Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FlameSpeak.PL - Autorski Serwer TeamSpeak 3

Pantoflarzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżam i zapraszam :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odświeżam :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Odświeżam

Opublikowano

Odświeżam.

Opublikowano

Odświeżam i informuję że w tym tygodniu bardzo duzo zmian zwiazanych ze strona, panelem i forum - bądzcie czujni!

Opublikowano

Fajny ts, polecam.

p.s nieźle śpiewają na tych karaoke xD

Pozdrawiam,

G..

A dziękujemy! Owszem, dzisiaj mamy nasze pierwsze karaoke od powstania, więc bawimy się i nagradzamy!

P.S Wkrótce jeszcze wiecej eventów :D

Opublikowano

Odświeżam.

Opublikowano

Fajna prezka, sporo opisane, mało kto potrafi napisać dobrą prezentację, faktem jest to że mieliśmy mały spór(?) lecz konstruktywna opinia to jednak dobra opinia, osobiście nie wypowiem się czy warto u Ciebie siedzieć, bo nie mam zamiaru testować, mam swoje miejsce, aczkolwiek po prezentacji wydaję się całkiem okej. Powodzenia.

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

No witam!

Plusy:

+ szata graficzna

+ styl spacerów

+ autorskie systemy

+ opisy kanałów

+ fajny motyw dla administracji z ikonkami pojedyńczych liter np. R O O T

+ system osiągnięć 

Minusy:

- Struktura kanałów 

Usunięto

-   dużo niepotrzebnych spacerów / kanałów

Ogólnie patrząc pod względem polskich serwerów, które znajdują się na topowych miejscach ... macie predyspozycję do zajęcia ich miejsc.

Przeglądając prezentację na forach trudno znaleźć serwer, na którym miło spędzimy czas. Większość serwerów zostaje zamknięta w krótkim odstępie czasu, administracja jest w wieku gimnazjum bądź brak wsparcia administracji dla użytkowników. Obecnie na rynku TS3 ciężko jest się wybić do TOP z tego powodu, iż już większość ludzi ma swoje serwery oferowane przez różne strony bądź stałe miejsca na TOP'owych serwerach. 

Co do Waszego projektu ... hmmmmm ... macie predyspozycję do zatrzęsienia rankingu serwerów, lecz czy to wykorzystacie zależy już od Was. Czytałem że panel stoi na frameworku i jest autorski, framework nie należy do łatwych, pierw trzeba pojąć podstawową wiedzę html, css, js czy tego typu błahostek. Ogólnie wiele osób nie zdaje sobie sprawy ile można wycisnąć z TS3, mam nadzieję że to Wy wprowadzicie nowe standardy. 

Ogarnijcie sobie całą strukturę TS3 od nowa, wywalcie niepotrzebne kanały, nałóżcie limit dla kanałów Vip, prywatnych, zróbcie podkategorie, odnośniki do sub kanałów i będzie dobrze. Opisy kanałów, systemy macie bardzo fajne ale co z tego jak estetycznie to wygląda okropnie. 

Pozdro. 

P.S: Jak są zdania niezrozumiałe to przepraszam, najwyżej jutro poprawię ale no ... wtorek jest i okazja :D

EDIT:

Jestem jeszcze ciekaw co się dzieje u Was od środka i jakie macie stosunki co do konkurencji bo gdy napisałem tego posta to dostałem pewną informację o Was, ale to tam Wasze już prywatne sprawy :)

Opublikowano

Fajna prezka, sporo opisane, mało kto potrafi napisać dobrą prezentację, faktem jest to że mieliśmy mały spór(?) lecz konstruktywna opinia to jednak dobra opinia, osobiście nie wypowiem się czy warto u Ciebie siedzieć, bo nie mam zamiaru testować, mam swoje miejsce, aczkolwiek po prezentacji wydaję się całkiem okej. Powodzenia.

@The Shy czy konflikt mieliśmy to nie wiem - inne zdanie co do niektórych spraw nie oznacza zaraz konfilktu, po to jest forum aby zdaniem się dzielić :)

Dzięki za opinię i szanujemy to że każdy ma swoje miejsce - może kiedyś wpadniesz i dasz nam lub naszym systemom szansę, bylibyśmy zachwyceni gdybyś się na to zdecydował :)

No witam!

Plusy:

+ szata graficzna

+ styl spacerów

+ autorskie systemy

+ opisy kanałów

+ fajny motyw dla administracji z ikonkami pojedyńczych liter np. R O O T

+ system osiągnięć 

Minusy:

- Struktura kanałów 

Usunięto

-   dużo niepotrzebnych spacerów / kanałów

Ogólnie patrząc pod względem polskich serwerów, które znajdują się na topowych miejscach ... macie predyspozycję do zajęcia ich miejsc.

Przeglądając prezentację na forach trudno znaleźć serwer, na którym miło spędzimy czas. Większość serwerów zostaje zamknięta w krótkim odstępie czasu, administracja jest w wieku gimnazjum bądź brak wsparcia administracji dla użytkowników. Obecnie na rynku TS3 ciężko jest się wybić do TOP z tego powodu, iż już większość ludzi ma swoje serwery oferowane przez różne strony bądź stałe miejsca na TOP'owych serwerach. 

Co do Waszego projektu ... hmmmmm ... macie predyspozycję do zatrzęsienia rankingu serwerów, lecz czy to wykorzystacie zależy już od Was. Czytałem że panel stoi na frameworku i jest autorski, framework nie należy do łatwych, pierw trzeba pojąć podstawową wiedzę html, css, js czy tego typu błahostek. Ogólnie wiele osób nie zdaje sobie sprawy ile można wycisnąć z TS3, mam nadzieję że to Wy wprowadzicie nowe standardy. 

Ogarnijcie sobie całą strukturę TS3 od nowa, wywalcie niepotrzebne kanały, nałóżcie limit dla kanałów Vip, prywatnych, zróbcie podkategorie, odnośniki do sub kanałów i będzie dobrze. Opisy kanałów, systemy macie bardzo fajne ale co z tego jak estetycznie to wygląda okropnie. 

Pozdro. 

P.S: Jak są zdania niezrozumiałe to przepraszam, najwyżej jutro poprawię ale no ... wtorek jest i okazja :D

EDIT:

Jestem jeszcze ciekaw co się dzieje u Was od środka i jakie macie stosunki co do konkurencji bo gdy napisałem tego posta to dostałem pewną informację o Was, ale to tam Wasze już prywatne sprawy :)

@Anonseusz - dzięki za opinię!

Co do twojego spoilera - nie ładuje się obrazek, gdybyś mógł jakoś zuplowadować ponownie czy coś :)

Mamy jednak pytanie co do twojego stwierdzenia że mamy za dużo spacerów - o czym tu konkretnie mówisz? Wydaje nam się że ich ilość jest dopasowana tak aby ładnie oddzielać strefy i tyle, lecz jeśli mógłbyś nas nakierować, bylibyśmy bardzo wdzięczni.

Co do maksów na VIPy' i prywatne, nie wiem czy zauważyłeś, one istnieją - kanał VIP ma domyślnie 5 podkanałów, a kanał prywatny, 2. Z prywatnych nikt nie ma wiecej a z VIP zwiększamy ilość zależnie od potrzeb. Kanały Premium działają podobnie - jeśli my coś przeoczymy, BOT skanujący strefę premium po jakimś czasie sam usuwa kanały które są niepotrzebne i dostosowuje ich ilość do faktycznego ruchu :)

Framework z którego korzystam, jest bardzo specyficzny - tworzę pod niego całe API  wraz z backendem a że jestem z tym sam, niestety troche to potrwa. Nie mam jednak złudzeń że jeśli będę w stanie wprowadzić choć część swoich planów w życie, na pewno FlameSpeak.PL będzie Ci się kojarzył z naprawdę wysokim poziomem nie tylko automatyzacji, ale po prostu społeczności, kultury, pomocy i szacunku :)

Co do informacji które otrzymałeś na priv, cieżko jest mi się do nich odnieść, gdyż nie wiem od kogo pochodzą, ani o jakich sytuacjach mogła ta osoba informować. Jeżeli chcesz wiedzieć coś konkretnego, zapraszam do kontaktu na priv lub do wejścia na FlameSpeak.PL i do zapytania o Pantoflarza (o mnie) - tam na spokojnie porozmawiamy i mogę wyjaśnić wszelkie ewentualne drobiazgi.

Przypomnę tylko, że mój projekt od samego początku spotyka się z zaciekawieniem i atencją bardzo specyficznej grupy odbiorców, nie tylko na tym forum, więc nie zdziwiłbym sie gdyby komuś zależało na tym aby psuć nasze imię i zaszkodzić naszej marce. Mamy jednak nadzieję że zdecydujesz się nas skonfrontować ze swoimi faktami, a na pewno będziemy mogli wtedy wydać oficjalne oświadczenie aby oczyścić wszelkie dylematy, skargi, czy też po prostu hejt.

Pozdrawiam, i czekam na ewentualną odpowiedz.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi, ale mój screen został usunięty przez moderację. Wrzucam ponownie, tym razem za pomocą imgur: http://imgur.com/a/QKXUE

Co do spacerów tam były bodajże 2 puste i bez sensu takie przenoszenie do następnych linii, ale dziś tak patrzę to jednak może zostać tak.

Kanały vip posiadają limity? Ale mi chodzi o to aby zrobić uziemioną strefę bo jak widzisz na screenie powyżej to jest starszny burdel a to jest kanał premium 1. Ilość kanałów by była dobra ale estetyczniej zrobione, obecnie strasznie brzydko to wygląda.  Nie lepiej zrobić coś tego typu? http://imgur.com/a/llFPS Nie mowię że ma być identyczne, ale raczej bardziej estetycznie to wygląda niż obecnie Wasze: imgur: http://imgur.com/a/QKXUE Kanały się różnia ale chodzi o sam fakt towrzenia pod kanałów i dupereli.

Wysoko sobie postawiliście poprzeczkę, żebyście później nie odpuścili :) Najważniejsza na serwerze jest administracja, bo to Ona tworzy całą atmosferę i to jest największy czynnik, który przyciąga użytkowników. Nie ufajcie ludziom, ograniczajcie się do nowych, nie pewnych osób i będzie dobrze :)

Co do informacji, które dostałem ....  na razie nie dysponuję dowodami na oskarżenia. Dostanę dowody, a zostało mi to zapowiedziane to wyjaśnimy sobie to na spokojnie. Chodzi o konkurencję i działanie na ich szkodę, też w tym momencie nie jestem obeznany w tym temacie, mam tylko pochopne informację, czekam na dalsze wiadomości.

Pozdrawiam!

P.S: Macie zablokowane połączenia zza granicy? Bo coś mi nieraz szwankuje.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi, ale mój screen został usunięty przez moderację. Wrzucam ponownie, tym razem za pomocą imgur: http://imgur.com/a/QKXUE

Co do spacerów tam były bodajże 2 puste i bez sensu takie przenoszenie do następnych linii, ale dziś tak patrzę to jednak może zostać tak.

Kanały vip posiadają limity? Ale mi chodzi o to aby zrobić uziemioną strefę bo jak widzisz na screenie powyżej to jest starszny burdel a to jest kanał premium 1. Ilość kanałów by była dobra ale estetyczniej zrobione, obecnie strasznie brzydko to wygląda.  Nie lepiej zrobić coś tego typu? http://imgur.com/a/llFPS Nie mowię że ma być identyczne, ale raczej bardziej estetycznie to wygląda niż obecnie Wasze: imgur: http://imgur.com/a/QKXUE Kanały się różnia ale chodzi o sam fakt towrzenia pod kanałów i dupereli.

Wysoko sobie postawiliście poprzeczkę, żebyście później nie odpuścili :) Najważniejsza na serwerze jest administracja, bo to Ona tworzy całą atmosferę i to jest największy czynnik, który przyciąga użytkowników. Nie ufajcie ludziom, ograniczajcie się do nowych, nie pewnych osób i będzie dobrze :)

Co do informacji, które dostałem ....  na razie nie dysponuję dowodami na oskarżenia. Dostanę dowody, a zostało mi to zapowiedziane to wyjaśnimy sobie to na spokojnie. Chodzi o konkurencję i działanie na ich szkodę, też w tym momencie nie jestem obeznany w tym temacie, mam tylko pochopne informację, czekam na dalsze wiadomości.

Pozdrawiam!

P.S: Macie zablokowane połączenia zza granicy? Bo coś mi nieraz szwankuje.

@Anonseusz Nie wnikamy w nazywanie kanałów przez naszych użytkowników - są to ich strefy i robią tam co chcą, 15 podkanałów mają gdyż regulaminowo im to przysługuje. Rozumiemy jednak że nie do końca ładnie to wygląda i zwrócimy na to uwagę w najbliższych dniach :)

Nie odpuścimy, dopóki ludzie w nas wierzą, a skoro siedzą, to wierzą :)

Co do działania na szkode konkurencji, jeszcze nigdy takich oskarżeń nie było. Naprawdę nie wiem jak mam sie do nich odnieść. Nie jesteśmy serwerem który chodzi i atakuje czy też robi przekierowania metodą niektórych z tego forum - wierzymy że nazwa FlameSpeak.PL sama się rozniesie i prędzej czy pózniej ludzie będą sami kojarzyli tę markę i stwierdzali że to właśnie u nas chcą spędzić czas. Jeżeli będziesz miał konkrety, lub dowody na to że któryś z moich Adminów np. robi coś czego nie powinien, z checią sam się ową sytuacją zajmę :)

Co do blokowania czegokolwiek z poza granic kraju - nie. Mieszkam w Anglii, paru znajomych też i nie mamy problemów. Może to zależeć ewentualnie od Twojego operatora lub od problemów u Ciebie :/

Pozdrawiam

Opublikowano

Miło się czyta prezentacje serwera, wygląd przejrzysty, autorskie boty.

Polecam, i życzę dalszych sukcesów. ;d

Bardzo dziękujemy za opinię @CookieOffcial !

Fajnie że spodobała się prezentacja i wygląd jak i automatyzacja - pod koniec tygodnia udostępnimy również nową stronkę i mamy nadzieję że i ona przypadnie do gustu :)

Pozdrawiam

[EDIT]

Od dnia dzisiejszego zostało wprowadzone parę zmian na nasz serwer:

Centrum Pomocy tzw. "poke" jest już ponownie w pełni sprawny - dziękujemy za sygnały które wskazywały iż BOT nie radził sobie w pewnych sytuacjach - zostało to naprawione i przetestowane, mamy nadzieję że sie to więcej nie powtórzy :)

Spacer który informował o "średnim pingu" na serwerze został usunięty - mniej spamu, a dodatkowo nasz serwer problemów z pingiem nie miał jeszcze ani razu, wiec wydaje nam się to zbędne. Średnie pakiety pozostają, w razie gdyby ktoś miał lekkie problemy może zweryfikować czy to lekki pakiet na serwerze, czy tylko problemy u niego.

Opublikowano

Odświeżam i informuje:

W dniu dzisiejszym został uporządkowany post główny - po 1 miesiącu funkcjonowania, tyle nowości i zmian na naszym serwerze zawitało że nasz post główny aż się zaśmiecił! Oby tak dalej, tego chcemy :D

Konkretnie:

Usunięto stare informacje

Pozmieniano niektóre podpunkty

ALE NAJWAŻNIEJSZE:

Pokazujemy Wam naszą nową Stronę Główną - dostępną pod http://flamespeak.pl/ - pokazuje ona trochę informacji o nas, naszych ludzi, nasz projekt, i daje opcję kontaktu w razie potrzeby - funkcjonalność strony powinna już w 100% działać lecz pojedyńcze bugi mogą się jeszcze zdarzyć. Nazwijmy to fazę BETA, która potrwa do 01.02.2017r.

W weekend pokażemy też forum i panel - niestety z powodu opóznień niezależnych od nas, panel który miał byc pokazany dzisiaj, bedzie najprędzej gotowy do publikacji w sobotę wieczorem - czekaliśmy na pomoc naszego hostingu www w sprawie wsparcia jednej funkcji której chcemy używać, pozytywna odpowiedz jednak wiąże się z lekkim remanentem naszych usług. UWAGA - nie wiąże się to z żadnym downtime'em - wszystko robimy wczesnym rankiem tak aby żaden z Was tego nie odczuł, więc obaw nie ma.

Dodatkowo Strefa Publiczna otrzymała swoją oprawę graficzną w postaci obrazków do description. Niby mała rzecz lecz drobiazgi tworzą całość :)

Rekrutacja na Admina jest tymczasowo zamknięta - zostanie otwarta ponownie wraz z publikacją nowego panelu - to tam będą znajdowały się wszelkie informacje :)

Opublikowano

Jest to jeden z lepszych Teamspeak'ów na polskim rynku. Jakościowo ok, stabilnie też jest. Boty reagują stosunkowo szybko, co pozwala na skrócenie wielu procesów, do których normalnie by była potrzebna "ręka" administratora. Z czystym sumieniem mogę polecić dla jakiś większych klanów, jak i dla znajomych, by sobie na luzie porozmawiać.

Bardzo nam miło @mckacperek !

Bardzo mi osobiście miło że automatyzacja przypadła Tobie do gustu - miło usłyszeć że moja praca na coś sie przydaje :D

A propos:

Przepraszam za opóznienia związane z panelem itp. lecz ponieważ robie to sam i zajmuje się aktualnie 3 projektami na raz, niestety lekkie opóznienie tworzy efekt domina :(

Postaram sie aby gotowy był do końca tygodnia :)

Opublikowano

UWAGA 

Informujemy że wraz z dniem 27.01.2017r. nasz serwer posiada licencję Licensed Hosting Provider - zrezygnowaliśmy z licencji NPL gdyż chcemy dalej się rozwijać i poszerzać nasze horyzonty :)

Uznaliśmy że teraz to adekwatny czas na zmianę owej licencji z powodu coraz większego grona osób zainteresowanych naszym serwerem.

Przypominamy jednak, że nadal CAŁY SERWER oraz CAŁA FUNKCJONALNOŚĆ jest NADAL W PEŁNI DARMOWA - tutaj sie nic nic zmienia :)

Panel i forum pojawią się już w te niedziele - przepraszam za lekki poślizg lecz są spowodowane rzeczami spoza mojej kontroli :/

Zapraszamy serdecznie :)

Opublikowano

Nasz NOWY Rekord: 132 Użytkowników 27.01.2017 o 21.22

rekord_27012017.png

Dziękujemy Wam za okazane wsparcie - zapraszamy do odwiedzenia nas przy okazji odświeżania postu :)

Opublikowano

Nowy rekord to już 133 osoby ustawiony 28 stycznia 2017 roku!

Dziękujemy że nasz odwiedzacie, i za to że od kilku dni jest was często ponad 100 osób :)

Dodatkowo, za parę tygodni pokażemy wam niespodziankę - więcej informacji wkrótce :P

P.S

rekord_28012017.png

Opublikowano

Odświeżam i podbijam.

Opublikowano

Panel Uzytkownika z najprostszej formie już dostępny pod http://flamespeak.pl/panellogin

Zapraszamy do sprawdzenia, przetestowania i do zgłaszania ewentualnych błędów - przypominam że aktualnie Panel jest wprowadzony w wersji BETA w której pozostanie do końca miesiąca, gdyż do wtedy chcemy wyeliminować wszystkie denerwujące lub niesprawne drobnostki!

Przypomnę iż rekrutacja na Administratora jest ponownie OTWARTA - wszystkie informacje dostępne pod http://flamespeak.pl/panel/rekrutacja

Zapraszamy Serdecznie!

Opublikowano

rekord_04022017.png

Dziękujemy za nowy rekord w miniony weekend! Było Was aż 139 na Serwerze!

P.S. Przypominamy o Otwartej Rekrutacji na Administratora Serwera :)

Zapraszamy na FlameSpeak.PL

Opublikowano

Odświeżam i zapraszam gorąco! W dni dzisiejszym zapraszamy na event - Kalambury!

Dodatkowo informujemy że z dnia na dzień dodatkowa funkcjonalność jest dodawana do panelu - często w godzinach wieczornych można śledzić prace na stronie które są pokazywane wybranym użytkownikom. Wszelkie bugi itp. prosimy zgłaszać do Administracji. Strona Główna rownież została odświeżona i pojawiło się parę nowości :)

Opublikowano

Fajny serwer miła atmosfera doświadczona administracja dbająca o serwer. Na serwerze fajnie idzie się odnaleść wszystko ładnie estetycznie poukładane. Jedyne co mi się w serwerze nie podobają rangi administracji te Kropeczki i ikonka R O O T itp. Serwer wart polecenia. Życzę Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...