Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Jaki hosting pod teamspeak3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
6 minut temu, Makumba111 napisał:

Z tego co słyszałem na net-speaka są metody jakieś

Na wszystko są metody. 

Tylko metody tworzą już profesjonaliści, którzy nie oddają ich za darmo.. Przy Polskich zarobkach musiałbyś wydać z połowę wypłaty na taką metodę, żeby ją kupić.. Wiec? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukass napisał:

Hahahahhahahahaha jebłem. 

Masz racje lepszy net-speak co składał się z skryptu tcp z 2015 roku :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukass napisał:

Hahahahhahahahaha jebłem. 

Wytłumacz mi dlaczego bahu był by złym wyborem? Masz uraz do właściciela?

logo.png

Opublikowano

Kupuj hosteam. Bynajmniej oni są neutralni i nie robią gimbusiarskiej wakacyjnej wojny a i tak net-speak i bahu na tym stoją. Na to samo wychodzi, ts3bahu gówno i net-speak też mają swoich podwładnych i każdemu liże dupę i walczą z przeciwnymi hostingami. A net-speak się nie składał ;x skąd takie info ? A no tak już wiem a ty skąd wiesz ? x D podwładny lizodup ts3bahu który teraz wszystko na forum wypomina i mówi jacy to net-speak to gówno. Aż szkoda słów nevermind

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Ale nie róbcie tutaj kolejnej gówno burzy o te zjebane ts3bahu bo ja chciałem się dowiedzieć gdzie postawić w disiejszych czasach serwer głosowy

Opublikowano

No to kupuj hosteam ewidentnie można też kupić net-speak'a którego polubiłem gdy poznałem jacy ludzie wyznają ts3bahu i nie polecam serdecznie tej ich hakierskiej ekipy którzy umieją w cmd ping wpisać

Ale osobiście hosteam 4ever i sorry za ten wkurw ale przypomniałem sobie starą akcje z nimi związaną przez ten post i komentarze. A miałem taki syf omijać heh

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

Opublikowano

Co ty dedyka pod ts3 chcesz ? Sam pol-speak stoi na openvz który jest 2 w topce serwerów ts3 więc sam sobie pomyśl :D i jest nie do ruszenia

Opublikowano

A to nie wiem. Dedyka nikt nie ruszy więc o anty-ddos się nie bój bo jest monitorowany i szybki support jest w razie czego, ale nie jestem osobą która lubi trzymać wszystko na jednej maszynie. Ale skoro to dedyk to powinno wystarczyć ale strony www na nim nie stawiaj, przez stronę da się serwer zlagować do 30-40 % pakietów, najlepiej wyłącz apache

Opublikowano
40 minut temu, Yukiszider napisał:

Wytłumacz mi dlaczego bahu był by złym wyborem? Masz uraz do właściciela?

Najpierw to Ty się kurwa poducz a potem możemy dyskutować :D Nie polecaj następnym razem hostingu, którego większości ludzi ocenia w opiniach negatywnych. Spójrz sobie na opinie tego hostingu.

Opublikowano

TS3BAHU, net-speak - ta sama ochrona, jeżeli właściciel ts3bahu nie kłamie oczywiście ^^ Czyli, serwer dedykowany z Hosteam + zaawansowane filtrowanie pod Ts3, przy nowych atakach i tak Hosteam filtruje to na całej sieci więc nie ma to znaczenia.

To jedno ale patrząc pod względem profesjonalizmu supportu oraz umiejętności i większych możliwości na polskiej scenie Ts3, łatwiejszego kontaktu itd. Polecam postawić ci na Net-speak, od lat na Polskim rynku i jak narazie to najbezpieczniejsza opcja. 

Jeżeli chciałbyś wybierać Hosteam to weź pod uwagę że wszystkie próbki ataków itp. Sam musisz wykonywać i wysyłać do Hosteam, w przypadku Net-speak hosting wykonuje to za ciebie.  

52 minuty temu, muchomor321 napisał:

Co ty dedyka pod ts3 chcesz ? Sam pol-speak stoi na openvz który jest 2 w topce serwerów ts3 więc sam sobie pomyśl :D i jest nie do ruszenia

Pol-speak jest do ruszenia przy każdej nowej metodzie która nie została wy-filtrowana, nie wspominając o exploitach ale to inna sprawa całkiem. Po za tym takiej oferty jaką oni mają już nie dostaniesz w Hosteam ;-)

Opublikowano
25 minut temu, mkr. napisał:

TS3BAHU, net-speak - ta sama ochrona, jeżeli właściciel ts3bahu nie kłamie oczywiście ^^ Czyli, serwer dedykowany z Hosteam + zaawansowane filtrowanie pod Ts3, przy nowych atakach i tak Hosteam filtruje to na całej sieci więc nie ma to znaczenia.

To jedno ale patrząc pod względem profesjonalizmu supportu oraz umiejętności i większych możliwości na polskiej scenie Ts3, łatwiejszego kontaktu itd. Polecam postawić ci na Net-speak, od lat na Polskim rynku i jak narazie to najbezpieczniejsza opcja. 

Jeżeli chciałbyś wybierać Hosteam to weź pod uwagę że wszystkie próbki ataków itp. Sam musisz wykonywać i wysyłać do Hosteam, w przypadku Net-speak hosting wykonuje to za ciebie.  

Pol-speak jest do ruszenia przy każdej nowej metodzie która nie została wy-filtrowana, nie wspominając o exploitach ale to inna sprawa całkiem. Po za tym takiej oferty jaką oni mają już nie dostaniesz w Hosteam ;-)

Wiem o tym, ale to co ty napisałeś nie ma wgl sensu. bo każdy serwer leci przy nowej metodzie / exploicie więc co to za podejście xD czy to ovh czy to hosteam czy jakiś inny hosting więc na jedno wychodzi. Po to są tworzone nowe metody

Opublikowano
57 minut temu, muchomor321 napisał:

Wiem o tym, ale to co ty napisałeś nie ma wgl sensu. bo każdy serwer leci przy nowej metodzie / exploicie więc co to za podejście xD czy to ovh czy to hosteam czy jakiś inny hosting więc na jedno wychodzi. Po to są tworzone nowe metody

Exploit jest tworzony pod aplikacje Ts3 ale metoda już nie nie musi, więc filtrowanie nowej metody leży po stronie hostingu ;) Nie każda nowa metoda działa na wszystkich hostingach 

Opublikowano

Osobiście nie polecam lvlup, ciężki support i ciężki nie raz kontakt z nim.

Net-speak korzysta z hosteam, mają szybki support, co jest dużym plusem i nie lata, jedynie kvm mają z ovh.

Bardziej polecam net-speaka pod ts3

Opublikowano
3 godziny temu, mkr. napisał:

Nie zgodzę się z Tobą w jednej kwestii..

Hosting - net-speak korzysta z usług Hosteam tak jak i ts3bahu jednakże, net-speak ma dodatkowo swoje filtracje oraz dodatkowe zabezpieczenia na swoje serwery, czyli.. Ochrona od Hosteam + własną ochronę i dodatkowe filtracje. 

Podsumuwując te dwa hostingi to wolałbym wybrać net-speak dlaczego? Może dlatego, że TS3BAHU nie daje dostępu do maszyny i robią wszystko za Ciebie. W dobrej mierze jest to fajne, że ktoś za Ciebie robi całą robotę prawda? A co jeśli firma TS3BAHU zostanie rozwiązana? Przepadają Ci pliki? Brak doświadczenia? Trzeba myśleć na to obiektywnie. Dodatkowo, patrząc na opinie klientów na temat TS3BAHU osobiście sam jestem negatywnie nastawiony na TS3BAHU po rozmowie z Hunterpl. 

Opinie o TS3BAHU znajdziesz tutaj:

Ogólne podsumowanie? Net-speak.pl lub Hosteam polecam.

Opublikowano

Według mnie najlepszym wyborem pod serwer aplikacji TeamSpeak3 jest Hosteam.pl ewentualnie Net-Speak.pl który posiada własne dedykowane pod teamspeak3 filtry per tcp/udp. Co do ts3bahu to nie jest to hosting warty uwagi choćby ze względu na zachowanie administracji a także dlatego iż nie posiadają żadnych własnych rozwiązań hardware/software.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...