Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mertial.pl [Medium]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
6 godzin temu, Ironia. napisał:

@xAdr1anno właśnie o takim sianiu fermentu mówię. Znamy się z Pawłem od 5 lat i nie muszę mu nic lizać, żeby sam brał mnie do pomocy przy forach i w sumie się nie dziwię. Sama wolałabym wziąć do pomocy przy projekcie osobę, którą znam w realu i której mogę zaufać niż takiego kandydata łapanego z rekrutacji jakim raz byłeś np. Ty i do tej pory boli Cię, że się nie dostałeś na kid moda. Lizać to Ty mi lizałeś jak chciałeś go dostać, a potem wyszła Ci słoma z butów. Wzmianki o zdjęciu nie skomentuję, bo nawet nie wiem o co może Ci chodzić, chyba pomyliłeś mnie z kimś innym. Jeżeli nie zamierzasz się odnieść już do serwera, a tylko łapać rozgłos pod tematem i prowokować to lepiej wyjdź gdzieś do strefy pogaduszki albo pojedynki na to kto wyjdzie na większego palanta w internecie i się z kimś tyraj, bo to nie jest temat od tego, żeby się słownie przepychać z jakimiś osobami odnośnie innego projektu i swoich problemów życiowych.

Przypominam o otwartej rekrutacji na Moderatora Forum oraz Grafika!
Wczoraj zakończyliśmy konkurs forum #1, oczekujcie wkrótce kolejnych atrakcji. :-)

Phahahahahahahahah lizałem ci 4 litery? Hahahahahaha o kur.. hahahahah to nieźle sobie samoocenę podnosisz myśląc,  że ktoś Ci będzie dupę lizał xDD Co ma mnie boleć? :) pokaż mi gdzie Ci dupe lizałem... a happi wiedział, że to podanie dla beki hahaha dobrze wiesz o jakich zdjęciach mówię już nie udawaj niewinnej :) Wiesz... nie ma większej sz.... i lizo dupa na tym forum niż ty... więc masz rację opuszczę ale konwersacjęnz tobą bo dostaje raka oczu jak czytam te wypociny... żegnaj palancie kappa :v

6 godzin temu, RAvOO napisał:

X D 

Jak bede chciec to wtrace i sobie twoich sasiadow bo mi wolno. No skoro odpowiedzialem ci po 2godzinach na tamto to na 100% siedze w domu 24/7 i lurkuje neta. 100%legitnoscam

>Pewnie cie bili w gimnazjum

>nie siedze w domu 24/7 i szukam tekstow z neta

Pick one

''Jak wydoroslejesz''

Luzik arnuzik ja cie wyzwalem z 3 razy gdzie ty mnie z 50 ale to ja mam dorasnac 100%legitnoscam

Panie skoro twierdzisz ze wracam do pdst. to powinienem i tekstami sie wycofac nie?

(w sumie zwyzywalem ci rodzicow Fest100%ultramegahiperultramocno bo wiesz. Stary cie wali. Ciebie ten tekst w ogole sie nie tyczy i nie jest skierowany do ciebie dlatego sorrymemorym8it'sam8m8r88/8)

STRZALA KASTRACIE!!!!!ONNONONNOONONEONEONEONE111!!!oneone!E!!!!!111

>Nie znizam sie do twojego poziomu

>Strzala Kastracie/MarneNedzneZycie/JestemSzmata/Spotkajsiewrealukurwamacleoelel

Pick one

Ogolnie gdyby nie to ze Inny kraj (i szkoda w sumie na bilet byloby troche na browca czy cos) to moze moze

Niech ci bozia w emotkach doplaci

Takim schludnym zakonczeniem postanawiam zakonczyc konwersacje.

Izeli bedziesz chciec dokonczyc zapraszam na PW (tak zwana Prywatna Wiadomosc) 

Iz temat ten jest przez nas zasmiecany (w sumie to bumpa robimy kek)

Zycze ci owocnego wspanialego zycia jakie posiadasz

Maja rekrutacje na Forum. Lec moze cie przyjma (kek)

Nie chce mi się czytać twoich wypocin bo nie przyjemnie się to czyta gdy wypisujesz 1 zdanie z 5 linijkami od stepów albo zaczynając od ">" i ta składnia zdań aż razi w oczy...

Jak nauczysz się pisać z dobrą interpunkcją, w jednym ciągu oraz z dobrą składnią to pogadamy. Strzała ^^

@Sztel1bo to są idioci... że wchodzą w każdą prowokację a potem chcą pokazać jacy to mocni nie są ;') Ale to przecież nie prowokacja i troll... ;') 1 mądry co zrozumiał, że nie wchodzi się w takie konwersacji i ich nie ciągnie... aż Ci lajka dam bo jeden dojrzały z olejem w głowie ;)

Opublikowano

Proponuję usunięcie kolizji z tymi porozwalanymi po mapach kamieniami... Isnj4qE.png Bo jak chce się uciec na cięciu to nie da się i R.I.P. Dziękuję.

obraz.png

Opublikowano
Dnia 4.07.2017 o 14:33, xAdr1an napisał:

Nie wiem o kim mówisz z tym Nostradamus :v ale fajnie xDD Co mam odpisać na wiadomości typu "Wypierdalaj itd." nosz kur.. xD Kogo serwerów Siela? W dupie mam jego twórczość a na serwerach Azooma to grałem w sumie tylko na Dreikon S1 dopóki nie zrobili cofki, a na S2 nie grałem bo jakoś się gorzej grało ;')

Dobra, więc teraz tak przeczytałem jeszcze raz wszystkie twoje wypowiedzi i stwierdzam, że nie pasuje Ci tylko Administracja forum, która w ogóle nie miała i nie ma wpływu na serwer. Gra się na forum ? nie sądzę... W twoich wypowiedziach wyczuwam zazdrość, że to nie Ty jesteś Administratorem ich forum. Forum działa sprawnie, płynnie, wszystko tak jak powinno być, a kto się tym zajmuje nie jest w ogóle istotne... Gdyby coś odje*ali wtedy zrozumiałbym twoje "hejty", ale nie ku*wa trzeba się przyczepić do dobrze zrobionej roboty, bo to jakaś osoba, której nie trawie. 

Skąd pytanie " Kogo serwerów Siela? " skoro to nie jego serwer. Nawet o nim nie wspomniałem w swoim poście. Proste i logiczne, że chodziło mi o serwery Azoom'a... 

Z wypowiedzi na wypowiedz sam sobie przeczysz, tłumaczysz się, zmieniasz zdanie, a co najlepsze edytujesz swoje posty ( w jakim celu ? tego nie wiem, bo nie jestem codziennie / na bieżąco na MPC i nie mogę być pewny czy zmieniasz swoja wypowiedz, by pasowała do kolejnej twojej odpowiedzi na kogoś wpis czy tylko poprawiasz ortografię ) 

Za przeproszeniem przypie*dalasz się do byle gówna tylko, żeby coś złego napisać na temat Administratorów forum/gry... Typowe nabijanie postów / odświeżanie tematu co w pewnym sensie wychodzi na +. Ostatnie twoje wypowiedzi to tylko je*ane odpyskowania na odp. innych użytkowników. ( w pewnych momentach tzw. facepalm )

"Nostradamus" chodziło mi tu o Ciebie... Hmm... wytłumaczę Ci to. Nazywam tak wszystkich użytkowników, którzy przewidują czas upadnięcia serwerów.

Odniosę się jeszcze do czasu stania poprzednich serwerów owego Technika:

Dreikon s1 ( grałem praktycznie od samego początku 145-240 lvl ) stał i utrzymywał sporą ilosć graczy przez 2 lata.

Dreikon s2 ( wbiłem max'a, zrobiłem eq wojenne i z powodów osobistych nie miałem czasu na dalszą grę ) dokładnie nie wiem, ale kilka miesięcy. 

Mertial - pierwszy serwer medium... Czas pokaże, ale jestem pewny, że 1k+ graczy utrzyma się bardzo długo. Powód ?! Azoom ma pomagiera, któremu nie brakuje pomysłów co wprowadzić by graczom w pewnym stopniu nie było nudno na wymaxowanej postaci. ;-) Starzy wyjadacze na pewno zostaną, odejdzie tylko młoda gwardia, która leci za YTuberami jak pies za kością.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz coś na temat serwera, uff... w końcu ! 

Gram od początku, wbiłem 61lvl na głównej postaci oraz 58 lvl buff'kowi. Jak zawsze bez żadnego IS'a, który wspomógł by mi rozgrywkę. Przegrałem nie całe 34H, eq, drop, misje, zarobek na którym spędziłem większość czasu dropiąc orkowe mapy. Oczywiście w między czasie ubijałem bossy / metiny... Wiadomo rozgrywka dopiero się rozpoczyna, bo zamierzam trochę posiedzieć na mapce 58lvl, dopóki nie ulepszę i wybonuję całego ekwipunku do pvp, dopiero ruszę dalej z expem.

Czy jest ciężko ? trzeba siedzieć 10h dziennie żeby zarobić na IS, zrobić misje, wydropić potrzebne KU / ulepszacze itp. ? 

Odpowiedz jest prosta: NIE !

Poświęcić kilka minut na przegląd shopów / czatu, żeby zorientować się co jest w cenie i potrzebne graczom to nie problem... Dowiedzieć się o której i co jaki czas jest resp metinów / bossów, problem ? izi jak ruchanie. Trochę biegania w poszukiwaniach metków chociaż w metinie nie zaszkodzi.

Rada dla tych co narzekają, że nie da się ubić więcej niż jednego metina... Co będzie nam potrzebne ? dwie postacie najlepiej ze ślubem, gdy na głównej postaci bijesz metka, drugą postacią biegasz, zmieniasz CH i szukasz kolejnego. Polecam mieć zapisane 3 pozycje gdzie najczęściej się respią, problem ? takie proste, a jednak skomplikowane. Dodatkowo szybki i skuteczny sposób dla osób z małą ilością czasu na grę 2-5 metinów są zawsze pewne podczas jednego respu.

Jedyne rzeczy, które wymagają cierpliwości, stoickiego spokoju oraz czasu to: BONOWANIE EQ, KD, ULEPSZANIE i prawdopodobnie ALCHEMIA.

"Spiesz się powoli" co za szybko to nie zdrowo. Rób wszystko wraz z lvl'em, bo exp to najłatwiejsza czynność, a niestety, gdy wbijesz za duży nie będziesz mógł nadrobić już zaległości ;) 

Pozdrawiam i zapraszam na serwer, stary wyjadacz Jabson !

Opublikowano
13 godzin temu, Emmanuels napisał:

Widzę że tu cisza grobowa, chanell 1 padł.

Channel 1 został wyłączony ponieważ wczoraj pojawił się błąd krytyczny. 

Temat z wyjasnieniami: http://forum.mertial.pl/index.php?/topic/402-wyjaśnienie-odnośnie-błędu-krytycznego/#entry3213

W skrócie.

Kilka osób bugowało dungeon za pomocą kamienia i Administratorzy zobaczyli nagły wzrost itemkow i rzeczy "za szybko" zdobytych w grze wystawianych na ch1 w sklepach. Postanowili zamknąć ch1 aby sprawdzić co jest nie tak. Jedna osoba wystawiając postać na allegro naprowadzila ich na błąd. Serwer został wyłączony w nocy, a chłopaki pracowali nad naprawieniem go i ukaraniem osób, które owy bug wykorzystywały.

Serwer jest już online i można na nim grać. 

Resztę informacji znajdziecie na forum, jak i dokładniejsze wytłumaczenie sprawy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Ironia. napisał:

Channel 1 został wyłączony ponieważ wczoraj pojawił się błąd krytyczny. 

Temat z wyjasnieniami: http://forum.mertial.pl/index.php?/topic/402-wyjaśnienie-odnośnie-błędu-krytycznego/#entry3213

W skrócie.

Kilka osób bugowało dungeon za pomocą kamienia i Administratorzy zobaczyli nagły wzrost itemkow i rzeczy "za szybko" zdobytych w grze wystawianych na ch1 w sklepach. Postanowili zamknąć ch1 aby sprawdzić co jest nie tak. Jedna osoba wystawiając postać na allegro naprowadzila ich na błąd. Serwer został wyłączony w nocy, a chłopaki pracowali nad naprawieniem go i ukaraniem osób, które owy bug wykorzystywały.

Serwer jest już online i można na nim grać. 

Resztę informacji znajdziecie na forum, jak i dokładniejsze wytłumaczenie sprawy. 

No tak bo przecież każdy ma tam dostęp ^^ (forum).

Ile online po paru dniach? W godzinach szczytu?

obraz.png

Opublikowano
32 minuty temu, Emmanuels napisał:

Śmiało można powiedzieć że około 1.5k do 2k

Opublikowano
40 minut temu, Emmanuels napisał:

Właśnie dlatego napisałam Ci w skrócie o co chodziło. :-)
Jeżeli chcesz mogę skopiować cały temat.

Opublikowano
Dnia 3.07.2017 o 11:14, metinplayer napisał:

Wszystko niby fajnie, ale klient Mertial.exe z jakiegoś (zapewne dobrze znanego dla twórcy serwera) grzebie w najlepsze w naszych prywatnych dokumentach (Document  and Settings) odczytując katalogi tymczasowe różnych ustawień systemowych w tym pamięci podręczne naszych przeglądarek (historie itd.). Sprawdzić to można jakimś programem typu np. "File Monitor", "Proces Monitor". Z tego powodu nie polecam oraz ostrzegam graczy aby uważali na to co się dzieje w ich systemach. Zaznaczam że  klienty innych serwerów tego nie robią i z tego wnioskuję że jest to zamierzone działanie twórcy !.

Profesjonalizm to ten serwer może i ma ale w grzebaniu w prywatnych plikach graczy. Tyle czasu już minęło a klient dalej grzebie w dokumentach. Czy ja mam zgłosić was na policje abyście w końcu to naprawili ?. Nie ładnie  oj nie ładnie robicie. Nie polecam i ostrzegam wszystkich graczy. Sprawdźcie sobie tymi programami  że piszę prawdę.

Opublikowano
13 minut temu, metinplayer napisał:

Profesjonalizm to ten serwer może i ma ale w grzebaniu w prywatnych plikach graczy. Tyle czasu już minęło a klient dalej grzebie w dokumentach. Czy ja mam zgłosić was na policje abyście w końcu to naprawili ?. Nie ładnie  oj nie ładnie robicie. Nie polecam i ostrzegam wszystkich graczy. Sprawdźcie sobie tymi programami  że piszę prawdę.

dowody?

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
4 godziny temu, Ironia. napisał:

Właśnie dlatego napisałam Ci w skrócie o co chodziło. :-)
Jeżeli chcesz mogę skopiować cały temat.

No fajnie by było.. Skoro prezka na mpc to fajnie jak byście informowali ludzi i tutaj co się dzieje itd.

obraz.png

Opublikowano
15 minut temu, Sielu napisał:

dowody?

@Sielu odpal sobie program "File Monitor" lub "Proces Monitor" (programy te śledzą działanie uruchomionych aplikacji) , a następnie Mertial.exe i się przekonasz dokładnie w logach tych programów że piszę prawdę co do grzebania w dokumentach.

Opublikowano
17 minut temu, metinplayer napisał:

@Sielu odpal sobie program "File Monitor" lub "Proces Monitor" (programy te śledzą działanie uruchomionych aplikacji) , a następnie Mertial.exe i się przekonasz dokładnie w logach tych programów że piszę prawdę co do grzebania w dokumentach.

To tak samo jakbym odpalił avasta i zobaczył, że mam trojana na pc pliska. Rzetelne dowody albo twój post to spam i bujda.

Zresztą użycie dużej ilości funkcji może powodować taki log który o niczym nie świadczy, jest to zwykły dir etc.

Regulamin sygnatur

Opublikowano
21 minut temu, Sielu napisał:

To tak samo jakbym odpalił avasta i zobaczył, że mam trojana na pc pliska. Rzetelne dowody albo twój post to spam i bujda.

Zresztą użycie dużej ilości funkcji może powodować taki log który o niczym nie świadczy, jest to zwykły dir etc.

@Sielu

22:14:20    Mertial.exe:3232    QUERY INFORMATION    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Historia    SUCCESS    Attributes: read   
22:14:20    Mertial.exe:3232    CLOSE    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Historia    SUCCESS        

u mnie w fm po przefiltrowaniu (exclude process) inne procesy  i zostawieniu samego Mertial.exe  jest widoczne ewidentne grzebanie w w dokumentach.

Co ma gra do szukania w pywatnych dokumentach?. Inne klienty tego nie robią .

Opublikowano

@Emmanuels 

Witam Was ponownie.

Chciałbym poruszyć sprawę, która naszym zdaniem nie powinna być zamieciona pod dywan.
Od początku byliśmy z Wami szczerzy i napisaliśmy temat "Błąd krytyczny", ale bez żadnych wyjaśnień.
Nie ukrywamy, że taki błąd się pojawił, a moglibyśmy to przed Wami ukrywać, ale nie chcemy, więc zacznę od początku.

Otwarta beta trwała 1,5 tygodnia. Podczas samej bety zostały znalezione tylko błędy wizualne.
Zatrudniliśmy Chungo i jego zadaniem było tylko jedno: zbugować nasz serwer.
Znalazł kilka mniejszych jak i większych bugów, ale jeden został pominięty.

Wydaje nam się, że my jako Administracja zadbaliśmy i zrobiliśmy wszystko i nie żałowaliśmy sobie kosztów na to by ten serwer był taki jaki jest.
Naszym celem  było, jest i będzie stworzenie i utrzymanie marki zwanej Mertial w taki sposób,
by kojarzyła się graczom z profesjonalizmem, stabilnością i konsekwencjami.

W dniu wczorajszym postanowiliśmy wyłączyć na cały dzień Ch1.
Powód tego był prosty, zaobserwowaliśmy duży przypływ itemów, ulepszaczy i yang na rynek,
a przez rok tworzenia serwera wiemy co w jakim czasie powinno przybywać.

Zaniepokoiła nas ta sytuacja i dlatego postanowiliśmy wyłączyć Ch1 wraz z wszystkimi sklepami tak,
aby rynek nie ucierpiał na tym zbytnio, bo było wystawionych bardzo dużo sklepów (przez co one się zablokowały).

Od samego początku tworzenia serwera zdawaliśmy sobie sprawę, że łatwo nie będzie, bo postawiliśmy na prace autorskie.
Wprowadzenie losowego systemu dunegonów było ryzykownym posunięciem, ale mimo to tego nie żałujemy.
System dalej zostaje taki sam, a jedynie zabezpieczymy się pod kolejnymi próbami bugowania.

Fakt jest taki, że nas jako administracji możecie nie widzieć w grze, ale obserwujemy bacznie logi, sytuacje rynkową i komunikaty.

Dzięki temu udało nam się wyłapać bugowanie dungeonów przez używanie Kamienia Duchowego i ubijanie boss'a podczas aktywnego okna kamyka.
Ten zabieg można było robić do usranej śmierci, ale kiedy zebraliśmy już wystarczająco dużą ilość dowodów postanowiliśmy wyłączyć serwer,
aby wprowadzić poprawki jakie zostały przez nas wcześniej pod tym punktem przygotowane.

Osoby, które dokonywały tego w ilości masowej to:
Bacusek,
MazurR,
Velu,
Simba.

Mimo tego, że byliśmy już bliscy znalezienia przyczyny ten Pan (Simba) naprowadził nas już całkowicie.
Chciał szybko się dorobić, a wyjdzie z zerem, a może nawet na minusie.
Wystawił swojego Archera na allegro z pokazanym nickiem i ekwipunkiem.
Wiem w jakim czasie można osiągnąć jaki ekwipunek, ilość ulepszaczy i systemy, a ten Pan sam się wkopał i swoich znajomych.
(Dzięki Bogu, że obserwujemy allegro)

Jeśli chodzi o gracza Bacusek, po banicji konta wszedł na ts'a z nickiem "POWAŻNY BUG", ale niestety było już po fakcie,
bo gdyby zgłosił to przed naszym "śledztwem" zostałby pewnie pieniężnie nagrodzony (bo to był błąd krytyczny), ale cóż... to late 

MazurR - gracz, który całkowicie mnie rozbawił, bo twierdzi, że baza danych wyciekła.
Wszedł na ts'a i rzucał pustymi loginami graczy (mała uwaga - takich loginów nawet na serwerze nie mamy).
Pewnie pobrał baze danych z mpc lub innego forum i chciał zabłysnąć.

Każda z tych osób otrzymała Perma + konta powiązane, a jeśli coś ominęliśmy to spokojnie - znajdziemy, znajdziemy.
Nam nie szkoda kolejnych kilkudziesięciu godzin na szukanie tego i Wasze sposoby na wyrzucanie przedmiotów na glebe
i podnoszenie innymi postaciami dodały nam tylko godzine więcej roboty, więc wiele to nie zmieniło.

Każdy gracz, który wykorzystywał ten błąd zostanie nagrodzony w znany Wam raczej sposób (ale tym będziemy się dziś zajmować).

Rynek zbytnio na tym nie ucierpiał, bo mimo tego, że wiedzieliśmy, że jest jakiś problem nie wyłączyliśmy serwera.
Zaryzykowaliśmy bardzo wiele, ale na szczęście karma za to, że nie olewamy serwera wróciła do nas w bardzo szybki sposób
i pomogła nam naprawić ten błąd tak by serwer nie ucierpiał.

Poruszę tutaj jeszcze tylko drugą kwestię.

Ktoś siedział kilka dni na zrobieniu WH czy innego badziewia na nasz serwer i to fakt, na razie to działa, ale
już poleciało kilka permów, więc prosimy pamiętać, że każdy czyn ma swoje konsekwencje kochani gracze.

Zablokujemy ten syf w najbliższym czasie i będziemy blokować kolejne syfy, aż w końcu komuś się to znudzi.

Dziękujemy Wam graczom także za to, że mimo wczorajszego incydentu nie zachowaliście się w sposób agresywny do nas,
	a jednak nas wspieraliście. Dziękujemy za zaufanie i cieszymy się, że dalej jesteście z nami, a będzie Was pewnie jeszcze więcej.

Pozdrawiam w imieniu całego zespołu Mertial.pl

(Jesteśmy też w trakcie przygotowywania rekompensaty dla reszty graczy, którzy po prostu nie mogli grać,
	ale o tym napiszę w oddzielnym temacie, gdy już wszystko przygotujemy). 
Opublikowano
1 godzinę temu, metinplayer napisał:

@Sielu

22:14:20    Mertial.exe:3232    QUERY INFORMATION    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Historia    SUCCESS    Attributes: read   
22:14:20    Mertial.exe:3232    CLOSE    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Historia    SUCCESS        

u mnie w fm po przefiltrowaniu (exclude process) inne procesy  i zostawieniu samego Mertial.exe  jest widoczne ewidentne grzebanie w w dokumentach.

U mnie nie ma czegoś takiego xD

Zresztą jest sporo funkcji systemowych które korzystają z History i co? Najwidoczniej system odczytuje/zapisuje historie a to, że nie masz tak na innych klientach nic nie oznacza.. nie każdy serwer kompiluje binke tym samym kompilatorem. Skrypty pythona też mogą mieć znaczenie.. wszystko.. xD przykro mi taki jest windows. (to exe jest jak najbardziej czyste)

Regulamin sygnatur

Opublikowano
9 minut temu, Sielu napisał:

U mnie nie ma czegoś takiego xD

Zresztą jest sporo funkcji systemowych które korzystają z History i co? Najwidoczniej system odczytuje/zapisuje historie a to, że nie masz tak na innych klientach nic nie oznacza.. nie każdy serwer kompiluje binke tym samym kompilatorem. Skrypty pythona też mogą mieć znaczenie.. wszystko.. xD przykro mi taki jest windows. (to exe jest jak najbardziej czyste)

23:32:25    Mertial.exe:3716    OPEN    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS    Options: Open  Access: Read-Attributes    
23:32:25    Mertial.exe:3716    QUERY INFORMATION    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS    Attributes: DHS    
23:32:25    Mertial.exe:3716    CLOSE    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS     

Takie coś nie powinno być i to nie windows a widać jak na dłoni że   Mertial.exe grzebie. Przykro mi ale widać fuszerkę.Nie zagram i nie polecam.

Opublikowano
Dnia 3.07.2017 o 11:14, metinplayer napisał:

Wszystko niby fajnie, ale klient Mertial.exe z jakiegoś (zapewne dobrze znanego dla twórcy serwera) grzebie w najlepsze w naszych prywatnych dokumentach (Document  and Settings) odczytując katalogi tymczasowe różnych ustawień systemowych w tym pamięci podręczne naszych przeglądarek (historie itd.). Sprawdzić to można jakimś programem typu np. "File Monitor", "Proces Monitor". Z tego powodu nie polecam oraz ostrzegam graczy aby uważali na to co się dzieje w ich systemach. Zaznaczam że  klienty innych serwerów tego nie robią i z tego wnioskuję że jest to zamierzone działanie twórcy !.

2 godziny temu, metinplayer napisał:

@Sielu

Z ciekawości pobrałem "Process Monitor" i tak przeglądam, przeglądam, aż tu nagle jedno wielkie g*wno... Nic ciekawego co mógłbym wrzucić jako potwierdzenie twoich wypowiedzi, więc jedna wielka ściema. ;] 

Daj ss'a, a najlepiej nagraj filmik, bo napisać to każdy potrafi...

Opublikowano
18 minut temu, metinplayer napisał:

23:32:25    Mertial.exe:3716    OPEN    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS    Options: Open  Access: Read-Attributes    
23:32:25    Mertial.exe:3716    QUERY INFORMATION    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS    Attributes: DHS    
23:32:25    Mertial.exe:3716    CLOSE    C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files    SUCCESS     

Takie coś nie powinno być i to nie windows a widać jak na dłoni że   Mertial.exe grzebie. Przykro mi ale widać fuszerkę.Nie zagram i nie polecam.

Ja nie mam zamiaru ci tłumaczyć xD i tak nie zrozumiesz. Tak samo jak mi pisali, że w mh jest syf, są ludzie i parapety xD last odp for u.

Regulamin sygnatur

Opublikowano
9 godzin temu, malagamax napisał:

Jedynie takie coś znalazłem: 

https://prnt.sc/fszbzc

https://prnt.sc/fszbt2

Reszta to sam folder clienta, NVIDII nic więcej. 

Od windowsa 7 nie ma Documents and Settings, lecz w zamian jest C:\Users i w tych ss co zamiescileś widac ze mertial.exe grzebie w C:\Users . Gdybyś ten log co jest w pierszym ss-sie rozszerzył bardziej to byś zobaczył dokładniej w czym grzebie. Niech sobie gra grzebie w swoich katalogach (tam gdzie jest zainstalowana lub windows (tam jest directx) a nie w prywatnych .To potwierdza że mertial.exe grzebie w dokumentach nie tylko w winxp ale i rownież win7 w górę. Ludzie ogarnijcie się bo was ciapate zjedzą  (a już wyruszyło ich parę milionów) ;)

Opublikowano

@metinplayer

Zwykłe pomówienia. Nie kolekcjonujemy prywatnych plików naszych graczy. Po co mielibyśmy to robić?

Gdyby binka robiła coś szkodliwego raczej antyvirusy zgłaszałyby takie zdarzenia. Przez nasz serwer już trochę graczy się przetoczyło i jak do tej pory nikt nie napisał o jakichkolwiek anomaliach spowodowanych przez naszego clienta.

pIOuQ29.png

Opublikowano
1 godzinę temu, ZnowuJa napisał:

@metinplayer

Zwykłe pomówienia. Nie kolekcjonujemy prywatnych plików naszych graczy. Po co mielibyśmy to robić?

Gdyby binka robiła coś szkodliwego raczej antyvirusy zgłaszałyby takie zdarzenia. Przez nasz serwer już trochę graczy się przetoczyło i jak do tej pory nikt nie napisał o jakichkolwiek anomaliach spowodowanych przez naszego clienta.

Mertial.exe używa zasyfionych dll .miles1_3d.dll  7 syfów na virustotal.com + miles2_3d.dll 3 syfy. Inne dll tez posiadają syf. Czyli tak jak pisałem wczesniej, jak dla mnie to serwer zbyt niebezpieczny.Może na razie nic nie robić lecz po miesiącu okazuje się że system do reinstalki a dyski do formatu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...