Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców? - niejeżdżenie autem

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie każdy musi być kierowcą, wiele osób się nie nadaje a jednak wsiada za kółko. Mnie interesuje jedno ile to w/g Ciebie trzeba przejechać km żeby wiedzieć że się nie nadajesz? Moim zdaniem nie możesz nazwać siebie kierowcą dopóki nie zrobisz 100tys.

Z tym się nie zgodzę. Prawdą oczywiście jest, że doświadczenie zdobywa się latami, ale wszystko zależy też od jazdy.

Głównie chodzi mi tutaj o opanowanie samochodu, bywa czasami tak, że człowiek który jeździ przez całe życie, i uważa sie za prawdziwego kierowcę, wsiada do mocnego samochodu, z tylnym napędem i pojawiają się problemy. 

Żeby się tego nauczyć, trzeba dużo przejeździć różnymi typami samochodów, np. mocny samochód z przednim napędem, mocny samochód z tylnym napędem, mocny samochód z napędem 4x4, do tego można dorzucić samochody z systemami wspomagania lub bez tych systemów. Każdy z tych samochodów inaczej się zachowuję na drodze, jednego będzie na zakręcie " pchało " do środka, drugiemu zaś będzie uciekał tył samochodu. Trzeba też wspomnieć o pogodzie, ona też przecież ma wielki wpływ.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A to też prawda, im więcej marek i rodzajów zaliczysz tym doświadczenie większe ale wszystko sprowadza się do jednego...doświadczenie i praktyka czyni mistrza

Opublikowano

Jeśli nie jest Ci potrzebne prawo jazdy to ja chętnie przyjmę i wykupie 500 godzin u instruktota żeby przypomnieć sobie jak się jeździło :D Ty zaś dostaniesz ode mnie hajs żeby kupić sobie nowe, bo powiesz że tamto zgubiłeś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...