Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gra Farmerska 2d

supmich

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam chęć zrobienia gry farmerskiej w unity, lecz za bardzo nie umiem,

I nie dałoby się pobrać jakiegoś gotowca z jakiejś strony, a później to z edytować?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://github.com/Unity-Technologies/FPSSample
nie jest to moze gierka taka jaka chciałeś (tzn symulator farmienia) ale jak by tam troszeczkę podłubać , troszeczkę pozmieniać skrypty , pozmieniać grafiki itp to wyjdzie miodzio gierka o farmieniu

no najfajowniejsza rzecz jaka tam jest to caly mechanizm io , w tym opóźnione sterowanie gracza i wróżenie przyszłości <- te wróżenie to chyba jest o ile dobrze artykuł przeczytałem

Spoiler

images?q=tbn:ANd9GcSeydU0FZytVPUKP5vSfis

gnida jestem :P, ale musiałem

to tyle jesli chodzi o zarty

tworzenie gier wymaga:

MASY RZECZY KTÓRE TRZEBA POZNAĆ , NAUCZYĆ SIE SAMEMU <  często jest tak że jakiś pomysł wymaga wlasnych niespotykanych gdzie indziej rozwiązań i tutaj zawodzą wszystkie poradniki ...

podesłałem ci fajny projekt , spróbuj go zedytować ;/ , jak ci się uda to razem poszukamy gierki farmerskiej do zedytowania (zedytować tak wiesz z przytupem , a nie że dodasz tylko nową mape czy podmienisz teksturkę )

hehe co temat typu chce zrobic gierke to okazja aby sie ponabijać , ale ten temat jak do tej pory przebija wszystkie podobne

Opublikowano

Tylko Tobie się nie da pomóc. Nie potrafisz użyć Google, a chcesz się brać za tworzenie gier. Ogarnij korzystanie z wyszukiwarki, potem naucz się jakiegoś języka programowania i dopiero myśl o tworzeniu gier, bo chcesz nauczyć się jazdy od budowania samochodu.

Opublikowano
Dnia 26.02.2019 o 15:14, supmich napisał:

I dodam, jeszcze że po wpisaniu google w przęglądarce wyskoczyły mi rzeczy które nie mają nic wspólnego z grami do zedytowania w unity :)

także @Jakub przemyśl 2 razy zanim coś powiesz. :DPrzechwytywanie.PNG

Bardzo zabawne...

Opublikowano

Jak znajdziesz to pobierz i zedytuj, ale nie nastawiaj się, ze to będzie proste. Bez poznania języka, w typ przypadku C#, a następnie narzędzia jakim jest Unity nic nie wskórasz. To nie klocki lego, tutaj bez wiedzy daleko nie zajedziesz, bo staniesz w miejscu i nawet z pomocą internetu w pewnym momencie już nie ruszysz. Już teraz odpalisz Unity i nie będziesz wiedział co jest do czego.

Opublikowano

I dodam, jeszcze że po wpisaniu google w przęglądarce wyskoczyły mi rzeczy które nie mają nic wspólnego z grami do zedytowania w unity :)

Opublikowano

@Jakub tak jak napisał używanie wyszukiwarki jest bardzo, ale to bardzo potrzebne w "programowaniu" języka nie da się nauczyć na pamięć (za wyjątkiem składni, i poprawności pisania kodu) bo ciągle wychodzą nowe specyfikacje/funkcje. Technologia internetowa to chyba najszybszy rozwijający się dział, więc bez umiejętności wyszukiwania czegokolwiek w Googlu nic nie zrobisz. Dodam że ja sam do "nauki" programowania nie użyłem ani jednej książki wszystko to było "1. www.google.com" "2. How to make ..." "3. Najlepiej szukać na stackoverflow" patrzę jak ktoś to zrobił próbuje zrozumieć tego logike i sam stosuje w swoim "programie/aplikacji" przerobione tak aby poprawnie działało w mojej aplikacji.

Podsumowując @supmich nie obrażaj się jak ktoś ci pisze, że nie potrafisz szukać w Google bo to nie jest śmieszne, a jest nad czym zapłakać jeżeli tak podchodzisz do pomocy którą oferuje to forum.

Opublikowano
2 godziny temu, supmich napisał:

Napisał aby szukać w Google, a nie wpisując ,,Google'' w Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...