Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forumowicze! Czego wam potrzeba/brakuje?

Pantoflarzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym proponował abyś najpierw pokazał co potrafisz (chociaż ja osobiście wiem, że potrafisz wiele) udostępniając jakiś skrypt lub prostego bota na tym forum.

Wysłuchałbyś uwag i propozycji i potem zabrał się za tworzenie dużego bota.

No właśnie, chciałem napisać coś mniejszego, ale stwierdziłem że nie ma sensu. Lepiej zrobić coś do czego można potem po prostu dopisywać i tyle.

Można by zrobić BOT'a pod np. nie wiem, status Adminów na kanale, ale zaraz bym słyszał, że o jezu po co to komu jest tyle innych botów które mają większą funkcjonalność i tyle by z tego było xD

Z resztą pierwsza wersja mojej aplikacji jest skończona. To że jest tragiczna to wiem, ale nie bez powodu nigdy nie doszła do wersji stabilnej i godnej udostępnienia. W procesie jej tworzenia, nauczyłem się o wiele więcej niż myślałem że początkowo będzie możliwe - z resztą sam widziałeś to co stworzyłem. Problem tej aplikacji był taki że działała przy 50 osobach - przy 150 już nie ogarniała. Wiem już czemu tak się działo i jak by inaczej podejść temat. Zanim jednak zacznę pisać, chciałem zaczerpnąć opinii.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Przede wszystkim usiądź i na spokojnie napisz sobie plan tego co chcesz zrobić. A potem przystąp do pracy i działaj systematycznie, z czasem coraz mniej będzie Ci się chciało ale jeżeli będziesz z tym walczyć to może wyjść naprawdę fajny bot. 90% takich tematów skończyło się tym że żadnego bota nawet nie zobaczyliśmy.

Opublikowano

Ja bym proponował abyś najpierw pokazał co potrafisz (chociaż ja osobiście wiem, że potrafisz wiele) udostępniając jakiś skrypt lub prostego bota na tym forum.

No właśnie, chciałem napisać coś mniejszego, ale stwierdziłem że nie ma sensu. Lepiej zrobić coś do czego można potem po prostu dopisywać i tyle.

Można by zrobić BOT'a pod np. nie wiem, status Adminów na kanale, ale zaraz bym słyszał, że o jezu po co to komu jest tyle innych botów które mają większą funkcjonalność i tyle by z tego było xD

Hm..

Myślę, że na sam początek napisz podstawowy silnik aplikacji, której zadaniem byłoby czytanie komend z czatu kanału głównego (Poczekalnia).

Dopisz do tego prostą tablicę użytkowników i jeżeli któryś z nich napisze jakikolwiek wulgaryzm jest automatycznie dopisywany mu punkt.

3 taki punkty to kick, a 5 to ban na 10 minut..

Ostatnio robiłem takie zdanko związane z tym.

Opublikowano

Hm..

Myślę, że na sam początek napisz podstawowy silnik aplikacji, której zadaniem byłoby czytanie komend z czatu kanału głównego (Poczekalnia).

Dopisz do tego prostą tablicę użytkowników i jeżeli któryś z nich napisze jakikolwiek wulgaryzm jest automatycznie dopisywany mu punkt.

3 taki punkty to kick, a 5 to ban na 10 minut..

Ostatnio robiłem takie zdanko związane z tym.

Tamta moja wypowiedz została zedytowana i troszkę bardziej wyjaśniłem moją pozycję i skąd/od czego zaczynam.

Co do pomysłu z bazami sqlite, ciekawie, na pewno ciekawiej niż to wszystko co aktualnie powstaje i gdzie trzeba używać serwera mysql

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...