Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mertial.pl [Medium]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, metinplayer napisał:

Mertial.exe używa zasyfionych dll .miles1_3d.dll  7 syfów na virustotal.com + miles2_3d.dll 3 syfy. Inne dll tez posiadają syf. Czyli tak jak pisałem wczesniej, jak dla mnie to serwer zbyt niebezpieczny.Może na razie nic nie robić lecz po miesiącu okazuje się że system do reinstalki a dyski do formatu.

Jebnięty człowieku jesteś i nie spam w temacie bzdurami. Nie zawracaj głowy i nie nabijaj cieciu postów. Żegnam 

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
15 godzin temu, Ironia. napisał:

@Emmanuels 

Witam Was ponownie.

Chciałbym poruszyć sprawę, która naszym zdaniem nie powinna być zamieciona pod dywan.
Od początku byliśmy z Wami szczerzy i napisaliśmy temat "Błąd krytyczny", ale bez żadnych wyjaśnień.
Nie ukrywamy, że taki błąd się pojawił, a moglibyśmy to przed Wami ukrywać, ale nie chcemy, więc zacznę od początku.

Otwarta beta trwała 1,5 tygodnia. Podczas samej bety zostały znalezione tylko błędy wizualne.
Zatrudniliśmy Chungo i jego zadaniem było tylko jedno: zbugować nasz serwer.
Znalazł kilka mniejszych jak i większych bugów, ale jeden został pominięty.

Wydaje nam się, że my jako Administracja zadbaliśmy i zrobiliśmy wszystko i nie żałowaliśmy sobie kosztów na to by ten serwer był taki jaki jest.
Naszym celem  było, jest i będzie stworzenie i utrzymanie marki zwanej Mertial w taki sposób,
by kojarzyła się graczom z profesjonalizmem, stabilnością i konsekwencjami.

W dniu wczorajszym postanowiliśmy wyłączyć na cały dzień Ch1.
Powód tego był prosty, zaobserwowaliśmy duży przypływ itemów, ulepszaczy i yang na rynek,
a przez rok tworzenia serwera wiemy co w jakim czasie powinno przybywać.

Zaniepokoiła nas ta sytuacja i dlatego postanowiliśmy wyłączyć Ch1 wraz z wszystkimi sklepami tak,
aby rynek nie ucierpiał na tym zbytnio, bo było wystawionych bardzo dużo sklepów (przez co one się zablokowały).

Od samego początku tworzenia serwera zdawaliśmy sobie sprawę, że łatwo nie będzie, bo postawiliśmy na prace autorskie.
Wprowadzenie losowego systemu dunegonów było ryzykownym posunięciem, ale mimo to tego nie żałujemy.
System dalej zostaje taki sam, a jedynie zabezpieczymy się pod kolejnymi próbami bugowania.

Fakt jest taki, że nas jako administracji możecie nie widzieć w grze, ale obserwujemy bacznie logi, sytuacje rynkową i komunikaty.

Dzięki temu udało nam się wyłapać bugowanie dungeonów przez używanie Kamienia Duchowego i ubijanie boss'a podczas aktywnego okna kamyka.
Ten zabieg można było robić do usranej śmierci, ale kiedy zebraliśmy już wystarczająco dużą ilość dowodów postanowiliśmy wyłączyć serwer,
aby wprowadzić poprawki jakie zostały przez nas wcześniej pod tym punktem przygotowane.

Osoby, które dokonywały tego w ilości masowej to:
Bacusek,
MazurR,
Velu,
Simba.

Mimo tego, że byliśmy już bliscy znalezienia przyczyny ten Pan (Simba) naprowadził nas już całkowicie.
Chciał szybko się dorobić, a wyjdzie z zerem, a może nawet na minusie.
Wystawił swojego Archera na allegro z pokazanym nickiem i ekwipunkiem.
Wiem w jakim czasie można osiągnąć jaki ekwipunek, ilość ulepszaczy i systemy, a ten Pan sam się wkopał i swoich znajomych.
(Dzięki Bogu, że obserwujemy allegro)

Jeśli chodzi o gracza Bacusek, po banicji konta wszedł na ts'a z nickiem "POWAŻNY BUG", ale niestety było już po fakcie,
bo gdyby zgłosił to przed naszym "śledztwem" zostałby pewnie pieniężnie nagrodzony (bo to był błąd krytyczny), ale cóż... to late 

MazurR - gracz, który całkowicie mnie rozbawił, bo twierdzi, że baza danych wyciekła.
Wszedł na ts'a i rzucał pustymi loginami graczy (mała uwaga - takich loginów nawet na serwerze nie mamy).
Pewnie pobrał baze danych z mpc lub innego forum i chciał zabłysnąć.

Każda z tych osób otrzymała Perma + konta powiązane, a jeśli coś ominęliśmy to spokojnie - znajdziemy, znajdziemy.
Nam nie szkoda kolejnych kilkudziesięciu godzin na szukanie tego i Wasze sposoby na wyrzucanie przedmiotów na glebe
i podnoszenie innymi postaciami dodały nam tylko godzine więcej roboty, więc wiele to nie zmieniło.

Każdy gracz, który wykorzystywał ten błąd zostanie nagrodzony w znany Wam raczej sposób (ale tym będziemy się dziś zajmować).

Rynek zbytnio na tym nie ucierpiał, bo mimo tego, że wiedzieliśmy, że jest jakiś problem nie wyłączyliśmy serwera.
Zaryzykowaliśmy bardzo wiele, ale na szczęście karma za to, że nie olewamy serwera wróciła do nas w bardzo szybki sposób
i pomogła nam naprawić ten błąd tak by serwer nie ucierpiał.

Poruszę tutaj jeszcze tylko drugą kwestię.

Ktoś siedział kilka dni na zrobieniu WH czy innego badziewia na nasz serwer i to fakt, na razie to działa, ale
już poleciało kilka permów, więc prosimy pamiętać, że każdy czyn ma swoje konsekwencje kochani gracze.

Zablokujemy ten syf w najbliższym czasie i będziemy blokować kolejne syfy, aż w końcu komuś się to znudzi.

Dziękujemy Wam graczom także za to, że mimo wczorajszego incydentu nie zachowaliście się w sposób agresywny do nas,
	a jednak nas wspieraliście. Dziękujemy za zaufanie i cieszymy się, że dalej jesteście z nami, a będzie Was pewnie jeszcze więcej.

Pozdrawiam w imieniu całego zespołu Mertial.pl

(Jesteśmy też w trakcie przygotowywania rekompensaty dla reszty graczy, którzy po prostu nie mogli grać,
	ale o tym napiszę w oddzielnym temacie, gdy już wszystko przygotujemy). 

Super, dzięki. Oczywiście mam nadzieję że, temat z rekompensatą też tu się pojawi. 

Jest w planach jakaś kolejna przerwa techniczna na dzisiaj/ z dzisiaj na jutro? 

obraz.png

Opublikowano

Własnie na serwerze odbywa się przerwa techniczna

Witam

Zmiany przeprowadzone podczas przerwy:

- został dodany zwój cofania umiejętności do Handlarza Różnościami

- został dodany zwój cofania statusu do Handlarza Różnościami

- zostały dodane Księga Opancerzonego Konia oraz Księga Wojskowego Konia do Stajennego

- Dodano komunikat do misji Baek-Go po skończeniu misji z Miksturkami

- Została usunięta z serwera Zaaw. Sztuka Kombo oraz Mistrz. Sztuka Kombo w celu zwiększenia szansy dropu Ksiąg dowodzenia

- Został dodany Ebonit do wyszukiwarki sklepów

- Naprawiono możliwość zmiany hasła u Dozorcy

- Usunięto respy metinów które respiły się w teksturach

- Usunięto nieaktywną misje z panelu Questów

- Usunięto niewidzialne tekstury na Żabach na Krainie Dwóch Światów

- Odblokowany dungeony Grobowiec oraz Leśny Azyl

- Wstępne przygotowania do dodania Srebrnej oraz Złotej Szkatułki

Zapraszam do dyskusji o szkatułkach http://forum.mertial...-administracji/

Odnośnie problemów z dungami party Beran Setaou i Darahatii będziemy to testować osobiście lub będziemy szli jako obserwatorzy z wami na dungeon,  ponieważ w samym quescie nie widać żadnych problemów.

Tymczasowo wyłączono wyszukiwarke sklepów, ponieważ powodowała problemy z wywalaniem chanela 1.

Po przerwie technicznej wymagane będzie zaktualizowanie klienta wrzucając łatkę ze strony głównej MERTIAL.PL

lub pobranie z linku: https://drive.google...VGJRQTJGVS1WT0U

Pozdrawiamy, Team Mertial!

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano
3 minuty temu, Rebii napisał:

Własnie na serwerze odbywa się przerwa techniczna

Witam

Zmiany przeprowadzone podczas przerwy:

- został dodany zwój cofania umiejętności do Handlarza Różnościami

- został dodany zwój cofania statusu do Handlarza Różnościami

- zostały dodane Księga Opancerzonego Konia oraz Księga Wojskowego Konia do Stajennego

- Dodano komunikat do misji Baek-Go po skończeniu misji z Miksturkami

- Została usunięta z serwera Zaaw. Sztuka Kombo oraz Mistrz. Sztuka Kombo w celu zwiększenia szansy dropu Ksiąg dowodzenia

- Został dodany Ebonit do wyszukiwarki sklepów

- Naprawiono możliwość zmiany hasła u Dozorcy

- Usunięto respy metinów które respiły się w teksturach

- Usunięto nieaktywną misje z panelu Questów

- Usunięto niewidzialne tekstury na Żabach na Krainie Dwóch Światów

- Odblokowany dungeony Grobowiec oraz Leśny Azyl

- Wstępne przygotowania do dodania Srebrnej oraz Złotej Szkatułki

Zapraszam do dyskusji o szkatułkach http://forum.mertial...-administracji/

Odnośnie problemów z dungami party Beran Setaou i Darahatii będziemy to testować osobiście lub będziemy szli jako obserwatorzy z wami na dungeon,  ponieważ w samym quescie nie widać żadnych problemów.

Tymczasowo wyłączono wyszukiwarke sklepów, ponieważ powodowała problemy z wywalaniem chanela 1.

Po przerwie technicznej wymagane będzie zaktualizowanie klienta wrzucając łatkę ze strony głównej MERTIAL.PL

lub pobranie z linku: https://drive.google...VGJRQTJGVS1WT0U

Pozdrawiamy, Team Mertial!

A przez patcher? Bo z tego co widzę, to działa.

obraz.png

Opublikowano
16 minut temu, Emmanuels napisał:

A przez patcher? Bo z tego co widzę, to działa.

Skoro działa to jeden chu*... Po co takie pytanie ? ^^ 

Opublikowano
2 minuty temu, malagamax napisał:

Skoro działa to jeden chu*... Po co takie pytanie ? ^^ 

Skoro jest łatka to nie oznacza że jest to wrzucone do patchera ^^

obraz.png

Opublikowano

Co jest z klientem ? Nie mogę zmienić w ogóle czcionki ani rozdzielczości ani psów zamiast mobów. Mimo, że zmieniam to resetuje klienta i są wartości domyślne. Co ja mam zrobić ? Czcionka tak mała że ledwo co czat widzę

Onyks - 101lvl [ON]

Serwandes - 90lvl [banned] | 70lvl [OFF]

Gram na privach pod nazwą Donath !

Opublikowano
26 minut temu, Valarem napisał:

Co jest z klientem ? Nie mogę zmienić w ogóle czcionki ani rozdzielczości ani psów zamiast mobów. Mimo, że zmieniam to resetuje klienta i są wartości domyślne. Co ja mam zrobić ? Czcionka tak mała że ledwo co czat widzę

Odpal klienta jako admin i ustaw sobie też rozdzielczość jako admin w ustawieniach w folderze z grą.

obraz.png

Opublikowano
Przed chwilą, Emmanuels napisał:

Odpal klienta jako admin i ustaw sobie też rozdzielczość jako admin w ustawieniach w folderze z grą.

Ja już to zrobiłem. Nic mi to nie pomogło

Onyks - 101lvl [ON]

Opublikowano
10 godzin temu, AchTenAndy :) napisał:

Jebnięty człowieku jesteś i nie spam w temacie bzdurami. Nie zawracaj głowy i nie nabijaj cieciu postów. Żegnam 

Ja tylko jestem w opozycji z byle jakimi serwerami które padają po 1 miesiącu, które korzystają  z pomocy nadzianych syfem w postaci dll dla niby polepszenia działania. Raport poszedł bo słoma wyszła z buta  :D. Jestem, będę i zawsze byłem po stronie graczy. Staram się tępić byle-jakość na serwerach. Tyle w tym temacie bo nie chodzi mi o nabijanie postów ale o jakość priv-serwerów. Sam troszkę bawię sie programowaniem i wiem że można zrobić serwer wolny od syfu jeśli się chce, ale do tego potrzeba konkretnych ludzi i konkretnej kasy na cały projekt.Tutaj czegoś zabrakło .The end this topic.

Opublikowano

sety mapy dungeony Bardzo ładnie sie prezentują 

Lecz rozgrywka jest zle zaplanowana Jaki sensu jest bicia lvl+80 skoro z bossów jest taki sam drop jak na mapach 58/70 2ku do g 2 kamyki do p w 1 dzien jestes w stanie wydropic +100 egzo 100 kamieni duchowych  za tydzień te przedmioty bd nic nie warte

Czekam na Dreikona mam nadzieje ze bd taki jak kiedyś 

ps: jeszcze bizu exp w sklepie :D 

Opublikowano

Pomoże mi ktoś ? Na laptopie wszystko jest dobrze ale na kompie mam problem z czcionką bo prawie jej nie widzę. Co tu jest grane ?? Miał ktoś podobny problem ? Jeśli tak to proszę o info. Nie mogę zmienić czcionki ani ustawić psów zamiast mobów. Resetuje klienta i nic sie nie dzieje. Jakby nie zapisywało zmian. Pomocy..

Onyks - 101lvl [ON]

Opublikowano

Czy jak mam pakiet full pd i rekawica na glownej postacie i zaloze pd zwykly to mi się to zliczy z full pakietem i pd na buffie? W pt oczywiscie.

obraz.png

Opublikowano
4 godziny temu, Emmanuels napisał:

Czy jak mam pakiet full pd i rekawica na glownej postacie i zaloze pd zwykly to mi się to zliczy z full pakietem i pd na buffie? W pt oczywiscie.

Chyba nieee

LutUbw5.png

Opublikowano
52 minuty temu, Lova napisał:

Chyba nieee

No to klapa.. Trzeba bedzie sie pomeczyc z buffem ;/

obraz.png

Opublikowano

Super ciekawy serwer. Idealnie wyważony medium, easy na początku, medium w środku i hard na końcu. Nowość- średni czas expenia, fantastycznie. Zasysamy i gramy!

Jestem jak Magda Gessler
Hejtuję, obrażam, niszczę..
A sam lepiej nie zrobię.
nIMl0Hd.png

Opublikowano

Czy tutaj da się coś ugrać bez is? Zrobiłem mentala wbiłem 32, zrobiłem eq jakie mogłem, mam roski itp i nie dość że hitam orki po 1/8 życia to jeszcze nie mogę uciągnąć nawet jednego spota...Nie wiem, wydaje mi się że moby powinny mieć trochę mniej hp/dmg, pomysł jest okej, ale to jest za mocne, z isem można ciąć wszystko jak sie chce

Opublikowano

Naprawdę nikt mi nie pomoże ? Nie ma tu nikogo kto miał lub ma podobny problem ? Cóż. W takim razie podziękuję gry na serwerze a chciałem pograć bo naprawdę świetnie zapowiedziany. Z taką czcionką jest on dla mnie niegrywalny.

Onyks - 101lvl [ON]

Opublikowano
8 godzin temu, MrFremO napisał:

Czy tutaj da się coś ugrać bez is? Zrobiłem mentala wbiłem 32, zrobiłem eq jakie mogłem, mam roski itp i nie dość że hitam orki po 1/8 życia to jeszcze nie mogę uciągnąć nawet jednego spota...Nie wiem, wydaje mi się że moby powinny mieć trochę mniej hp/dmg, pomysł jest okej, ale to jest za mocne, z isem można ciąć wszystko jak sie chce

Biologa masz? Jakies kd? Fms/rib z 35 sr+? Eq na orki wymixowane? Da sie bez is do zab lekko grac. Troche dlugo sie bije ale daje rade. Jak grasz bez is to buffa zrob tak jak ja robilem ;)

Troche by mozna bylo zmniejszyc % na egzo kamole i bronie 75. Z bossa ze szkaty na 58 wiecej 75 broni leci niz stalek etc.. Juz cala zakladka w eq zawalona nimi. Ale to tylko sugestia.

obraz.png

Opublikowano
Dnia 8.07.2017 o 18:42, Valarem napisał:

Choć zaglądam tu, to nie jestem w stanie rozwiązać TwojEGO problemU. Zawsze możesz wbić na ts lub na forum.

edit

@DevilEyeslike i care ;) nabijasz posty pod prezkami, czy coś w tym stylu? nic nie wnosisz, więc pls..

LutUbw5.png

Opublikowano
3 godziny temu, Lova napisał:

Choć zaglądam tu, to nie jestem w stanie rozwiązać Twój problem. Zawsze możesz wbić na ts lub na forum.

to nie jestem w stanie rozwiązać Twojego problemu

W szkole zabrakło j. polskiego.

Opublikowano

Już jest! Drugi konkurs z Mertial.pl

Z okazji 1,5k użytkowników organizujemy dla Was konkurs, kolejna możliwość zgarnięcia darmowych sm! 

Im więcej osób będzie brało udział w konkursie, tym lepsze nagrody Was czekają! 

Więcej dowiecie się klikając w 2 KONKURS Z MERTIAL.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...