Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Już na stałe pożegnamy się z crackami do teamspeak3?

krzukosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnimi czasie Pracownicy firmy TeamSpeak Systems GmbH, wystosował oficjalne oświadczenie o zmianie systemu weryfikacji licencji.

Kiedy zostaną wprowadzone zmiany?
Beta testy zostaną uruchomione w drugiej połowie września.

Co to oznacza?
Z aktualnego protokołu weryfikacji licencji HTTP zostanie zmieniona na HTTPS.
Zostanie też zmieniona domena weryfikacji licencji.
Dzięki czemu nie będzie możliwości używania nieoryginalnych licencji.
Trzeba będzie dokonać zmian w konfiguracji firewalla.

Co z licencjami?
Każda osoba, która posiada licencje NPL, AAL i ATHP zostaną odświeżone i wysłane ponownie do użytkowników.
Klucze licencji będą wyposażone w dodatkowe parametry.
Wysyłka odświeżonych licencji prawdopodobnie nastąpi we wrześniu.

Osoby które kupują serwery na sloty nie muszą nic zmieniać.
Hosting sam zaktualizuję swoją licencję.

Jeżeli nie masz oryginalnej licencji możesz ją uzyskać za darmo:
http://npl.teamspeakusa.com/ts3npl.php

Pozdrawiam

Poniżej załączam oryginalną informację
thUqpV3.png

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to już nie będzie tak łatwo napisać cracka pod taki serwer :)

Dziwne, że dopiero teraz wprowadzą takie zabezpieczenia, ale pewne wszystkie dotychczasowe cracki nie zadziałają po aktualizacji serwerów.

Zobaczymy jak zareaguje na to r4p3 i czy znajdą na to rozwiązanie. A może już ktoś coś tu wie nt. nowego cracka?

Opublikowano

Zapomniałeś dodać od siebie, że potrzebna jest aktualizacja klienta do 3.1.5. (Najnowszej wersji). Więc, proszę każdego o poinformowanie swoich użytkowników o zaktualizowanie klienta do najnowszej wersji.

Opublikowano

Cracki były, są i będą ;)

Przez rok jechałem na crack licencji bo czy tak naprawdę ma to  znaczenie ? Przychodzisz porozmawiać na serwer, a nie wydawać opinię o tym jaką masz licencje. ;)

Jednak sam miesiąc temu kupiłem AAL

lubie-to-png.png

Opublikowano

Bardzo możliwe, że komuś się uda stworzyć cracka, ale jedno jest pewne. TeamSpeak będzie wymagał specjalnych certyfikatów od serwera licencyjnego tak więc nie będzie łatwo go tak podrobić, a dodatkowo sam klient teamspeak ma poprawki już wprowadzone dotyczące sprawdzania licencji.

Opublikowano

@Mesharsky tu może być różnie zależy to w głównej mierze od tego jak będzie działać to nowe sprawdzanie crack licencji, kwestia czasu też jest bardzo ważna ponieważ może się okazać że r4p3 przygotuje zbyt późno crack lickę a w tym czasie crackowane serwery po prostu padną a użytkownicy z nich przejdą na legalne serwery.

Osobiście bardzo chciałbym aby tak było lecz to tak jak już napisałem będzie zależeć od nowych systemów weryfikacji licencji które jak sami wiemy mogą posiadać dziury.

Opublikowano

Cracki w tej jakże chujowej aplikacji były i będą zawsze, jakieś marne aktualizacje powstrzymają to tylko czasowo.

Opublikowano
16 minut temu, vest. napisał:

Cracki w tej jakże chujowej aplikacji były i będą zawsze, jakieś marne aktualizacje powstrzymają to tylko czasowo.

Tyle że czas w tym przypadku będzie działał na niekorzyść serwerów z crack licencją.

Opublikowano
1 godzinę temu, #Gremsonkowy# napisał:

Tyle że czas w tym przypadku będzie działał na niekorzyść serwerów z crack licencją.

No i chuj? To chyba dobrze, jebać Cracki (JTG).
Kto się takim syfem przejmuje? 

Opublikowano

@topic

Tak w ogóle to na mpcforum powinien zostać wdrożony 1 pomysł który przewijał się już na początku 2016 roku a mianowicie obowiązek wstawiania do prezentacji screen shot'a potwierdzającego licencję AAL bądź NPL. 

@Mesharskyno właśnie bardzo dobrze ponieważ zanim team r4p3 opracuje aktualizację cracka a teamspeak gmbh napisze dobry system autoryzacji to zanim go obejdą większość cracków tak jak wspomniałem padnie.

@`.Łukasz.

Co do wymuszenia aktulizacji to powinien pojawić się exploit na clienta wtedy by szybko poszło + wszystkie legalne serwery powinny informować o aktualizacji stosowną wiadomością wyświetlaną podczas wejścia na serwer.

Opublikowano

A więc pozostaje mi powrót na slotówke. Albo pieprzyć się z licencją i co kilka dni uruchamiać serwer bo zbugowane są, znajomy bawił się przez 2 tygodnie z licencją bo źle mu coś dali heh

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Nowy klient który pojawi się pod koniec października sam będzie weryfikował serwer, więc nawet jak wyjdzie crack na serwer ts3 to klient i tak się na taki serwer nie połączy, ciekaw jestem czy ten nowy klient nie wyczesze klientów którym albo sprzęt albo os nie pozwoli na korzystanie z ts3.

Ciekawe jak bardzo zmieni się lista na GT , ile poleci serwerów w kosz :)

Opublikowano
14 minut temu, osobnik napisał:

Nowy klient który pojawi się pod koniec października sam będzie weryfikował serwer, więc nawet jak wyjdzie crack na serwer ts3 to klient i tak się na taki serwer nie połączy, ciekaw jestem czy ten nowy klient nie wyczesze klientów którym albo sprzęt albo os nie pozwoli na korzystanie z ts3.

Ciekawe jak bardzo zmieni się lista na GT , ile poleci serwerów w kosz :)

To ze w Polsce może kogoś nie stać na komputer, nie oznacza że reszta świata ma z tego powodu cierpieć.

TeamSpeak to firma Niemiecka, działająca globalnie, więc na pewno mają statystyki urządzeń swoich użytkowników itp.

Technologia idzie do przodu, czas podążać za duchem czasu - dopiero niedawno TS przestał wspierać Vistę, więc nikt mi nie wmówi że robią coś przeciwko użytkownikom - wręcz przeciwnie w tej sytuacji.

Co do nowego systemu - jak zobaczę to uwierzę.

Miały być różne cuda nie widy, a zawsze coś. O parę lat za pózno ten nowy system, no ale cóż, lepiej pózno niż wcale - i tak, mogę na to narzekać po 3 latach użerania się z ludzmi którzy na crackach mogli mieć tyle samo slotów i jeszcze nielegalnie zarabiać :P 

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@osobnikużytkownicy aktualnie mają problem z aktualizacją klienta do najnowszej wersji. Nie wszyscy ale spore grono ma. Dodatkowo hostingi ts3, które oferują zwykłe vps powinny zablokować emulatory aby użytkownicy nie spotkali się z sytuacją zablokowanego ip.

Opublikowano

@PantoflarzekGdyby zrobili taką aktualizację wcześniej sami by się zabili ponieważ kiedyś było znacznie mniej serwerów z legalną licencją i w razie zablokowania większości serwerów z crack licką to zostałyby może 3-4 polskie serwery które nie pomieściłyby takiej fali nowych użytkowników i tym samym ludzie zaczęliby szukać innej alternatywy dla teamspeak3.

Opublikowano
30 minut temu, #Gremsonkowy# napisał:

@PantoflarzekGdyby zrobili taką aktualizację wcześniej sami by się zabili ponieważ kiedyś było znacznie mniej serwerów z legalną licencją i w razie zablokowania większości serwerów z crack licką to zostałyby może 3-4 polskie serwery które nie pomieściłyby takiej fali nowych użytkowników i tym samym ludzie zaczęliby szukać innej alternatywy dla teamspeak3.

Co nie zmienia faktu, że i tak nie uwierzę dopóki nie zobaczę, pozatym, strzelili sobie w stopę gdy zaniedbali tych którzy im za licencję płacili i robili wszystko legalnie. Osobiście nigdy nie wydałem ani złotówki na licencję, ale wiem że inni tak, a to na pewno nie jest fair wobec nich. Z mojej perspektywy powiem tylko że cieżko jest zdobyć tak o licencję i napracować się trzeba, i bynajmniej za to mam za złe że to tak długo trwa. Nie dość że jak chciałeś po legalu to robili pod górkę, to inni co na crackach lecieli mieli i tak spokój bo nie potrafili z tym walczyć ;) 

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Pasjonat
Opublikowano
25 minut temu, Pantoflarzek napisał:

Co nie zmienia faktu, że i tak nie uwierzę dopóki nie zobaczę, pozatym, strzelili sobie w stopę gdy zaniedbali tych którzy im za licencję płacili i robili wszystko legalnie. Osobiście nigdy nie wydałem ani złotówki na licencję, ale wiem że inni tak, a to na pewno nie jest fair wobec nich. Z mojej perspektywy powiem tylko że cieżko jest zdobyć tak o licencję i napracować się trzeba, i bynajmniej za to mam za złe że to tak długo trwa. Nie dość że jak chciałeś po legalu to robili pod górkę, to inni co na crackach lecieli mieli i tak spokój bo nie potrafili z tym walczyć ;) 

myślisz że to w drążą? możliwe że tak ale serwery na cracku zostaną bo nic nie piszę o tym że będą zablokowane, jeśli by to napisali to bym możliwe uwierzył ale na razie z tego co czytam nie ma takiej opcji, z tego co czytałem na forum to ma być tylko pod Clienta wprowadzone parę rzeczy, a choćby to wprowadzili to połowa osób ucieknie na Discorda i wtedy marnie będą zarabiali, lepiej się cieszyć że jeszcze można siedzieć na serwerach i prowadzić spokojnie.

Opublikowano
17 minut temu, badkiller685 napisał:

myślisz że to w drążą? możliwe że tak ale serwery na cracku zostaną bo nic nie piszę o tym że będą zablokowane, jeśli by to napisali to bym możliwe uwierzył ale na razie z tego co czytam nie ma takiej opcji, z tego co czytałem na forum to ma być tylko pod Clienta wprowadzone parę rzeczy, a choćby to wprowadzili to połowa osób ucieknie na Discorda i wtedy marnie będą zarabiali, lepiej się cieszyć że jeszcze można siedzieć na serwerach i prowadzić spokojnie.

Nie wiem z jakiego drzewa spadłeś i głowę rozbiłeś jeśli sądzisz że Discord jest porównywalny do TeamSpeak'a.

Konkurencja, owszem, jest, ale są to aplikacje działające na zupełnie innych zasadach, protokołach, metodach itp. 

Discordowi nie ufam - jest za darmo, więc jakoś muszą na mnie zarabiać, a robią to podejrzewam sprzedając moje dane. Dlatego byłem tam tylko raz, zobaczyć co i jak, i nigdy więcej. Jeśli ktoś szanuje swoją prywatność, dostęp do różnego rodzaju usług w postaci tego że jak padnie tzw. central resource to ma do wyboru setki innych, to wie dokładnie że tu Discord nie wygra. Dziękuję bardzo, pozdrawiam.

Nie wiem czemu akurat wybrałeś mój post do cytowania, bo nie za bardzo zrozumiałem do czego się odnosisz, ale no, miłego popołudnia życzę, owocnej dyskusji również :) 

Opublikowano
43 minuty temu, Pantoflarzek napisał:

Nie wiem z jakiego drzewa spadłeś i głowę rozbiłeś jeśli sądzisz że Discord jest porównywalny do TeamSpeak'a.

Konkurencja, owszem, jest, ale są to aplikacje działające na zupełnie innych zasadach, protokołach, metodach itp. 

Discordowi nie ufam - jest za darmo, więc jakoś muszą na mnie zarabiać, a robią to podejrzewam sprzedając moje dane. Dlatego byłem tam tylko raz, zobaczyć co i jak, i nigdy więcej. Jeśli ktoś szanuje swoją prywatność, dostęp do różnego rodzaju usług w postaci tego że jak padnie tzw. central resource to ma do wyboru setki innych, to wie dokładnie że tu Discord nie wygra. Dziękuję bardzo, pozdrawiam.

Nie wiem czemu akurat wybrałeś mój post do cytowania, bo nie za bardzo zrozumiałem do czego się odnosisz, ale no, miłego popołudnia życzę, owocnej dyskusji również :) 

Wystarczy przeczytać ich regulamin :) Wszystko jest monitorowane i dostępne dla firm trzecich. Prawda jest taka, że nie ma tam żadnej anonimowości. Każda wiadomość jest notowana w bazie.

Opublikowano
1 godzinę temu, badkiller685 napisał:

Wdrążą. Inaczej by nie wymuszali aktualizacji do wersji klienta TeamSpeak 3.1. bez możliwości wejścia na starszą wersję serwerową TeamSpeak 3. Nowy system licencyjny będzie operował na protokole HTTPS, oznacza to, że dane wymiany między serwerem, a klientem będą szyfrowane przy sprawdzaniu połączenia licencyjnego do serwera TeamSpeak 3, jeżeli podana instancja wykorzystuję "emulator licencyjny" tzw. nielegalne oprogramowanie aby uzurpować legalną licencję dla oprogramowania serwerowego TeamSpeak 3, będzie natychmiastowo odrzucane połączenie klienta z nieautoryzowanym serwerem TeamSpeak 3. Wszystkie licencję, które zostały wydane przez firmę TeamSpeak GmBH są legalne i tutaj zostaną dodane automatycznie tylko nowe dane w pliku licencyjnym "licensekey.dat" aby zgodność była poprawna z nowym systemem licencyjnym.

Więc doinformuj się następnym razem, zanim pisać bzdury. 

Jestem w 100% świadomy, że to nastąpi. 

#Crack_Koniec_Z_Wami

Opublikowano
13 minut temu, `.Łukasz. napisał:

Wdrążą. Inaczej by nie wymuszali aktualizacji do wersji klienta TeamSpeak 3.1. bez możliwości wejścia na starszą wersję serwerową TeamSpeak 3. Nowy system licencyjny będzie operował na protokole HTTPS, oznacza to, że dane wymiany między serwerem, a klientem będą szyfrowane przy sprawdzaniu połączenia licencyjnego do serwera TeamSpeak 3, jeżeli podana instancja wykorzystuję "emulator licencyjny" tzw. nielegalne oprogramowanie aby uzurpować legalną licencję dla oprogramowania serwerowego TeamSpeak 3, będzie natychmiastowo odrzucane połączenie klienta z nieautoryzowanym serwerem TeamSpeak 3. Wszystkie licencję, które zostały wydane przez firmę TeamSpeak GmBH są legalne i tutaj zostaną dodane automatycznie tylko nowe dane w pliku licencyjnym "licensekey.dat" aby zgodność była poprawna z nowym systemem licencyjnym.

#Crack_Koniec_Z_Wami

No coż.. kiedyś musiało to nastąpić ?

Pytanie jest jedno ^^ na jak długo powstrzymają crack serwery ?

Jeden plus dla mpc + nie będzie takiej gównoburzy, że crack licencja.

lubie-to-png.png

Pasjonat
Opublikowano
Przed chwilą, `.Łukasz. napisał:

#Crack_Koniec_Z_Wami

to się zobaczy czy ogólnie wprowadzą, i nie piszę na forum teamspeakowej o takiej rzeczy że będą takie zmiany to że masz kontakt z nimi to wywalone mam, ale i tak czy siak serwery będą lub osoby nie będą aktualizowały klienta :) oraz serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...