Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GinoMU [PL] [Sezon 2] [x30] Beta

Gość Cinu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie vipa po tygodniu od startu. Exp jak najmniejszy i podobnie zrobilbym ze spotami , zrobic spoty 6 mobowe i ewnetualnie na każdej mapie spot z 8 mobami na którym można ks i pk ;)

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mattgoodbye jeden serwer 2 lata temu a drugi 3 jak dobrze pamiętam.

Co do exp to jak wyzej pisano 30 ew 20. Nie pamiętam dokładnie jaki był exp na x world ,ale w głowie świta mi 15x

Cinu jak sytuacja będzie wyglądała z dropem? podobnie jak na x world?

Opublikowano

Co do exp to jak wyzej pisano 30 ew 20. Nie pamiętam dokładnie jaki był exp na x world ,ale w głowie świta mi 15x

No jeżeli chodzi o drop, to nadal testujemy. Nie będzie za łatwo dropnąć joga, ale już inne jewele trochę łatwiej. Jeżeli chodzi o drop exe itemków na spotach, to jest bardzo niska szansa. Oczywiście drop exe mogę wyłączyć.

Opublikowano

Jeżeli wzorujesz się na z world to powinieneś się tego trzymać. Exelenty dropily Ale bardzo rzadko. Z box leciały javele itd. Jak sytuacja ze spotkania po ile na mapie

Opublikowano

Jeżeli wzorujesz się na z world to powinieneś się tego trzymać. Exelenty dropily Ale bardzo rzadko. Z box leciały javele itd. Jak sytuacja ze spotkania po ile na mapie

Spoty wzorowane na x-world. 

Nie zostały aż tak bardzo zmienione, oprócz mini spotów w Lorencji przy wyjściach.

W momencie wejscia s4/s6 na x-world exp był na poziomie x40/x80(SuperVip)

x15 było na niższych sezonach

Opublikowano

Nie do końca takie same jak na x-world, ale wzorowałem się ;) Jeszcze nie zrobiłem wszystkich spotów, ale pewnie będą minimum 4 na jednej mapie, prawdopodobnie po 10 mobów.

Opublikowano

Przemyslcie temat afk i pk na innych mapach. Czy nie będzie jednak lepiej zezwolić na bicie przeciwników będących afk? Po co kontrolować afk jak mogą zrobić to gracze

Opublikowano

Przemyslcie temat afk i pk na innych mapach. Czy nie będzie jednak lepiej zezwolić na bicie przeciwników będących afk? Po co kontrolować afk jak mogą zrobić to gracze

Na innych mapach ? Za duże zamieszanie, regulamin musi być konkretny, pomyśl na stadium nie można zabijać a np zrobić bijącą norie ? trochę bez sensu, za dużo zamieszania, od PK masz bramę po to ona jest i tylko tam będzie strfa PK ;) AFK trzeba sprawdzać jak zobaczysz ze ktoś jest dłużej afk niż np 5 minut to go ubij i po problemie.

Opublikowano

Bedac realista , takich tematow bylo ostatnio pare , niby ludzie sie wypowiadaja , zainteresowanie jak by bylo. Przy starcie serwera wszystko sie zmienia i po 2dniach 40online . 

Mam nadzieje ze bedzie inaczej ale mysle ze ta wersja to jednak nie na hard serwer ;)

Szczerze? Sądząc po zainteresowaniu tym tematem, to na ilość graczy raczej nie mogę narzekać. Nawet jeśli będzie te 40 online, to i tak będę zadowolony ;). Jedynie czego się obawiam, to ataki na starcie. Znając moje szczęście i ogólnie polską scenę mu, to będę musiał zmienić hosta :P

A co do wersji, moim zdaniem nie masz racji. Może nie jest dobra dla serwera non rr, ale dla rr w zupełności jest okej, a starsi wyjadacze z pewnością wolą zagrać na takim klimatycznym s2, niż na nafaszerowanym bajerami sezonie 10 ;)

Nie wiem jakie masz na myśli serwery,bo z tego co pamiętam to na podobnym do tego ustawien licznik online kręcił się koło 100 osób.

Jeżeli chodzi o wersję nie na hard serwer to nie za bardzo rozumiem two ich obaw. Serwer hard nie robi sezon tylko jego konfiguracja.

Ile lat temu ? 

ChaosMU kilkanaście dni temu miał ~100 online przy expie x50 i podobnej konfiguracji (ogranicznik czasowy na rr).

@OptiMUmPvP Co do vipa, jeżeli nie będzie problemów na starcie, to mogę go włączyć drugiego dnia, albo tak jak napisałeś, po tygodniu. Jeżeli chodzi o exp, jak już wspomniałem kilka postów wyżej, x50 odpada. Będzie to x20/x30. Jeżeli zaś chodzi o spoty, 6 mobków to według mnie za mało, ale tutaj sprawa jest otwarta i przetestujemy wszystkie możliwości podczas bety. A co do Twojej propozycji ze spotami oraz ks i pk, odpada. Wyobrażam sobie jakby to miało wyglądało :P

Opublikowano

30 exp

drop 30-40

ogranicznik resowy 3 dni

afk zabronione

wymagania na spoty obowiązkowe

arena bardzo podobna albo taka sama jak w starym x-w.

o to był by mój wymarzony serwer! :)

ale na Twoim z pewnością zagram bo wiem że tez bedzie super. trzymam kciuki ! i czekam na start!! :)

nick. Pavlos / Rajdowiec

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Nie widzę sensownego tłumaczenia dla czego pk czy ks ma być zabronione. Przecież jest to nieodłącznym elementem tej gry, mamy tylko i wyłącznie wbijać resy i expic? Cs jest raz w w tygodniu a ta gra polega na interakcjach z innymi graczami, nie robmy rozgrywki dla chłopców w rurkach. Po to nabijam start postaci żeby komuś potem zlac dupe albo utrudnić Expa :) przypomnę Ci że u nas była wolna amerykanka i mieliśmy w pewnym momencie prawie 400 online, nie chce Ci zaszkodzić a pomoc w zwiększeniu liczby online. Kolejna kwestia to publikacja i dział na forum dla gracza zagranicznych, dlaczego nie chcecie ich u siebie na serwerze?

Opublikowano

Nie widzę sensownego tłumaczenia dla czego pk czy ks ma być zabronione. Przecież jest to nieodłącznym elementem tej gry, mamy tylko i wyłącznie wbijać resy i expic? Cs jest raz w w tygodniu a ta gra polega na interakcjach z innymi graczami, nie robmy rozgrywki dla chłopców w rurkach. Po to nabijam start postaci żeby komuś potem zlac dupe albo utrudnić Expa :) przypomnę Ci że u nas była wolna amerykanka i mieliśmy w pewnym momencie prawie 400 online, nie chce Ci zaszkodzić a pomoc w zwiększeniu liczby online. Kolejna kwestia to publikacja i dział na forum dla gracza zagranicznych, dlaczego nie chcecie ich u siebie na serwerze?

Napisałem Ci chyba jasno po co jest zabronione pk na całym serwerze ... Widać doczytać publikacji też nie potrafisz. Cinowi zależy na tym by ŻYŁA BRAMA Devias jak za starych czasów x-w. Zrobienie wszędzie dozwolonego pk spowoduje kill gdzie się tylko da = brama Devias będzie pusta. Gwarantuje to Tb bo wiem i widziałem to na x-w gdzie w pewnym momencie w Devias nie było ani 1 osoby. Jeżeli nadal tego nie rozumiesz no to wybacz.

Co do ks ... wybacz mi ale nie uśmiecha mi się np użerać z jakimiś tłumokami którzy wbiją i będą próbować zabijać bez powodu i utrudniać mi grę. 

Cinu napisał wprost dla niego i 40 online nie przeszkadza. 

Co do osób zagranicznych Cinu chyba wyjaśnił.

PS. chcesz się tłuc ? Wbij max lvl i czekając na RR siedź sobie na bramie i się bij + handluj. Wydaje mi się ,że 2 miejsca do bicia się wystarczą w których bedzie np po 20 osób ? Wytłumacz mi przy okazji gdzie tu jest frajda komuś KS i pkować go ciągle na mapie ? Bo wybacz ale chyba jestem już za stary na taką zabawę by komuś "dokuczać".

Jak możesz to przypomnij mi co się stało z tym Twoim serwerem ? 400 online i co się stało ? bo rozumiem ,że już go nie ma :) skoro używasz czasu przeszłego "była"

Opublikowano

Powiedzmy, że jestem afk to jak to ma wyglądać podejdziesz do mnie i będziesz robił screeny i leciał na forum się żalić nie widzę tego w ogóle z drugiej strony jedna ekipa zajmie spot i będzie mogła tam siedzieć cały czas.

Opublikowano

Powiedzmy, że jestem afk to jak to ma wyglądać podejdziesz do mnie i będziesz robił screeny i leciał na forum się żalić nie widzę tego w ogóle z drugiej strony jedna ekipa zajmie spot i będzie mogła tam siedzieć cały czas.

przypuszczam, że szybciej sprzeda Ci killa po pewnym czasie oczekiwania, chociaż są tacy co wola na forum iść

Opublikowano

Dokumentuje to ss i sprzedaje killa. Chcę to idę na forum, nie chce to nie idę ale mam potem dowody, że byłeś afk a kill nie był bezpodstawny.

Praktykowane to było przez 10 lat i nikt nie płakał z tego powodu, afkujesz ponosisz konsekwencje, marnujesz mój czas i innych gdy prosili Cię o party. Coś za coś, nie możesz siedzieć przed kompem to wyłącz grę albo idź do safe MPCforum, proste ;) Po to jest ten ogranicznik rr, żeby nie było płaczu, że "ja nie mogę tyle siedzieć co inni bo pracuję, uczę się czy coś" i jedyne co mogę zrobić i nadrobić lvl do innych to AFK. 

Co do spotu ... no wybacz skoro jest całe party 5 graczy i siedzą cały dzień, są obecni no to w czym problem ? Jedyne rozwiązanie będzie proste, osoba z 400lvl musi udostępnić miejsce w pt osobie z wymogami i bez max lvl. :)

DODAM, ŻE SPOTÓW JEST PONAD 30. ZAWSZE BĘDZIE GDZIE EXPIĆ

Opublikowano

Jeżeli chcesz pk, to idziesz do Devias. Jeśli chodzi o Twój serwer, to był to NON RR, a na takim PK i KS to podstawa. Co do zagranicznych graczy, nonsensem jest robić dział itd. dla kilku osób, które i tak się zrażą, gdy zobaczą język polski na poście. Serwer był od początku planowany jako PL, nie INTERNATIONAL. Gdybym stawiał non rr, to owszem, TYLKO international, żeby była jakaś rywalizacja w pvp ;)

Istnieją tzw. wymogi na spota, więc jeżeli ktoś z ekipy będzie mieć przykładowo 2 rr, a przyjdzie osoba, która ma wymogi (3 rr) to ma obowiązek dostać party.

Wiem, że to drogie dziwne, ale gracze x-w/y-w z pewnością rozumieją ;)

Opublikowano

Ma obowiązek dostać party? Głupota. Zawsze ktoś może powiedzieć że fulL i ktoś poszedł repot. Ktoś ma expic swojego rywala. Na xw była brama bo było dużo online . Tu będzie 30 z czego wszyscy na spotach

Opublikowano

Moim zdaniem zabronione pk i ks to głupota. Jest to nieodłączna część tej gry, a jeśli komuś nie uśmiecha się użeranie z KSerem albo z PK tzn że po prostu jest lamusem i nie nadaje się do tej gry. Gdy ktoś ci ksuje albo cię zabija, odwdzięczasz się tym samym - proste. 

To tak jakbyś w życiu dostał w mordę za nic i nie próbował oddać :D

Opublikowano

Opcja autoreconnect jest moim zdaniem zbedna na serwerze gdzie jest zakaz afk, proponuje tez rozsadnie ustalic kryteria sprawdzania afk bo za przeproszeniem na 5-10 min do wc czy na chwile odejsc od kompa to czasem trzeba i zeby wtedy nie lapalo sie warnow. Uwazam tez ze VIP exp bonus 50% jest troche za wysoki bo bedzie za duza dysproporcja miedzy tymi co zalatwia te vipy a tymi co nie. Uwazam ze najrozsadniej bedzie okolo 20%, ci co zdobeda beda mieli mimo wszystko zauwazalny bonus ale bedzie on tez taki ze aktywnie grajacy ktorzy nie zalatwia vipa beda w stanie troszeczke wiekszym nakladem czasu nadazac za nimi. Dzieki temu bedzie odpowiedni balans.

Cinek zycze ci powodzenia w realizacji planu, za 1 razem na pewno moze byc trudniej ale widac ze jestes graczem z prawdziwego zdarzenia a nie taki jak banda noobow co by 24/7 afkowala na botach.

Opublikowano

Opcja autoreconnect jest moim zdaniem zbedna na serwerze gdzie jest zakaz afk, proponuje tez rozsadnie ustalic kryteria sprawdzania afk bo za przeproszeniem na 5-10 min do wc czy na chwile odejsc od kompa to czasem trzeba i zeby wtedy nie lapalo sie warnow. Uwazam tez ze VIP exp bonus 50% jest troche za wysoki bo bedzie za duza dysproporcja miedzy tymi co zalatwia te vipy a tymi co nie. Uwazam ze najrozsadniej bedzie okolo 20%, ci co zdobeda beda mieli mimo wszystko zauwazalny bonus ale bedzie on tez taki ze aktywnie grajacy ktorzy nie zalatwia vipa beda w stanie troszeczke wiekszym nakladem czasu nadazac za nimi. Dzieki temu bedzie odpowiedni balans.

Cinek zycze ci powodzenia w realizacji planu, za 1 razem na pewno moze byc trudniej ale widac ze jestes graczem z prawdziwego zdarzenia a nie taki jak banda noobow co by 24/7 afkowala na botach.

Czy ten exp dla vipa jest naprawdę taki przesadzony? Zwróć uwagę, że vip ma taki sam ogranicznik, więc nie ma mowy w tym przypadku o p2w.

Jeżeli chodzi o autoreconnect, to zobaczę, obecnie testuje jego działanie. Co do afk i pk, będę musiał się poważnie zastanowić.

Cóż, każdemu nie dogodzisz.

@topic Dodałem kilka pytań dotyczących serwera, w pewnym stopniu pomogą mi przy ostatecznej decyzji. Jeżeli nie możecie zagłosować, to proszę usunąć swój głos i oddać jeszcze raz.

Opublikowano

Bossssik serwer padł bo były takie ataki ddos że nawet host za 1000zl by tego nie wytrzymal, gdy ataki się uspokoily było 40 online i wspólnie z graczami postanowiliśmy zakończyć przygodę z serwerem bo na serv non res pvp było go zdecydowanie za mało. Co do graczy zagranicznych, nie musisz przecież pisać na post tylko po angielsku - nie przeszkadza to w zrobieniu reklamy na ragezone czy inne fora. Gracze z innych państw co wiem z doświadczenia chętniej wspierają działanie serwera poprzez kupno vip. Przemysl jeszcze raz zakaz pk w innym miejscu niż devias, bo sądzę że będzie to niewypał i nikomu nie będzie się chciało tam stać - obym się mylił

Opublikowano

Co do bramy to sie zgodze, ze moze nie wypalic. Gralo sie na tych Deriozach itd.. ;d Zwykle kilka osob na niej siedzialo czekajac na Resa i to tyle, To juz nie czasy Starego, dobrego XW ;d

Opublikowano

Co do bramy to sie zgodze, ze moze nie wypalic. Gralo sie na tych Deriozach itd.. ;d Zwykle kilka osob na niej siedzialo czekajac na Resa i to tyle, To juz nie czasy Starego, dobrego XW ;d

Mógłbyś mi powiedzieć dlaczego brama może nie wypalić? Gracze chcą powrotu do starych czasów, moim zdaniem jest to jak najbardziej realne.

Opublikowano

Jezu ludzie.... PK i KS i Bóg wie co jeszcze jest an serwerach z expem x300+ gdzie na byle czym idzie wbić RR ... 

Moim zdaniem zabronione pk i ks to głupota. Jest to nieodłączna część tej gry, a jeśli komuś nie uśmiecha się użeranie z KSerem albo z PK tzn że po prostu jest lamusem i nie nadaje się do tej gry. Gdy ktoś ci ksuje albo cię zabija, odwdzięczasz się tym samym - proste. 

To tak jakbyś w życiu dostał w mordę za nic i nie próbował oddać :D

Coś typu JP na 1000000% a później jak okradną to lecisz na Policje z płaczem? Ok.... Tak by było... najpierw kozak, ofiara się wybije i zacznie killać i będzie płacz :) 

Rozumiem, że spodobałoby Ci się to jakbym ja miał na serwerze x30 50rr biłbym je 4 miechyz ogranicznikiem 3 dni, Ty byś wbił a ja Cb non stop zabijał , to dopiero ubaw! ...

A tak poważnie... Pomyśl chwilę i później się wypowiadaj bo widzę, że nie widziałeś ustawień serwera na który się wypowiadasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...