Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

PHP7.0 i ssh2

kamilo10PL

Pytanie

Opublikowano

no elton, chciałbym zrobić konsole SSH w php, żeby łatwo na stronie się pokazywało (chodzi, żeby wiele nie instalować na vps'ie). Widziałem projekt webconsole, no ale ma licencje a ja chciałbym mój projekt sprzedawać, mam zainstalowane ssh2 itp itd wszystko jest, ale nie mam pomysłu, żeby pokazywało tą konsole tak fajnie jak właśnie w tym projekcie (nie chodzi o kolorki). Też chciałbym ,aby pod przyciskiem niektóre komendy wysyłało albo liste komend, więc jak macie jakiś stary kod czy coś to wiecie :). Macie tutaj kod, który działa w połowie bo ładnie się loguje, ale już screen'a nie robi ...

<?php
if (!function_exists("ssh2_connect")) die("function ssh2_connect doesn't exist");
// log in at server1.example.com on port 22
if(!($con = ssh2_connect("tujestmojeiptylkousunalem", 22))){
    echo "fail: unable to establish connection\n";
} else {
    // try to authenticate with username root, password secretpassword
    if(!ssh2_auth_password($con, "root", "niedlapsanielbasa")) {
        echo "fail: unable to authenticate\n";
    } else {
        // allright, we're in!
        echo "okay: logged in...\n";

// execute a command
        if (!($stream = ssh2_exec($con, "screen -S server" ))) {
            echo "fail: unable to execute command\n";
        } else {
            // collect returning data from command
            stream_set_blocking($stream, true);
            $data = "";
            while ($buf = fread($stream,4096)) {
                $data .= $buf;
            }
            fclose($stream);
        }
    }
}
?>

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem - chcesz żeby ktoś Ci udostępnił jakiś gotowy kod, abyś to co najwyżej mógł go dostosować, a następnie sprzedawać (btw. i tak nikt nie kupi)? Niestety tak to nie działa, natomiast z chęcią pomożemy Ci jeśli będziesz miał konkretny problem. 

@topic

Jeśli chodzi o sam frontend konsoli to polecam się zainteresować xterm.js jest to kompletne rozwiązanie na licencji MIT, a więc możesz go używać w celach komercyjnych.

Opublikowano

Nie nie nie nie, nie chodzi o udostępnienie gotowego kodu, bardziej o wskazówki, jak co można zrobić, chciałbym zrobić takie 'putty' tylko ze na stronie www, a kupić to kupią, więcej nie powiem :). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...