Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze Osiągnięcia W Botowaniu (Goldfarming I Nie Tylko)

Bartynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wojtek , tak wlasnie o to mi chodzilo :) szkoda :(

ja wlasnie gadalem z starym kolegą jeszcze z isro ( ponad rok temu skonczylem grac) on mial GF wizardow ( 6 GF ) na 80lvl latały na sniperach i mowił ze na GP nie było nawet problemu ... tylko jest taki myk , wystarczy aby pierwszy skil to frozen potem snow wind ( potem bizzard) i mobki praktycznie ciagle sa unieruchomione :) i skile wygladaly tak: Frozen, earth Shock , frozen , snow wind i tak ciagle ...

Frozen szybko sie odnawia i pobiera bardzo malo many i to jest + :)

mowil ze GP zanim padlo uderzylo max 5x ... a wystarczy ze GP nie bedzie mialo wiza na hita ( gdy wiz jest na LT, ale na tym lvl to juz sie blue w secie wbija, wiec niema mozliwosci aby pasc na hita nawet z crita) to mnie przekonalo do zrobienia jednak wizow :)

P.S.

na razie maja 27lvl :D ( na -9 ciagle jada) i z tego co obliczylem do 76lvl jedynie 160k SP potrzeba z czego ponad 100k sie zdobywa jadac bez farmy , wiec w cave na maskach na -5 chwile pofarmie potem na -2 wystarczy :)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@_HunT

Grasz na rusro?

Ile masz tych gf'ów?

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

na artemidzie ...

robie 4 , ale mam wiza 62lvl ,,, i bede puszczal w PT razem z nimi a najpierw sobie wylvluje ich tym wizem :)

userbarwb.png

Opublikowano

Gram na RuSro, na servie Zeus. Bartynsky, widziałem to twoje pt czasami jak szedłem na spota z SM na antylopy. W sumie to nie podejrzewałem, że aż tyle można się z tego dorobić..

Co do gf party na 80Lv, mogło by być dobre, gdyby gf'y były ff, nowe skille u wizów, mana i healing orbit by pomagały..

Opublikowano

Przykro mi, ale z filmiku nici i z całej gry również.

Dostałem niesamowitą ofertę, sprzedałem wszystkie swoje postacie.

Piszę to dlatego, nie by się chwalić, a powiadomić, że nie będę już odpowiadał na PM (wczoraj dostałem ich 17).

Powodzenia. :)

yt1.png
Opublikowano

hmm.. ale topic można kontynuować ^^ (sry byłem na działce przez dwa dni)

Więc:

Na maskach jest mało spotów z tego co się orientuję, jeszcze jutro zrobię edit jak wbiję wizem.

Co do shamanów to nie wiem czemu tak sądzisz, ale jest kilka dobrych spotów :rolleyes:

Co do eu pt to pamiętajcie, że będzie update, który m.in sprawi, że bless zniknie po zmianie broni :( i nastąpi znaczne wzmocnienie chinoli.

Na isro o bana nie ma obawy, tzn. raczej trudniej wbić na serwer niż dostać tego bana xD Trzeba próbować dziwnych rozwiązań, które nie są używane przez firmy gold-farmerskie. Dlatego szukać szukać i jeszcze raz szukać !

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

jestem w momecie w ktorym musze wybrac subki dla moich GF ( 32lvl wbity na -9) 4 postacie ... i doradzcie co lepiej:

4x bard

1x cler 3x bard

2x cler 2x bard

jesli bedzie nawet 2 clery to RD bedzie tylko na jednym cleru, 2-giego clera jedynie dla blesa bym zrobil ... bo jakbym na 2 postaciach RD ustawil to by sie gryzly tzn. co chwile by znikalo i by zmienial bron aby wbic RD , bo RD dziala na mala odległość

userbarwb.png

Opublikowano

Zależy do jakich mobków masz zamiar tymi gf-ami dojść... jeśli są blisko siebie to daj im 3x bard 1x cler jak daleko to na odwrót, bo bard da im nieraz swing-a. Na dobrych spotach nie trzeba mieć wypasionych wizo clerów i bardów, wystarczy wypasiony STR cler bądź int bard.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja zrobię chyba 5 wizz/cler i 2 bardy.

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Zrobię 5 wizz/cler, jak będzie jakiś GP to każdy będzie włączał BS i do tego jeszcze dance od bardów i jednego bardo odpalę normalnie żebym mógł nim grać i on będzie mp doładowywał i będzie dobrze

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Hmm... a nie łatwiej jest nukerów s/s ? Skoro gold-farm company siedzi tyle czasu w tej branży to nukerzy są pewnie najlepsi... Po 1-sze są samowystarczalni, a nie jak nasze wizy podbierają sobie bufy i co chwila tracą je odchodząc od siebie o kilka metrów -.-

Jutro posprawdzam na serwerze helios jak się sprawują różne spoty dla gf. (tzn. obejrzę czy full itp.)

ps. kto zna jakiegoś bota clientless ? phBot jest zabugowany i w cave na 100% by miał problemy...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

wizardzi maja wiekszy DMG , a jak masz np. 64lvl to na sonnarach z live spokojnie dadza rade w secie +3 z jakims tam blue... ewentualnie vigorki beda urzyac ...

userbarwb.png

Opublikowano

Nuker nie wymaga inwestowania w set czy broń - jedziemy z NPC i moby są na nuka, to jest wielki plus.

Wizem trzeba się opiekować, co chwilę sprawdzać czy wszystko w porządku (a to PT mob się spawnił, już dead, a to set za słaby, trzeba wbić +) - a w systemie goldfarm wszystko polega na tym, aby mieć jak najmniej roboty a dobrze zarobić, dlatego chiński nuker jest do tego stworzony. Dodatkowy minus wiza - nie zejdziesz na -9, bo trzeba będzie ubrać set z innego DG - to jest po prostu niemożliwe, by wyposażyć 15 goldfarmerów w dobry set (może i jest możliwe, ale nieopłacalne i długotrwałe). Nukerek to coś pięknego.

Na 60lvl build light/cold/fire wymaga coś koło 50k SP (15k SP należy wyfarmić na ongach - to jest zaledwie 10h przy słabym pt!).

Gdybym nadal grał, to miałem świetny plan do zrealizowania na RuSro.

Zrobić 5-10 nukerów i wbić im 60lvl (oczywiście każdy powinien mieć inny nick i inną gildię, by zwykli gracze nie domyślili się, że to goldfarmy i nie zgłosili tego do supportu - takie same nicki z innymi cyferkami na końcu i ta sama gildia od razu rzucają się w oczy). Po osiągnięciu 60lvla, zejść na gap -6 lub więcej i postawić tychże nukerów na planarach (56lvl). Na RuSro nie ma ani jednego chara tam, więc nie ma obaw o KS czy jakieś złośliwości. Planary to moby, które zadają mag. damage i mają stosunkowo mało HP (idealne dla nukera light/fire/cold - 100HP pot na repota i 600MP powinno wystarczyć), co ciekawe to właśnie z nich dropią som/sun itemy 52lvl, które są bardzo pożądane, bowiem RuSro jest jeszcze młode (SoS 52lvl weap - ok. 50mil, SoM ok. 150mil, SuN 200mil+ i ludzie to kupują!). Na dobę, każdy nuker powinien wydropić z 15-20mil (przy sprzedaży itemów do NPC) - policzcie tylko, około 150-200mil na dzień, kiedy gold kosztuje 7$/100mil. Nie wliczając weapon elixirów (400k i schodzą jak woda) i soXów, to bardzo duża ilość pieniędzy.

Chciałbym, aby ktoś zrealizował mój projekt i dał znać, czy rzeczywiście da rady wycisnąć tyle. Liczę na PM lub kontakt GG 7544763. Ja niestety nie mam zamiaru w te wakacje grać, może znowu w roku szkolnym zacznę, ale to jeszcze odległa przyszłość.

sro2010062507523600.th.jpg

Pięknie to wygląda ^^

yt1.png
Opublikowano

ja mialem 3 nukery na 42lvl i zrezygnowalem bo malo zarabialem , bardzo duzo kasy na MP poty mi szlo ... a wizardem nie , musisz na -9 jechac ... dla GF wiz/bard do 76lvl 160k SP a ponad 100k bez farmy jadac masz ... wiec na poczatku wyfarmic mozna troche potem na -2 ...

edit.

obliczylem ze do 76lvl na nukera light,fire,cold potrzeba ponad 250k SP ... a na wizarda jedynie 160k !!

userbarwb.png

Opublikowano

Ja najpierw przetestuje wizzy, a później nukery. W nukerach jest jeden minus że nuki są od 30lv.

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Dobra, po oględzinach na isro (helios) stwierdzam, że :

-spot na maskach full

-edimu/shakram puste

-shaman-y dobre spoty, spokojnie można G-farmić

-bunwang - full

-ong , tutaj znajdzie się parę spotów, ale nie wiem czy jest sens tam stawiać gf, gdyż zyski są nikłe w porównaniu do wyższych lvl-i

-penon warrior/pleanar --> widziałem 1 spot na plenarach, ale dość słaby :s Sporo spotów na penon warrior, duży spawn. Chyba tam postawię GF-y.

No i pytanie: Na jakim bocie stawiacie GF ? Bo na ibocie to strasznie zużywa procka i ram (jakby ktoś mógł powiedzieć ile przeciętnie mu ciągnie)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

ja mam slabego kompa i u mnie przy 10 ibotach na CL i 1 cliencie mam 100% zurzycie procka ... ale niedlugo zamierzam zmienic sprzet :P

a na rusro z tego co widzialem to b. duzo jest wolnych spotow na pleanarach

userbarwb.png

Opublikowano

Ja właśnie ściągam rusro. Mam jeszcze pytanie dotyczące ribot'a i clienlessa, czy da się odpalić silka w ribocie przez clientlessa?

rSRO

29980.gif

Opublikowano

ogolnie da sie z tym wyjatkiem ze musi byc aktualna wersja ribota pod dana wersje clienta, a z tym roznie bywa. Czasem sa updaty wersji w kilka godzin po inspekcji a czasem tak jak w tym tygodniu czekamy juz 6 dzien na nowa wersje, jutro inspekcja i mam nadzeje ze to cos zmieni.

Opublikowano

Moze gosc co robi bota wyjechal na wakacje ^^

zastanawiam sie jak w praktyce bedzie wygladalo zamrazanie mobow frozenem :D ale według matematyki mobek raczej niema duzych szans przy 5 skilach z colda :)

jak mi zbanuja te GF to zrobie rogalce , na fizycznych mobach bedzie mozna farmic golda :D

userbarwb.png

Opublikowano

Rogue na gf ? A co ze strzałami ? chyba sobie na głowę je położysz... MARNY POMYSŁ

Jak GF to INT, nie ma żadnego porównania s/s to rogala o.O

Zresztą ja dziś zrobię sobie z 7 GF podlvl-uję je i zobaczymy co z tego będzie. (najpierw robię nukerów s/s i poślę ich na hygeony bądź podexpię ciut więcej i pójdą na ongi :D

W planach mam doexpienie im ok. 55lvl-u (kilka dni) i puszczenie na penonach.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Moze gosc co robi bota wyjechal na wakacje ^^

zastanawiam sie jak w praktyce bedzie wygladalo zamrazanie mobow frozenem :D ale według matematyki mobek raczej niema duzych szans przy 5 skilach z colda :)

jak mi zbanuja te GF to zrobie rogalce , na fizycznych mobach bedzie mozna farmic golda :D

no moze ale powinien jakos o tym poinformowac jakies info dac a tu nic zero odzewu

BTW

jak gf to tylko euro, sa duzo bardziej oszczedne np. jezeli chodzi o same poty zuzywaja je dluzo wolniej a takimi nukerami jeszcze w armie tak jak to widze na rusro potow nie ma w sekunde

Opublikowano

Hm... ale Takimi euro to trzeba w 1 miejscu... a GF-y można porozwalać i nie padną :P Poza tym mają snow-a (ciut jak recovery division w połączeniu z potkami) oraz speed-a, to taki mix barda i clera :D

Poza tym euro gf-y występują teraz częściej, ale wejdzie update, który osłabi euro więc....

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

fakt , mozesz nukerow samych poscic bez PT , ale nie powiesz mi ze zarobia tyle co w Party ... za mobka PT sporo wiecej kasy leci i masz sporo wiekszą szanse ze Ci item dropnie ...

a jak chodzi o to oslabienie ... to GF bije na mobkach sporo mniejszych wiec i tak da rade :)

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...