Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skalkuluj.pl - serwis z kalkulatorami

Eukill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Y85e9vg.png

Cześć wszystkim!

W zeszłym miesiącu opublikowałem mój nowy projekt serwisu z kalkulatorami niestandardowymi dostępny pod adresem skalkuluj.pl. Początki niestety zawsze są trudne, jednak zdołałem już znaleźć pierwszych, zadowolonych z korzystania odbiorców. W tym temacie chciałbym przedstawić mój serwis również Wam, tym samym prosząc o jego ocenę. Byłbym bardzo wdzięczny również za wszelkie pomysły dotyczące nowych kalkulatorów i funkcjonalności, chętnie wszystkie rozważę, a te ciekawsze spróbuję napisać i wdrożyć do serwisu. 

Co obecnie znajdę na skalkuluj?

Prócz kalkulatorów, które są oczywiście naszym głównym celem, na stronie już teraz znajdują się kursy walut, a także generator liczb losowych.

Kilka przykładowych podstron:

Dolar Amerykański - kurs, przelicznik i informacje na temat waluty

Kalkulator procentowy

Kalkulator liter i znaków

Raz jeszcze zachęcam do wyrażania swoich opinii i pomysłów, będę starał się sukcesywnie aktualizować temat o nowinki dotyczące projektu i odpowiadać na Wasze posty.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dniu dzisiejszym wprowadzona została zakładka kalkulatory do gier a wraz z nią, dodane zostały kalkulatory do gry przeglądarkowej margonem. Serdecznie zapraszam i zachęcam do składania nam propozycji dot. nowych, kalkulatorów, od dziś także tych dotyczących gier. Jeżeli w coś gracie i macie jakiś ciekawy pomysł na kalkulator, śmiało do nas napiszcie!

Opublikowano

Na stronie pojawił się nowy kalkulator zarobków Adsense umożliwiający orientacyjne policzenie możliwych zarobków dla stron internetowych. Tym samym rozpoczynamy pracę nad nową wersją serwisu, która jeszcze bardziej skupi się na użytkownikach urządzeń mobilnych. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aktualizacja!

W trosce o Waszą wygodę zmieniliśmy odrobinę układ strony, tym samym jeszcze lepiej przystosowując go do przeglądania na urządzeniach przenośnych i mniejszych rozdzielczościach. Kalkulator procentowy został przepisany w JavaScript, tym samym przyśpieszył swoje działanie. Również kalkulator vat został usprawniony w podobny sposób. Zapraszamy do korzystania, pełna lista zmian została opublikowana na naszym fanpage'u na Facebooku.

Opublikowano

Ogólnie strona jest ok, template dość prosty, ale dzięki temu czytelny i przejrzysty. Jednak np. kalkulator wynagrodzeń nie ma nawet możliwości zmiany czy chcemy obliczyć netto czy brutto, wydaje mi się, że przy zwiększaniu liczby funkcjonalności w połączeniu z dopracowywaniem obecnych kalkulatorów serwis ma szanse na zdobycie jakiejś popularności. Z mojej strony życzę powodzenia i wytrwałości w rozwijaniu strony. 

Opublikowano

@carbonx

Serdecznie dziękuję za wypowiedź! Będę nadal starał się skrupulatnie rozwijać stronę, jeśli chodzi o kalkulator wynagrodzeń - mam już gdzieś w notatkach, żeby rozbudować go o tę właśnie funkcjonalność. Pozdrowienia!

Opublikowano

Wcześniej uważałem to za kiepski projekt, niezbyt przemyślany, ale do nauki spoko opcja.

Jednak widzę, że kilka fajnych usprawnień dodałeś, wygląda teraz ładniej, wygodnie. Trochę breadcrumby są niezbyt fajnie wykorzystane, ale tak to ok

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

@SGT Otlet Faktycznie nie jest to mój główny projekt, lecz raczej nie jest tym, z którego uczę się czegokolwiek nowego (przynajmniej w kontekście programowania).  Staram się w miarę regularnie wprowadzać poprawki na podstawie obserwacji. Bardzo dziękuję za opinię, co do breadcumbów, również się nad nimi ostatnio zastanawiałem. Pozdrawiam serdecznie!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Genialne, bardzo fajnie wszystko rozpisane jest w odpowiednich miejscach. Strona jest przejrzysta. Pewnie będę jej używał, bo czasem muszę obliczyć takie rzeczy a niekoniecznie umiem.

Dziękuje

#teamBolek

Opublikowano
43 minuty temu, boleknowak napisał:

Genialne, bardzo fajnie wszystko rozpisane jest w odpowiednich miejscach. Strona jest przejrzysta. Pewnie będę jej używał, bo czasem muszę obliczyć takie rzeczy a niekoniecznie umiem.

Dziękuje

Dziękuję za bardzo miły komentarz. Życzę miłego korzystania, w razie ewentualnych uwag, pisz śmiało w tym wątku, lub na pw :).

Opublikowano

image.png

Mógłbyś pobawić się z input type i regex patternami na tym inpucie, żeby takich kwiatków się nie dało robić.

Overally, nawet niezła robota :D .

Non omnis moriar.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nowa wersja na serwerze już od kilku dni. Zapraszamy do testów @maxaz - kwiatki również zostały poprawione, nieco inne rozwiązanie, ale chyba działa należycie. 

Na stronę trafiła też nowa zakładka Zestawienia, a do niej pierwsze zestawienie, z którego dowiecie się kiedy wypadają najbliższe niedziele handlowe 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...