Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[START DZIŚ! 19:00 ] GANGMU.pl / SEASON 2 / EXP: 330x / DROP 50% / KAMERA 3D

GangMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wypadajek to najlepiej max dragon itemy i odpowiedniki, bez chaos broni. W sklepie tylko części do zaproszeń bez jaweli a już na pewno nie chaosy. Z box of heaven jevele i impy/angele/zen.

Masz zamiar dodać jakieś custom inwazje? Bo na s2 to trochę bieda z eventami.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
16 minut temu, Kobcon napisał:

Z wypadajek to najlepiej max dragon itemy i odpowiedniki, bez chaos broni. W sklepie tylko części do zaproszeń bez jaweli a już na pewno nie chaosy. Z box of heaven jevele i impy/angele/zen.

Masz zamiar dodać jakieś custom inwazje? Bo na s2 to trochę bieda z eventami.

Custom inwazji nie przewiduję. Co do wypadajek nie znudziło się Wam jeszcze ustawienia do dragon, legendary etc? Na większości serwerów wygląda to identycznie, dla mnie to nudne już. JoC może być tylko z wypadajek, żaden problem tak jak części do eventów.

Opublikowano

Pragnę zaprosić Was do udzielania się na forum serwera, po oficjalnym starcie w pierwszorzędnej kolejności pomoc uzyskacie właśnie tam.

Opublikowano
2 godziny temu, GangMU napisał:

Custom inwazji nie przewiduję. Co do wypadajek nie znudziło się Wam jeszcze ustawienia do dragon, legendary etc? Na większości serwerów wygląda to identycznie, dla mnie to nudne już. JoC może być tylko z wypadajek, żaden problem tak jak części do eventów.

Z wypadajek itemy do BD!

Box of heaven jwl/impy/zen

w sklepach brak zaproszen oraz czesci a tym bardziej chaosow :)

Eventy typu BC DS mozna jakos urozmaicic np dodac do drop paczke blessow czy Souli i zwiekszyc Exp o 20% z CC mozna zrobic to samo

a co do kwesti rr to Kobcon dobrze napisal ze waluta moze byc ZEN juz pisalem o tym wyzej zeby zrobic kazdy reset platny 100kk czyli:

1rr-100kk

2rr-200kk

5rr-500kk

15rr-1,5kkk

20rr+ 2kkk

Wtedy kazdy by zbieral nie tylko set z DD czy tam REF ale tez osobny set do zbierania na resa +zen

Takie jest moje zdanie :)

Opublikowano

Wydaje mi się, że zbyt dużym utrudnieniem była by taka konfiguracje zenów za res. Serwer ma być przyjemny do gry bez globalowych hardcorów. Mnie samemu osobiście znudziłoby się zbieranie po 50k zenu do X wartości wymaganej. Możemy zaproponować stałą wartość zen za reset + ograniczenie np 10 resów na 48h.

Opublikowano

Jak kto woli  :) Wyrazilem swoje zdanie ale oczywiscie to Ty decydujesz o ostatecznych ustawieniach :) 10rr na 48h moze na poczatku to bedzie dobry ogranicznik ale wydaje mi sie ze pozniej przy expie x100 nikt nie bedzie siedzial 24/7 zeby wbic 10rr w 48h :) Chyba ze to bedzie na prawde jakis maniak :D

Opublikowano

Cześć,

fajna inicjatywa dla osób, które uczyły się gry 10lat temu:) (tak jak ja)

Mnie martwi za to balans między postaciami, tzn. duża przewaga bk w s2 vs inne postacie oraz różne bugi, który występowały na tych plikach.

Co do gr to myślę, że powinno istnieć takie rozwiązanie, które umożliwia zdobycie itemków niedostępnych z dropu i pralki.

Pytanie, czy bedzie dozwolone multiacc na jednym kliencie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Lordpons napisał:

Cześć,

fajna inicjatywa dla osób, które uczyły się gry 10lat temu:) (tak jak ja)

Mnie martwi za to balans między postaciami, tzn. duża przewaga bk w s2 vs inne postacie oraz różne bugi, który występowały na tych plikach.

Co do gr to myślę, że powinno istnieć takie rozwiązanie, które umożliwia zdobycie itemków niedostępnych z dropu i pralki.

Pytanie, czy bedzie dozwolone multiacc na jednym kliencie?

W regulaminie masz jasno napisane:

Konto gracza:
Dozwolone jest posiadanie kilku kont.

O balans postaci nie musisz się martwić, pliki które posiadam są wysokiej jakości. Balans jest zachowany. Dałem o tym informacje na początku publikacji. :)

Oczekiwana chwila przez wielu z Was, serwer już stoi! Jutro myślę do godziny 18 [być może wcześniej] uda mi się udostępnić Wam serwer do testów. Jeżeli będzie się coś zmieniać dam znać. Zapomniałem dodać, że serwer posiada wbudowany minimalizer przy odpalaniu gry oraz kamerę 3d.

Coś dla oka ;) [Klient jest w trakcie tłumaczenia]

vS2o79n.jpg

Opublikowano

Serwer został odpalony dla testerów! Można się rejestrować i pobierać grę. Grę możemy uruchamiać za pomocą Launcher'a jeżeli są jakieś problemy to zamiennikiem będzie main.exe ( Launcher został wdrożony w celu aktualizacji, które będą w przyszłości, aby nie musieć pobierać milion razy klienta gry )
Myślałem myślałem i nastąpią lekkie zmiany. Zostaniemy przy expie 330x, bez jego zmniejszania, GReset dostępny od 100 resa, w zamian dostaniemy wybrany item +13+28+L + 3 wybrane opcję. GR można wykonać z poziomu panelu konta, jednak item będzie dodawany manualnie więc, będzie specjalny dział na forum poświęcony GR. Spoty i sklepy w tym momencie są trakcie konfiguracji, póki co można wejść na serwer sobie potestować i mieć pierwsze wrażenie z gry.
Do startu coraz bliżej, zapraszam serdecznie.

Edit: Póki co mapy Kanturu nie działają, czekam aż developer podeśle mi game server castle :) kwestia paru dni.

Opublikowano

exp wiekszy zdecydowanie min. ~800. Zadnych ogranicznikow jezeli podniesiesz expa. Wiecej grasz jestes lepszy proste..

Wieksza ilosc goldow. Sypnie sie z ~40 ppl i ciezko o golda bedzie.Zadnych ringow i pendantow z k5. Niech leca standard k1/k2

Arene olac calkowicie wiecej spotow na mapach az tak sie nie nudzi. Co do bc/ds zdecydowanie zwiekszona ilosc moobow nagroda 2c

GR 70rr przy tym expie i tak bedzie to sporo czasu... Nagroda 1 items +2/3 opt+13+16%max. Brak jeweli w sklepie.

Ewentualnie itemki do zaproszen. Jewele z serce medali itp. no i z moobow:). Chaos ma miec wartosc bo potrzebny do wszystkiego.

Opublikowano

Dzisiaj wieczorem zostanie ustawiony drop z większości wypadajek. Skonfiguruję nagrodę za reny oraz zostaną dodane kolejne spoty.

Póki co żadnych problemów technicznych, zapraszam do testowania!

Opublikowano

Póki co przetestowałem na dwóch postaciach dl i bk. DMG przy porównywalnym eq bardzo zbliżony do siebie. Co zwróciło moją uwagę to bug skilla fire scream (zabiera monsterowi 90 a potem 900dmg) oraz zwolnione tempo twisting shlash dla bk.

Opublikowano

Wszystko fajnie, pięknie, z miłą chęcią zawitam, zawsze miałem sentyment do tego sezonu. Oczywiście w miarę możliwości i wolnego czasu -.-

Tylko jedna sprawa, co to KURWA jest za regulamin ? Serio, jeśli ktoś jest w miarę równy, to czemu nie mogę mu swobodnie skopać dupy i przejąć spota ;< ?

Rozumiem, jakieś tam zabijanie początkowych na spotach i ksucie powiedzmy przy 10 rr, można zabraniać, a w miarę równej walki na śmierć i życie o spota ?,to coś dla czego zawsze też tą gre szanowałem,  oczywiście bez przesadnych bluzgów po ryju, bo tego jak i GównoBurzy teraz nie brakuje w świecie MuOnline, No i po co te "paszkwile" ? Gra to gra i wszystko co z niej, zostawmy w niej...

Zorganizujcie kilku GM'ów którzy będą pilnowali porządku w grze, wiadomo, nie da rady wszystkiego dopilnować, ale po co uczyć "donoszenia" -.- 

Opublikowano
1 godzinę temu, .fufu napisał:

Wszystko fajnie, pięknie, z miłą chęcią zawitam, zawsze miałem sentyment do tego sezonu. Oczywiście w miarę możliwości i wolnego czasu -.-

Tylko jedna sprawa, co to KURWA jest za regulamin ? Serio, jeśli ktoś jest w miarę równy, to czemu nie mogę mu swobodnie skopać dupy i przejąć spota ;< ?

Rozumiem, jakieś tam zabijanie początkowych na spotach i ksucie powiedzmy przy 10 rr, można zabraniać, a w miarę równej walki na śmierć i życie o spota ?,to coś dla czego zawsze też tą gre szanowałem,  oczywiście bez przesadnych bluzgów po ryju, bo tego jak i GównoBurzy teraz nie brakuje w świecie MuOnline, No i po co te "paszkwile" ? Gra to gra i wszystko co z niej, zostawmy w niej...

Zorganizujcie kilku GM'ów którzy będą pilnowali porządku w grze, wiadomo, nie da rady wszystkiego dopilnować, ale po co uczyć "donoszenia" -.- 

Jeżeli gracz na spocie jest AFK śmiało mu możesz skopać dupę. Na serwerze ma panować w miarę porządek, bez reguł zapanuje samowolka i brak jakiejkolwiek tolerancji. Sprawdzone wielokrotnie. A tak to gracze powinni być dla siebie mili i expić np w PT. Rozwiązanie chyba dobre, co?

Opublikowano
21 godzin temu, GangMU napisał:

Jeżeli gracz na spocie jest AFK śmiało mu możesz skopać dupę. Na serwerze ma panować w miarę porządek, bez reguł zapanuje samowolka i brak jakiejkolwiek tolerancji. Sprawdzone wielokrotnie. A tak to gracze powinni być dla siebie mili i expić np w PT. Rozwiązanie chyba dobre, co?

Ja osobiście też jestem za dozwolonym PK wszędzie (nie licząc bram/warpów), tego rodzaju spięcia miedzy gildiami napędzają rywalizację... gra nie jest nudna na zasadzie włączę sobie MU w pracy/w domu i będę zerkał co 10-15min. Exp spoko, biorąc pod uwagę że zwalnia (jakby nie było exp x99 to dalej cholernie dużo). Zawitam na start, zobaczę jaka frekwencja będzie przez pierwszy tydzień.
Pozdrawiam, Neo

Opublikowano

Startujemy już jutro o godz 19.00. Logować można się od godz 18.00 - godzinę później pojawią się sklepy i spoty.
Zachęcam do włączania gry za pomocą Launchera, właśnie wleciała aktualizacja dzięki której mapy kanturu już są dostępne.

Konta które zostały zarejestrowane zostają, zostaną wyczyszczone.

Pozdrawiam!

Opublikowano

oby goldy nie przeszkadzały na początku

Opublikowano

Została wprowadzona aktualizacja na temat resetu postaci. Mianowicie od teraz do wykonania resetu potrzebujecie 5 jevel of creation oraz 5 jevel of chaos, które musicie umieścić w depo, dodatkowo postać musi mieć 250 000 000 zen w inwentory no i klasycznie 400 level. Nastąpił również update BC, nagroda za wygraną to 1 piórko. Aby DL nie czuł się pokrzywdzony został edytowany Skeleton King, od dziś ma 150 000HP oraz dropi z niego tylko i wyłącznie Crest Of Monarch.

Opublikowano
1 godzinę temu, karzelmk napisał:

Mam wrazenie ze ten serwer szybciej umrze jak jest zapowiadany;].

Po czym to stwierdzasz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...