Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programisty do gry MMORPG 2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam programisty od JS i PHP, który pomógł by dalej rozwijać silnik naszej gry np. system walk. Tworzymy w celach hobbystycznych. W ekipie mamy mnie (początkującego programistę) oraz mappera.

Mamy już:

-poruszanie się postacią po mapach,

-wyświetlanie innych graczy na mapie,

-czat i ekwipunek,

-zaczętą walkę pomiędzy graczem a potworem

O więcej pytać się mnie.

Kontakt GG: 46164592, ewentualnie priv.

Opublikowano

Dobrze, że zaznaczyłeś, że w celach hobbystycznych. Bo byli tu tacy, którzy kolejnym klonem pewnej znanej gry chcieli podbijać internet.

Ja bym chętnie w coś się pobawił, ale taka gierka odpada.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego ktokolwiek miałby pomagać, poświęcać swój czas dla projektu bazującego na kradzionych grafikach?

Jakie grafiki niby miałyby być kradzione? Mógłbyś wytłumaczyć? Cały layout został wykonany przeze mnie, reszta grafik została wzięta z RPG MAKERA, do którego zamierzam kupić licencje. Dziękuje, do widzenia.

Opublikowano

Na MPC jest więcej ludzi, co więcej gadają, niż robią. Jeszcze, żeby chwalili... Nie, wszystko krytykują, ciągle narzekają. Pokażesz im system podobny do steama, to Cię wyśmieją, że do steama daleko. Pokażesz im swój system operacyjny, to Ci powiedzą, że Windowsa nie przebijesz. Szukasz ludzi do wspólnego projektu, to Ci powiedzą, że nic z tego nie bd. Ale ludzie często oceniają przez pryzmat siebie. Czyli to oznacza tylko tyle, nie zrobią Steama, Windowsa, czy innego, krytykowanego przez nich projektu, oraz nie przydadzą się w pracy zespołowej. To, że ktoś korzysta z jakiś gotowych komponentów, to nie znaczy, że je ukradł, może wykupił licencję, lub są darmowe. Może akurat w grafice dana osoba nie jest zbyt dobra, dlatego znalazłoby się miejsce dla grafika w zespole, lub grafiki są po prostu tymczasowe. Mi się podoba Twój projekt, życzę Ci, abyś znalazł kompana i byście razem ukończyli.

Pozdrawiam wszystkich,
dziękuję,

Dobranoc.

Opublikowano

Jakie grafiki niby miałyby być kradzione? Mógłbyś wytłumaczyć? Cały layout został wykonany przeze mnie, reszta grafik została wzięta z RPG MAKERA, do którego zamierzam kupić licencje. Dziękuje, do widzenia.

Czasem warto poczytać.

https://opengameart.org/forumtopic/rpg-maker-license

Enterbrain customer support. Thank you for your letter. RPG Maker and other related graphics, data, and music can only be used on RPG Maker to make games. Thank you for your interest. We hope you will continue to enjoy and use RPG Maker

Another way to say the middle part:

... RPG Maker graphics, data, and music can not be used for anything other than making games on RPG Maker. ..
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ludzie po ... probujecie zrobic drugie margonem? Nie widzicie ze ono juz opada.

Nie umiecie czegos swojego wymyslec tylko zynacie od kogos?

Naprawde polak jak chce to potrafi az sie smiac chce ze smiechu warte

Opublikowano
7 minut temu, MarcinWieczorek napisał:

,,w celach hobbystycznych"

Może żeby się nauczyć?

To nie lepiej napisac wlasna gre? Nawet niech bedzie prosta budowanie budynkow czy cos ale swojego a nie zynac od kogos i starac sie zrobic klona.jezeli bedziesz kogos nasladowal daleko nie dojdziesz

Opublikowano

Lepiej byłoby nazwać to inspiracją. Niech sobie piszą co chcą. Implementowanie różnych standardów to chleb powszedni, nawet kilkukrotnie. Skoro można pisać PNG, BMP, EFI, a.out, a nawet całe jądra systemów na wzór UNIXa to czemu nie margonem? Może wyjdzie im to lepiej, na widownie nie liczą z założenia.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...