Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców? - niejeżdżenie autem

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc od pół roku mam prawo jazdy i wyjeździłem wystarczająco dużo kilometrów, żeby przekonać się, że nie jestem osobą, która powinna siedzieć za kierownicą. Dla mnie jazda autem to ciągły stres. Jak prowadziłem auto np. na jakąś imprezę to nie potrafiłem się dobrze bawić, bo wiedziałem, że będę musiał jeszcze wrócić tym autem. Jak ktoś mi mówi o czymś co cokolwiek ma wspólnego z tym, że mam jechać gdzieś samochodem, to mnie skręca w żołądku i mam ochotę sobie połamać nogi.

Niestety to, że sam to sobie uświadomiłem nie wystarczy. Miesiąc po zdaniu przeze mnie prawa jazdy zmarł mój dziadek. Odziedziczyłem po nim samochód. Gdyby to ode mnie zależało to już dawno byłby sprzedany, ale moi rodzice mówią, że mam jeździć i już, bo przecież tak trzeba (skracając ich durne wykłady). Nie potrafią zrozumieć, że nie czuje się pewnie za kierownicą. Najgorsza jest moja matka, która sama ma prawo jazdy, a nie chce jeździć "bo nie pamięta przepisów i nie ma czasu na przypomnienie sobie" no tak, bo przecież tureckie seriale same się nie obejrzą. Ona chce mieć po prostu szofera na czas kiedy nie ma ojca.

Czy macie jakieś sensowne porady co można by zrobić by już mi dali spokój z samochodami do końca życia? 

Z góry dzięki

PS. Ostatnio miewam nawet myśli samobójcze przez to auto, ale o tym wolę nie mówić, bo jeszcze by mi kazali jechać samochodem do psychologa.

Opublikowano

Zesrałem się z ostatniej linijki x D

Wynajmij sobie szofera który za ciebie będzie jeździł i problem z głowy

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Nie kazdego stac na szofera. Musisz im to wbic do glowy, kazdemu sie da, trzeba znalezc sposob.

Albo rozpierdol auto zeby sie nadawalo tylko na zlom.

Opublikowano

Nie kazdego stac na szofera. Musisz im to wbic do glowy, kazdemu sie da, trzeba znalezc sposob.

Albo rozpierdol auto zeby sie nadawalo tylko na zlom.

Rozpierdolić auto może nie bo troche to niebezpieczne xD, ale jakiś niegroźny wjazd do rowu, rozbicie lampy o drzewo/słupek i  potem tłumaczenie ze masz traume itp mógłby zdać egzamin.

Ewentualnie jeśli taka nie kolizyjna sytuacja ich nie przekona to zawsze możesz wjebać się na rondo :D. Mam tu na myśli, że po prostu wjezdzasz na to kółko zieleni czy jak tam to bedzie wygladac xD. Jest zima, mowisz ze wpadłes w poślizg, dzwnonisz do ojca zeby Cię wyciągnął i potem udajesz traume :D.

Albo po prostu pojeździj po jakiś wioskach, mało uczęszczanych drogach. Może sie przekonasz

Opublikowano

To powiedz, ze nie chcesz jeżdzic, ze się stresujesz itd i nie jezdzisz, co w tym trudnego powiedziec NIE JADE, a samochód odzidziczyłeś TY więc rób z nim co chcesz i tyle koniec kropka

Opublikowano

Dzięki za rady, ale wolałbym raczej coś bez rozwalania auta. 

Możesz się napić i dać się złapać, zabiorą ci prawko.

Możesz nazbierać punkty karne, zabiorą ci prawko.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

no masz komunikacje miejskie

a twoja mama to hipokrytka 

jeszcze te tureckie seriale kurrwa

powiedz jej ze jak bedzie to ogladac to jej mozg wypiera

Opublikowano

Dzięki za rady, ale wolałbym raczej coś bez rozwalania auta. 

Możesz się napić i dać się złapać, zabiorą ci prawko.

Możesz nazbierać punkty karne, zabiorą ci prawko.

Pomysł z piciem trochę słaby, bo będzie odpoczywał od samochodu w więzieniu. Lepszy jest pomysł z dwukrotnym przekroczeniem prędkości. Poniesiesz lekkie koszty, ale przynajmniej będziesz miał spokój :D

Opublikowano

To powiedz, ze nie chcesz jeżdzic, ze się stresujesz itd i nie jezdzisz, co w tym trudnego powiedziec NIE JADE, a samochód odzidziczyłeś TY więc rób z nim co chcesz i tyle koniec kropka

Już nie raz to powiedziałem. Chciałbym, żeby to było takie proste.

Opublikowano

Albo podjedź pod stacje i zatankuj niewłaściwe paliwo dla twojego silnika. Poczekaj aż silnik się rozwali i w taki oto sposób już nie masz czym jeździć. Sposobów na rozwalenie samochodów jest masa, ogranicza cię tylko wyobraźnia xD

Opublikowano

Weź się napiepsz wódą i prowadź rower pod komendą policji albo zacznij się przy okazji  awanturować, tak legalnie i bez stwarzania zagrożenia stracisz spokojnie prawo jazdy za jazdę po pijanemu. :) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jesteś pełnoletni więc nie możesz się odezwać? W sumie to współczuje bo dla mnie jazda samochodem to wielka przyjemność i ojciec się na mnie drze bo cały czas samochód biore xDDD

Opublikowano

Debile skończcie pierdolic takie głupoty w postach. Chłopak zrobi sobie krzywdę i tyle będzie xDDDD.

Zwyczajnie ty odziedziczyłeś więc ty sprzedajesz, w dodatku jesteś k***a dorosły więc masz prawo do swojego zdania...

Opublikowano

Może zamiast słuchać tych debilnych głupot typu rozbij samochód, rozwal je itd. to może spróbuj przełamać lęk? 

W sumie po przeczytaniu tego co napisałeś, nie wywnioskowałem jaki jest powód Twojej niechęci do samochodów, czego się tak naprawdę obawiasz? 

Może zamiast użalać się nad sobą i obwiniać matkę, że robi z Ciebie szofera ( co jest głupotą ), spróbować doszkalać swoje umiejętności? 

Przecież nikt nie urodził się kierowcą... dużo ludzi ma podobne lęki co Twoje, lecz wszystko jest do opanowania, nauka i jeszcze raz nauka, jeździć zgodnie z przepisami i nabierać umiejętności i pewności...

PS. wybij sobie z głowy, że matka chce zrobić z Ciebie szofera.... żyjemy w takich czasach, że prawo jazdy powinien posiadać każdy młody człowiek... są różne sytuacje w życiu, w których człowiekowi przydaje się umiejętność jazdy samochodem.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Powiedz im ze to twoje zycie ze nie czujesz sie komfortowo za kierownica odpycha ciebie. Powiedz im zeby lepiej zamiast ogladala jakis seriali ktore mozna potem na necie obejrzec przypomniala sobie przepisy no chyba ze woli zeby jej syn skasował siebie i przy okazji może kogoś innego przez stres na drodze. Ja sam nie zamierzam szybko robic prawa jazdy bo odpycha mnie to stresuje nie lubie samochodoe mam wstret do jezdzenia jako kierowca (pasazer to luz).

Wogole ta spierdolona moda na robienie prawa jazdy po 18 jest k***a jakas dziwna. Bo ci sie przyda bo to po tamto. Jakos nie mam i nic mi nie szkodzi jak chce to pije jak nie to nie, nigdzie nie mam daleko,a tak to koszta, zawiez na impreze czy rodzicow.Maja cisnienie na to.prawo jazdy k***a jak na ruchanie. Do takich rzeczy trzeba dorosnac a nie bambus nastoletni jezdzi samochodem a potem ola boga trzeba placic po kilka tysiecy albo sie zabilo i cala rodzina placze bo to taki mlody bo samochodem chcial. Juz jednego kolege stracilem bo kierowca nie potrafil jechac w lato k***a nie w zime.

Opublikowano

chłopie k***a ja mam na odwrót bardzo lubie jezdzić autem a mi starzy nie dają bo się boją że się rozwalę chociaz wiedza ze jezdze zajebiscie xD

stary jazda autem to swietna sprawa serio

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Wypić wódkę? Przekraczać prędkość, rozbić się? Ludzie Wy chyba nie używacie mózgu...

Najprościej? "Zgub" prawo jazdy i powiedz że bez plastiku jeździć nie będziesz. Każą wyrobić? Trochę potrwa, plus stówę wkładasz w kieszeń, po czym znowu "gubisz" prawko.

W końcu im się znudzi.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Wypić wódkę? Przekraczać prędkość, rozbić się? Ludzie Wy chyba nie używacie mózgu...

Najprościej? "Zgub" prawo jazdy i powiedz że bez plastiku jeździć nie będziesz. Każą wyrobić? Trochę potrwa, plus stówę wkładasz w kieszeń, po czym znowu "gubisz" prawko.

W końcu im się znudzi.

Ty jesteś człowieku głupi, boże.

Po co ma wykładać stówkę? Szkoda pieniędzy, niech nie jeździ i koniec, powiedz, że to twoje zycie i c**j, rodzice Ci nie beda kazać robić tego co oni chcą, nie chcesz jeździć to nie jeździsz, proste k***a, czaisz temacik małolacik?

pamietaj zebys nie pozwolił się ze szmacić xD

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jak auto jest na Ciebie, to je sprzedaj i tego samego dnia kup sobie coś, w czym będziesz czuł się "lepiej" i w międzyczasie przyzwyczajaj się do prowadzenia pojazdu.

Opublikowano

W końcu im się znudzi.

Ty jesteś człowieku głupi, boże.

Po co ma wykładać stówkę? Szkoda pieniędzy, niech nie jeździ i koniec, powiedz, że to twoje zycie i c**j, rodzice Ci nie beda kazać robić tego co oni chcą, nie chcesz jeździć to nie jeździsz, proste k***a, czaisz temacik małolacik?

pamietaj zebys nie pozwolił się ze szmacić xD

Moim zdaniem masz problemy czytania ze zrozumieniem, dlatego nie będę się wypowiadał na temat Twojego ilorazu inteligencji.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

jak tak sie boisz jezdzić to po co w ogole robileś prawko, przecież mialbys spokoj. zacznij wiecej jezdzic najlepiej sam to zaczniesz ogarniac

Opublikowano

Nie każdy musi być kierowcą, wiele osób się nie nadaje a jednak wsiada za kółko. Mnie interesuje jedno ile to w/g Ciebie trzeba przejechać km żeby wiedzieć że się nie nadajesz? Moim zdaniem nie możesz nazwać siebie kierowcą dopóki nie zrobisz 100tys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...