Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy portal informacyjny xyz

SzyszkuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga! Zapraszam zainteresowanych do obejrzenia portalu informacyjnego! Jeżeli nie lubisz chaosu na stronie internetowej, lecz uporządkowane wiadomości to dobrze trafiłeś. 

Strona jest przejrzysta co ukazuje zdjęcie poniżej.

---

Zgadzasz się ze mną że niektóre portale internetowe nie ukazują całej prawdy?

U nas tak nie jest! Piszemy wszystko co się dzieje od złego po dobre.

---

U nas możesz założyć własne konto i komentować i wyrażać swoją opinię na dany temat. W przeciwieństwie do dużych portali tego typu my nie usuniemy twojego komentarza jeżeli będzie obraźliwy dla naszej strony.

---

[treść usunięta]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pod względem graficznym strona wygląda dobrze.

Musisz jednak popracować nad jakością wpisów.

[link usunięty przez moderatora] 

Dwa zdania to trochę za mało na informację. Z tego tekstu nie dowiedziałem się nic konkretnego, oprócz tego, że jakiś samochód w coś uderzył.

Tu także jest wiele niedociągnięć:

1. Wpis jest za krótki. 

2. Już na samym początku można zauważyć brak znaku zapytania na końcu pytania. 

3. Jedno ze zdań zaczyna się słowem "ale".

4. Brak przecinków przed słowami takimi jak "ponieważ", "że" - przez to gorzej się czyta tekst.

5. "firma Apple co 3 modele zmienia wygląd Apple" - Chodzi chyba o wygląd Iphone'a, a nie Apple?

"Więc jak będzie wyglądał nowy Iphone? Tego dowiemy się tylko w dniu premiery" - Z tego wynika, że dzień po premierze nie będzie się można dowiedzieć jak wygląda telefon. Zdanie brzmiałoby lepiej gdyby wyglądało tak: "Tego dowiemy się dopiero w dniu premiery"

Tutaj kolejny poważny błąd. Artykuł jest w całości skopiowany z innego serwisu.

Po pierwsze wystrasza to potencjalnych użytkowników - nikt nie będzie korzystał ze strony, która nie ma swoich unikalnych treści.

Po drugie takie kopiowanie utrudnia wypozycjonowanie strony w wyszukiwarkach. 

No i oczywiście może to się nie spodobać właścicielowi wpisu. Chyba nie chcesz mieć później przez to problemów?

Kolejny błąd widać na dole strony w polu "O nas".

"Jesteśmy małą grupą redaktorów którzy zajmują się pisaniem nie codziennych informacji."

1. Brak przecinka przed słowem którzy

2. Pisze się "niecodziennych"

Bez naprawienia takich błędów strona nie ma szans na przetrwanie w internecie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
Dnia 11.02.2017 o 15:09, SzyszkuPL napisał:

Dzięki wielkie za podpowiedzi, już poprawiam ;-)

1. Nadal brakuje przecinków

2. Końcówka artykułu strasznie razi w oczy:

"Prawdopodobnie szybko nie dowiemy się kto był sprawcą i ofiarą w całej sprawie

lecz...

Pan Antoni Macierewicz jest jednostką wydającą rozkazy(...)"

Nie wiem jaki miał był cel użycia spójnika "lecz" między tymi dwoma niepowiązanymi ze sobą zdaniami.

3. Błąd ortograficzny - "prędkością", a nie "prędkościom".

1. Tutaj także brak przecinków

2. Postawiony przecinek przed spójnikiem "i" - nie powinien się tam pojawić

2. Błąd ortograficzny - "dopóki", a nie "do puki"

3. Ten artykuł nie jest zbyt wiarygodny. Czytelnik widząc w nim nieprawdziwe/niepotwierdzone informacje, zniechęci się do strony, bo uzna, że inne wpisy również takie są.

Mam kilka rad dla ciebie:

1. Nie pisz artykułu bezpośrednio na stronie. Użyj najpierw programu MS Word lub jakiegoś innego. Podkreśli ci on wszystkie błędy ortograficzne.

2. Wpisz w Google frazę typu "Jak napisać dobry artykuł" - przejrzyj sobie to co tam znajdziesz. W tej chwili twoje artykuły nie zachęcają do czytania - są za krótkie, są napisane w taki sposób, że ciężko się je czyta. Oprócz tego możesz poprzeglądać sobie różne serwisy informacyjne (wp, onet itp.) - zobacz jak tam wszystko wygląda, jak piszą profesjonalni copywriterzy. 

3. Unikaj tematów, o których nie masz zbyt dużego pojęcia (tak jak np. z tą mikrofalówką). Pisz o rzeczach, o których masz dużą wiedzę lub o takich, które tej wiedzy nie wymagają (np. informacje o bieżących wydarzeniach).

1398258449-U383457.png

• 2 tygodnie później...
Gość 67d64b62d9
Opublikowano

styl, ortografia, interpunkcja

poza tym

Ru7kgIQ.png

// thread

Opublikowano

poza tym

Ru7kgIQ.png

// thread

Jest to informacja niecodzienna o której mało kto pisze, co wyróżnia moją stronę. Dzięki temu jest ona ukazywana w przeglądarce jak się wpisze zadziwiające faktu o masturbacji itp.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

poza tym

Ru7kgIQ.png

// thread

Jest to informacja niecodzienna o której mało kto pisze, co wyróżnia moją stronę. Dzięki temu jest ona ukazywana w przeglądarce jak się wpisze zadziwiające faktu o masturbacji itp.

nie tłumacz gównokontentu pozycjonowaniem bo to żadna wymówka

Opublikowano

poza tym

Ru7kgIQ.png

// thread

Zrób lepszą stronę to pogadamy

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

poza tym

Ru7kgIQ.png

// thread

Zrób lepszą stronę to pogadamy

uuuu chyba znalazłem redaktora naczelnego, widzę korelację między poziomem twoich postów na forum i w tej świetnej witrynie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo fajny design, kolorystyka pasuje do takiej tematyki informacyjnej, więc jak dla mnie dzięki wyglądowi zyskałeś dużyy plus :)

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Kolejny kupiony styl z ThemeForest, aż nazbyt popularny w niszowych portalach informacyjnych... Po prostu nasrane stylem o nazwie NewsMag... jest straszny...

Niska jakość artykułów, portal nie wymagał dużej ilości prac. Meh

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny kupiony styl z ThemeForest, aż nazbyt popularny w niszowych portalach informacyjnych... Po prostu nasrane stylem o nazwie NewsMag... jest straszny...

Niska jakość artykułów, portal nie wymagał dużej ilości prac. Meh

Właśnie piszę własny styl wordpress - no ale niestety jeszcze jest w fazie beta.

Opublikowano

Zerknąłem i można śmiało powiedzieć, że jest to portal przeznaczony dla baranów, których nie interesują rzetelne informacje. Wiele jest takich portali, które rzucają pewną informacją i nie podają rzadnych źródeł. Smutno.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...