Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[START DZIŚ! 19:00 ] GANGMU.pl / SEASON 2 / EXP: 330x / DROP 50% / KAMERA 3D

GangMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50fSKbi.gif

Serwer startuje dziś o godzinie 19:00. Logować się można o 18:00. Godzinę później pojawią się sklepy i spoty.

5v1ysY0.png

GangMU - Czyli powrót do klasyki. Zdaję sobie sprawę, że dzisiejsze serwery MuOnline, aby miały grywalność muszą być tworzone na nowych wersjach. Nowe postacie, eventy, mapy. Niemniej jednak tracą one w moich oczach wiele aspektów za co ceniłem tę grę. Pomyślisz pewnie o co mu chodzi? Otóż o prostotę. Rywalizacja w zdobywaniu upragnionych setów, wojny gildii, zdobywanie zamku. Chcę stworzyć Polski serwer, który będzie miał klimat jak za dawnych lat dlatego zdecydowałem się na tę wersję gry. Konfigurację którą przybrałem miałem na celu stworzenia aktywnego serwera, nie serwera Zombie składającego się w 3/4 graczy AFK bądź multi acc.
Pomyślisz zatem: Season 2 - badziewne niestabilne pliki, brak zabezpieczeń etc.
Otóż pliki które posiadam są jedyne w swoim rodzaju. Pliki jak i zabezpieczenia są autorstwa mojego przyjaciela z Azji. Balans postaci w 100% ! W dodatku został wdrożony system pokazywania HP mobów na zasadzie [Obrazek: yFlYBpq.png] oraz realne niezbugowane HP postaci [Obrazek: j6kAQNU.png] Jeżeli jesteś zainteresowany długą rozgrywką, zapraszam serdecznie.

pg6wB0x.png

Strona serwera:  http://www.gangmu.pl

Forum serwera - zapraszamy do dyskusji : http://www.forum.gangmu.pl

Fanpage na facebooku: http://fb.com/gangmuonline

5QzJO87.png

Pliki Sezonu drugiego + lekkie modyfikacje mające na celu ulepszenie rozgrywki.

Experience: 330x

Drop z golden medali: DO BD +4 + odpowiedniki

Drop z silver medali: DO DRAGON + ODPOWIEDNIKI
Drop z BoH: Jevele, Imp, Konik

9m19eGj.png

Wymagania do resa:

400 level

250 000 000 zen

5 Jevel of Creation

5 Jevel of Chaos

Jevele umieszczamy do depo !

jOYSRR6.png

Jako premium rozumiemy tutaj rozszerzony experience, drop oraz % w chaos machine dla konta.

Na serwerze nie ma webshopu oraz xshopu.

Kwoty dokonane na zakup są przeznaczone na rozwój serwera.

Jeżeli chodzi o wartości rozszerzone to jest to 20% więcej expa, 10 dropu. Jeżeli o chaos machine +10%

Premium jest traktowane jako dobrowolny donate na serwer w wysokości minimum 20zł, w zamian otrzymujemy dostęp premium na okres 30 dni.

5ERt57i.png

2 graczy: + 2 % więcej expa

3 graczy: + 3 % więcej expa

4 graczy: + 4 % % więcej expa

5 graczy: + 5 % % więcej expa

STBQgZQ.png

Duża ilość spotów na serwerze, przeważnie po 7 sztuk na spot. Brak spotów na arenie.

2wGoXx0.png

matee - czyli ja.

PanTalmud - GameMaster

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wielki + za sezon oraz za brak itemow z webshopu.

Troszke dla mnie za maly exp ale mysle ze wbije ze wzgledu na sezon jestem za brakiem ograniczenia odnosnie ilosci resow.

Sa w tej chwili jakies otwarte testy by wbic i zobaczyc?

Pozdrawiam i powodzenia z serwerem

Opublikowano

Wybrałem taki exp ze względu na przedłużenie rozgrywki. Zobaczymy z czasem jak to będzie wyglądać. Na ten moment testy jedynie wewnętrzne, może udostępnię je parę dni przed startem. Póki co dokańczana jest strona serwera. Pozdrawiam również.

@edit:

Jak widzisz jest to intro strony, nie docelowa strona. Jak zostanie ukończona główna strona nie będzie tej muzyki. :)

Opublikowano

Mógłbyś zmniejszyć drop do 30-40% zrobić każdy reset płatny 100kk w sensie że:

1rr-100kk

2rr-200kk

10rr-1kkk

20rr-2kkk

21-2kkk

22-2kkk

Itd.

Wtedy itemy z zenem miały by też jakąś wartość na serverze :)

W dodatku chyba już na s2 były "Rena" do wymiany u archera, a to nam daje możliwość zbierania i wymiany :) Przykładowo:

30 Ren wymienionych u Archera może nam dać jakaś paczkę Jeweli Blessów bądź Souli :)

Co to Resów nie robił bym ograniczenia bo jak ktoś wbije 50 rr to za pewne nie będzie już mu się chciało grać :) A można przecież wprowadzić system GR :) I nagrodą za nie itemki FO tylko item np. +13+L+2opt exc pokroju DK, a z box of Kundun zrobić max drop itemów do GD:)

A tak po za tym zapowiada się fajnie i na pewno zawitam bo jest to moja ulubione wersja :)

Opublikowano

System Gr będzie wprowadzony. Myśle tak max 3 opt do wyboru +13+28. Pomysł z renami bardzo ciekawy jak najbardziej jest to do zrobienia. Kwestia teraz po ilu rr zrobić optymalnie gr. 100?

Opublikowano
3 godziny temu, MatiMaster2 napisał:

Exp 330x - "Im więcej osiągniesz, tym trudniej dla Ciebie!" przesada to po co grać męczyć się aby było trudniej szkoda a chciałem pograć.

Trudniej nawet po to ze jak beda przychodzic nowi gracze beda mieli szanse gonic starych wyjadaczy:)

A co do kwesti RR to tez nie koniecznie musza byc GR:) Mozna wprowadzic system ze np co 10 rr mozna wbic w wybrany item opcje exc :) ( Te 10 rr to tylko przyklad) I mozna zmienic kwestie rr ze staty zostaja i przykladowo cofka do 300 lvl czy jakos tak :)

Opublikowano
6 godzin temu, Talmud napisał:

Trudniej nawet po to ze jak beda przychodzic nowi gracze beda mieli szanse gonic starych wyjadaczy:)

A co do kwesti RR to tez nie koniecznie musza byc GR:) Mozna wprowadzic system ze np co 10 rr mozna wbic w wybrany item opcje exc :) ( Te 10 rr to tylko przyklad) I mozna zmienic kwestie rr ze staty zostaja i przykladowo cofka do 300 lvl czy jakos tak :)

Założenie zmniejszającego się expa ma na celu wydłużenie rozgrywki - nawiązanie sojuszy gildii, szukanie ekipy do expienia. Nowi gracze nie mają czuć się mocno z tyłu. Serwer ma mieć przyjemną atmosferę gdzie każdy będzie każdemu w miarę równy w założeniu ile czasu się poświęci na grę. Nie chcemy serwera ZOMBIE, a aktywnych graczy. Cofka do 300 lvl, hmm nie bardzo mi się to widzi. 600 pkt za res = 213 rr aby osiągnąć full staty. Zaproponowałbym możliwość GR od 100 resa dla gracza ceniącego sobie nagrodę w zamian za brak możliwości full statów. A gracz który woli staty omija GR i expi dalej. Co Wy na to?

Opublikowano
4 godziny temu, Uchiha. napisał:

Jakiś helper będzie ? Bo zapewne większość osób będzie jechało na ellite a osoby z win 10 będą miały lipe xD

S2 charakteryzuje się brak helperow wbudowanych w client gry a autopic upy są traktowane jako wspomagacz cheat. Zabezpieczenia nie pozwolą na użycie elite. Co do inwazji moby będą silne ringi oraz pendanty w k+5

Opublikowano

Startujemy 09.02 piątek, godzina 19:00. Nie wyrobię się ze wszystkim niestety do 02.02. 2 Dni przed startem udostępnię klienta gry oraz możliwość testów.

Opublikowano

hmm plusem jak dla mnie jest pomysł sezon 2 , natomiast brak min. elite do zaproponowanwgo systemu expa raczej nie wróży na dużą ilość graczy . Ja wychowałam się na tym sezonie i pamiętam serwery gdzie dostawało się bana za afk ( adm. robiła nocne naloty i łapała afkerów) haha. w obecnej dobie to już nie jest fajne ,nie kazdemu się chce siedzieć z myszą w ręku non stop.Pamietam Euro mu  stary Demon mu , Over mu gdzie exp był 2500 i grało się świetnie . male expa bez  klikerów raczej się nie sprawdzają teraz, ale zyczę powodzenia.

Opublikowano

Do startu mamy jeszcze lekko ponad tydzień. Kwestie expu możemy w dalszym ciągu dyskutować. W zależności od propozycji.

Zawsze możemy zacząć expem od 1000x spadając stopniowo w dół w zależności od ilości resów.

Opublikowano
Dnia 29.01.2018 o 15:00, GangMU napisał:

Do startu mamy jeszcze lekko ponad tydzień. Kwestie expu możemy w dalszym ciągu dyskutować. W zależności od propozycji.

Zawsze możemy zacząć expem od 1000x spadając stopniowo w dół w zależności od ilości resów.

Exp 1000 z poczatku stanowczo za duzy bedzie! Dobrze jest tak jak jest :)

Opublikowano

a może exp 500 i co 10 rr zmniejszamy o 50 , a 80-100 rr po 100 expa? proponuje dlatego że brak klikera i jednak nie bedzie to aż tak proste jak sie wydaje miłosnikom malenkich expów co optuja za niziutkim expem a potem truja du..  adminom o jakies wspomagacze do expa itd.Ludzie którzy maja jeszcze życie oprócz MU też sie chcą pobawić w te klocki. nie kazdy 24/24 bedzie znecał sie nad myszką . pomyślcie . to propozycja na 100 rr a jezeli do 50 rr to może zostać jak na początku w publikacji od 330 do 99 chociaż też lepiej by było do 500 do 150 

Opublikowano

Ja bym zaproponował coś podobnego jak to; Zmniejszyć expa przynajmniej o połowę na każdym z pułapów. Dodać limit ~10rr, z czego każdy daje +1000 pkt co wychodzi 10k pkt do rozdania na maxymalnym resie (ewentualnie dać jeszcze max 3 gr, 10rr=1gr który daję np 500-1500pkt + jakaś nagroda). A ostatnio w modzie jest ustawianie ogranicznika w robieniu resa np 72h żeby wyeliminować maniaków i sprawić by każdy miał szansę na topkę nawet jak dołączy >tydzień po starcie. Taki zabieg też przekłada się na zainteresowanie nowych graczy jak serwer już stoi jakiś czas, bo często jest tak, że ludzie jednak patrzą na te rankingi i jak zobaczą jakiegoś narwańca który odstawił resztę daleko w tyle, to z automatu odpuszczają sobie taki serwer.

Dodatkowo zmniejszyć ilość mobów na spotach, zwiększyć expa w ds/bc + ustawić jakieś ciekawe nagrody za ukończenie. Można jeszcze dodać do sklepu części do bc/ds tak by zachęcić ludzi do korzystania z tego bo ostatnio to prawie nikt z tych eventów nie korzysta. Ustawić niski drop zenów, tak aby w końcu miało to jakąś wartość i było główną lub jedną ze znaczących walut w grze.

A co z wypadajkami? Dobrze by było gdybyś rozpisał wszystkie dropy.

Opublikowano

Drop z box of excellent wypiszę pomiędzy 3 a 5 lutego jak odpalimy testy. Co do wypadajek, jeveli w sklepie nie zamierzam dodawać a właśnie do serduszek, medali etc wymieszane z np broniami chaosu i setami może do black dragon + odpowiedniki do +6+4? Drop wypadajek byłby minimalny, co opłaciłoby się graczom ich zbieranie. Pytanie co do sklepów. Czy wolicie już gotowe zaproszenia do BC/DS w sklepie, czy części do samodzielnego wyprania. Tak samo Jevel of chaos, dodać go do sklepu, czy również do wypadajek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...