-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
hawajmeister
hawajmeister
Dobry wieczór. Zacząłem rozkminiać c++ i mam kilka pytań.
1. Zacząłem czytać książkę Allaina Alexa - Przewodnik dla początkujących i znalazłem tam wzmiankę o C++11. Z tego co wyczytałem na google najnowsza (versja chyba, ta?) c++ to 17. Jaka jest różnica między nimi oraz czy jest w ogóle sens uczenia się z książki opisującej c++11 sprzed paru lat?
2. Czy visual studio 13 będzie dobrym wyborem do edycji i kompilacji kodu? Ta książka o której wspominałem w pkt. 1 oraz youtuber Mirosław Zelenta którego też lubię posłuchać używają programu code blocks.
3. W vs13 zrobiłem pierwszy "program" z książki, oczywiście mówię o hello world i po wpisaniu kodu funkcji
#include <iostream> int main() { std::cout << "Hello, world" << std::endl; }i uruchomieniu programu włącza się na pół sec okno cmd i zamyka, nawet nie widzę tego komunikatu. Poszukałem na tubach taki kod
#include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "yo nyga"; cin.get(); return 0; }i okno się pojawia do póki nie wcisnę entera. Czemu tak nie jest w pierwszym przypadku?
4. .
//czemu po end jest jeszcze l kurna
5. co to za logi
Dzięki za pomoc!!
i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.