Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Net-speak czy ts3bahu ?

mkr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, dużo osób pisze w czym to nie jest lepszy ts3bahu czy net-speak dlaczego nie podyskutować na ten temat ^^

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Więc ts3bahu stawia na bezpieczeństwo i ma podejście inwidualne, a net speak niestety napiszesz ticket jako hosting posiadający ATHP napiszesz, że jest ktoś na maszynie crack zgłosisz powinni nadać bana niestety blokują konto co w regulaminie nie jest i VPS z OVH ma jakaś ochonę a z hosteam nie z net speak siadają szybko zero zabezpieczeń jest to moja opinia na temat net-speak przedstawiłbym dowody, lecz mam ograniczone konto nie mam wglądu do ticket lecz osoby co posiadają binarkę normalnie korzystają.

Opublikowano
24 minuty temu, Qmis napisał:

Więc ts3bahu stawia na bezpieczeństwo i ma podejście inwidualne, a net speak niestety napiszesz ticket jako hosting posiadający ATHP napiszesz, że jest ktoś na maszynie crack zgłosisz powinni nadać bana niestety blokują konto co w regulaminie nie jest i VPS z OVH ma jakaś ochonę a z hosteam nie z net speak siadają szybko zero zabezpieczeń jest to moja opinia na temat net-speak przedstawiłbym dowody, lecz mam ograniczone konto nie mam wglądu do ticket lecz osoby co posiadają binarkę normalnie korzystają.

Zgadzam się z tym panem ;)

@Qumis

aBBJCq0.png

Opublikowano
30 minut temu, Qmis napisał:

Mógłbyś bardziej to wyjaśnić , nie da się tego zrozumieć co napisałeś.

Opublikowano

W 100% TS3Bahu.com jest lepsze od net-speak.pl a moja wypowiedź jest uzasadniona: Dlaczego? Tak jak pisał kolega wyżej, masz zabezpieczony serwer, praktycznie wszystkie ataki są filtrowane. Mówię tutaj o tym, że filtrów indywidualnych nie zdobędziesz dla usług VPS, OpenVZ, czy KVM. Poza tym ts3bahu stacjonuje na Hostem tylko i wyłącznie, co wiąże się z tym, że serwery są położone tylko w Polsce, dokładniej w stolicy - Warszawa. Jest to o wiele lepsze rozwiązanie, a firma net-speak, korzysta również z usług Hosteam jak i OVH ale byłem klientem usługi OVH KVM i dlatego narzekałem tak samo i jak inni klienci serwerów KVM, jak sobie wyobrażasz np że firma taka jak net-speak każe Ci wykonać po przez SSH TCPDUMP gdzie nie masz zielonego pojęcia co dokładnie wykonuję ta komenda a nawet gdyby to w momencie ataku nie możesz się dostać do SSH i co wtedy zrobisz w takim momencie? nic! musisz czekać na odzew z strony technicznej net-speak a w przypadku ts3bahu to administrator podejmuje takie działania o wiele lepiej i sprawniej i nic Ci nie każą robić, ponieważ kontakt indywidualny gra tutaj bardzo dużą rolę co prowadzi do szybkiej filtracji i jest 100% plusem bo jako klient nie muszę się na tym znać a mam gotową usługę z której jestem w pełni zadowolony. Kontakt z klientem w przypadku firmy ts3bahu jest indywidualny za pośrednictwem serwera ts3, co pozwala na podjęcie odpowiednich działań filtrowania ataku w momencie DDoS na usługę w ciągu kilku minut, i nie musisz czekać nie wiadomo ile czasu na odpowiedź z ticketu. Każda osoba myśląca wie że każdy hosting jest podatny na ataki lecz, zależy to od firmy w jakim czasie je wy-filtruje i czy skutecznie i jakie ma podejście do Ciebie firma. Tutaj masz porównanie kto dba bardziej o bezpieczeństwo www ts3bahu czy net-speak, tak samo można to porównać te detale strony www jak jest zabezpieczona do usług firmy kto bardziej dba o te detale, nie trzeba więcej dopowiadać, ilość pracowników nigdy się nie przekłada na ich jakość.

Porównanie bezpieczeństwa WWW.

https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.ts3bahu.com - TS3Bahu
https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.net-speak.pl - Net-Speak

Pozdrawiam

Opublikowano

blokują osoby, które zgłaszają a nie osoby, które posiadają crack binarkę tylko po to aby kasa się zgadzała :)

Opublikowano
23 minuty temu, Szewren napisał:

W 100% TS3Bahu.com jest lepsze od net-speak.pl a moja wypowiedź jest uzasadniona: Dlaczego? Tak jak pisał kolega wyżej, masz zabezpieczony serwer, praktycznie wszystkie ataki są filtrowane. Mówię tutaj o tym, że filtrów indywidualnych nie zdobędziesz dla usług VPS, OpenVZ, czy KVM. Poza tym ts3bahu stacjonuje na Hostem tylko i wyłącznie, co wiąże się z tym, że serwery są położone tylko w Polsce, dokładniej w stolicy - Warszawa. Jest to o wiele lepsze rozwiązanie, a firma net-speak, korzysta również z usług Hosteam jak i OVH ale byłem klientem usługi OVH KVM i dlatego narzekałem tak samo i jak inni klienci serwerów KVM, jak sobie wyobrażasz np że firma taka jak net-speak każe Ci wykonać po przez SSH TCPDUMP gdzie nie masz zielonego pojęcia co dokładnie wykonuję ta komenda a nawet gdyby to w momencie ataku nie możesz się dostać do SSH i co wtedy zrobisz w takim momencie? nic! musisz czekać na odzew z strony technicznej net-speak a w przypadku ts3bahu to administrator podejmuje takie działania o wiele lepiej i sprawniej i nic Ci nie każą robić, ponieważ kontakt indywidualny gra tutaj bardzo dużą rolę co prowadzi do szybkiej filtracji i jest 100% plusem bo jako klient nie muszę się na tym znać a mam gotową usługę z której jestem w pełni zadowolony. Kontakt z klientem w przypadku firmy ts3bahu jest indywidualny za pośrednictwem serwera ts3, co pozwala na podjęcie odpowiednich działań filtrowania ataku w momencie DDoS na usługę w ciągu kilku minut, i nie musisz czekać nie wiadomo ile czasu na odpowiedź z ticketu. Każda osoba myśląca wie że każdy hosting jest podatny na ataki lecz, zależy to od firmy w jakim czasie je wy-filtruje i czy skutecznie i jakie ma podejście do Ciebie firma. Tutaj masz porównanie kto dba bardziej o bezpieczeństwo www ts3bahu czy net-speak, tak samo można to porównać te detale strony www jak jest zabezpieczona do usług firmy kto bardziej dba o te detale, nie trzeba więcej dopowiadać, ilość pracowników nigdy się nie przekłada na ich jakość.

Porównanie bezpieczeństwa WWW.

https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.ts3bahu.com - TS3Bahu
https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.net-speak.pl - Net-Speak

Pozdrawiam

Nie rozumiem tutaj paru kwestii, mianowicie mam rozumieć z tego że filtrowanie usług w ts3bahu i net-speak jest takie samo na usługach ulokowanych w Hosteam. Druga sprawa to twierdzisz że to źle iż net-speak rozszerza swoje usługi także o OVH ?

Opublikowano
21 minut temu, mkr. napisał:

Nie rozumiem tutaj paru kwestii, mianowicie mam rozumieć z tego że filtrowanie usług w ts3bahu i net-speak jest takie samo na usługach ulokowanych w Hosteam. Druga sprawa to twierdzisz że to źle iż net-speak rozszerza swoje usługi także o OVH ?

Jak z ovh chyba używają OVH PRO Game co do serwerów w hostem jeśli nie dograsz własnych filtrów to maszyna położy się jak chcę zero ochrony nawet posiadają ochrony inwidualną na slotówki ale nie jestem pewien  .

Opublikowano

24 minuty temu, mkr. napisał:

Fachowym zdaniem, odpowiem Panu tak, bardzo dobrze że poszerzają ofertę ale serwery OVH i dział techniczny odpada pod względem właśnie filtracji ataków DDoS po co mi usługa z dobrymi parametrami maszyny jak z niej nie mogę korzystać lub jest utrudniona? Większości klienci to klienci z Polski więc bardzo dobrze żeby mieli ulokowane swoje usługi w Polsce bo najbardziej to sprzyja np pingu  Zaleta OVH jest taka że można śmiało postawić swoje boty query czy boty muzyczne i do tego moim zdaniem te serwery się nadają bo do postawienia serwera teamspeak 3 nie bardzo.

Opublikowano
2 minuty temu, Szewren napisał:

Fachowym zdaniem, odpowiem Panu tak, bardzo dobrze że poszerzacie ofertę ale serwery OVH i dział techniczny odpada pod względem właśnie filtracji ataków DDoS po co mi usługa z dobrymi parametrami maszyny jak z niej nie mogę korzystać lub jest utrudniona? Większości klienci to klienci z Polski więc bardzo dobrze żeby mieli ulokowane swoje usługi w Polsce bo najbardziej to sprzyja np pingu  Zaleta OVH jest taka że można śmiało postawić swoje boty query czy boty muzyczne i do tego moim zdaniem te serwery się nadają bo do postawienia serwera teamspeak 3 nie bardzo.

Skąd ta pewność że wszyscy ich klienci są z Polski, formułujesz swoje wypowiedzi tak jakby każdy powstający TeamSpeak od razu dostawał atak. Może ktoś nie ma wroga który atakuje mu serwery i przy ostatnich globalnych problemach Hosteam pasuje mu taka usługa.

Prosił bym nie robić gówno burzy i swoje wypowiedzi popierać jakimiś dowodami.

Opublikowano

Filtry:

Net-speak zapewniał nam ochronę filtry itp ale jakoś nie było tego widać a tu faktycznie muszą chyba być bo serwer stoi stabilnie i serwery z konkurencyjnych serwerów atakują ale nic to nie daje. 

To jest tylko moja opinia i moje zdanie na temat tych dwóch firm. Opisuje tylko i wyłącznie swoje doświadczenie z dwoma hostingami. 

Obecnie korzystam z TS3Bahu i jesteśmy bardzo zadowoleni i dzięki naszej zmianie sporo serwerów też zmienia właśnie z net-speak na TS3Bahu bo widzą jak faktycznie jest i że no jesteśmy dobrze zabezpieczenie. 

Support: 

Na net-speak napisałem może z 2 ticety które i tak mi nie pomogły a na TS3Bahu można sprawę załatwić bezpośrednio na TeamSpeak z właścicielem który sam prowadził spore serwery i pomaga nie tylko w usłudze ale w samym serwerze czy to przy rangach czy to przy zarządzaniu instancją osobiście jakoś jego pomoc nie była mi potrzebna, czasem spytam o jakąś radę ale jakoś nie jestem stałym bywalcem który potrzebuje pomocy ale z tego co widać siedzi tam sporo różnych właścicieli serwerów którzy korzystają z pomocy Hunter'a czyli właściciela hostingu. 

Cena:

Ceny na TS3Bahu oraz net-speak są bardzo zbliżone różnica to z 5 złotych, ale patrząc na to co otrzymujemy nie jest o moim zdaniem wygórowana cena no i faktycznie TS3Bahu ma wyższą cenę ale więcej w niej gwarantuje. 

Moje zdanie:

Cały czas korzystałem z net-speak ale ciągle mieliśmy problemy z atakami na serwer. Gdy zgłaszaliśmy taki fakt otrzymywaliśmy odpowiedź, że wszystko działa poprawie lub że mamy dać im logi z ataków...... Faktycznie mam dostęp do filtrów by im logi dać.....

Zostaliśmy zmuszeni do zmiany hostingu ponieważ przez 2 tygodnie serwer był cały czas atakowany i postanowiliśmy poszukać czegoś innego i znaleźliśmy TS3Bahu. Nasza współpraca zaczęła się bardzo szybko napisałem e-mail około 22 wieczorem i po 5 minutach rozmawiałem już właścicielem hostingu na serwerze ts.

Po zmianie hostingu byliśmy nie jednokrotnie atakowani co również zgłosiliśmy właścicielowi by miał to na uwadze ponieważ nasz serwer jak i my jesteśmy narażeni na ataki a że zmieniliśmy hosting to tym bardziej rozpętała się fala ataków i serwer trzymał się bardzo dobrze i do dnia dzisiejszego nie otrzymał żadnego ataku a korzystam z ich usług od miesiąca. 

Ja osobiście polecam TS3Bahu.com bardzo miły właściciel z którym zawsze można porozmawiać oraz jedyny chyba hosting który nie wspiera crack licencji jak ma to miejsce w net-speak....

Jest jeszcze sporo udogodnień które wyróżniają TS3Bahu na tle innych firm ale nie korzystam z innych usług dlatego nie będę się na ich temat wypowiadać, ale jedna z fajniejszych których nigdzie nie widziałem to bot który wysyła wiadomość na serwerze gdy hosting przeprowadza jakieś prace serwisowe ale one są gdzieś w godzinach 4-5 rano :D 

Edit.

Na stronie net-speak można jeszcze zobaczyć jak się boją o swoje usługi bo ludzie zaczęli zmieniać hostingi i karzą swoim klientom nagrywać robić ss oraz podawać IP osób które polecają im inny hostingi oraz zgłaszanie im tego na support.

Żadna firma nie piszę takich rzeczy chyba że ktoś groził ataki DDoS to wtedy jest zrozumiałe ale tak napisali to oznacza jedno ograniczenie wolności klienta i jego prawa co to ma być?

Podsyłam z zdjęcie z panelu by nie było że to fejk każdy może wejść w panel i zobaczyć to samo.

9HT2PqRxQYudKQC5txVfzQ.png

Opublikowano
11 minut temu, mkr. napisał:

Skąd ta pewność że wszyscy ich klienci są z Polski, formułujesz swoje wypowiedzi tak jakby każdy powstający TeamSpeak od razu dostawał atak. Może ktoś nie ma wroga który atakuje mu serwery i przy ostatnich globalnych problemach Hosteam pasuje mu taka usługa.

Prosił bym nie robić gówno burzy i swoje wypowiedzi popierać jakimiś dowodami.

A nie wiem czy zauważyłeś podałem róznicę i konkretne dowody więc to chyba czegoś nie rozumiesz albo problem z czytaniem z zrozumieniem. Teamspeak, który posiada więcej niż 200 aktywnych użytkowników z miejsca dostaję atakami DDoS osoba nawet nie musi robić wrogów żeby je mieć więc o czym mówisz? Stabilność usługi i kontakt indywidualny to podstawa i każdy o tym wie coś chciałeś jeszcze dopisać? 

Opublikowano
18 minut temu, Szewren napisał:

A nie wiem czy zauważyłeś podałem róznicę i konkretne dowody więc to chyba czegoś nie rozumiesz albo problem z czytaniem z zrozumieniem. Teamspeak, który posiada więcej niż 200 aktywnych użytkowników z miejsca dostaję atakami DDoS osoba nawet nie musi robić wrogów żeby je mieć więc o czym mówisz? Stabilność usługi i kontakt indywidualny to podstawa i każdy o tym wie coś chciałeś jeszcze dopisać? 

Dowody podałeś tylko co do bezpieczeństwa strony więc to chyba ty czegoś nie rozumiesz ^^ Spokojnie , stworzyłem temat aby sugerować się opiniami opartymi o dowody, nie chce aby stworzył się temat syf jak inne przez wkroczenie wysłanników Pana Mateusza.

Opublikowano

Dlatego nie rozumiem tego tematu, to że net-speak dał info w panelu dla klientów aby zgłaszali takie działania to coś złego? może w końcu chcą zrobić z tym porządek i za to brawo dla nich że mają jaja.

Jak ktoś lubi ts3bahu to niech się tam męczy ale bahu to nie ta liga co net-speak więc nie chce mi się nawet wypowiadać, net-speak to hosting a bahu ... sorry nie wiem nawet jak to nazwać.

Opublikowano
Cytat

Dyskusja (od łac. discussio, aby to omówić) – jeden ze sposobów wymiany poglądów na określony temat, popartych argumentami.

Po zapoznaniu się z definicją proszę abyście się do niej stosowali. Napomnę o kulturze, którą powinno się zachować w prowadzeniu dyskusji. 

Jeśli nie dostosujecie się do próśb to moderacja będzie musiała gwałtowniej zareagować. 

Opublikowano

ts3bahu to jak dla firma nie warta uwagi. Dlaczego?

Wymyślają jakieś TS Dedyki, sądząc że odkryli Amerykę. Co do ochrony, nie znam, nie testowałem. Dlaczego? Odstraszył mnie pan Hunter, gdy po założeniu konta w serwisie, podając faktyczne dane dostałem maila że moje dane są nie poprawne i że mi konto zablokuje. Umm, no chyba nie, a jeśli ochrona danych jest taka że mnie Właściciel będzie szpiegował, dziękuję za to bardzo, i podziękowałem. Nie wspomnę o praktykach gdzie łażą i proszą o przejście na ten śmieszny twór. Aha, no i po tym jak udostępnił w poście na FB listę klientów, co jest według prawa nie do końca legalne, powinien pójść pozew do prokuratury, ale ponieważ to nie moje dane, to mam to gdzieś.

Na Net-Speak'u mi dobrze, od prawie roku nie mam żadnych problemów - wcześniej byłem na blazingu i różnica jest bardzo duża na plus. Na pewno dobra ochrona i fajny support - reagują szybko, widać że wiedzą co robią, komunikacja z hosteam jest równie sprawna, weryfikują i u siebie i u hosteama aby nie było problemów.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
3 godziny temu, Szewren napisał:

Fachowym zdaniem, odpowiem Panu tak, bardzo dobrze że poszerzają ofertę ale serwery OVH i dział techniczny odpada pod względem właśnie filtracji ataków DDoS po co mi usługa z dobrymi parametrami maszyny jak z niej nie mogę korzystać lub jest utrudniona? Większości klienci to klienci z Polski więc bardzo dobrze żeby mieli ulokowane swoje usługi w Polsce bo najbardziej to sprzyja np pingu  Zaleta OVH jest taka że można śmiało postawić swoje boty query czy boty muzyczne i do tego moim zdaniem te serwery się nadają bo do postawienia serwera teamspeak 3 nie bardzo.

Jesteś Debilem, OVH posiada bardzo dobrą ochronę anty-ddos (pakiet OVH GAME) i może wytrzymać większe ataki sieciowe niż taki malutki względem ovh Hosteam. Oczywiście wszystko to zależy również od konfiguracji sprzętu sieciowego dostarczanej przez dany hosting, przepustowości łącz operatorskich i własnych reguł ACL na firewalach hardware. Co do pingu to śmiechłem TeamSpeak3 to nie cs:go i osobiście nie widzę różnicy między 30 a 60 pingu. Teraz to dojebałeś ovh game pod boty muzyczne / query chyba pakiet game z vps pomyliłeś.

co to @topic to zdecydowanie polecam ts3bahu jako iż obecnie najszybciej radzą sobie z nowymi charakterystykami ataków.

Opublikowano
1 godzinę temu, #Gremsonkowy# napisał:

co to @topic to zdecydowanie polecam ts3bahu jako iż obecnie najszybciej radzą sobie z nowymi charakterystykami ataków.

No softwareowo to sobie mogą :v

2 godziny temu, Maja.. napisał:

Po zapoznaniu się z definicją proszę abyście się do niej stosowali. Napomnę o kulturze, którą powinno się zachować w prowadzeniu dyskusji. 

Jeśli nie dostosujecie się do próśb to moderacja będzie musiała gwałtowniej zareagować. 

Maja nie wiem gdzie ty widzisz jakiś problem, na obecną chwilę w temacie jest zachowana kultura, a pisanie "gwałowniej zareagowac" powoli zaczyna tracić znaczenie - zbyt często pisane, zbyt mało stosowane.

Opublikowano

Ja bym był bardziej za Net-Speak ponieważ jest niezawodny i sprawdzony przez wielu. Osobiście ja go polecam, posiadam na nim serwery i nie pingują. POLECAM NET-SPEAK.PL

Masz jakieś wątpliwości? Zapraszam do kontaktu PW!

Opublikowano

Uważam, że jednak lepiej wybrać: Net-speak.pl na TS3bahu.com zawiodłem się.. Gdyż pokazali sławnemu pseudo hack "Mateusz" Całą rozmowę z klientem i się wspólnie śmiali. Co jest lekką przesadą. 

Opublikowano
Dnia 11.06.2017 o 18:37, RobertUnder napisał:

Na stronie net-speak można jeszcze zobaczyć jak się boją o swoje usługi bo ludzie zaczęli zmieniać hostingi i karzą swoim klientom nagrywać robić ss oraz podawać IP osób które polecają im inny hostingi oraz zgłaszanie im tego na support.

Żadna firma nie piszę takich rzeczy chyba że ktoś groził ataki DDoS to wtedy jest zrozumiałe ale tak napisali to oznacza jedno ograniczenie wolności klienta i jego prawa co to ma być?

Podsyłam z zdjęcie z panelu by nie było że to fejk każdy może wejść w panel i zobaczyć to samo.

9HT2PqRxQYudKQC5txVfzQ.png

Idąc twoim tokiem myślenia to gdy ktoś przychodzi na twój serwer i proponuje twoim użytkownikom przejście na jego serwer to patrzysz na to z uśmiechem?
Nie mówisz swoim użytkownikom ,żeby podali nick tej osoby czy coś?

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie lepszy jest ts3bahu :) Stosują indywidualny kontakt z klientem i szybko reagują na ataki.

Edit: Nie lecą na hajs jak net-speak ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, ɴoɴαмe napisał:

Idąc twoim tokiem myślenia to gdy ktoś przychodzi na twój serwer i proponuje twoim użytkownikom przejście na jego serwer to patrzysz na to z uśmiechem?
Nie mówisz swoim użytkownikom ,żeby podali nick tej osoby czy coś?

W tej informacji chodzi o to że Hunter rzuca bezpodstawne oskarżenia na firmę net-speak proponując zmianę hostingu a to jest trochę zagranie poniżej pasa. Net-speak wydaje mnóstwo pieniędzy na serwer dedykowane z ochroną w hosteam a taka osoba gada co mu ślina na język przyniesie, każdy właściciel by się zdenerwował.

Ten kolega nie zrozumiał znaczenia informacji.

Opublikowano

Ani to ani to.

Jedynie oryginalny Hosteam, te dwie podfirmy stoją na hosteam i jedynie co potrafią to wysłać tcpdumpa do hosteamu. :)

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...