Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Panel WWW do zarządzania Botem

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze pisałem to tylko ja po drugie ja też nie chciałem txt ale nie chciałem również bazy, tak jak napisałem nie jestem z tego zadowolony ale jak już też wcześniej napisałem biorę się już teraz za coś poważnego (nie w php) i ten projekt zostawiam ale poproszono mnie o udostępnienie więc to zrobiłem. I nie wiem czy czytałes ale sam projekt zaczolem dość dawno temu Gdy jeszcze w php zaczynałem, niedawno go dokończyłem ale już wcześniej napisnych skryptów nie poprawiłem. To tyle.

Ciekawa składnia, a ortografia jeszcze lepsza!

To co pokazujecie tutaj to zwykłe dno jak wszystko co stworzyliście takie jest moje zdanie na ten temat.

Dość ciekawe.

Nie rozumiem dlaczego wybraliście pliki txt, może mi ktoś objaśnić?

Szczerze czytałem trochę o tym Waszym panelu i nie ma co tutaj oceniać.

Myślę, że pierwszy lepszy lajk na mpc forum zrobiłby to samo.

Wygląda, że nie mieliście na to pomysłu.

ps. Te uruchamianie bota mnie przeraża jakbyście nie mogli dać tego wszystkiego w jednym..

O nie! Przyszła osoba która pisze aplikacje desktopowe w PHP! A ja już myślałem że pisanie w Assembly to masochizm. Żeby dla tego języka się tak sponiewierać, aj (boli - serio). I myślisz że to my napisaliśmy, co jest niestety błędem. To że mu doradzamy co może lepiej napisać, to nie oznacza że my w tym uczestniczymy. Nawiązała się ciekawa dyskusja - nic więcej.

PHP do gazu!

Zgiń. Napisałeś to tylko i wyłącznie dlatego, że nie potrafisz w nim tworzyć?

Zobaczymy jak wyjdzie Ci ten bot w javie na podstawie wiedzy zdobytej w szkole. :D:D:D

Hehe widzę że ciekawie tutaj się dyskutuje. Panel napisał @carbonx sam, dopiero pózniej była dyskusja aby poprawiać. @mrkacperek , ja i @PGS w niej uczestniczymy gdyż chcemy wspierać takie projekty i naukę. Może już nie chodzi o to żeby to było piękne. Chodzi o to żeby ludzie umieli, a z czasem umieli co raz lepiej.

Co do plików txt, rozmawiając z autorem, on wiedział że nie tędy droga lecz w wersji 1 i darmowej chciał spróbować swoich sił na nich aby zobaczyć czy to wogóle wypali.

@K-Scripts - zastanów się - przecież od czegoś zacząć trzeba. Tak samo jak ja kiedyś nie wiedziałem jak pobrać clientListę z serwera i zrobić listę Administracji itp. i się Ciebie pytałem, tak widzisz tutaj chłopakowi wystarczy po prostu wskazać, pomóc, objaśnić - nie krytykować jak to masz w zwyczaju. Wątpię że ty zaczynając byłeś takim PHP Masterem za jakiego się teraz uważasz. Konkurencja Ci szkodzi i to każdy rozumie ale bez przesady, skoro sądzisz że jesteśmy wszyscy niczego warci to po co te spiny i wieczne krytyki, daj se na luz i rób swoje a na nas nie zważaj, skoro i tak uważasz że nic nie umiemy na tym forum :D

Co do samego tematu, tak jak mówiłem testowane na prywatnym, wszystko działa od paru dni więc można uznać że jako tako jest w miarę, choć oczywiście dużo do poprawy - co z resztą @carbonx wiesz i nie ma co się powtarzać.

Pozdrawiam

Mnie też bardzo krytykowano i to mi pomogło bo znajdowałem w sobie siłę aby wszystko poprawiać i stawać się jeszcze lepszym więc mi się nie dziw. :D

Ok i konstruktywna krytyka jest dobra ale jak napisałem ja o tym wszystkim wiem, nie uważam tego projektu za dobry tak jak już zresztą napisałem. Teraz pracuje nad panelem do ebota który będzie już normalnie napisany, gdy wyjdzie z chęcią posłucham ewentualnej krytyki ale myślę że tu czas zakończyć dyskusje bo już chyba wszystko zostało powiedziane. (znowu pisze to z tel. Więc sry za ort)
Opublikowano

Witam.

Mam problem ponieważ bot nie łączy mi się w ogóle z serwerem.

Po wpisaniu adresu domeny, nic.. Po wpisaniu adresu numerycznego, nic.. Po wpisaniu "localhost" też nic..

Strona główna paneliu wygląda mi podejrzanie ponieważ nie wiem czy chciałeś uzyskać taki efekty, czy to tylko błąd generowania strony.. (w załączniku będzie widoczne)

Po zmianie hasła do panelu, wyświetla mi się biała strona której nie ma kompletnie nic..post-1194833-0-51803100-1484775379_thumb.jpgpost-1194833-0-10887500-1484775380_thumb.jpg

Opublikowano

@DragonHD112

U Mnie tak samo było z hasłem, po zmianie z domyślnego nic nie działało.

Dopiero jak zmieniłem na domyślne hasło w /panel-www/pass.php jakim było "ts" wtedy zaczęło chodzić.

Ale poza tym, Bot również u mnie nie wchodzi na serwer, ba, nawet configi się nie zapisują, a wszystkie chmody są dobrze poustawiane.  :D

Specjalista
Opublikowano

Sprawdzał to ktoś i może coś więcej powiedzieć jak u niego to się sprawuje?

Z tego co widziałem można łatwo wydobyć dane z serwera. Jeśli dobrze skonfigurujesz serwer WWW tak, aby nie można było otwierać plików .txt to nie będzie problemu.

Opublikowano

Z tego co widziałem można łatwo wydobyć dane z serwera. Jeśli dobrze skonfigurujesz serwer WWW tak, aby nie można było otwierać plików .txt to nie będzie problemu.

Tak tylko pytałem z ciekawości, pod każdą stronę trzeba mieć odblokowane porty, a to złe doświadczenie dla ts'a bo wtedy jest bezbronny i łatwo go wywalić, ale może ktoś się skusi.

Opublikowano

Tak tylko pytałem z ciekawości, pod każdą stronę trzeba mieć odblokowane porty, a to złe doświadczenie dla ts'a bo wtedy jest bezbronny i łatwo go wywalić, ale może ktoś się skusi.

No to chyba mało się znasz na porządnym robieniu www i TS. Jeżeli ktoś popełnia kardynalny błąd w postaci umieszczenia wszystkiego na jednej maszynie, to raczej nie powinien się za to brać, bo widać że nie zna się na takich rzeczach.

Jeżeli jest konieczne umieszczenie wszystkiego na 1 maszynie, chodz nie wiem czemu tak by miało być, to blokujta se port 80 do dostępu tylko z waszego IP i gitara siema, nie wiem czemu wielka filozofia.

Dodatkowo, wystarczy zwykły htaccess w folderach aby pliki txt się nie otwierały z przeglądarki, i problem z głowy.

Co do tego czy działa - działa. Zrobiłem wszystko tak jak autor kazał i smiga mi to na testowej maszynie od ostatniego postu, bo nic na niej nie robie to czemu by nie. Wystarczy włączyć trochę myślenie albo robić wedle poradnika a uwierzcie mi, będzie wam działać :D

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Bardzo proszę przeczytać cały poradnik. Ja nie supportuje już tego projektu ponieważ pracuję teraz nad czymś innym i nie mam za bardzo czasu, link zostawiam jeszcze przez 60 dni a potem proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...