Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarkVision The Game - unity (Projekt w trakcie realizacji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Nieliniowa linia fabularna

Nieliniowa linia?

- Wykorzystanie mechanizmów psychologicznych, by zapewnić dreszczyk emocji

Czyli będzie jump scare, czy może masz w zespole kogoś z odpowiednim wykształceniem?

- Głęboka i wyrafinowana treść

Fajnie tak naobiecywać, co nie? Jak na razie przez dwa tygodnie nie zobaczyłem tu nic wyrafinowanego, a głęboka jest tylko twoja wiara w projekt.

- Dynamiczna rozgrywka

Dużo strzelania czy jak?
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gamer co do "Mechanizmów psychologii" to zawsze ma on możliwość kopiowania

elementów z innych gier podobnego tematu... więc wcale wykształcenie nie jest mu potrzebne

a jedynie znajomość "horrorów" i umiejętność skopiowania tego co w znanych tytułach już jest do swojego projektu...

i w sumie nie byłby on jedynym który kopiował by do swojego produktu z innego ;x...

często bywa że ktoś coś zrobi to się przyjmie i będzie można klony lepsze / gorsze widzieć wszędzie ;x...

Opublikowano

Tak czytam ten wątek i mam mieszane uczucia z jednej strony ogromne zażenowanie z drugiej śmiech i współczucie.

Ale moge się mylić i ten element kiczu jest zamierzony :P

Ledwo zaczęty projekt gry a już trailer pokazujący w zasadzie nie wiadomo co, jakieś modele mebli postawione w losowych miejscach, zero interakcji zero niczego.

Piszesz, że poziom pierwszy ukończony, no fajnie tylko coś się na tym poziomie dzieje ? Czy same ściany?

Cały projekt tej 'gry' wygląda jak układanie budowli bez klocków, projektujecie poziomy.. ba nawet je kończycie, a nie macie nawet zaimplementowanego silnika, stworzonej implementacji jednostek i ai do nich. Brak obsługi czegokolwiek interakcji animacji, tylko same ściany... i lęcąca kamerka otwierająca drzwi xddd.

Dam Tobie/Wam jedną radę... zejdźcie na ziemie, i swoje tworzenie gier zacznijcie od czegoś prostszego... może gra kółko i krzyżyk była by dobrym pomysłem...

O ile to się da w unity wyklikać :D

Ogólnie żebyście nie myśleli, że to tylko hejterska opinia. Generalnie doceniam i szanuje Twój wkład w.. w pisanie postów na forum bo chyba one więcej czasu zajęły niż ten cały projekt :)

Szczerze? Zacząłem się śmiać jak to  czytałem, w kółko i krzyżyk to ty możesz się pobawić mój kolego, Nie długo zaprezentujemy nowy trailer i będzie o wiele lepszy, jak robiłem tamten trailer to jeszcze byłem sam, no ale od kilku dni już pracuje z dobrze zgraną ekipą z jako takim doświadczeniem,  rzeczywiście może i mało te ssy pokazały no ale mówi się trudno, na dniach będzie trailer..

Po pierwsze to nie kolego nie jestem Twoim znajomym z gimnazjum.

Jako takie doświadczenie to masz na myśli, że grali w gry kiedyś ? xD

Odnośnie śmiechu to widzę, że również śmiejesz się ze swojego projektu.

Nie wierzę bo jak dotąd nie znalazłem.

Oczywiście twojego projektu za fajny i ciekawy nie uważam. Niestety ale nie pokazałeś nic, co mogło by przyciągnąć moją uwagę.

Esc robił projekt no ale przepadł mu,  zdaje sobie sprawe że nic  ciekawego ci nie pokazałem. Przyjdź za kilka dni jak będzie nowy trailer, postaram się jak moge.

Usunął mu się projekt xddd Słyszeliście kiedykolwiek o vcs np. git, svn, mówi wam to coś ? Polecam.

"Dobrze zgrana ekipa z jako takim doświadczeniem" ahahahah :D

No nic pozostało mi życzyć powodzenia 15 letnim 'programistom' z doświadczeniem :)

Żeby nie było, że dyskryminuje 15 letnich programistów, ale przestańcie się tak afiszować i...

..

"Zejdźcie na ziemie" ~Sparq

Opublikowano

Wkurw***z gościu :)

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

Opublikowano

Wkurw***z gościu :)

Zwykle prawda boli najbardziej :)

Jak coś jest pisane jak gra amatorska dla zabawy, nauki to niech tak zostanie, a nie robicie z tego na siłe "światowy produkt".

Opublikowano

Coś się dzieje? Projekt przepadł?

Rozumiem, że według Ciebie nie pisanie na forum o projekcie to od razu jego zniknięcie? Jak tak to gratulacje dla cb...

Kiedyś to było... Kurrrrłaa

Opublikowano

Nie chodzi o niepisanie na forum tylko o nie wywiązanie się z zapowiedzi. Gratulacje dla ciebie za ogarnięcie oraz wypowiadanie się w temacie w którym przeczytałeś chyba tylko ostatni wpis. Brawo mistrzu!!!!

Opublikowano

Aż Ci dałem like :P

Nie bardzo wiem z czego wnioskujesz, że przeczytałem TYLKO ostatni wpis skoro śledzę temat od początku ...

Nie jestem Twoim mistrzem bo pewnie jesteś bardziej ogarnięty w branży gier skoro tyle tutaj wypisujesz o innych produkcjach :)

Opublikowano

No przepraszam, dostaniecie informacje za jakiś czas co i jak. Postaram się też dać wam za kilka dni jak nasz programista się wyrobi strone internetową naszą.Bo robił na htmlu i była skończona ale stwierdził że zrobi na wordpresie :)

aa edit

Zieba ty lepiej rób co masz robić xD

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Zieba ty lepiej rób co masz robić xD

Wszystko pod kontrolą :PP

Opublikowano

No,ta nie za to ci płace. A co do tematu, przykro mi.. Czas go zamknąć. Wiesz administratorze co czynić. Nie długo będzie inny temat. I mam nadzieje że wszystko wam się spodoba i nie zepsuła się mi opinia wśród was. Do następnego razu ziomeczki :) Jak ktoś bardzo chce wiedzieć to zapraszam na pw.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Administracja kochana zbytniej uwagi do ciebie nie przykłada xDDD

8 godzin i dalej otwarty temat ;c niestety...

z jakiego powodu chcesz zrobić nowy "mało" użyteczny temat ? ;x...

OBIECYWALI OBIECYWALI I OBIECALI ^_^

no szkoda że na obietnicach się kończy :)...

1) Nie ma SS-ów

2) Nie ma Gemplejuf

3) Nie ma nofego Trajlera

4) Nie ma nowej strony

5) Nie ma postępu ( zakładka Update na waszej stronie jest pusta xDDDD GJ )

obiecałeś wiele... i na tym skończyłeś ;x...

Opublikowano

1) Nie ma SS-ów

2) Nie ma Gemplejuf

4) Nie ma nowej strony

Tylko że jest inny adres strony?

Dam niedługo jakieś info, i to będzie dobre info ale nie chce znów robić tak jak tutaj. W sensie że dawać mało info.

Administracja chyba tutaj przestała zaglądać po drugiej stronie bo tam skończyły mi się ostrzeżenia xD 

Aktualne Projekty:

Opublikowano

1) Nie ma SS-ów

2) Nie ma Gemplejuf

4) Nie ma nowej strony

Tylko że jest inny adres strony?

Dam niedługo jakieś info, i to będzie dobre info ale nie chce znów robić tak jak tutaj. W sensie że dawać mało info.

Administracja chyba tutaj przestała zaglądać po drugiej stronie bo tam skończyły mi się ostrzeżenia xD

Zawiodłem się na was.. Tyle obiecywaliście a nic nie zrobiliście :(

CZYLI TYPOWY PROJEKT NA MPC xD

Opublikowano

Powiem ci damian że jakimś CUDEM niektóre projekty były nie najgorsze...

ale przynajmniej znały swoje miejsce i wiedziały jakie mają zdolności i co mogą zrobić ;x...

nie chciały stworzyć dużej gry 3D i zyskać takiej popularności jak np. DarkVision czy inne wielkie produkcje

które nigdy nie wyszły bo miały BIG AMBITIONS i małe możliwości ;x...

to że ten projekt nie ma obecnie szans powodzenia nie znaczy że każdy projekt nie ma szans :P

były mniejsze i lepsze produkcje :)...

Opublikowano

Jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa kolego. Nie wiesz jeszcze nic, ani nie chcesz się dowiedzieć a już mówisz..

Aktualne Projekty:

Opublikowano

No i bardzo dobrze. temat do zamknięcia i niech jak najszybciej zakopią go inne tematy. Jasiek, kolejny temat rób jak na prawdę będziesz miał dużo mocnego materiału, sporo działających rzeczy. Nikogo na prawdę nie interesuje obserwowanie postępu prac na stronie internetowej ani to, że wrzuciłeś sobie nowy model do gry, a ludzie są na tyle złośliwi, że będą po tobie jechać w każdy możliwy sposób. Nie dawaj im pretekstu pokazując coś słabego.

Powodzenia.

Opublikowano

No i bardzo dobrze. temat do zamknięcia i niech jak najszybciej zakopią go inne tematy. Jasiek, kolejny temat rób jak na prawdę będziesz miał dużo mocnego materiału, sporo działających rzeczy. Nikogo na prawdę nie interesuje obserwowanie postępu prac na stronie internetowej ani to, że wrzuciłeś sobie nowy model do gry, a ludzie są na tyle złośliwi, że będą po tobie jechać w każdy możliwy sposób. Nie dawaj im pretekstu pokazując coś słabego.

Powodzenia.

Właśnie tak zamierzam zrobić, dzięki za komentowanie wszystkim, i tym co hejtowali,i tym co dawali rady, i tym "eem ja tu  tylko oglądam ". Widzimy się w kolejnym temacie i obiecuje że będzie miazga.

DROGI ADMINISTRATORZE ZAMKNIJ TEMAT. PISZE KOLEJNEGO POSTA ŻEBYŚ ZOBACZYŁ BO MULTIPOSTY ZAWSZE WIDZICIE A JAK PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TO JUŻ NIE.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

o 8 rano teraz jest już 12 ^_^

aż dostałeś lajka od Tobiego :P...

no nic GL ^_^ mam nadzieję że nie zaliczasz mnie do tych "hejtujoncych" gdyż moim głównym celem było uświadomienie ciebie 

że projekt który próbujesz zrobić nie ma szans powodzenia i utrzymuję moje stanowisko w tej sprawie ;x...

ale tak jak mówiłem GL 

ja już się w tym temacie nie wypowiadam powodzenia w tworzeniu projektu... prawdopodobnie nigdy go nie skończysz xD

ale się nie poddawaj w końcu to nie mój czas :D

//Edit:

w sumie dostaniesz dużo lajkóf ;x... pod każdym postem o ile starczy mi lajkóf...

i jakby co to napisz pw do jakiegoś administratora inaczej się nie doczekasz zamknięcia tematu jeśli serio tego chcesz :P

Opublikowano

Hahahaha, wy to udani jesteście, dzięki wielkie za lajki <3 ( no homo xD )

Skończymy ten projekt obiecuje, jak mi sie nie uda, to mnie już nie zobaczycie tutaj i skończe z tym więc stawka jest duża.

Jako tako mała zapowiedź ( model w trakcie robienia, może ktoś zgadnie po tym co robimy ) 

4649914906360041411519.png

A, tematu tak czy siak nie zamkną więc jak narazie można robić gównoburze :P Pozdro 600 dla administracji xD

Aktualne Projekty:

Opublikowano

@jasiek

Nieudany projekt to nie powód, aby głowę w piasek. Ja z takowych wyciągałem dużo doświadczenia, którego ciągle używam :)

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

@jasiek

Nieudany projekt to nie powód, aby głowę w piasek. Ja z takowych wyciągałem dużo doświadczenia, którego ciągle używam :)

Dzięki za słowo wsparcia, jutro dam ci lajki bo dziś wykorzystane wszystkie na PanaTobiego :P

//edit 

W ogóle mam profesionaliste jednego w teamie więc dużo się uczymy od niego...

Aktualne Projekty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...