Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minthost i problemy z FTP/SSH

tomo92s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wstępie informuje że nie mogę tymczasowo zmienić hostingu i muszę zostać w minthoscie.

Czy ktoś z forumowiczów posiada tam VPS i ma obecnie problemy z dostępem do FTP lub SSH? Pytam się tutaj bo tamtejszy support jest marny i nie odpowiadają na wiadomości. Może ktoś z Was coś wie?

Potrzebuje dostęp do FTP ale niestety od kilku dni nie łączy z serwerem. O dziwo SSH działa normalnie.

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Przez SFTP też nie mogę

"Błąd sieci: Połączenie z XXXX odmówione"

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Opublikowano

Tak dobre dane wpisuje bo mam zapisane logowanie. Jest tak że łączy się przez tydzien a kolejny tydzien juz nie.

Opublikowano

U mnie od kilku dni bez zmian. Dzisiaj to samo. Kiedyś działało dłużej a teraz jest w kratke. Jeden tydzien nie można się połączyć a kolejny juz jest ok.

Opublikowano

Mintshost upada i to widać...

Kolega już 6 miesięcy nie płaci a maszyna nadal działa xDD

Więc nie ma co się dziwić, że Tobie coś nie działa..

lubie-to-png.png

Opublikowano
15 minut temu, Canecorso napisał:

U mnie w panelu  było inne IP niż przydzielono mi na emailu...

Zadzwoń do nich - może odbiorą.

Opublikowano

Mintshost to dziwni ludzie, mogliby trochę posiedzieć i zarabiać miliony jak hosteam / ovh czy inne lepsze firmy ale oni wolą spierdolić wszystko i mieć wyjebane :D kupiłem raz serwer u nich i bez adresu ip dostałem oraz czekałem 7 dni by odpisali / naprawili problem 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
21 godzin temu, Canecorso napisał:

Hahahah mi też przez rok nie zablokowali usługi, normalnie sobie korzystam z serwerka co najśmieszniejsze to jest wirtualizacja OpenVZ, a jej aktywne procesy na głównym serwerze raczej powinni normalnie widzieć :D  

3rdzenie cały czas lecą po 80%

i 4gb ram w użyciu..

A co do tematu to najlepiej polecałbym Ci zmienić hosting, na MH to jedynie możesz sobie kupić jakiś serwerek do zabawy, a jeżeli planujesz coś większego no to niestety licz się z tym że będą babole..

Za taką cene jak na MH, Arubie i innych tanich hostingach nie oczekuj, że będzie Ci wszystko sprawnie chodzić.. Bo za samo ip trzeba zabulić chyba połowę z tego co kosztuje najmniejszy pakiet dostępny na ich stronie.. Nie wspominając już o arubie gdzie płacisz 5zł za najmniejszy pakiet..

Zapewne Reinstall serwera też Ci nie pomoże, a nawet jakbyś grzebał tak jak ja żeby to jakoś samemu ogarnąć to nic Ci to nie da.. Ja tam ciągle miałem problem z połączniem SSH i ciągłą utratą pakietów, chyba coś w granicach 30% także lipa nie hosting..

Żeby było śmieszniej jak do nich dzwoniłem to mi wmawiali, że wina leży po stronie mojego dostawcy, bo problem jest na połączeniu tylko ze mną.. Tylko szkoda że na drugim internecie było to samo.. No paraolimpiada jednym słowem.. xDD

Opublikowano

mintshost jak i cały biznes-host nie był nigdy hostingiem wysokich lotów, ale od czasu przejęcia przez h88, wszystko współdzielone co oferują jest nieużywalne nawet na prywatny użytek. shared hosting jak i VPS działa gorzej niż darmowe opcje.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...