Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyciąganie tokenu z konta usera

happi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musiałem napisać pierwszy temat =)

Token to chyba najważniejsza rzecz na naszym koncie, za jego pomocą można zrobić dosłownie wszystko. Jeżeli ktoś programuje boty i self-boty to bez tokenu ani rusz.

Jest on trochę ukryty, ale wyciągnięcie go to dosłownie kilkanaście sekund i można to zrobić w paru krokach.

Pierwszy sposób, przez przeglądarkę.  

1. Przechodzimy na stronę Discorda i logujemy się.

2. Odpalamy narzędzia programisty, prawy przycisk myszy nie zadziała, więc odpowiednio dla naszej przeglądarki odpalamy je skrótem klawiszowym, w moim przypadku, używam Opery, jest to CTRL + SHIFT + J.

3. Przechodzimy do zakładki "Application", a następnie po lewej stronie szukamy "Storage" i rozwijamy zakładkę "Local Storage".

4. Wybieramy link Discorda, powinna się nam pojawić tabelka z różnymi danymi.

5. Nasz token jest w ostatniej linijce.

h5wh8fY.png

Drugi sposób, przez aplikacje pulpitową.

1. Włączamy aplikacje, logujemy się na konto.

2. Klikamy kombinacje przycisków CTRL + Shift + I by odpalić narzędzia programisty.

3. Przechodzimy do zakładki "Application", a następnie po lewej stronie szukamy "Storage" i rozwijamy zakładkę "Local Storage".

4. Wybieramy link Discorda, powinna się nam pojawić tabelka z różnymi danymi.

5. Nasz token jest w ostatniej linijce.

k3HeXgc.png

Opublikowano
3 godziny temu, KlauS. napisał:

Bardzo przydatny temat, od dzisiaj mogę pisać boty na serwery discorda. Dziękuję! 

Token służy tylko do logowania przez kod. Boty mają oddzielną stronę dla developerów i tam jest podany normalnie token. Ten poradnik odnosi się do tokenu zwykłego konta.

k3HeXgc.png

Opublikowano

W appce Discorda też możesz to zrobić - kombinacja klawiszy CTRL + SHIFT + I otwiera konsolę żywcem wyciągniętą z Google Chrome.

Opublikowano
1 godzinę temu, Reygras napisał:

W appce Discorda też możesz to zrobić - kombinacja klawiszy CTRL + SHIFT + I otwiera konsolę żywcem wyciągniętą z Google Chrome.

Wiedziałem, że można otworzyć konsole w aplikacji, ale nie pamiętałem skrótu i nie chciało mi się szukać, więc podałem na bazie przeglądarki. Tak czy siak, token będzie w tym samym miejscu.

Nie dziwne, apka Discorda to przerobione Chromium, czyli ogólnodostępny kod przeglądarki z którego korzysta właśnie Chrome.

k3HeXgc.png

Opublikowano
4 godziny temu, happi napisał:

Wiedziałem, że można otworzyć konsole w aplikacji, ale nie pamiętałem skrótu i nie chciało mi się szukać, więc podałem na bazie przeglądarki. Tak czy siak, token będzie w tym samym miejscu.

Nie dziwne, apka Discorda to przerobione Chromium, czyli ogólnodostępny kod przeglądarki z którego korzysta właśnie Chrome.

To usuń chociaż "(nie zadziała w aplikacji na komputer)" bo wprowadzasz użytkowników w błąd. Skrót Ci podałem, możesz uzupełnić poradnik. Następnym razem polecam lepszy risercz.

Opublikowano
17 godzin temu, Reygras napisał:

Bo appka Discorda to jest chromium (to w czym nóżki trzyma Chrome) , dosłownie :v.

Opublikowano
13 minut temu, Marchwj napisał:

Dobry poradnik, kiedy następny o tym jak zrobić bota z wykorzystaniem API Riotu?:22_stuck_out_tongue_winking_eye: :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

jak forum przestanie lagować i będzie więcej userów

k3HeXgc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...