Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jaki jest najlepszy hosting VPS?

Artur125

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym poruszyć dyskusję, a za razem doradzić się jaki hosting serwerów VPS jest według nas najlepszy.

Z mojej perspektywy chciałbym, aby najlepiej posiadał on dyski SSD oraz w miarę dobrą ochronę Anty-DDoS.

Korzystając z okazji chciałbym się posiadaczy XBot'a zapytać czy podczas zakupu serwera pod tę aplikację należy patrzeć na szybkość łącza serwera czy też jest to zbędny czynnik.

Proszę o wasze propozycję :).

Pozdrawiam.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamiast VPS polecam Ci dedola z kimsufi (Marka OVH), w kwocie 10 euro masz dedola 8gb ram 4 rdzenie, identycznie za taką kwotę w ovh masz vps 4gb ram i 2 rdzenie. Ochrona Anty-DDoS w przypadku dedola jest lepsza niż w przypadku serwera VPS.

Opublikowano
Dnia 10/6/2018 o 17:41, Artur125 napisał:

Niestety, ale dobrze pamiętam. Konsultant OVH tłumaczył mi, iż w ich innych firmach np. kimsufii są używane po prostu starsze modele serwerów...

Nie tylko starszy sprzęt, ale przede wszystkim stary sprzęt. Ostro używane dyski, wygrzane procki, ramy i ogólnie całość jest klepana z czego się da (aczkolwiek testuje się oczywiście). Tam nie ma nowych komponentów praktycznie. Stąd większa awaryjność tych serwerów. Oczywiście, wymienią szybko co trzeba, ale stres i ryzyko utraty danych, bądź niespodziewanych przerw w działaniu jest większe niż w innych ofertach. Również wydajność łącza pozostawia wiele do życzenia bo overselling w przypadku Kimsufi jest okrutny. Można trafić w miarę dobrze na danym switch'u, a może być tak, że na łączu 100mbps będzie średnio nie więcej niż 20mbps, w porywach do 30mbps. Priorytety na routerach też są niższe w przypadku Kimsufi.

Ale coś za coś - cena jest naprawdę atrakcyjna, więc nie można narzekać. I prawdą jest, że dział tech. w PL mówi jak jest.

Ciężko natomiast porównać i/o starych Kimsufi z wydajnością VPS-ów z OVH bazujących na SSD i dodatkowo zoptymalizowanych pod kątem iops. Jeżeli ktoś potrzebuje wydajnego i/o np. pod bazę danych lub częstą i gęstą kompilację to nie polecam Kimsufi absolutnie.

VPS-y z OVH są generalnie spoko jak za te pieniądze. Nie widzę sensu eksperymentować z czymkolwiek innym. Nie widzę też jakiejś przewagi ze strony Vultr'a czy DigitalOcean, poza tym, że reklamują się jak szaleni.

Opublikowano

Cześć,

z hostingów vps mogę jedynie polecić ovh, jak dla mnie za takie ceny jakość jest super. Z Polskich testowałem microvps, nie było jakoś specjalnie źle, jednak te z ovh są szybsze.

Opublikowano

Jak VPSy to tylko dobre, więc DigitalOcean, Vultr, Scaleway. OVH tylko jako testowy, nie produkcyjny VPS.

Z polskich firm polecę Hekko, mają tanio i fajnie działa KVM + polska lokalizacja.

Aruba też fajna, tania, ale to nawet nie serwer testowy, a jedynie serwer dev.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

@Nightmare' zgodzę się do tego, że serwery kimsufii są marką OVH oraz posiadają fajne parametry i są dogodne cenowo. Natomiast pozwolę sobie zacytować słowa konsultanta z działu technicznego.

„Kimsufi posiada serwery stare, które były kiedyś użytkowane w OVH. Są to serwery o starszych komponentach oraz o wiele mniej wydajne niż obecne”.

Oczywiście nie dam sobie głowy obciąć, że konsultant powiedział słowo w słowo jak napisałem powyżej, ale starałem się jak najbardziej przedstawić tego, co opowiedział mi na temat serwerów Kimsufi jakiś czas temu. Jak można wywnioskować serwery Kimsufi po prostu są stare i raczej wątpię, żeby spełniały one codzienne wymagania.  Aczkolwiek dziękuje za propozycję. :)

Opublikowano
2 hours ago, Artur125 said:

@Nightmare' zgodzę się do tego, że serwery kimsufii są marką OVH oraz posiadają fajne parametry i są dogodne cenowo. Natomiast pozwolę sobie zacytować słowa konsultanta z działu technicznego.

„Kimsufi posiada serwery stare, które były kiedyś użytkowane w OVH. Są to serwery o starszych komponentach oraz o wiele mniej wydajne niż obecne”.

Oczywiście nie dam sobie głowy obciąć, że konsultant powiedział słowo w słowo jak napisałem powyżej, ale starałem się jak najbardziej przedstawić tego, co opowiedział mi na temat serwerów Kimsufi jakiś czas temu. Jak można wywnioskować serwery Kimsufi po prostu są stare i raczej wątpię, żeby spełniały one codzienne wymagania.  Aczkolwiek dziękuje za propozycję. :)

Chyba rozmawiałeś z konsultantem konkurencji, a nie bezpośrednio z kimś z OVH. Gdyby pracownik powiedział Ci przez telefon/ticket taką rzecz już by tam nie pracował.

Opublikowano

Niestety, ale dobrze pamiętam. Konsultant OVH tłumaczył mi, iż w ich innych firmach np. kimsufii są używane po prostu starsze modele serwerów, które w porównaniu do obecnych są mniej wydajne w skrócie mówiąc. Jeśli nie wierzysz mi może w poniedziałek zadzwonić do nich, a następnie poruszyć ten temat jednocześnie prosząc go porównanie oferty OVH i kimsufii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...