Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] Live Help-Mówiący Bot w Centrum Pomocy

pikalak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Live-Help autor Mezir

Opis:

Skrypt pozwala utworzyć listę najczęściej zadawanych pytań (FAQ) i odpowiedzi na nie w postaci głosu. 

Minimalna wersja bota do skryptu to: 0.9.16

Instrukcja :

1.Plik dodać do folderu scripts który się znajduję w /opt/ts3soundboard/ 

2.restartujesz sinusa'a

3.Konfigurujesz script na panelu sinusbota

4.Gotowe ;)

Konfiguracja:

http://i.imgur.com/3ChLXXp.png

Prezentacja Script (język polski):

Działanie Bota https://youtu.be/lyfENCtk8Cw

Konfiguracja Bota https://youtu.be/lyfENCtk8Cw?t=88

Dodatkowo tutaj udostępniam Nagranie do LIVE-HELPA

http://www112.zippyshare.com/v/kFy1xP0S/file.html <<< Nagranie Lektora [ Nie Iwona :) ]

http://www76.zippyshare.com/v/HvtosH4C/file.html   <<< Script do Sinusbota

źródło : https://forum.sinusbot.com/resources/voice-faq-bot.201/

Skan:

http://imgur.com/a/Vqaay << Virustotal.com

To Tyle Niech Wam Służy :)

Opublikowano

Ogólnie fajny skrypt do sinus'a wielu osobom na pewno się przyda.

------------------------------------------------

Dodaj skany do załączonych plików.

Opublikowano

A powie mi ktoś gdzie wgrać ów skrypt i jak go odpalić?:P

Wgrywasz do katalogu scripts tam gdzie masz pliki sinusbot'a, restartujesz sinusa'a i odpalasz następnie konfigurujesz skrypt przez panel sinus'a i gotowe.

Opublikowano

@porat

Standardowe hasło to : foobar albo 123456.

dawno nie instalowalem ale w nowych sinusbotach przy instalacji wyswietla sie haslo na zolto w ssh i wszystkie sa inne :/.

Opublikowano

odpalam takom komendom

xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

odpalam takom komendom

xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Opublikowano

root@vz279255:/# xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/Type1, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi, removing from list!

[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!

xinit: XFree86_VT property unexpectedly has 0 items instead of 1

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/!!!!!!!] WARN !!!!!!! YOU ARE RUNNING THE BOT AS UID 0 (ROOT) WITHOUT HAVING SET ANOTHER UID. THIS IS A SERIOUS SE CURITY VIOLATION !!!!!!!!

___ ___ _ _ _ _ ___ ___ ___ _____ BETA

/ __|_ _| \| | | | / __| _ )/ _ \_ _|

\__ \| || .` | |_| \__ \ _ \ (_) || |

|___/___|_|\_|\___/|___/___/\___/ |_|

Version: 0.9.16-10f0fad

© 2013-2016 Michael Friese. All rights reserved.

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin LiveHelp.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin advertising.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin aloneMode.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin badchan.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin bookmark.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin covatar.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin dev.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin followme.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin idle.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin metadata.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin norecording.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin rememberChannel.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin showcase.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin sound.js

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/SCRIPTS] INFO Loading ScriptPlugin welcometext.js

2017/03/04 15:33:41 X [MAIN] Starting up fake x-server...

2017/03/04 15:33:41 1351fc19 INFO Loading instances

2017/03/04 15:33:41 1351fc19 INFO Loading instance://ab729903-1af3-4397-9fe8-1f4c86ff9a18

2017/03/04 15:33:41 1351fc19 ab729903 INFO Initialization complete

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/FFMPEG ] INFO FFmpeg/avcodec v3741798; license: LGPL version 2.1 or later; 81 codecs

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/FFMPEG ] INFO FFmpeg/avformat v3742052; license: LGPL version 2.1 or later; 143 formats

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/!!!!!!!] NOTICE You may now configure and launch the bots from the webinterface. http://0.0.0.0:8087

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/RADIO ] INFO RadioStation data loaded

2017/03/04 15:33:41 [GENERAL/RADIO ] INFO Imported radio stations

Mam cos takiego

Opublikowano

@porat

Standardowe hasło to : foobar albo 123456.

po pierwsze takie haslo sa dla starych sinusbot ... czyli 0.9.8 >.< dla nowych generuje sie samo w consoli jak uruchamiamy pierwszy raz sinusa...

@up

a co do poradnika to polecam korzystac actiona i nagrywac z ivony... poradnik sie przyda ale wiekszosc serwerow ma to i cos takiego trzeba bardzo czesto restartowac... bo bot zawiesza sie bo skrypt nie jest zauktalizowany.

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

To skrypt do SINUSBOTA, mój skrypt jest napisany w javie i ma o wiele więcej funkcji :)

// Prosze o zmiane nazwy, nie jest to livehelp tylko Live FAQ.

// Pozatym nie ty jesteś autorem! Skrypt można znaleść na sinusbot.com

Opublikowano

To skrypt do SINUSBOTA, mój skrypt jest napisany w javie i ma o wiele więcej funkcji :)

oraz ten skrypt był w dziale giełda inne kiedyś ... bo ktoś przedawał ten skrypt ;3 ale kochany skypt pojawił się niedawno na sinusbot.com a dokladnie tutaj :)https://forum.sinusbot.com/threads/voice-faq-bot.3098/ tylko trzeba zalogować się ;)

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

PGS prosiłbym o zamknięcie tego tematu, nic nie wnosi a tylko utrudnia prace osobą które tworzą prawdziwego livehelpa...

To jest skrypt Live FAQ! Nie LiveHelp

Opublikowano

PGS prosiłbym o zamknięcie tego tematu, nic nie wnosi a tylko utrudnia prace osobą które tworzą prawdziwego livehelpa...

To jest skrypt Live FAQ! Nie LiveHelp

Gościu co ty się tak spinasz. Najwyżej niech zmienią nazwę tematu na te "live FAQ SINUS"

No no, każdego obchodzi, że jakiś programista javy ma zaje**** swojego bota.

Ty zaraz zaraz, to jak ja bym teraz wstawił swojego bota tutaj. To co też byś napisał:  "ADMINSITRACJA WYWALCIE GO, BO NIKT NIE KUPI MOJEJ BEZNADZIEJNEJ APLIKACJI"??

Twój bot jest pewnie tak marny jak ten:  link   - Nie będę komentował tego kodu...

1KOBv.png

Opublikowano

Diaxower07 

Rozśmieszyłeś mnie :)

Skoro wedłóg ciebie jedna z pierwszych wersji mojego bota była słaba napisz swoją, a przepraszam zapomniałem że niektórzy wolą komentować nie wnosząc nic... Jedyne co potrafisz robić to pisać pseudo pluginki do klocków :) Wnosze o zamknięcie tematu bo moim zdaniem nie wnosi nic konkretnego, temat powtarzał się już XXX razy w tym dziale.

Opublikowano

Mam pytanie, czy wogóle @Mezir pozwolił na udostepnianie skryptu? Z tego co wiem owy skrypt był sprzedawany komercyjnie, dlatego pytam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Diaxower07 

Rozśmieszyłeś mnie :)

Skoro wedłóg ciebie jedna z pierwszych wersji mojego bota była słaba napisz swoją, a przepraszam zapomniałem że niektórzy wolą komentować nie wnosząc nic... Jedyne co potrafisz robić to pisać pseudo pluginki do klocków :) Wnosze o zamknięcie tematu bo moim zdaniem nie wnosi nic konkretnego, temat powtarzał się już XXX razy w tym dziale.

Co wygrałem?  screen  - wersja ta była pisana 3-4 miechy temu. Przyznam działa c*****o(Znaczy w pewnym sensie dobrze, ale teraz bym to milion razy lepiej zrobił. Ale gwarantuje, że twój bocik nie dostaje do pięt:)) ).

Śmieszą Cie klocki? Typie tam ludzie w programowaniu byli na twoim poziomie 4-5 lata temu. Jak ty nawet nie znasz zasad pisania w javie, a coś wnosisz. Mieszkasz w niemczech i angielskiego nie znasz? Klasy, metody po polsku? A o twoim kodzie to nie wspomnę. Działa ten bot jak totalne gówno. Nic nawet nie przemyślałeś pisząc tam. Twoja zasada jedyna jak widzę to - ma działać, wydajność i inne rzeczy papa.

screen - TEN BOT XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD trzymajcie mnie.

Dalej chcesz się ośmieszać? Proszę bardzo. :)

1KOBv.png

Opublikowano

Diaxower07 bot został udostępniony 3/4 mies temu. Napisany został 2 lata temu pod dawnego dragona :)

Aktualnie cały bot jest napisany w języku niemieckim pod spory hosting.

Nie nie śmieszą mnie klocki, tylko że ludzie piszący pluginy ograniczają się do minecrafta.

Opublikowano

Diaxower07 bot został udostępniony 3/4 mies temu. Napisany został 2 lata temu pod dawnego dragona :)

Nie nie śmieszą mnie klocki, tylko że ludzie piszący pluginy ograniczają się do minecrafta.

Czy ja się ograniczam tylko do minecrafta(takie ps. nie gram w tą grę od jakoś 2 lat)? Nie wydaję mi się.

Dalej sądzę po tym co widziałem i twoich wypowiedziach, że umiejętności masz na poziomie tamtego bota. Może się mylę. Oświeć mnie na pw :)

@Temat

Fajny skrypt. Komuś na pewno się przyda.

1KOBv.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serio ciekawi mnie ten hosting hmm kolejna ściema ? a co do ludzi minecrafta to wydaje mi się że mają lepszy gust od ciebie a co mówiąc o charakterze ;) , Krytykę wsadź sobie między palce :)

@Temat Bombowe ;) polecam tego pana :P ps Flaga :P wbijaj :D

aBBJCq0.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem wszystko wgrałem a w panelu sinusbota nie ma zakładki scripts żeby go skonfigurować

Masz wersję sinusbota obsługującą skrypty? Czyli powyżej 0.9.9.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...