ci wieze :) mam wizarda 52lvl ( skile 60lvl) z SoS+5 stafem na 52lvl i farmie postac na hunach ... w ciagu nocy ( ok 10h) mam ok. 4mln golda ( kupuje dragi do biegania dlatego tak malo) z samego zbierania co wypada i ok 7kk z itemow ( po nocce najwiecej mialem cos ok. 140) zwykle jest w granicach 120 ...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@Bartynsk

Czekam na filmik.

@_HunT

120kk w jedną noc?

rSRO

29980.gif

Opublikowano

to Cię zaskoczę : eu pt na sonar/penon/plenar to fail ! Moby są oddalone od siebie, więc eu pt ssie :s

Na karakorum s/s nuker rock !

Na ishade/hashade (kto gra na isro wie ocb) nic nie da rady ^^

polecam shaman'y : 76lvl mamy nową broń, chary nie padają, mobków sporo, a dropy możemy zakładać na siebie (tylko weapon, bo i tak nie padamy) więc wszystko pięknie ^^ Tam to frywolka int charów :D

dla hardcorów: 109 pt eu 24/7 no to już jest tylko dla pr0 ^^ zyski są gigantyczne, każdy nova drop weapon to 2B+++ każda część seta to kilkaset milionów ^^ nie wiem ile takich dropów leci, ale myślę, że z 1 na dzień minimalnie. Gold to masakra, mobków masa, wystarczy odpalić warka na lurkę :D

Tylko jeden problem: do tego ideału potrzebujemy ok. +/- 2 miechów ^^ (licząc, że mamy wyfarmone chary, trzeba plvl zrobić do ok. 90, potem jak się ma możliwości (co najmniej 2 chary 110) to można na 101 mobkach do 96 lub 97 lvl, potem razem z n00bkami i 110 lvl-ami jechać. Myślę, że w 2 miesiące da radę, jak nie mniej

Shaman GF: czas zrobienia ok. 2-3 tygodnie. Nie trzeba dużo sp, wystarczy gap -9 w całym cave, a potem -5 i na takim do końca taxi (tj 76lvl)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@wojtek12

Przeczytaj dokladnie , 120 itemow nie milionow golda :)

a jak myslicie , 4 GF wizz bardy by byly OK ?? bo wlasnie zrobilem takowe i zamierzam na -9 do 30lvl ( i tak farmie na hunach ...) potem plvl do 48 i na bunwangach do 52lvl na powoli i od 52lvl na ishade... co o tym myslicie ???

a moze 3 wiz/bard i 1 wiz/cler ? i tak z malym radius beda biegaly wiec beda mialy zawsze speda wszystkie i praktycznie ciagle RD

userbarwb.png

Opublikowano

tylko ze mam 62lvl wiza wiec nie dam rady nim wytaxowac do 56lvl :(

userbarwb.png

Opublikowano

ishade/hashade na isro to jest chyba z 300 -500 gf (nie przesadzam !)

Tak, dobij nim 56 po prostu dołącz tym wizem do pt na penonach i jedziesz...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

ishade/hashade na isro to jest chyba z 300 -500 gf (nie przesadzam !)

Tak, dobij nim 56 po prostu dołącz tym wizem do pt na penonach i jedziesz...

Tez tak wlasnie myslalem o tych botach, tam zawsze bylo ich mnostwo, chociarz to i tak od serva tez zalezy. Penony nie sa zle :)

@2xup Pofarm troche kaski i znajdz jakies taxi na noc i spokojnie w cave wbijesz te pare lvli moze nawet :)

fallenbow.png

Opublikowano

Hm... ma ktoś info ile wyciąga GF na shamanach (w pt) , bo planuję zrobić tylko nie wiem czy eu 2xbard +3xwiz i kilka takich pt czy też s/s nuker i się nie bawić w bardów ?

dam 5* i + za każdy post (tylko proszę prawdę !) ile wyciąga na 1 GF na jakich mobkach lvl itp. bo planuję zrobić sobie gf (co do plvl to mam 105 lvl wiz na helios xD)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

moim zdaniem w PT jak 3wizy i 2 bardy to glupota ... bez przesady ile ten dance da do mag atack ... zamiast tych 2 bardow 2 wizy wiecej zdzialaja ... wiec valenar ja Ci radze jak juz to 5x wizow w PT , i jesli masz 105lvl to ja bym Ci radzil wyfarmic 150k SP ( dlugo Ci nie zajmnie :P) i do 85lvl ich wytaxowac ... poscic na wingach 80lvl i mysle ze nie przesadze jak powiem ze tygodniowo wyciagniesz +1,5b golda ... jak dropniesz Suna to jeszcze wiecej ...

userbarwb.png

Opublikowano

Na wingach jest za dużo taxi, słaby spawn, a shamany są tuż po nowej broni ! Jeśli już miałbym robić h-lvl GF to dobiłbym 90 (chodzi tu o nowe bronie).

Poza tym, z tymi bardami chodziło mi o to, że daliby tambour i dance (bo wizy to clery, tak przynajmniej zakładałem, z powodu mniejszej padalności). Te 2 bardy dają 30% do DMG wizkom, i wystarczająco dużo def, by mogłby przytankować ładnych kilka mobków.

Jeszcze co do h-lvl gf, myślę, że te mobki w np. camp 13,14 byłyby idealne pod pt 90 typu 1xbard, 1xwarrior (wizki by padały aż miło bez niego :s) 1xcler (full str oczywiście, po alexandrii otworzyły mi się oczy, że int cler to skończyony debilizm)4xwiz i 1xjakiś chinol do lurki (całe pt byłoby w tym "środku" komnaty), a sporo mobków jest też na obrzeżach, może być też warrior, lepszy do lurki, ale traciłby speeda oddalając się od pt --> też by padał (ustawienie bota do lurowania jest możliwe tylko wtedy, gdy on nie będzie atakował :))

Tak więc ciągle nie wiem, co lepsze...

Dużym "-" pt w c 13 lub 14 jest to, że pt będzie padać jak zniknie warrior bądź bard (bo znów każdy wiz będzie miał subkę clera, więc recovery division i jakoś dadzą radę + jakieś nieudolne buffy niedającego sobie rady z maną clera :))

Dużym + jest to, że tam nikt nie będzie GF ksuł, nie ma tam masy s/s bądź wizków jak na ishade/hashade.

Lub inna opcja:

Możnaby również spróbować rozwiązania typu full party na mobkach w alexandrii 101 lvl. Sporo ich tam jest, każde pt ma swój spot (a ich nie zabraknie, uwierzcie mi) bardzo blisko miasta ! Pt nigdy nie padnie, broń 101 lvl sprawi, że potworki będą błyskawicznie padały, no i jeszcze piękne dropy. Tyle tylko, że potrzeba minimalnie 1m sp do tego lvl-u, a jakbym robił już coś takiego to po prostu żal jest, aby mieć niedofarmione chary na lvl 105+ (no bo one będą tam expiły w końcu ^^). Potem można iść na mobki 104 itd...

Tyle tylko, że trzeba mieć chęci (Ja na gapie -8/9 mógłbym w max 1 miesiąc je podciągnąć do 82-3lvl, ale to zależy od spotów itp...), no i jeszcze pytanie, czy na pewno warto iwestować w te buffy 4xchary tylko buffujące pt ! (tak, to konieczność) przy czym chn ma być wzmocnione (w updacie, trzeba się z tym już liczyć !) no i tam KAŻDY char zarabia równo i nie pada... więc pytanie czy euro 4xbuff i 4xdps czy 8x dps co jest lepsze ^^ ?

@edit

http://projecthax.com/showthread.php?t=440

Tutaj opisany jest dobry build dla gf , czyli fire/light/cold nosimy s/s oczywiście i niektórym skilli na pvp nie dajemy. Wychodzi, że na 100lvl FF potrzeba nam jedynie ~1,3m SP ^^

Czyli farma -8 do 82-3lvl i jesteśmy ff do 100

Ale się rozpisałem ^^ jak to docenisz daj + xD

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Napisałeś ciut dłuższego posta i już liczysz na plusa? Trochę to niepoważne, ludzie wiedzą kiedy wynagradzać, nie można ich do tego skłaniać, takowy plus już jest wymuszony.

Teraz coś ode mnie.

Gram na RuSro jak już wspomniałem, tutaj botowanie jest trochę ograniczone, bo GM'owie ingerują w grę, czasami chodzą po spotach i banują, dlatego robienie GF 80+ byłoby bez sensu (po miesiącu maksymalnie już byłaby blokada konta).

Jednak są tego zalety, otóż całkowicie czyste spoty, zarówno te low jak i hlvl. Moje GF mają po 36lvl każda i niedługo szykuje się botowanie na ongach, już nie mogę się doczekać. Aktualnie nie dodawałem jeszcze subki, bo jak już wspomniałeś wyżej buffy

od bardera wystarczają (exp na mobach 28lvl - umieralność zerowa). Ale po osiągnięciu 40lvla na pewno będę zmuszony dodać clera każdemu wizowi (bless spell co 5s to będzie coś) i ubrać ich w Light Armor. Im wyższy lvl, tym dropy droższe i więcej golda, także

liczę na większe zarobki.

Co do hlvl party, to jest pewne miejsce, gdzie goldfarmy spisałyby się idealnie... Otóż na maskach w donwhang cave. Moby mają najlepszy respawn po ongach, mają mało HP i zadają tylko mag dmg = idealna rzecz dla wiza.

Shamany, wingi i inne które wymieniłeś mają beznadziejny respawn... Wiem, bo nukera 86lvl trzymałem na wingach i musiałem iść na Antylopy, z powodu beznadziejnych spotów. Natomiast nuker 80lvl lata na shamanach i rewelacji nie ma, za słaby spawn to ma (nie ma kserów etc. sam na spocie siedzę). W jangan cave mobki mają dobry respawn, dlatego tutaj się z Tobą zgodzę. Są takie latające moby, mają 86lvl i występują chyba tylko w 2-3 komnatach (walczą z łukiem), zadają mag. dmg i phy dmg., mają mało HP i wyśmienity respawn, botowałem niegdyś na nich wizem 90lvl, expił jak szalony. Ale niestety, jest to nie do zrealizowania na RuSro, tutaj maksymalnie dojdę do Karakoram i jeśli zacznę ludziom przeszkadzać, to nic prostszego - robią screena, list do supportu i po postaciach :D

Na pewno o tym wiesz, ale warto przypomnieć, że penon warrior (55) jak i penon fighter (54) ma bardzo dobry respawn i super dropy (sox 52lvl), dlatego wszystkie firmy goldfarmerskie chcą tam dotrzeć (zarówno na Edimmu i na Shade właśnie) i może wydawać się, że nie da rady tam już wchodzić ze swoimi GFami, no i to jest racja - ale na iSro. Na RuSro byłem wczoraj sprawdzić, to spoty czyściusienieńkie :D więc i tak poślę tam moje party.

Oczekujcie filmiku w godzinach popołudniowych (wczoraj byłem zbyt zmięty, żeby coś zrobić).

yt1.png
Opublikowano

mozna tez ustawic boty w jakims zakatku gdzie malo kto chodzi :D wtedy mala szansa na bana ...

mam jeszcze pytanie , czy jak postac ma blesa, ktory wlaczyl inny bot to mimo to wlacza go , czy czeka az zniknie ?

tak na prawde to niema gdzie stawiac tych GF ... bo zazwyczaj sa moby z atakiem phy ... sprobuje zrobic GF rogue :) tez malo SP a zawsze wiecej HP bedzie ... i mozna np. na 52lvl na bungwangach puszczac

userbarwb.png

Opublikowano

mozna tez ustawic boty w jakims zakatku gdzie malo kto chodzi :D wtedy mala szansa na bana ...

mam jeszcze pytanie , czy jak postac ma blesa, ktory wlaczyl inny bot to mimo to wlacza go , czy czeka az zniknie ?

tak na prawde to niema gdzie stawiac tych GF ... bo zazwyczaj sa moby z atakiem phy ... sprobuje zrobic GF rogue :) tez malo SP a zawsze wiecej HP bedzie ... i mozna np. na 52lvl na bungwangach puszczac

wez napisz to po polsku o tym blesie bo czytam 3 raz i nic nie rozumiem. Jesli chodzi ci o to ze np. pierwszy bot zarzuca bless spella to ma cale party, jesli drugi bot chce zarzucic bless spelle to nie bede dwa bless spelle naraz tylko sie zastapia. Chyba ze masz 1 rank bless spella walisz go i innym botem masz 2 rank bless spella uzywasz i masz tak jakby 2 bless spelle naraz. :)

fallenbow.png

Opublikowano

Doradźcie.

Trzech nukerów full int s/s light fire cold 60lvl:

1. Puścić na pen fighter, pen warrior, czy planary? (wszystkie spoty puste, o to się nie martwię)

2. Niech expią osobno czy w jednym party?

3. Jak ustawić autoressa w RiBocie, aby uzdrawiał kilka pt memberów, gdy Ci padną?

yt1.png
Opublikowano

@Bartynsky

1. Spróbuj na Penon Fighterach albo na Planarach.

2. Jak będą w party to będzie się więcej mobów pt pojawiać.

3. Sam kiedyś próbowałem ale mi nie działało.

@papasmerf10

Jemu chodzi chyba o to że jak jeden bot rzuci blessa to reszta czeka aż się ten bless skończy i rzuca następny i tak wkoło.

@_HunT

Jeżeli ci chodzi o to co wyżej napisałem to raczej nie.

rSRO

29980.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...