Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Która z firm - ovh.pl czy nazwa.pl

kubanek_kuba

Pytanie

Opublikowano

Który hosting lepszy i jakie mają metody płatności?

Myślałem nad tymi ofertami NVMe Biznes od nazwa.pl albo VPS SSD 1 od ovh.pl

Chyba, że jest coś lepszego od innych hostingów?

cover.png?dl=0

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nazwa.pl nie polecę nawet największemu wrogowi.

w OVH to tylko brałbym dedyki oraz domeny. Hosting, czy VPSy moim zdaniem to żart jakościowy. Dedyki też mają problem na przykładzie polskich DC i RIPE IP.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

OVH:
* bardzo profesjonalna obsługa
* tanie domeny
* nie wygórowane ceny
polecam domeny .ovh
Dużo ci nie powiem bo u nich mam dopiero 1 domenę i zbieram się do wykupienia hostingu o którym mówisz wyżej.

NAZWA.PL
 * za kilka złotych można czasem kupić coś tanio (ale nie polecam przedłużać [następny punkt]) 
serwer (prawie rok temu za ~25zł na rok+3 domeny .pl + certyfikat ssl [o domenach wspomnę niżej])  VPS (dosłownie 2h temu - 15 zł na rok [2.2GHz, 4GB RAM, 25GB DYSKU])
* ceny z kosmosu (bez promocji które są zawsze tylko na rok)
* promocje typu domena za free na rok (wszystko fajnie ale domeny nie przekierujesz do innego rejestratora bez przedłużenia jej o rok cena ~125zł/rok przy czym w OVH za 125 zł zarejestrujesz tą samą domenę i przedłużysz o 2 lata)
* strasznych problemów z hostingiem nie miałem fajny panel administracyjny nawet
* minus za obsługę techniczną na której odpowiedz czasem poczekasz nawet +48h
Co do płatności nie pamiętam jak jest z OVH ale z NAZWA.PL jest problem bo nie obsługuje PayPal'a co mnie zaskoczyło i musiałem kartą zapłacić ;/ masz taż płatność tymi druczkami z poczty co się płaci za prąd, wode i faktury od orange czyli raczej standard.. Druczkiem na pewno zapłacisz tez w OVH ale nwm jak tam sprawa wygląda z PayPal'em (karta to raczej standard na europejską firmę którą stać na własne rozszerzenie domeny *.ovh)

Specjalista
Opublikowano

Ja osobiście polecam Ci firmę OVH. Miałem u nich już kilka usług. Nigdy nie było z nimi problemów. Jedynie do czego można się przyczepić przy serwerach VPS to słaba ochrona przeciwko ataką DDoS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...