Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie komunikatorów głosowych

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"TeamSpeak" To jeden z najlepszych komunikatorów głosowych. Był i będzie.. żadna aplikacja która wchodzi teraz w internet nie przeszkodzi TeamSpeak.

Ja podchodzę do teamspeaka z dystansem, wiem że jest on pełen bugów i niedociągnięć natomiast ma wiele zalet o których pisaliśmy już wcześniej. Tak jak już wspominałem discord to według mnie konkurencja dla Skypa ale już nie dla ts-a który jest zupełnie inaczej skonstruowany. Zgadzam się że Discord zyskuje popularność ale głównie jako alternatywa dla Skypa choć tak jak pisałem pod względem technicznym (serwerów) Skype nadal wygrywa.

Opublikowano

Hmmm, mnie tam jakos Discord nie ciągnie.

W rubryce ogólnie dla TeamSpeak3 jest "wersja "in-"game", a Overwolf to co ?

Teamspeak już jest w internecie około 10 lat i wątpie że wyjdzie z mody bo reszta nie ma poprostu szans. Tak, TeamSpeak3 ma troche minusów(IP,DDoS'y,itd) no ale i tak nic go nie powali(moim zdaniem). :v

Opublikowano

Teamspeak już jest w internecie około 10 lat i wątpie że wyjdzie z mody bo reszta nie ma poprostu szans. Tak, TeamSpeak3 ma troche minusów(IP,DDoS'y,itd) no ale i tak nic go nie powali(moim zdaniem).  :v

Osobne kolejne oprogramowanie?  :yay: Już powaliło.

1470755584000671266.jpg

F9FcWOc.png

Qg6mpmb.pngDeyV2MO.jpg

Opublikowano

Miałem dotyczenie chwilę z Discordem i nie powiem, przyjemnie mi się pracowało. Ale I miejsce nadal zajmuje TS3 według mnie. TeamSpeak ma za dużo fanów aby upadł. Dodatkowo ostatnio co raz więcej rzeczy wprowadza teamspeak np. myteamspeak. W Discord bardzo podoba mi się funkcja zapamiętywania rozmów, może to kiedyś do ts'a wprowadzą. Pozdrawiam ;) TeamSpeak3 górą!

Opublikowano

Miałem dotyczenie chwilę z Discordem i nie powiem, przyjemnie mi się pracowało. Ale I miejsce nadal zajmuje TS3 według mnie. TeamSpeak ma za dużo fanów aby upadł. Dodatkowo ostatnio co raz więcej rzeczy wprowadza teamspeak np. myteamspeak. W Discord bardzo podoba mi się funkcja zapamiętywania rozmów, może to kiedyś do ts'a wprowadzą. Pozdrawiam ;) TeamSpeak3 górą!

Na TeamSpeaku jest plugin do zapamiętywania rozmów. 

Opublikowano

TeamSpeak3 to komunikator głosowy , który rozwija się w Polsce jak i na całym świecie..... Trudno jest przebić tak dobrą aplikację ze względu na to , że jeszcze się rozwija i chcą realizować swoje plany gdzie będą niszczyć swoje konkurencję..... Na ten moment nie ma co porównywać z jakiś wykresów , nie wykresów.... Każdy ma swoje zdanie i wyraża swoją opinię na dany temat.... Dla mnie TeamSpeak3 jest i będzie  najlepszym komunikatorem głosowym "dla graczy , od graczy".

Opublikowano

Teamspeak już jest w internecie około 10 lat i wątpie że wyjdzie z mody bo reszta nie ma poprostu szans. Tak, TeamSpeak3 ma troche minusów(IP,DDoS'y,itd) no ale i tak nic go nie powali(moim zdaniem).  :v

Osobne kolejne oprogramowanie?  :yay: Już powaliło.

1470755584000671266.jpg

F9FcWOc.png

Qg6mpmb.pngDeyV2MO.jpg

Powiem tak, to że Discord ma tzw. browser support - po co to komu? Myślałem że odchodzimy od czasów w których używamy rzeczy typu Messenger przez przeglądarke do rozmawiania z ludzmi i grania w gry w tym samym czasie :P

Jak oni liczyli te delaye też mnie ciekawi, bo fajne tam liczby powklejali - generalnie to też małe pole do porównywania gdyż wiadomo z jakich portów i pakietów korzysta TeamSpeak i wiadomo jak to wygląda jeśli chodzi o ich transfer - a jednak o Discordzie nie znamy ani żadnych konkretów co do tego ani nic.

"Smart Push Notifications" - dostępne w TeamSpeaku przez dodatek na wersji 3.1

Generalnie dochodzę do wniosku że ten Discord to sprzeda Ci coś o czym nie wiedziałeś że potrzebujesz i ładnie Ci to zapakuje ale w sumie np. w TeamSpeaku masz to w standardzie od paru lat/miesięcy i nikt sie nie chwali, bo to jednak już STANDARD a nie nowina :D

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Powiem tak, to że Discord ma tzw. browser support - po co to komu? Myślałem że odchodzimy od czasów w których używamy rzeczy typu Messenger przez przeglądarke do rozmawiania z ludzmi i grania w gry w tym samym czasie :P

Discord, What's App, Messenger, Skype, GG, - korzystam tylko poprzez przeglądarkę. Jest odwrotnie.

Jak wolisz gadać a tu zaraz: ddos, exploit, admin się Tobą bawi, Twoje ip lata wszędzie.

Im mniej znasz konkretów o Discordzie tym lepiej, bo przez to teamspeak to s**t, który nadal uwielbiam  :yay:

Nie ma co dyskutować,

Aplikacja TS3 płatna, Serwery płatne, licencja płatna - Tu wszystko darmowe, dostępne w przejrzystej formie i łatwym interfejsie dla Jana Kowalskiego gdzie liczy się tylko gadanie z kolegami nic więcej.

Zdominowane przez streamerów (Curse, Discord - kilkaset osób u każdego o czym nie macie pojęcia). Cya  B)

Opublikowano

Discord, What's App, Messenger, Skype, GG, - korzystam tylko poprzez przeglądarkę. Jest odwrotnie.

Jak wolisz gadać a tu zaraz: ddos, exploit, admin się Tobą bawi, Twoje ip lata wszędzie.

Im mniej znasz konkretów o Discordzie tym lepiej, bo przez to teamspeak to s**t, który nadal uwielbiam  :yay:

Nie ma co dyskutować,

Aplikacja TS3 płatna, Serwery płatne, licencja płatna - Tu wszystko darmowe, dostępne w przejrzystej formie i łatwym interfejsie dla Jana Kowalskiego gdzie liczy się tylko gadanie z kolegami nic więcej.

Zdominowane przez streamerów (Curse, Discord - kilkaset osób u każdego o czym nie macie pojęcia). Cya  B)

Nie wiem czy udajesz że nie umiesz czytać czy co, lecz ja mówiłem o tym że odchodzimy od gadania przez przeglądarke w tym samym czasie jak gramy itp. gdyż chyba każdy wie jak np. potrafi żreć zasobów odpalony Google Chrome czy też niektóre inne przeglądarki i że jest parę innych sposobów do komunikacji które oferują mniejsze obciązenie naszego łącza niż Skype czy też sam Messenger. Nie wiedziałem nawet że na GG można dzwonić ale to może szczegół.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Nie ma co dyskutować,

Nie wiem czy udajesz że nie umiesz czytać czy co, lecz ja mówiłem o tym że odchodzimy od gadania przez przeglądarke w tym samym czasie jak gramy itp. gdyż chyba każdy wie jak np. potrafi żreć zasobów odpalony Google Chrome czy też niektóre inne przeglądarki i że jest parę innych sposobów do komunikacji które oferują mniejsze obciązenie naszego łącza niż Skype czy też sam Messenger. Nie wiedziałem nawet że na GG można dzwonić ale to może szczegół.

Masz racje, ale większość już ma dobre sprzęty, a od wielu lat np. słucha się muzyki na YT, a Ci co nie mogą to nie korzystają :). A skoro już mówisz o gadaniu w TYM SAMYM CZASIE przez programy głosowe, to mniejszy delay i mniejsze obciążenie ma Discord :) Sam możesz to sprawdzić  :O

PS. Początkowe słowa do przecinka są nie na miejscu i nie potrzebne chłopaku :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie ma co dyskutować,

Masz racje, ale większość już ma dobre sprzęty, a od wielu lat np. słucha się muzyki na YT, a Ci co nie mogą to nie korzystają :). A skoro już mówisz o gadaniu w TYM SAMYM CZASIE przez programy głosowe, to mniejszy delay i mniejsze obciążenie ma Discord :) Sam możesz to sprawdzić  :O

PS. Początkowe słowa do przecinka są nie na miejscu i nie potrzebne chłopaku :)

Pozdrawiam!

Przepraszam, lecz (tak, specjalnie to robię) 11 lat za granicą robi swoje :)

Może i sprzęty ma, lecz nie o tym dyskusja - co do tego co ma mniejszy delay, cóż, tak jak wspomniałem TS był pionerem, i prawda jest taka że developerzy TS'a robili cuda o których kiedyś mało osób nawet myślało / mało osób miało pojecie jak to działa. Więc porównywanie firmy która przyszła na "gotowy" rynek który wie czego chce, a firmy która od samego początku tworzy ten rynek jest troszkę nie na miejscu :P

Dyskusję zakończyłem jak narazie, lecz gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości to zapraszam na PW, chętnie wyjaśnie ewentualne niedopowiedzenia :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Przepraszam, lecz (tak, specjalnie to robię) 11 lat za granicą robi swoje :)

Może i sprzęty ma, lecz nie o tym dyskusja - co do tego co ma mniejszy delay, cóż, tak jak wspomniałem TS był pionerem, i prawda jest taka że developerzy TS'a robili cuda o których kiedyś mało osób nawet myślało / mało osób miało pojecie jak to działa. Więc porównywanie firmy która przyszła na "gotowy" rynek który wie czego chce, a firmy która od samego początku tworzy ten rynek jest troszkę nie na miejscu :P

Dyskusję zakończyłem jak narazie, lecz gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości to zapraszam na PW, chętnie wyjaśnie ewentualne niedopowiedzenia :)

Pozdrawiam

Nie wątpię, sam siedzę do teraz od kilku lat na teamspeaku, i na pewno Discord szybko nie zastąpi np. wspaniałych idolów, które są na teamspekach :) I na pewno trudno będzie od niego "od zwyczaić się" dla "laików", a tym bardziej dla osób, które mają swoje serwery.

A to że są nowe firmy, które szybko dominują "rynek" to nic nowego - na szybko przykłady to np. Xiaomi lub New Balance, których akcje na przestrzeni kilkunastu miesięcy poszły w góręęę :)

Ventrilo, Mumble, Teamspeak - nie ma co tutaj dyskutować kto wygra, ale teraz czasy się zmieniły :)

Pozdrawiam, i też kończę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...