Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GinoMU [PL] [Sezon 2] [x30] Beta

Gość Cinu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(...) zgodzę się jeśli chodzi o AFK, to zgodzę się nie na tym ta gra polega, oczywiste jest że, nie ma takiej możliwości żebyśmy bili na spotach nie odchodząc od komputera, ta gra po części też polega na drobnym kombinowaniu, wymaga od graczy współpracy, nie widzę jednak dlaczego miałby być bezwzględny zakaz pk na innych mapach niż davias przy bramie, czy nie będzie to rodziło patologi typu : party z jednej gildi wejdzie na spot i go nie opuści przez bliżej nie określoną ilość czasu, będą się tylko zmieniali między sobą,czy nie tak jest? dlaczego druga banda nie miała by wywalczyć danego spota poprzez walkę, wygrani zapłacą za to cenę PK. Nie wiem jakie są przewidziane za to kary ale jeśli by to były bany warny to czemu to by służyło? (...)

Cieszy mnie niezmiernie, że jesteś przeciwny AFK. Jednakże nikt nie nakazuje każdemu siedzieć cały czas przy komputerze. Rozwija się technologia i teraz nawet nie trzeba puszczać tzw. "strzałek" pozostałym osobom. Teraz prawie każdy ma darmowe SMS'y do tej samej, a nawet innych sieci. W dzisiejszych czasach wystarczy parę kliknięć w telefonie, by wysłać tego samego SMS do kilku osób w ciągu paru sekund, kwestia tylko kliknięcia, do kogo ma dany SMS dojść. Nie wspomnę o sytuacjach, gdzie ludzie expią w gronie bliższych znajomych. Bywały takie sytuacje, że pisano sobie na portalu Facebook o konieczności powrotu do komputera. Mało tego, znam też sytuacje, gdzie stwarzano grupy kilkuosobowe na portalu Facebook, by łatwiej i szybciej komunikować się. Z doświadczenia wiem, że przeciętnie ogarnięci gracze i w miarę ogarnięty PM nie doprowadzą do sytuacji, że trzeba co chwilę zaglądać, co się w MU dzieje. Bywa, że nie trzeba powracać do komputera nawet kilka godzin. Wyjątkiem była kontrola AFK, bądź DC (disconnect) jednego z graczy.

Rozumiem, że walka o spot byłaby ciekawa i w sumie całkiem fajnie by to mogło wyglądało, aczkolwiek pozwalając na nieograniczone PK gracze potrafiliby Cię niemile zaskoczyć. Dlaczego? Nie wiem, czy nie grałeś akurat na takich serwerach, bądź po prostu zapomniałeś o tym, ale osobiście nagminnie spotykałem się z sytuacją, gdzie fakt możliwości PK ludzie wykorzystywali nie tylko w celu odbicia spota. Tzw. "resowiec" w oczekiwaniu na reset z nudów, bądź w celu uprzykrzenia innym gry stał na wejściu do różnych lokacji, by zabijać każdego prócz osób ze swojej guildii (choć zdarzali się też tacy, dla których nieważnym było do jakiej guildii należą). Mało tego, co jakiś czas przechodzono się po każdym spocie, by zabijać każdego, kto na nim expił, bez względu na to, czy to był spot od 30rr, 10rr, 1rr, czy nawet dla początkowych graczy. Nie zabijał on w celu przejęcia spota, lecz chciał tylko utrudnić innym grę.

Jak uważasz, gracze wolą zabronione PK i AFK, żeby co jakiś czas, nawet co kilka godzin zaglądać, co się z ich postacią dzieje, bo dostaną wiadomość, czy może wolą dozwolone PK i AFK, gdzie muszą spoglądać co parę minut, a nawet sekund, jeśli jest ktoś natrętny? Widzisz, dozwolone PK i AFK wychodzi jeszcze gorzej dla gracza, który ma mniej czasu, niż zabronienie tego. Jestem pewien, że blisko 90% graczy, widząc sytuację, w której on jest tylko łatwą ofiarą dla innego gracza, poddany jest nieustannym zgonom po prostu rzuci grę, bo jaki jest sens co chwilę padać na ziemię, wstawać, iść na spota i tak w kółko?

Spotów będzie na tyle, że żadna guild nie będzie miała na tyle członków, by zająć je wszystkie, tym bardziej, że sytuacja o którym wspominasz ma miejsce raz na kilkanaście serwerów.

Pozdrawiam,

Wyjadacz - Damian

Doskonale widzę Twój punkt widzenia, znam to od wielu lat, walka z tym toczy się na każdym serwerze i zakaz PK tego nie zmieni. Masz wiele racji, wiem że jest to niezłe rozwiązanie i zecydowanie przeciwdziała takim "osobnikom' którzy niszczą większości przyjemność z gry, zgadzam się że trzeba takich właśnie bezdyskusyjnie usuwać z serwera, ale czy zabronienie praktycznie całkowitego PK nie zrobi gry zbyt monotonnej? Ograniczy to w znacznym stopniu do bicia expa i robienia setów, może zabraknąć dodatkowej rywalizacji, co nomen omen może właśnie też po części wpłynąć na ilość graczy ,  nie na początku, ale po 2-3 miesiącach. Nikt nie da gwarancji że nie znajdzie się ktoś kogo znudzi rozgrywka i będzie zabijał wszystkich jak leci, bo już mu nie specjalnie zależy czy zostanie na serwerze czy nie. Część osób wypowiada się że: jak nie pasuje to nie graj; w tej kwestii nie ma nawet mowy żeby coś się zmieniło, zamkniętych na swoją rację typu nie bo nie i właściwie cała dyskusja jest zbędna. Jeśli część osób chce PK inni nie, to ile tych osób bedzie grało na serwerze. Trzeba wypracować pewien kompromis.Jeszcze raz pragnę zaznaczyć że to nie może być tak że róbmy co chcemy, złe zachowania, patologie  bezwzględnie eliminować. Kiedyś statusy PK i HERO coś znaczyły jeden był karą drugi nagrodą.

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

(...) zgodzę się jeśli chodzi o AFK, to zgodzę się nie na tym ta gra polega, oczywiste jest że, nie ma takiej możliwości żebyśmy bili na spotach nie odchodząc od komputera, ta gra po części też polega na drobnym kombinowaniu, wymaga od graczy współpracy, nie widzę jednak dlaczego miałby być bezwzględny zakaz pk na innych mapach niż davias przy bramie, czy nie będzie to rodziło patologi typu : party z jednej gildi wejdzie na spot i go nie opuści przez bliżej nie określoną ilość czasu, będą się tylko zmieniali między sobą,czy nie tak jest? dlaczego druga banda nie miała by wywalczyć danego spota poprzez walkę, wygrani zapłacą za to cenę PK. Nie wiem jakie są przewidziane za to kary ale jeśli by to były bany warny to czemu to by służyło? (...)

Cieszy mnie niezmiernie, że jesteś przeciwny AFK. Jednakże nikt nie nakazuje każdemu siedzieć cały czas przy komputerze. Rozwija się technologia i teraz nawet nie trzeba puszczać tzw. "strzałek" pozostałym osobom. Teraz prawie każdy ma darmowe SMS'y do tej samej, a nawet innych sieci. W dzisiejszych czasach wystarczy parę kliknięć w telefonie, by wysłać tego samego SMS do kilku osób w ciągu paru sekund, kwestia tylko kliknięcia, do kogo ma dany SMS dojść. Nie wspomnę o sytuacjach, gdzie ludzie expią w gronie bliższych znajomych. Bywały takie sytuacje, że pisano sobie na portalu Facebook o konieczności powrotu do komputera. Mało tego, znam też sytuacje, gdzie stwarzano grupy kilkuosobowe na portalu Facebook, by łatwiej i szybciej komunikować się. Z doświadczenia wiem, że przeciętnie ogarnięci gracze i w miarę ogarnięty PM nie doprowadzą do sytuacji, że trzeba co chwilę zaglądać, co się w MU dzieje. Bywa, że nie trzeba powracać do komputera nawet kilka godzin. Wyjątkiem była kontrola AFK, bądź DC (disconnect) jednego z graczy.

Rozumiem, że walka o spot byłaby ciekawa i w sumie całkiem fajnie by to mogło wyglądało, aczkolwiek pozwalając na nieograniczone PK gracze potrafiliby Cię niemile zaskoczyć. Dlaczego? Nie wiem, czy nie grałeś akurat na takich serwerach, bądź po prostu zapomniałeś o tym, ale osobiście nagminnie spotykałem się z sytuacją, gdzie fakt możliwości PK ludzie wykorzystywali nie tylko w celu odbicia spota. Tzw. "resowiec" w oczekiwaniu na reset z nudów, bądź w celu uprzykrzenia innym gry stał na wejściu do różnych lokacji, by zabijać każdego prócz osób ze swojej guildii (choć zdarzali się też tacy, dla których nieważnym było do jakiej guildii należą). Mało tego, co jakiś czas przechodzono się po każdym spocie, by zabijać każdego, kto na nim expił, bez względu na to, czy to był spot od 30rr, 10rr, 1rr, czy nawet dla początkowych graczy. Nie zabijał on w celu przejęcia spota, lecz chciał tylko utrudnić innym grę.

Jak uważasz, gracze wolą zabronione PK i AFK, żeby co jakiś czas, nawet co kilka godzin zaglądać, co się z ich postacią dzieje, bo dostaną wiadomość, czy może wolą dozwolone PK i AFK, gdzie muszą spoglądać co parę minut, a nawet sekund, jeśli jest ktoś natrętny? Widzisz, dozwolone PK i AFK wychodzi jeszcze gorzej dla gracza, który ma mniej czasu, niż zabronienie tego. Jestem pewien, że blisko 90% graczy, widząc sytuację, w której on jest tylko łatwą ofiarą dla innego gracza, poddany jest nieustannym zgonom po prostu rzuci grę, bo jaki jest sens co chwilę padać na ziemię, wstawać, iść na spota i tak w kółko?

Spotów będzie na tyle, że żadna guild nie będzie miała na tyle członków, by zająć je wszystkie, tym bardziej, że sytuacja o którym wspominasz ma miejsce raz na kilkanaście serwerów.

Pozdrawiam,

Wyjadacz - Damian

Doskonale widzę Twój punkt widzenia, znam to od wielu lat, walka z tym toczy się na każdym serwerze i zakaz PK tego nie zmieni. Masz wiele racji, wiem że jest to niezłe rozwiązanie i zecydowanie przeciwdziała takim "osobnikom' którzy niszczą większości przyjemność z gry, zgadzam się że trzeba takich właśnie bezdyskusyjnie usuwać z serwera, ale czy zabronienie praktycznie całkowitego PK nie zrobi gry zbyt monotonnej? Ograniczy to w znacznym stopniu do bicia expa i robienia setów, może zabraknąć dodatkowej rywalizacji, co nomen omen może właśnie też po części wpłynąć na ilość graczy ,  nie na początku, ale po 2-3 miesiącach. Nikt nie da gwarancji że nie znajdzie się ktoś kogo znudzi rozgrywka i będzie zabijał wszystkich jak leci, bo już mu nie specjalnie zależy czy zostanie na serwerze czy nie. Część osób wypowiada się że: jak nie pasuje to nie graj; w tej kwestii nie ma nawet mowy żeby coś się zmieniło, zamkniętych na swoją rację typu nie bo nie i właściwie cała dyskusja jest zbędna. Jeśli część osób chce PK inni nie, to ile tych osób bedzie grało na serwerze. Trzeba wypracować pewien kompromis.Jeszcze raz pragnę zaznaczyć że to nie może być tak że róbmy co chcemy, złe zachowania, patologie  bezwzględnie eliminować. Kiedyś statusy PK i HERO coś znaczyły jeden był karą drugi nagrodą.

Jedyny kompromis to dozwolone pk na bramach Devias.  Cinek napisał wyraźnie, że tego nie będzie a Wy nadal to samo. Tyle w temacie i tak już zostanie.

btw wrzuccie 1ip = 1konto

Jak widzisz rozwiązanie tego w przypadku gdy ktoś ma prywatne konto i konto GM ?

Oczywiście dla mnie może i być 1konto=1ip ale... jak wyżej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jedyny kompromis to dozwolone pk na bramach Devias.  Cinek napisał wyraźnie, że tego nie będzie a Wy nadal to samo. Tyle w temacie i tak już zostanie.

Jak widzisz rozwiązanie tego w przypadku gdy ktoś ma prywatne konto i konto GM ?

Pozdrawiam

Jaki to kompromis skoro tak było od początku napisane, pozatym jesteś adwokatem Cinka żeby się wypowiadać za niego? Chyba po to jest forum żeby dyskutować i rozważać różne możliwości , a nie odrazu zamykać temat. Co do IP - to nikt  Ci nie zabroni wylogować się z konta prywatnego na Gmowskie, byle byś nie był w tym samym czasie na obu, poza tym osobiście jestem zdaniem że albo jesteś graczem albo GM'em a nie jedno i drugie.

Opublikowano

Pozdrawiam

Jaki to kompromis skoro tak było od początku napisane, pozatym jesteś adwokatem Cinka żeby się wypowiadać za niego? Chyba po to jest forum żeby dyskutować i rozważać różne możliwości , a nie odrazu zamykać temat. Co do IP - to nikt  Ci nie zabroni wylogować się z konta prywatnego na Gmowskie, byle byś nie był w tym samym czasie na obu, poza tym osobiście jestem zdaniem że albo jesteś graczem albo GM'em a nie jedno i drugie.

....

Cinu., 30 Sty 2017 - 20:17, napisał:snapback.png

Ja wiem, że większość z Was by chciała dozwolonego afk, pk, braku wymagań na spoty, ale to tutaj nie przejdzie. 

Czyli GM nie może grać na serwerze ... To dziwne nie uważasz ?

Czyli nie może być ani 1 GM bo nie można komuś zabronić grać.

Opublikowano

Bosssik - piszesz do mnie dziecko a jestes młodszy ode mnie, jak ja grałem w mu to Ty na gowno mówiłeś papu. Ta gra nie została stworzona po to żeby się kochać i całować i włazic każdemu do dupy, tylko po to żeby walczyć o panowanie na serwerze i rywalizować. Co to za rywalizacja jak z każdym mam zbijac piątki? Mam wrogów w grze i z nimi walczę a prywatnie gadamy na ts i rozmawiamy i nie wyzywamy się w grze. O to chyba własnie chodziło autorowi gry żeby walczyc i rywalizować że sobą, gdyby chciał robić pk tylko w devias to wyłączyl by je na innych mapach :)

Opublikowano

Przecież na początku mojej wypowiedzi masz że, może się wylogować z prywatnego na GM'a , czyli że może, moja opinia jest bardziej kierowana w stronę tego że często acz nie zawsze doprowadza to do różnych nadużyć, widziałem serwery które przez to upadało, również GM'em smiało może być osoba która nie ma na tyle czasu by grać ale świetnie się sprawdzi jako zarządca. Pozdrawiam

OptiMUmPVP - celna uwaga ;] kluczem jest słowo rywalizacja.

Opublikowano

Nie lubię kogoś obrażać, bo to nie w mojej naturze się wywyższać, ale Bosssik jesteś wyjątkowo nie ogarniętym gimbusem. Wyzywasz ludzi o bycie dzieciakami, bo boisz się KS i PvP? Przeczytałem wszystkie posty i wydaję mi się że, na tej podstawie mogę to stwierdzić. Definicja kompromisu jest trochę inna, kompromis polega na tym że, każda ze stron coś popuszcza, oddaje. 

Natomiast wracając do sedna mojej wypowiedzi. Zakaz PK, KS i AFK na spotach to coś co uwielbiałem na starym dobrym Freedomie. Tylko jedno pytanie do was, czemu takich serwerów z takimi regulaminami już nie ma? Mentalność "starych wyjadaczy" została, ale czy liczba tych osób zadowoli administracje? 

A z tym party to polecieliście po bandzie. Co prawda chwilę grałem na wzorcu serwera, ale to była legenda sceny MuO. Można zrobić naturalnie przedział resowy na spot, ale żeby kogoś wywalać z pt bo jest słabszy niż jakiś gnom? Idźmy dalej zróbmy przedział resowy do @, niech admin decyduje kto może znajdować się w jakiś tam guildiach. Kończąc nie zamierzam grać na serwerze, ale głos większości zawsze powinien być brany przez administracje, nawet jeśli mówi coś sprzecznego z danym założeniem serwera.

Opublikowano

Nie lubię kogoś obrażać, bo to nie w mojej naturze się wywyższać, ale Bosssik jesteś wyjątkowo nie ogarniętym gimbusem. Wyzywasz ludzi o bycie dzieciakami, bo boisz się KS i PvP? Przeczytałem wszystkie posty i wydaję mi się że, na tej podstawie mogę to stwierdzić. Definicja kompromisu jest trochę inna, kompromis polega na tym że, każda ze stron coś popuszcza, oddaje. 

Natomiast wracając do sedna mojej wypowiedzi. Zakaz PK, KS i AFK na spotach to coś co uwielbiałem na starym dobrym Freedomie. Tylko jedno pytanie do was, czemu takich serwerów z takimi regulaminami już nie ma? Mentalność "starych wyjadaczy" została, ale czy liczba tych osób zadowoli administracje? 

A z tym party to polecieliście po bandzie. Co prawda chwilę grałem na wzorcu serwera, ale to była legenda sceny MuO. Można zrobić naturalnie przedział resowy na spot, ale żeby kogoś wywalać z pt bo jest słabszy niż jakiś gnom? Idźmy dalej zróbmy przedział resowy do @, niech admin decyduje kto może znajdować się w jakiś tam guildiach. Kończąc nie zamierzam grać na serwerze, ale głos większości zawsze powinien być brany przez administracje, nawet jeśli mówi coś sprzecznego z danym założeniem serwera.

Nie ogarniętym gimbusem ? Ciekawe... Ja się nie boję KS i PvP, jedynie podzielam zdanie Cinka i tyle. Dodałem jedynie od siebie, że nie mam zamiaru użerać się z jakimiś idiotami na serwerze bo przyjdzie i będzie mi ks na spocie i zabijał... Nie jara mnie to i tyle. To nie exp x500 by sobie na to pozwolić, gdzie w 30 minut wbijam rr a nie 3 dni.

PVP i KS przechodzi na serwerach NO RULES z expem x500+, ale nie na x30 ;)

W takim razie po co wymagania na spoty skoro każdy na nich będzie mógł siedzieć ? Wymagania mamy traktować jako co, wyznacznik kiedy damy rade tam expić czy jak ? W jednym zdaniu coś popierasz a później jesteś przeciw :) Skoro mają być wymogi to trzeba się ich trzymać i tyle.

Jak dla mnie pk może być wszędzie ale jak już to chciałbym, żeby za kill na spocie był ban czasowy minimum 10dni. Ktoś byłby za tym ? A może pobawimy się bardziej w postaci bana na stałe za 3 kille (3 skargi) ?

Jestem ciekaw co by było jakbym wybił się na topke i chodził po arenie czy gdziekolwiek i zabijał na spotach wszystkich bo przecież mogę... ile osób zrezygnuje bo stwierdzą, że tak nigdy nie wbiją rr albo zaczną się denerwować? Bierzcie na uwagę to, że trafi się ktoś taki.

Nie zapominajcie, że wszystko się ze sobą łączy ... Nie bijesz rr nie masz nagród za rr, dzięki którym robisz itemki, innej opcji nie będzie na itemki minimum 4opt , a dropić będą max 1-2opty (po ustaleniach z Cinu)

Każdy może się wypowiedzieć i coś zaproponować ale to nie znaczy, że to wejdzie :)

Optimum wywnioskowałem to po wypowiedziach i ich stylu. ;) ustawić wiek każdy sobie może jaki chce, wiec nie patrzę nawet na to co masz w profilu, jakbym ustawił 30 to byś nic nie napisał.

Opublikowano

No właśnie  na niskim expie się pk dobrze sprawdza, inaczej - masz kolesia ktory sobie nabije rr i wpadnie na spot i będzie zabijał graczy, ile czasu tak wytrzyma za nim się nie znudzi, co zrobi dalej? nie ma możliwości zresetowanie pk za kase - zabił dużo razy to sobie dłuuugo poczeka zanim wróci mu normalny status, bedzie sobie stał na spocie to każdy ma możliwość go ubić - jak będziemocny i będzie trzeba to pół serwera może się zbiec żeby tym razem się zabawić jego kosztem, nie bedzie miał możliwości teleportu więc wszedzię się porusza pieszo, do sklepu nie wejdzie i nie kupi sobie np. many, moim zdaniem problemem nie jest samo pk tylko reset - powoduje większą bezkarość. Ta gra pierwotnie naprawdę jest nieźle przemyślana ale zbyt mocne pchanie paluszków przez administratorów serwerów prywatnych w niektóre sprawy doprowadza do różnych jej wypaczeń.

Opublikowano

90% graczy chce pk ale bosssik chce wrócić że szkoły i pograć bez pk ^^ no pain no game, dla mnie gra bez pk to tak jak być żołnierzem i mieć karabin ale nie móc strzelać tylko sobie potrzymac

Nie podoba się to nie graj, uwierz mi, że nikt płakać nie będzie. 

Ehh stare, prymitywne powiedzenie ludzi, którzy to zamiast przyciągać graczy na serwer, na starcie odganiają odganiają, próbując pokazać jakimi są "kozakami" :)

Opublikowano

Bosssik - co Ty wiesz o grze na low exp? To właśnie te serwery charakteryzuje się walka o spot, pvp, pk i ks. Nie masz o tym zielonego pojęcia, jakie jest pvp na exp 500 z kilkudziesięcioma resami? Już niedługo pokaże Ci jak wygląda serwer z dozwolonym pk i ks :)

Gram od kilkunastu lat i naprawde nie spotykałem się x sytuacjami gdzie gracze xx res biją ludzi którzy nie mają wbitego resa. O to tu właśnie chodzi, że zabija się graczy z Topki na afk, ksuje się im żeby spowolnić exp, nikt się nie interesuje meczeniem ludzi którzy graja for fun - czyli tak jak powiedziałeś chcesz się zrelaksować po pracy i pograc więc nie liczysz na bycie top :)

PS na tym forum mam konto od 10 lat, tak masz rację zawyzylem wiek a konto założył mi ojciec jak miałem 2 lata - żałosny jesteś

Opublikowano

Hm .. szczerze mówiąc mi tam wsio rybka , czy stluke kogoś na bramie w devias czy będę latał po spotach i je czyscił ( do czego przwykłem ). Chociaz chętnie zagralbym na serwerze przypominającym dawnego x worlda , przez ustawienia po przez ograniczenia na spoty ,po sam regulamin i nie że nie jestem za PK , bo w mu siedzę już od jakiś 12 lat i zawsze PK sprawiało największą frajde .Ludziska dajmy im szanse ,niech wrócą stare czasy gdy stało sie po pare godzin na bramie w devias , rozmawiało się i robiło masowe pk , zycze powodzenia. Na pewno wbije na serwee ;)

Opublikowano

Uchiha - z całą pewnością ustawienia o których mówicie miały swój klimat, ale było to xx lat temu. Wiekszosc starych wyjadaczy zapomniała o mu. Ne stworzysz takiej atmosfery o jakiej mówisz w 30-40 online, bo będą 3-4 osoby na bramie kiedy reszta Expi. Było u nas na serwerze z multi Acc 400 osób online a i tak momentami było widmo bo ludzie nauczyli się że mu leci w tle na bocie a gracze gadają na ts i graja w inne gry, takie niestety są realia Polskiej sceny muo. Wiem że macie do tego ideologiczne podejście ale przy obecnych ustawieniach i zakazach naprawdę ciężko będzie o duża liczba online - tak powiecie że serwer będzie stał dla 20 osób, ale jak długo można grać w 20 osób kiedy to właśnie gracze i ich liczba tworzą otoczke i atmosferę?

Opublikowano

Widze absolut bd moze bd i husaria ;)ten projekt wyglada extra jednak czytalem kilka stron wczesniej ze admin pisal o zmianie hosta w razie atakow ja rozumiem to tak ze macie nadzieje ze ich nie bd..bd pewni ze bd ..beda napierdzielali w was dniami i nocami czym sie tylko da.kazdy fajny server jest tak niszczony :(

Opublikowano

1 acc- 1ip ten pomysł już nie sprawdził się na innym serwerze.

to sobie grajcie na serwach gdzie nawalaja afki na 5 kont a nie starajcie sie przekonac tworcy ktory jeden na 1000 serwerow chce zrobic fajny dla graczy z prawdziwego zdarzenia.

Opublikowano

Jedno IP to bardzo fajny pomysł ale co jeśli mieszkasz z bratem /siostra lub na mieszkaniu studenckim i chce grać więcej niż jedną osoba?

Opublikowano

Jedno IP to bardzo fajny pomysł ale co jeśli mieszkasz z bratem /siostra lub na mieszkaniu studenckim i chce grać więcej niż jedną osoba?

numer z bratem/siostra to znam ...  bardzo rzadko rodzenstwo gra w ta sama gre lub ktostam w mieszkaniu studenckim, zdecydowana wiekszosc przypadkow to proby naduzyc ... no ale to tylko moja opinia ;p

Opublikowano

Cóż myślę, że dla większości osób które tutaj się wypowiadają jest lepsze ustawienie 1 konta na ip. Zero multi acc, bez afk. Osobiście jest mi to obojętne ale zastanawia mnie czy to byłoby warte żeby liczba online zeszła przez to w dół.

i tak btw. Kto zrobi EE jeśli staty zostają?

Opublikowano

Mało mówisz znasz przypadków że ktoś Gra w tą samą grę? Na studenckim mieszkaniu to bardzo normalne, sam mam znajomych który grają co prawda na exp 300-500 ale jest ich trzech na mieszkaniu i Cisna razem. W mojej gildii są dwa przypadki rodzeństwa - braci którzy grają oddzielnymi postaciami i jak Tera maja się podzielić, jeden gra w nocy drugi w dzień? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...