Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proste strony a WP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ostatnio zacząłem się trochę bawić w takie proste, frontendowe strony, i zauważyłem dziwny trend, do pisania takich nieskomplikowanych projektów na Wordpressie. Nawet na jakichś one page'ach da się zaobserwować takie zjawisko. Wydaje mi się to o tyle dziwne, iż strona taka nie wymaga cmsa, a tak rozbudowanego jak wp już w szczególności. Stąd moje pytanie - czy robienie stron na wp zwiększa ich wartość, są teraz po prostu droższe?

Opublikowano

Chodzi o to że teraz na rynku utrzymuje się trend Wordpress'a i używa się go nawet w projektach do których lepszy byłby zupełnie innym CMS, pamiętajmy że pierwotnie Wordpress miał być pod Blogi. 

Pamiętajmy również że teraz klienci bardzo często rzyczą sobie wordpress'a (niestety) i odpowiadając na twoje pytanie : te stronie (niestety) rzeczywiście są droższe.

Pomocnik
Opublikowano

Wordpress jest po prostu prosty i dobry i zarazem może być bardzo minimalistyczny, a to że to kombajn to już swoją drogą. Jest to dobre rozwiązanie, jeżeli mamy zamiar co jakiś czas aktualizować treść na naszej stronie, jeżeli chcemy aby treść była permanentna i zmieniamy ją naprawdę rzadko to zwykły css i html wystarczy, no i będzie sporo bezpieczniejszy.

Opublikowano

Wordpress jest po prostu prosty i dobry i zarazem może być bardzo minimalistyczny, a to że to kombajn to już swoją drogą. Jest to dobre rozwiązanie, jeżeli mamy zamiar co jakiś czas aktualizować treść na naszej stronie, jeżeli chcemy aby treść była permanentna i zmieniamy ją naprawdę rzadko to zwykły css i html wystarczy, no i będzie sporo bezpieczniejszy.

Musimy pamiętać że Wordpress ogólnie nie jest złym CMS'em, natomiast to ludzie go źle wykorzystują. Ja np. nie wyobrażam sobie żeby ktoś stawiał sklep na WP (a niestety to robią) lub gdy ktoś własnie podłącza WP pod małe strony gdzie edycja treści następuje bardzo rzadko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...