Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] XBOT - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak (Reaktywacja)

RazorMeister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Da się wejść botem jakoś bez serverquery ponieważ mam teamspeaka na hostingu i nie mam dostępu do serverquery.

28-07-2017 20:09:22  [SYSTEM] Xbot nie mógł zalogować się do server admin query

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
2 minuty temu, Eve3ment napisał:

Mam pytanie. Da się wejść botem jakoś bez serverquery ponieważ mam teamspeaka na hostingu i nie mam dostępu do serverquery.

28-07-2017 20:09:22  [SYSTEM] Xbot nie mógł zalogować się do server admin query

Niestety jest to bot query i bez tego nie da się wejść. W Twoim wypadku musisz się męczyć skryptami do sinusbota jeśli chcesz mieć jakąś automatyzację.

Opublikowano

Napewno dodaj:

- Anty VPN

- TOP 10 z możliwością edycji do top 50 itd

- zobacz jeszcze nadawanie sb rang !rank id

Masz jakieś wątpliwości? Zapraszam do kontaktu PW!

Opublikowano
3 godziny temu, Barok napisał:

Napewno dodaj:

- Anty VPN

- TOP 10 z możliwością edycji do top 50 itd

- zobacz jeszcze nadawanie sb rang !rank id

Anty Vpn już zrobiony, bedzie niedługo w updacie. Topek jak już wspominałem na 100% nie będzie, bo w tym bocie nie będzie połączenia z db bo w darmowej nie może być wszystkiego ;)

Opublikowano
1 minutę temu, RazorMeister napisał:

Anty Vpn już zrobiony, bedzie niedługo w updacie. Topek jak już wspominałem na 100% nie będzie, bo w tym bocie nie będzie połączenia z db bo w darmowej nie może być wszystkiego ;)

Nie ma problemu

Opublikowano

Mam pewien problem.

1 - Jak odpalam bota komendą ./starter.sh start to dzieje mi się to co na screenie.

2 - Jak odpalam bota komedną php core.php -i 1 to wyskakuje error i nic się nie dzieje :

PHP Fatal error:  Call to undefined function ImageCreateFromPng() in /home/xbot/include/functions/first_instance/generate_banner.php on line 16

3 - Jak odpalam bota komedną php core.php -i 2 to spami jakimś errorem : 

PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbot/include/functions/second_instance/admin_list.php on line 35
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbot/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbot/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43

Edit. Zauważyłem że bot zaczął działać jednak przydałoby się naprawić te błędy. :)

tsbot.png

Opublikowano
9 minut temu, #DGE x Orzech napisał:

Mam pewien problem.

1 - Jak odpalam bota komendą ./starter.sh start to dzieje mi się to co na screenie.

2 - Jak odpalam bota komedną php core.php -i 1 to wyskakuje error i nic się nie dzieje :

PHP Fatal error:  Call to undefined function ImageCreateFromPng() in /home/xbot/include/functions/first_instance/generate_banner.php on line 16

3 - Jak odpalam bota komedną php core.php -i 2 to spami jakimś errorem : 

PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /home/xbot/include/functions/second_instance/admin_list.php on line 35

tsbot.png

1. wpisz 'apt-get install sudo'

2. Zainstaluj nowszą wersję php'a

3. Niegroźny error wynika z tego, że jakaś grupa administracyjna jest pusta, czyli w sumie nic nie robi i bot działa .

Opublikowano
4 minuty temu, RazorMeister napisał:

1. wpisz 'apt-get install sudo'

2. Zainstaluj nowszą wersję php'a

3. Niegroźny error wynika z tego, że jakaś grupa administracyjna jest pusta, czyli w sumie nic nie robi i bot działa .

Dzięki :)

PS. Dziękuje również za szybką odpowiedź :)

Opublikowano
16 godzin temu, krzukosz napisał:

Bot jak dla mnie nie wnosi nic nowego. Klasy prawie identyczne jak mbocie. Nie ma czyszczenia ramu który zapchał. 

Krzukosz, porównywanie mbota do darmowej wersji XBota moim zdaniem jest nie na miejscu. Za mbota płaci się trochę pieniędzy a XBot standard jest darmowy, poza tym mój bot nie działa na klasach więc nie wiem jak może mieć je prawie identyczne jak w mbocie jeżeli ich nie ma ;).

# UDPATE 0.3.9 #

• Dodanie pluginu anty_vpn, który po wykryciu vpn'a lub proxy u klienta kickuje go z serwera z określoną wiadomością.
  • Naprawienie eventu ban_list(), który działała błędnie, w niektórych przypadkach.
  • Dodanie do eventu poke_admins() grup ignorowanych. Jeżeli użytkownik na centrum pomocy posiada jedną z takich grup to bot wtedy nie pokuje adminów.

Pojawił się temat na giełdzie odnośnie wersji premium! Wszystkich zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z nim: 

Opublikowano

Wszystko fajnie ale myślałem że funkcja ignore w evencie poke admin będzie działać inaczej :/ Jak pisałem tą propozycję chodziło mi o grupę którą bot ignoruje i nie będzie wysyłał po wejściu użytkownika z tą grupą poke administracji :/ 

Opublikowano
26 minut temu, DragonHD112 napisał:

Wszystko fajnie ale myślałem że funkcja ignore w evencie poke admin będzie działać inaczej :/ Jak pisałem tą propozycję chodziło mi o grupę którą bot ignoruje i nie będzie wysyłał po wejściu użytkownika z tą grupą poke administracji :/ 

Daj minutkę to poprawię.

Opublikowano

@RazorMeisterJeżeli jest funkcja jaka zakłada kanały Prywatne to dodajcie usuwanie kanałów po np. 7 dniach nieaktywności osoby jaka założyła kanał.

z3s3Zfd.png

Opublikowano
1 godzinę temu, MTGmati napisał:

@RazorMeisterJeżeli jest funkcja jaka zakłada kanały Prywatne to dodajcie usuwanie kanałów po np. 7 dniach nieaktywności osoby jaka założyła kanał.

Spróbuję dodać w następnej aktualizacji gdzieś pod koniec sierpnia bo wyjeżdżam niedługo i trochę mnie nie będzie.

Opublikowano
4 godziny temu, RazorMeister napisał:

Daj minutkę to poprawię.

Teraz jest super, działa tak jak chciałem :D Dzięki wielkie za dodanie funkcji! Bocik super! :) 

Opublikowano
14 godzin temu, BedziuPlayGames napisał:

Jedyna rzecz ktora brakuje mi w bocie to sortowanie kanałów prywatnych typu:

1. Maciek

2. Impra

3. Granie 

ITP moja ocena 8/10 jak bedzie ta funkcja daje 10/10

W następnej postaram się dodać te numerki przy otrzymywaniu kanału oraz sprawdzanie pod względem daty kanałów prywatnych, ale to tak jak mówiłem pod koniec sierpnia :)

Opublikowano
8 godzin temu, kxk77 napisał:

W czym mam sprawdzić cordynaty banneru :D ?

To nie są koordynaty tych napisów np ilość adminów wyrażone w pikselach. Musisz sprawdzać gdzie Ci się pokaże i potem korygować za pomocą osi OX i OY.

Opublikowano

Kiedy premium mogę kupić?

Opublikowano

pomożesz w instalacji tego banneru? bo mi nie działa cos..

Opublikowano
13 godzin temu, Barok napisał:

pomożesz w instalacji tego banneru? bo mi nie działa cos..

To pisz priv bądź wejdź ts: 4pancernych.pl

Opublikowano

Mam mały problem z botem. Po dłuższym użytkowaniu wyrzuca go z serwera, ale w konsoli ssh wyświetla że działa.

Logi z drugiej instancji:

Cytat

12-08-2017 12:41:14  [SYSTEM] Bot wystartował
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /root/xbot_standard_0.3.8/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /root/xbot_standard_0.3.8/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43

i tak co chwilę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...