Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tytuł AFK obok nicku po określonym czasie od rozmowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chicałbym na swoim serwerze teamspeak3 zrobić takie coś, że jak osoba przebywająca na kanale nie odzywa się przez 5 minut, to żeby miała obok nicku napis [AFK]. Jak mogę tak zrobić?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Twoje pytanie dotyczyło sposobu w jaki można coś takiego osiągnąć i odpowiedź na to pytanie otrzymałeś. Jeżeli chodzi o konkretnego bota, który posiada taką funkcjonalność to musisz już sam poszukać, w dziale poradników znajdziesz spis funkcji w poszczególnych botach.

Ja natomiast zdecydowanie odradzam Ci tego typu rozwiązanie, ponieważ:

1. Niepotrzebnie obciąża bota

2. Jest to wkurzające dla użytkownika

Opublikowano

1. Musisz mieć bota który nadaje AFK po zadanym czasie

2. grupie AFK dajesz i_group_show_name_in_tree na "Before" (musisz mieć Query)

i już :-)

Napisz co udało Ci się zrobić lub do jakiego momentu doszedłeś. Bo "dokładnie" w kilku słowach się nie da - bo musisz mieć shella, musisz mieś php i chyba php-cli, musisz wybrać bota, umieć pliki edytować, znać hasło query admina, mieć na TSie zrobione grupy itd.

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

Opublikowano
12 godzin temu, zmechu napisał:

2. grupie AFK dajesz i_group_show_name_in_tree na "Before" (musisz mieć Query)

Sam jesteś query... Wystarczy zwykły serwer admin z uprawnieniami do edycji danej rangi.

Opublikowano

Z tym nie będę się kłócił :-) U mnie musiałem sobie dać query, możliwe że przy zabezpieczaniu permisji dałem Administarcji mniejsze uprawnienia, u innych może być inaczej.

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...