Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jaki hosting Pod Stronę WWW?

Artur125

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się was doradzić, a za razem zapytać jaki firmę hostingową polecacie pod hostowanie strony internetowej. Zaznaczam, iż ceny mają tutaj najmniejsze znaczenie, ponieważ przede wszystkim stawiam na wydajność oraz bezpieczeństwo. Z góry dziękuje za informacje.

Pozdrawiam.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje za zainteresowanie się tematem.

Przyznam, iż zastanawiałem się bardzo nad serwerami od OVH. Lecz w przypadku strony internetowej bardziej musiałbym patrzeć w kierunku oferty „Hosting WWW” niż serwerów VPS. W moim początkowym poście napisałem, iż cena nie ma znaczenia. Trochę tutaj przekłamię i powiem, że jeśli chodzi o oferty „Hosting WWW” to są one nieco drogie co w pewnym sensie mnie zniechęca.

Opublikowano
9 minut temu, Artur125 napisał:

Dziękuje za zainteresowanie się tematem.

Przyznam, iż zastanawiałem się bardzo nad serwerami od OVH. Lecz w przypadku strony internetowej bardziej musiałbym patrzeć w kierunku oferty „Hosting WWW” niż serwerów VPS. W moim początkowym poście napisałem, iż cena nie ma znaczenia. Trochę tutaj przekłamię i powiem, że jeśli chodzi o oferty „Hosting WWW” to są one nieco drogie co w pewnym sensie mnie zniechęca.

130zł za stronę+domenę na rok to nie dużo, jeśli chodzi np. o ich ofertę "Personal"

Opublikowano

Ja polecę Linuxpl.com (sam tam mam bardziej wymagający hosting), dodatkowo polecę tańsze serwery w Hekko oraz Ogicom.

Jak postawisz za CloudFlare to strona śmiga aż miło.

OVH mnie tylko wkurzył, więc wyniosłem z tego ala hosting wszystko.

A najlepiej Centos Web Panel + CentOS postawione na tanim serwerze Aruba.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za udzielenie się w temacie.

@Wolen rzeczywiście nie podałem wystarczających informacji. Przepraszam za błąd.
Jeśli chodzi o budżet to przewidywałbym go w kwocie około 150-200 zł rocznie.

Opublikowano

Swego czasu korzystałem z mydevil.net. Obsługa Python, Ruby, Perl, Java, TCL/TK, Lua, Erlang, Pascal, C, C++, D. Dostęp SSH. Z baz do wyboru MySQL, PgSQL, MongoDB. Więcej informacji na stronie https://www.mydevil.net/oferta.html. W Twoim budżecie MD1/MD2 to masz odpowiednio 150/200zł. Za wpisaniem kodu w panelu klienta na pierwszy rok masz -20%. 

Jak to jakiś większy projekt i potrafisz sam zarządzać serwerem zostaje VPS lub jakiś Cloud Computing typu DigitalOcean, tylko to już droższa zabawa, przynajmniej to drugie.

Opublikowano

@Wolen przyznam szczerze, że zauważyłem, że bardzo osób poleca właśnie firmę mydevil.net. Osobiście nigdy nie miałem styczności z tym hostingiem, więc nie mogę się zbytnio również na jego temat wypowiedzieć. Jeśli korzystałeś kiedykolwiek z niego bądź posiadasz takie informacje i możesz ich udzielić to powiedz mi jak w tej firmę wygląda ochrona przed atakami DDoS? Dokładniej mam tutaj namyśli czy ten hosting w jakimś stopniu daje radę powstrzymywać ataki jeśli takowe by występowały.

Opublikowano
12 minutes ago, Artur125 said:

@Wolen przyznam szczerze, że zauważyłem, że bardzo osób poleca właśnie firmę mydevil.net. Osobiście nigdy nie miałem styczności z tym hostingiem, więc nie mogę się zbytnio również na jego temat wypowiedzieć. Jeśli korzystałeś kiedykolwiek z niego bądź posiadasz takie informacje i możesz ich udzielić to powiedz mi jak w tej firmę wygląda ochrona przed atakami DDoS? Dokładniej mam tutaj namyśli czy ten hosting w jakimś stopniu daje radę powstrzymywać ataki jeśli takowe by występowały.

Ochrony Anty DDoS nie ma tam żadnej, natomiast sam możesz o to zadbać podpinając usługi reverse-proxy typu cloudflare. W tym budżecie niestety nic więcej nie zdziałasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...