Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarkVision The Game - unity (Projekt w trakcie realizacji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ref

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dodanie filmiku zamiast nazwy gry na pierwszym planie oraz nieco zmodyfikowanie ustawień i tekstu w AboutUs nie jest nową stroną...

nie przekonałeś mnie swoimi słowami i cieszy mnie fakt że lubisz jak piszę długie wiadomości...

też lubię pisanie długi wiadomości :) ogólnie lubię długie rzeczy...

jak w sumie mogłeś sam dostrzec moje słowa nie są tylko moimi... "Tłum przemówił" ^_^ hyhy lel...

zamiast mi odpisywać kiedy jest to totalnie bezcelowe zrobiłbyś tak jak już wcześniej mi się wydaje wspominałem

coś co wsparłoby twój projekt... przyznam ze jesteś pierwszym "Super developerem" który nie obraził się po czytaniu opini

które są prawdziwe i krytyczne i nie przestał robić tej gry... chociaż te twoje "Update" to tak nie za bardzo...

"Update"

no chyba że chcesz iść z duchem Minkrafta czyli za 15 lat dodasz sztuczną inteligencję dla przeciwników...

a za 40 lat dodasz możliwość otwierania drzwi...

chcesz mi powiedzieć że masz doświadczenie tak ?...

innymi słowy jesteś w branży od 5 roku życia ?...

gdyż inaczej doświadczonego "Programisty" bez przynajmniej 10 letniej w miare stałej pracy nad kodem raczej uznać nie można...

twierdzenie że "ucze sie programowania już rok z filmików zelenta i jestem doświadczony" jest błędne...

masz po prostu za mało lat aby móc mieć duże doświadczenie...

no chyba że jak mówiłem zaczynałeś naukę w wieku 5 lat...

doświadczony nie jesteś...

a ponieważ ciągle używasz określenia doświadczenie a nie nowicjusz czy amator to dlatego będę podchodzić do tego krytyczne

czekałbym aż na stronie dodasz galerie i możliwość zobaczenia przynajmniej 15 różnych obrazków...

jakiś może 2 minutowy gemplej z gry oraz lepszy trailer który będzie składać się z czegoś wiecej niż napisów i obiecanek...

interesuje mnie czy stać cię na te 15 obrazków i 2 minuty filmu :P

//Edit:

ktoś tam wyżej chyba damian czy ktoś ^_^

wiem niedawno dostałem kolejne ostrzeżenia to przy okazji spytałem od ilu :P

od 90pkt. jest blokowane pisanie wiadomości xDDD

jeszcze mamy sporo możliwości skoro masz 55 a ja 35 :P

//Edit2:

a tak w ogole chyba najlepsza wypowiedź do tej pory to wypowiedź reksia ;) (RexioManTM)

najlepiej abyś podporządkował się jego radom...

chyba że jesteś doświadczonym programistą ^_^ w wieku 15 lat...

który przepracował setki jak nie tysiące godzin z kodem :P

Opublikowano

Dodanie filmiku zamiast nazwy gry na pierwszym planie oraz nieco zmodyfikowanie ustawień i tekstu w AboutUs nie jest nową stroną...

nie przekonałeś mnie swoimi słowami i cieszy mnie fakt że lubisz jak piszę długie wiadomości...

też lubię pisanie długi wiadomości :) ogólnie lubię długie rzeczy...

jak w sumie mogłeś sam dostrzec moje słowa nie są tylko moimi... "Tłum przemówił" ^_^ hyhy lel...

zamiast mi odpisywać kiedy jest to totalnie bezcelowe zrobiłbyś tak jak już wcześniej mi się wydaje wspominałem

coś co wsparłoby twój projekt... przyznam ze jesteś pierwszym "Super developerem" który nie obraził się po czytaniu opini

które są prawdziwe i krytyczne i nie przestał robić tej gry... chociaż te twoje "Update" to tak nie za bardzo...

"Update"

no chyba że chcesz iść z duchem Minkrafta czyli za 15 lat dodasz sztuczną inteligencję dla przeciwników...

a za 40 lat dodasz możliwość otwierania drzwi...

chcesz mi powiedzieć że masz doświadczenie tak ?...

innymi słowy jesteś w branży od 5 roku życia ?...

gdyż inaczej doświadczonego "Programisty" bez przynajmniej 10 letniej w miare stałej pracy nad kodem raczej uznać nie można...

twierdzenie że "ucze sie programowania już rok z filmików zelenta i jestem doświadczony" jest błędne...

masz po prostu za mało lat aby móc mieć duże doświadczenie...

no chyba że jak mówiłem zaczynałeś naukę w wieku 5 lat...

doświadczony nie jesteś...

a ponieważ ciągle używasz określenia doświadczenie a nie nowicjusz czy amator to dlatego będę podchodzić do tego krytyczne

czekałbym aż na stronie dodasz galerie i możliwość zobaczenia przynajmniej 15 różnych obrazków...

jakiś może 2 minutowy gemplej z gry oraz lepszy trailer który będzie składać się z czegoś wiecej niż napisów i obiecanek...

interesuje mnie czy stać cię na te 15 obrazków i 2 minuty filmu :P

//Edit:

ktoś tam wyżej chyba damian czy ktoś ^_^

wiem niedawno dostałem kolejne ostrzeżenia to przy okazji spytałem od ilu :P

od 90pkt. jest blokowane pisanie wiadomości xDDD

jeszcze mamy sporo możliwości skoro masz 55 a ja 35 :P

//Edit2:

a tak w ogole chyba najlepsza wypowiedź do tej pory to wypowiedź reksia ;) (RexioManTM)

najlepiej abyś podporządkował się jego radom...

chyba że jesteś doświadczonym programistą ^_^ w wieku 15 lat...

który przepracował setki jak nie tysiące godzin z kodem :P

EHEM, odpisze bo jest to bez celowe... 

Pracujemy teraz nad modelami i nad skryptami, fabuła już jest gotowa w 50 Procentach ? Gdzieś tak..

Dostałem rady od kilku programistów i gamedev, w tym właściciela Strony MWin, Esc i jimmiblack ( przepraszam jak coś źle napisałem ) 

Dziś postaram się albo ewentualnie jutro zrobić ten trailer z 2 minutowym" gejmplejem "jak chciałeś.. I na strone dodam troszku ssów.. Fabuła jest kompletnie zmieniona więc tamten trailer zostanie usunięty? Albo zostawie i niech będzie.. Ale uciesze nie których fanów takich rzeczy: Będzie martwy płód nawet XDDDDDD. Krytyke przyjme zawsze na  klate o ile to nie jest" Ale gunwo, weź z tym spier****j " stond  " "... Pisze troche tak bez ładu i składu teraz i z błędami no ale nie wyspany jestem..

Pozdrawiamy Zespół DeadKeys. 

////Edit

Wgl, te cytaty są coraz dłuższe ;x 

////edit2 

co do tekstu że nie zmodyfikowałem strony to zwróć uwage że jest tam w miare dużo angielskiego, i w miare dobrze przetłumaczone hahahha xD

( masz tam takie flagi i tam zmienisz język ) xD

Aktualne Projekty:

Opublikowano

jeśli masz te 50% fabuły jak sam pisałeś...

to może skopiujesz to na strone / forum ?...

"Fabuła jest już gotowa w 50 procentach? gdzieś tak"

czemu sam siebie pytasz ? :D te znaki zapytania są całkiem interesującymi obiektami :)

skoro masz już 50% fabuły to walnij całość na forum...

50% wydaje mi się że jest to nieco więcej niż 3 linijki które dostaliśmy na forum ^_^

może nie kopiujcie całych postów ponownie albo jak już chcecie to dodajcie je w spoiler ?...

[spoiler]hyhy teskt[/spoiler]

inaczej zaraz przewijanie na sam koniec będzie trwało dość długo ;x...

Opublikowano

Mam tylko to w wersji dla nas, ale jak chcecie to moge przerobić dla was tutaj rozdział pierwszy jak narazie... ( chodzi mi o to że mam to napisane  )

Aktualne Projekty:

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Ludzie, zrobiłem nową strone internetową w przerwie na żarcie, ale to nadal nie jest zamierzany efekt, programista jak będzie miał czas to zajmie się zrobienie strony normalnej :)

http://deadkeysstudio.honor.es/

nie pisz po angielsku skoro tego nie umiesz, na każdej podstronie są rażące błędy

Opublikowano

Ludzie, zrobiłem nową strone internetową w przerwie na żarcie, ale to nadal nie jest zamierzany efekt, programista jak będzie miał czas to zajmie się zrobienie strony normalnej :)

nie pisz po angielsku skoro tego nie umiesz, na każdej podstronie są rażące błędy

Proszę mi je zaprezentować :)

Aktualne Projekty:

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

+ New person in the team - Two Programmers

+ Programmers Start working to create Own person controller

He waked up in a room he've never see before.

Anyway he felt asleep(the player will decide by himself if it is a dream or reality)

I  (Mateusz Jasiński) have started the team and now I will you how it started

Dosłownie każde zdanie złożone, które piszesz ma conajmniej jeden błąd. Poza tym mylisz odmiany czasowników i źle stosujesz czasy.

Ale nie martw się, masz jeszcze czas na naukę - w końcu jeszcze kilka lat szkoły przed Tobą.

Opublikowano

+ New person in the team - Two Programmers

+ Programmers Start working to create Own person controller

He waked up in a room he've never see before.

Anyway he felt asleep(the player will decide by himself if it is a dream or reality)

I  (Mateusz Jasiński) have started the team and now I will you how it started

Dosłownie każde zdanie złożone, które piszesz ma conajmniej jeden błąd. Poza tym mylisz odmiany czasowników i źle stosujesz czasy.

Ale nie martw się, masz jeszcze czas na naukę - w końcu jeszcze kilka lat szkoły przed Tobą.

o kurde xD no to grubo, zrobie niedługo korekte 

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Dodałem kilka obrazków. Pod nimi jest małe info.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Tak czytam ten wątek i mam mieszane uczucia z jednej strony ogromne zażenowanie z drugiej śmiech i współczucie.

Ale moge się mylić i ten element kiczu jest zamierzony :P

Ledwo zaczęty projekt gry a już trailer pokazujący w zasadzie nie wiadomo co, jakieś modele mebli postawione w losowych miejscach, zero interakcji zero niczego.

Piszesz, że poziom pierwszy ukończony, no fajnie tylko coś się na tym poziomie dzieje ? Czy same ściany?

Cały projekt tej 'gry' wygląda jak układanie budowli bez klocków, projektujecie poziomy.. ba nawet je kończycie, a nie macie nawet zaimplementowanego silnika, stworzonej implementacji jednostek i ai do nich. Brak obsługi czegokolwiek interakcji animacji, tylko same ściany... i lęcąca kamerka otwierająca drzwi xddd.

Dam Tobie/Wam jedną radę... zejdźcie na ziemie, i swoje tworzenie gier zacznijcie od czegoś prostszego... może gra kółko i krzyżyk była by dobrym pomysłem...

O ile to się da w unity wyklikać :D

Ogólnie żebyście nie myśleli, że to tylko hejterska opinia. Generalnie doceniam i szanuje Twój wkład w.. w pisanie postów na forum bo chyba one więcej czasu zajęły niż ten cały projekt :)

Opublikowano

Tak czytam ten wątek i mam mieszane uczucia z jednej strony ogromne zażenowanie z drugiej śmiech i współczucie.

Ale moge się mylić i ten element kiczu jest zamierzony :P

Ledwo zaczęty projekt gry a już trailer pokazujący w zasadzie nie wiadomo co, jakieś modele mebli postawione w losowych miejscach, zero interakcji zero niczego.

Piszesz, że poziom pierwszy ukończony, no fajnie tylko coś się na tym poziomie dzieje ? Czy same ściany?

Cały projekt tej 'gry' wygląda jak układanie budowli bez klocków, projektujecie poziomy.. ba nawet je kończycie, a nie macie nawet zaimplementowanego silnika, stworzonej implementacji jednostek i ai do nich. Brak obsługi czegokolwiek interakcji animacji, tylko same ściany... i lęcąca kamerka otwierająca drzwi xddd.

Dam Tobie/Wam jedną radę... zejdźcie na ziemie, i swoje tworzenie gier zacznijcie od czegoś prostszego... może gra kółko i krzyżyk była by dobrym pomysłem...

O ile to się da w unity wyklikać :D

Ogólnie żebyście nie myśleli, że to tylko hejterska opinia. Generalnie doceniam i szanuje Twój wkład w.. w pisanie postów na forum bo chyba one więcej czasu zajęły niż ten cały projekt :)

Szczerze? Zacząłem się śmiać jak to  czytałem, w kółko i krzyżyk to ty możesz się pobawić mój kolego, Nie długo zaprezentujemy nowy trailer i będzie o wiele lepszy, jak robiłem tamten trailer to jeszcze byłem sam, no ale od kilku dni już pracuje z dobrze zgraną ekipą z jako takim doświadczeniem,  rzeczywiście może i mało te ssy pokazały no ale mówi się trudno, na dniach będzie trailer..

Aktualne Projekty:

Opublikowano

ale czemu zawsze kiedy widzę jakiegoś polaczka chcącego stworzyć gre... to w 99% przypadków widzę

"Mam wielki i ambitny projekt mam 13 lat zero doświadczenia ale moja gra będzie dorównywać poziomem Wiedźminowi i GTA 5"

"Nigdy nie stworzyłem żadnej innej gry nawet nie zaprogramowałem fizyki w najdrobniejszym stopniu ale pobiore wszystko z neta"

"Sam robię grafiki czyli pobieram z neta i w Gimpie zmieniam jej kolory aby nikt się nie połapał !..."

"Moje logo stworzyłem na CoolText.com i jest z*******e" -> https://cooltext.com/

A na jakie fora zaglądasz? Jest wiele fajnych, ciekawych i dobrze prowadzonych polskich projektów, tylko że tutaj ich nie znajdziesz.

Opublikowano

@up Uwierz że znajdziesz..

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Nie wierzę bo jak dotąd nie znalazłem.

Oczywiście twojego projektu za fajny i ciekawy nie uważam. Niestety ale nie pokazałeś nic, co mogło by przyciągnąć moją uwagę.

Opublikowano

Nie wierzę bo jak dotąd nie znalazłem.

Oczywiście twojego projektu za fajny i ciekawy nie uważam. Niestety ale nie pokazałeś nic, co mogło by przyciągnąć moją uwagę.

Esc robił projekt no ale przepadł mu,  zdaje sobie sprawe że nic  ciekawego ci nie pokazałem. Przyjdź za kilka dni jak będzie nowy trailer, postaram się jak moge.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Jak może projekt przepaść? No nie ważne, i tak go nie kojarzę więc widocznie dla mnie nie był fajny.
Nie przyjdę za kilka dni a ty za kilka dni nic nie wstawiaj nowego, to nie ma sensu. Usuń ten temat, weź się do roboty, popracuj i zaprezentuj się w momencie, gdy na prawdę coś będzie działać. Tylko wtedy ma to sens. Pierwsze kroki przeważnie stawia się samemu, bez publiczności. Na początku i tak nie masz nic do pokazania, a na wypadek faila nikt się wtedy o nim nie dowie.

Opublikowano

Jak może projekt przepaść? No nie ważne, i tak go nie kojarzę więc widocznie dla mnie nie był fajny.

Nie przyjdę za kilka dni a ty za kilka dni nic nie wstawiaj nowego, to nie ma sensu. Usuń ten temat, weź się do roboty, popracuj i zaprezentuj się w momencie, gdy na prawdę coś będzie działać. Tylko wtedy ma to sens. Pierwsze kroki przeważnie stawia się samemu, bez publiczności. Na początku i tak nie masz nic do pokazania, a na wypadek faila nikt się wtedy o nim nie dowie.

Nie mam zamiaru nic usuwać koleszko :) 

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Coraz bardziej cie lubię Sparq ( mam nadzieję że dobrze zapamiętałem nick - bardziej cie pamiętam z avatara :D )

Powinieneś mi jasiu chyba podziękować dzięki mojej wypowiedzi twój temat zaczyna żyć ^_^

pomimo że na dnie to i tak :D... już trzecia strona byle czego :P

dodałeś obrazki... wow aż 3... dowodzi że nie ma czego pokazywać xD...

z obrazków już można wywnioskować że używacie jakiegoś oświetlenia nowej generacji

tak jak w RPG była "rewolucja npc" - mam na myśli że w końcu po latach zaczeli robić coś więcej niz tylko stać w miejscu :P

tak wy tworzycie rewolucję w oświetleniu ^_^ nie no szacun ściany całkowicie bez oświetlenia ale

na podłodze i suficie barwy różowego ^_^ pozatym domyślam się że ten kubek niedaleko PC-ta

powinien być w pełni biały :P domyślam się też że to był efekt zamierzony...

słyszałeś o grze 2 Ninjas 1 Cup ?... ( wciągająca nazwa dlatego kupiłem ^_^ )

to nie ma nic wspólnego z filmem który się wam prawdopodobnie przypomina :P...

zobacz: http://store.steampowered.com/app/576810/

filmig: http://cdn.edgecast.steamstatic.com/steam/apps/256678523/movie480.webm?t=1485380088

to jest polska produkcja :)... i godna kupienia i grania ^_^

jeśli chcesz stworzyć dobrą grę zacznij od czegoś podobnego...

nie wywalaj się na jakiś super wielki projekt tym bardziej 3D...

inaczej skończysz " a ja kiedyś to robiłem " - i nie zrobiłem...

Opublikowano

XDDDDDDD  Kocham to czytać. 

W weekend, będzie trailer mapy tworzymy dużo, a nasz programista pisze strone w  HTML, CSS, JS, PHP7 .

Nadal wierze w projekt i nie mam zamiaru przestawać  w niego wierzyć ponieważ dużo się męczymy nad nim.

Edit

Zobaczyłem ten filmik. Leże, kwicze, stękam, jęczę ze śmiechu.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

No to czekam na ten trailer mam nadzieje że nie będzie to Trailer Trailera ^_^

bo miały być obrazki z gry i dostaliśmy tylko 3 SS-y :P...

Opublikowano

W weekend, będzie trailer mapy tworzymy dużo, a nasz programista pisze strone w  HTML, CSS, JS, PHP7 .

Przepraszam za spam, ale cóż to za technologia że aż wymaga wyróżnienia  :yay:  :O Na temat projektu, bez polotu. Dostępne są lepsze śliniki pod taki typ gry i pracować nad szczegółami (niż nad oświetleniem z rózu ) 

Opublikowano

No to czekam na ten trailer mam nadzieje że nie będzie to Trailer Trailera ^_^

bo miały być obrazki z gry i dostaliśmy tylko 3 SS-y :P...

Będzie ten trailer co teraz w weekend i przed startem gry taki officialny który damy wszędzie gdzie się da :)

Przepraszam za spam, ale cóż to za technologia że aż wymaga wyróżnienia  :yay:  :O Na temat projektu, bez polotu. Dostępne są lepsze śliniki pod taki typ gry i pracować nad szczegółami (niż nad oświetleniem z rózu ) 

Skopiowałem wiadomość od naszego programisty i tak wyróżniło i nawet nie zauważyłem. Wiem że są lepsze, oświetlenia w pierwszym poziomie nie zrobiłem i  przyznaje się bez bicia. Ogarne i wkleje nowe ssy.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Poprawiłem wygląd posta jako tako i dodałem więcej informacji :) 

Zdjęcia, trailer jak i strone nową dostaniecie w Weekend.

Aktualne Projekty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...